gust 29.10.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Pięknie zakończyliście ten rok, a wasz sso wygląda bardzo ładnie. Marzy już nam się taki stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 01.11.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 A dziękuję Czas leci jak szalony i na pewno Wasza budowa też będzie rosła w oczach. U nas to i tak się wlecze wszystko, ale ogólnie jesteśmy zadowoleni z postępów. A budowę zaczęliśmy dokładnie rok temu (prawie) - 13 października 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 02.11.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Dobrze przygotowaliście się do zimy. Można odpocząć i nabrać sił do wiosny. Piękne drzwi macie , solidna konstrukcja. Wykonanie własnych drzwi musi cieszyć. U nas tez zamontowane, ale używane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 03.11.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Dzięki water:) Przez te drzwi to teraz musimy pamiętać o kluczach, bo inaczej nie wejdziemy do środka. Do tej pory był luz z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 07.11.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Ciesz się, możesz zapytać męża, "a kluczy od DOMU nie zapomniałeś?" Też byłam zdziwiona udziałem geodety w temacie wodno-kanalizacyjnym, ale nie dało się tego uniknąć. Polecam popytać wśród pracowników właściwego Wam zakładu wodociągowego, powinien znaleźć się ktoś kto wykona podłączenie i pomoże w formalnościach. My poszliśmy tym tropem i nie żałujemy. Merry Christmas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 07.11.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Piękny domek się szykuje, a zważywszy na pasje właścicielki, magiczna atmosfera jest z góry zapewniona. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 09.11.2013 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Witaj Śmigalska! Miło mi, że zajrzałaś Zawsze to przyjemnie usłyszeć dobre słowo, zwłaszcza, gdy budowa się wlecze i końca nie widać. Zapraszam częściej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 12.11.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Przede wszystkim przepraszam za wcześniejszy komentarz w Dzienniku, nie zauważyłem zwyczajnie, ze komentarze to tutaj. też zwykle bardzo wcześnie myślę o świętach. I co roku przybywa "durnostojek", które uwielbiam. Z kolei choinkowych rzeczy mam już tak dużo - że po prostu co roku dokonuję segregacji i wyboru...Niestety...Dlatego marzę o własnym domu. Coś czuję, że może być jak u Griswoldów;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 13.11.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 eM&eM, nic się nie stało. A co masz na myśli, pisząc o Griswoldach? Bo my z mężem UWIELBIAMY tę część o świętach i jest ona naszym żelaznym punktem grudniowego celebrowania zbliżających się świąt:lol2: Co roku zaśmiewamy się w tych samych momentach i jeszcze nam się nie znudziło, choć teksty znamy na pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 13.11.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Griswoldowie w tej części są naprawdę świetni;).Mój tato zawsze mówi, że gdy już wyprowadzą się na wieś na stałe (a nie - jak dotychczas - "jedną nogą") i on zainstaluje świąteczne oświetlenie na domu - to padnie energetyka od Opola po Wrocław;). Z resztą - i na gliwickim balkonie zwykle jest łuna światła na pół aglomeracji;).Strach pomyśleć, co będzie, jeśli uda mi się kupić działkę gdzieś obok rodziców. Chociaż mam akurat bardziej tradycyjne podejście. Chciałbym świece na choinkę, ale trochę się boję.Natomiast mam ogromniasta kolekcję bombek, figurek, statuetek, świeczników przechowywanych w ogromnym pudle przez cały rok. Przy ubieraniu choinki siłą rzeczy muszę segregować, co będzie wisiało w danym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 13.11.2013 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Ha ha ha Dobre z tym oświetleniem. To fajnie, że masz tyle ozdób, bo przynajmniej co roku Twój dom wygląda inaczej. Ja to nie mogę się już doczekać świąt na wsi - ustrojony kominek, wieniec na drzwiach wejściowych. Na pewno posadzę jakieś świerki przed oknem tarasowym, aby zimą można było je podziwiać ubrane w lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 13.11.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Bardzo Ci "zazdroszczę" (ogólnie to złe słowo, ze złymi emocjami, ale nie znajduję pozytywnego odpowiednika w języku polskim - co swoją drogą o czymś świadczy;)) tego etapu. Póki co mieszkamy w kawalerce w centrum Katowic. I chociaż to wspaniała, modernistyczna, zabytkowa dzielnica - to jednak okna wychodzące na drugą kamienicę, bez balkonu powodują, że marzenie o domu na wsi jest niemal desperacją. Chociaż wiem - że jak moi rodzice - dom początkowo będzie weekendowo-wakacyjny. Pewna praca jest dość silną kotwicą. Zawsze mówię, że mój dom musi być w dorzeczu Odry i przy autostradzie A4 - dla komfortu psychicznego i fizycznego. I oczywiście - przepraszam a dygresję. Potworna gaduła ze mnie. Ale oglądanie takich dzienników pozwala nacieszyć oczy i powoduje rozmarzenie się. A co do świerków - tutaj zalecałbym ostrożność. Czasem zdarza się, że lampki powodują pączkowanie pędów i później ich zamarzanie (nie wiem, czy to mit, ale nam kiedyś tak uschła choinka pod blokiem - może przyczyna była inna, no ale). Te współczesne ledowe lampki tak nie grzeją, ale z kolei są diablo drogie. I też z doświadczenia wiem, że Święta na wsi mają kompletnie inny urok. Z przyjemnością idę wówczas nawet na pasterkę - przez zaśnieżoną polną drogę, z latarką w ręce (chociaż ostatnie dwa lata nie były zbyt śnieżne w czasie Świąt). Ale usiąść między choinką, a kominkiem, z kubkiem grzanego wina - coś wspaniałego! Czego oczywiście JAK NAJSZYBCIEJ życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 13.11.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam Przed -świątecznie już u Ciebie nastrojowo Ja żyję gipsem, płytami , śrubkami - o matko żebym tylko świąt nie przegapiła Mam nadzieję że na Wielkanoc będzie u mnie żółciutko Drzwi Twojego Męża to profesjonalka - aż szkoda że to tymczasówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.11.2013 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 em&em, śmiało możesz sobie pozwolić na gadulstwo u mnie I Tobie też życzę szybkiego spełnienia marzeń o własnym domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.11.2013 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 renata, jak ja bym chciała żyć teraz tymi rurkami, kablami, tynkami, chodzić w pyle i planować kolejne zakupy. No ale muszę się uzbroić w cierpliwość. Byle do wiosny, jak to mówią. Póki co święta za pasem, więc jest się czym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 26.11.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Piękny domek, uwielbiam takie właśnie małe, przytulne gniazdka - czekam na dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 27.11.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 witaj monika zapraszam częściej, szkoda tylko że na razie przestój zimowy, więc mój dziennik kuleje troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 27.11.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 u mnie nadal praca wrze, a chciałabym już mieć spokój zimowy i przestój, ale plan nie wykonany jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 24.12.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Dużo ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju życzą Iwona i Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 26.12.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku pragnę złożyć Wam serdeczne życzenia, aby ten świąteczny czas wypełniony był miłością, uśmiechem i szczęściem!! Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts