makowa_panienka 08.03.2016 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Pięknie wyglądają te listwy ! Nadają elegancji wnętrzu. Czekam z Tobą na wiosnę A wiosna już za rogiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.03.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Kawał strychu macie, przynajmniej tak wygląda na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 08.03.2016 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witam makowa panienko, piękny domek. Oglądam, zachwycam się i nie mogę się doczekać kiedy i ja będę na etapie wykończenia naszego z8. Mam pytanie odnośnie poddasza, chciałabym zrobić tam mały pokoik dla gości, WC i gabinecik, jak sądzisz, da się bez zmian czy konieczne będzie podniesienie ścianki kolankowej? Z góry dziękuje za odpowiedź Witaj anetatomek! Nasze poddasze to takie nietypowe jest, bo na dzień przed pracami ze stropem podjęliśmy decyzję o kładzeniu Terivy, a więc i przystosowaniu poddasza do jako takiego użytkowania - wszystko w szaleńczym tempie. Na poniższym zdjęciu zobaczysz, że nasza ścianka kolankowa jest wysoka na 2 bloczki i to jest za mało, jeśli chcesz użytkować codziennie pomieszczenia. Znaczy się, można używać, ale skos jest duży i dużo jest przez to niewykorzastanej przestrzeni. No i sufit jest za nisko nad szczytem schodów. Nam to nie przeszkadza, bo szanse na przekształcenie poddasza są znikome, ale na używanie go w charakterze wartsztatu, suszarni, siłowni jest ok. Moja rada dla Ciebie jest więc taka: minimum 4 bloczki ściany kolankowej. http://4.bp.blogspot.com/-lGNSHMbr4E8/UfEmCemiWDI/AAAAAAAAAV8/eVJbvJM--Go/s640/Obraz+057.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 08.03.2016 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Kawał strychu macie, przynajmniej tak wygląda na zdjęciach. Zaiste jest to spora przestrzeń, można rowerem jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 08.03.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Listwy dodały elegancji ,dom wygląda już tak domowo Strych jest ogromny ja cały czas się zastanawiam ,czy zostawić sobie możliwość ewentualnego wykończenia góry ,czy pozostawić poddasze jako strych ...nie mam pojęcia .Tylko strop betonowy jest sporo droższy ,muszę to przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 08.03.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Makowa Panienko, pięknie to wszystko już u Was wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 09.03.2016 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Listwy dodały elegancji ,dom wygląda już tak domowo Strych jest ogromny ja cały czas się zastanawiam ,czy zostawić sobie możliwość ewentualnego wykończenia góry ,czy pozostawić poddasze jako strych ...nie mam pojęcia .Tylko strop betonowy jest sporo droższy ,muszę to przemyśleć Ja myślę tak: każda dodatkowa przestrzeń zawsze się przyda. Jesli masz możliwości na zrobienie poddasza to zrób. Tak czy tak na pewno szybko zapełnisz tę przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 09.03.2016 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Makowa Panienko, pięknie to wszystko już u Was wygląda. Dziękuję Iwonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 10.03.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) WitamGratuluję wspaniałego domu. Bywałem tu już wielokrotnie czytając z przyjemnością Twój dziennik, ale przez wrodzoną nieśmiałość dotychczas się nie ujawniałem. Teraz jednak postanowiłem to zmienić. Oczywiście, jak się można domyśleć, spowodowane jest to etapem mojej budowy (w okolicach Radomia) i przede wszystkim tym co zobaczyłem i wyczytałem w tym dzienniku. Aktualnie poszukuję dobrych fachowców od tynków wewnętrznych i wylewek więc prośba, jeżeli to nie kłopot, o namiary na Twoich specjalistów.Z góry dziękuję i pozdrawiam. PS: Jeżeli to miasto na S wywołane wcześniej jest jakieś kilkanaście kilometrów na południe od Radomia to chyba buduję prawie po sąsiedzku Edytowane 10 Marca 2016 przez wp03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 11.03.2016 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Witaj wp03:) Miło mi, że Ci sie u mnie podoba i zapraszam częściej. Zaraz wyślę do Ciebie wiadomość na priv z informacjami o jakie pytasz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 11.03.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Witaj makowa_panienkoBardzo dziękuję za namiar na tynkarzy. Pozdrawiam sąsiadkę z drugiej strony miasteczka S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 16.03.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Cześć Przyszłam z prośbą kiedyś mi pisałaś gdzie kupiłaś swoje płytki cegiełki ,a ja nie zapisałam i nie mogę ich znaleźć...możesz mi podać namiary .Będę wdzięczna Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 18.03.2016 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Dana, płytki kupiłam TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 18.03.2016 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Makowa Panienko gratuluję postępów na poddaszu. Jak mąż nie ma czasu chwytaj za wałek i maluj sama, to relaksujące zajęcie, czas na chwilę zadumy Zdążycie ze wszystkim, dotąd świetnie dawaliście sobie radę, to i teraz dacie, bo jak nie Wy, to kto Jesteście już właściwie na finiszu i bezdomność Wam nie grozi. Ja i Mały Domek pod Łodzią jesteśmy daleeeeeko w polu za Wami, a też planujemy w czerwcu zamieszkać, ciśnienie mamy dużo większe niż Ty, więc weź głęboki oddech, uśmiechnij się i działaj, kibicuję Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.03.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Idziecie jak burza, poddasze wygląda superaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 19.03.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 19.03.2016 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Makowa Panienko, Szczęściaro. Przeprowadzka Cię czeka - a to cudowny moment. Trzymam kciuki za Was, na pewno zdążycie ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 21.03.2016 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Makowa Panienko gratuluję postępów na poddaszu. Jak mąż nie ma czasu chwytaj za wałek i maluj sama, to relaksujące zajęcie, czas na chwilę zadumy Zdążycie ze wszystkim, dotąd świetnie dawaliście sobie radę, to i teraz dacie, bo jak nie Wy, to kto Jesteście już właściwie na finiszu i bezdomność Wam nie grozi. Ja i Mały Domek pod Łodzią jesteśmy daleeeeeko w polu za Wami, a też planujemy w czerwcu zamieszkać, ciśnienie mamy dużo większe niż Ty, więc weź głęboki oddech, uśmiechnij się i działaj, kibicuję Ci Kochany domku! Bardzo Ci dziękuję za słowa otuchy i uznania - bardzo mi tego brakuje. Bardzo bym chciała malować osobiście, ale najpierw trzeba zakleić akrylem szpary przy listwach sufitowych, a ja do takich prac precyzyjnych się nie nadaję. Ale po świętach mąż spróbuje wyszarpać kilka dni wolnego i podgonimy wtedy. Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 21.03.2016 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Idziecie jak burza, poddasze wygląda superaśnie Jeszcze tylko pozamiatać, przetrzeć mopem i i można zacząć je zagracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 21.03.2016 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Makowa Panienko, Szczęściaro. Przeprowadzka Cię czeka - a to cudowny moment. Trzymam kciuki za Was, na pewno zdążycie ze wszystkim. Tak jak pisałam - ekscytacja w związku z nowym oraz lekki stresik jest, ale w tej sytuacji to przyjemne doznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts