Wilko 30.03.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Widze że już się dach robi. Pogoda dopisuje więc trzeba gonić z robotą. Tak trzymać.Mam jedno pytanie. Czemu dekarzowi wyszła taka szeroka ta blacha na pasie nad i pod rynnowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 30.03.2015 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Piękny dach się szykuje, dla niewtajemniczonych wyglada jak pokryty dachówką ceramiczną . Mam małą prośbę, kiedy już okno dachowe będzie zainstalowane i będzie łatwy dostęp do komina, prosiłbym o jedna fotkę górnej jego obróbki. Ciekawy jestem jak dekarz rozwiazał sprawę tej blachy i w jaki sposób wcisnął ja pod panel powyżej komina. Czeka mnie poprawka dziwactwa, które spłodzili moi magicy wokół komina . Z gory dziekuję! Miło mi, że podoba Ci się nasz dach Co do prośby, to nie ma sprawy o ile nie zapomnę, więc jakby co śmiało przypomnij się. Na ten tydzień zapowiadają deszcze, więc być może nie będzie żadnych prac na budowie, ale jak tylko będzie możliwość to wyślę męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 30.03.2015 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Widze że już się dach robi. Pogoda dopisuje więc trzeba gonić z robotą. Tak trzymać. Mam jedno pytanie. Czemu dekarzowi wyszła taka szeroka ta blacha na pasie nad i pod rynnowym? Wilko, a żebym ja to wiedziała. Ale zapytam jak ich spotkam na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 30.03.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Zapytaj ich.Wejdź sobie na stronę producenta tej blachy i zobacz jak zazwyczaj robią te blachy. Powinny być dość wąskie wtedy nie rzucaja się w oczy na tle dachu. Pilnuj ich jak będą obrabiac komin aby zrobili to fachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 04.04.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 życzą Iwona i Mariusz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa222 08.04.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Pięknie się dach prezentuje, i obróbka komina też wygląda na staranną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 09.04.2015 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dziękuję, Stefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 09.04.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Ooo kontakty kupione, elektryka jest. Noo elegancko. My właśnie przymierzamy się do elektryki i c.o+ hydraulika. Będzie roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 09.04.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 No teraz to już poleci,życzę oby marzenia się spełniły ,aby Święta były już w wykończonym domku:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 09.04.2015 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Dzięki dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PMD 10.04.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Poczytałam, popodziwiałam, to teraz pora się przywitać My również w okolicach Radomia budujemy nasz dom (projekt Santia). Wielkością podobny do Waszego. Tylko u nas prace trochę mniej zaawansowane. Zaczęliśmy we wrześniu i udało nam się postawić stan surowy otwarty. Na dniach będziemy wybierać okna, a później w planach jest dach. Pozdrawiam gorąco i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 12.04.2015 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Witaj PMD Miło, że zaglądasz Zapraszam w przyszłości także. A Tobie życze wytrwałości i mocnych nerwów, bo to strasznie się przydaje podczas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 12.04.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Witaj Makowa Panienko! Garnuszki i rondelki w pięknych pastelowych kolorach, tak jak lubię. Życzę Ci z całego serca tej przeprowadzki we wrześniu, a nawet jak się lekko przeciągnie, to i tak tego czekania zostało już niewiele! Jesteście bliżej końca, super! Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 13.04.2015 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Iwonko, Ty jak zawsze jesteś taka miła Oj, faktycznie coraz bliżej końca, aż zaczynam się coraz bardziej ekscytować I fajnie jak ktoś napisze tutaj, że dobrze nam idzie. Tak samo miło nam w realu, gdy nawet obcy ludzie powiedzą, że "taki fajny ten domeczek macie" . Od razu robi się przyjemniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 14.04.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Makowa Panienko - kolektory są warte rozważenia.Moi rodzice mają takie "wypasione" i sporo ich to kosztowało - jakieś pompy i inne dziwne sprawy. Natomiast moja kuzynka (i to dosłownie 50m od moich rodziców) ma również kolektory, ale w typie "prostych jak budowa cepa" - tzn. ma po prostu rurki i odpowiednią beczkę, w której gorąca woda się gromadzi. I to to jej mąż przywiózł z Monachium, w przeliczeniu kosztowało coś koło 2 000,00zł. Jak wypytywałem przy okazji ogrzewania o to rozwiązanie - to Pan konsultant się krzywił, że tak, że jest, że rzeczywiście tanie - ale sprawdza się tylko na południu Europy itd. itp.Natomiast moja kuzynka ma dwójkę dzieci (jedno w wieku wczesnoszkolnym, drugi - nastolatek), jest ich dwójka osób dorosłych. I te kolektory całe lato dają im gorącą wodę.Tam jest jakaś sprawa chyba demontażu ich na zimę (bo w tych rurkach jest chyba woda bezpośrednio, jak w wężu ogrodowym - naprawdę to jest urządzenie niemal prymitywne) - ale to chyba żaden koszt, jak na cały sezon gorącej wody.Przy tym koszt zakupu w okolicy 2-3tys, a 10-15tys - jest odczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 15.04.2015 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 O to to to. Właśnie takie opinie na temat kolektorów zainteresowały nas tematem: że nieskomplikowane działanie i tanio. Ponoć jak się kupi za dużo tych kolektorów w stosunku do potrzeb do rodziny, to latem woda leci prawie wrząca, aż nie da się jej używać i ludzie zakrywają część kolektora. Na pewno zgłębimy temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 18.04.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Co do tynków to zostawiacie taka fakturę czy bedziecie zacierać jeszcze gladzia gipsowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 18.04.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Aa i dlaczego uważasz ze ogrzewanie wody w lato elektryka jest drogo? My podrazylismy ostatnio ten temat bo tez musielismy sie poniekąd zdecydowac jak klasc kable i rurki i zdecydowaliśmy sie na elektryczne grzanie w lato, jednak. Kolektory odpadly na wstepie wlasnie ze względu na koszt początkowy, koszt późniejszych "przeglądów" oraz czas kiedy zacznie zwracac sie zainwestowana kasa. Znajomy który dziala w tej branży odradzil, sam sobie zalozyl tylko dlatego ze na wstepie koszty montażu i kolektora wyniosly go dużo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 22.04.2015 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Co do tynków to zostawiacie taka fakturę czy bedziecie zacierać jeszcze gladzia gipsowa?? Tynków zacieranych kwarcem nie kryje się gładzią, bo to jest zupełna sprzeczność - albo jedno albo drugie. Będzie więc tylko kwarc. Odnośnie kolektorów to nam chodzi o te grawitacyjne, które kosztują około 1 tysiąca złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łosiu 28.04.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 GRATULACJE, mieć tynki to fajna sprawa Ja mam niestety taki zapie.rnicz że naprawde nie mam kiedy zaktualizować swój dziennik (tak na porządnie, ze zdjęciami) ale właśnie u mnie tez skończyli tynkowanie i teraz zaczyna to wygladać jak DOM nie tylko od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts