RD2011 01.08.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Makowa Panienko ! Coś mi się zdania poprzestawiały ! Jeśli będziesz miała pytania o piec nr 3 , to proszę pytaj ! Odpowiem o tym jak w naszym piecu palę itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 03.08.2015 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Witaj RD2011! Miło mi, że zaglądasz do mnie i sledzisz nasze poczynania. Odnośnie pieca nr 3 to chyba mówimy o innych jednak, bo z Twojego opisu wynika, że użytkujesz zwykły piec bez podajnika, a nasz będzie z podajnikiem własnie. Ale dziękuję za chęć niesienia pomocy! Zapraszam ponownie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 W międzyczasie zakupiłam do domu wieszak na kółkach, bo już miałam dość ciuchów walających się kątach. http://3.bp.blogspot.com/-n2zDIJyYzAI/Vb88qohA1gI/AAAAAAAABvM/xRYHVYbuAG8/s400/5246.jpg Teraz jest kulturalnie. Wieszak przyda się dość długo, bo nie sądzę, abym w tym roku ogarnęła sień. Potem powędruje na poddasze Też takie nabyłam. Dwa. Tak jak piszesz - teraz żeby się ciuchy nie walały zanim nadejdzie epoka szaf, a potem będą wykorzystane w suszarni pod wiatą. Pozazdrościłam pokojówkom z Downton Abbey i zakupiłam cudowną miotełkę do kurzu z prawdziwych piór. Uwielbiam ją! http://4.bp.blogspot.com/-reSzH0KE5oE/Vb88wdyca7I/AAAAAAAABvY/rj3FOshkXjY/s640/P6251563.JPG Strasznie lubię ten serial A miotełka faktycznie boska, gdzie takie cudo można nabyć?? Już widzę zachwyt u moich kotów :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 03.08.2015 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Pusia, miotełka została kupiona w moim zakupowym raju, czyli TK MAXX. Zawsze jak tam jestem przyklei mi sie coś do rączki Ja tez myślałam, że moja panna oszaleje na punkcie tych piór, ale ona się boi tego urządzenia. Ot, taki bojący dudek z niej. Zdziwiłam się jednak, bo uwielbia piórka ogólnie i kradnie mi z szafki kolczyki z piór marabuta. A potem je memla. "Downton Abbey" to również mój ukochany serial. Normalnie odpływam jak go oglądam, chłonąc każdy szczegół scenografii. I ta angielszczyzna - poezja! Ech, urodziłam się nie w tej epoce i nie w tym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 "Downton Abbey" to również mój ukochany serial. Normalnie odpływam jak go oglądam, chłonąc każdy szczegół scenografii. I ta angielszczyzna - poezja! Ech, urodziłam się nie w tej epoce i nie w tym kraju Cały serial obejrzałam hurtem - wszystkie sezony, w listopadzie 2014, zaraz po przeprowadzce do nowego domu - córka mi zaleciła jako lekarstwo na odreagowanie stresu przed-w trakcie-i po budowlanego. Zwykle relaksuje się przy "Teorii wielkiego podrywu", kocham Sheldona Coopera, ale wtedy miałam już wszystko obejrzane, niejako dla kontrastu córka kazała mi obejrzeć "Dowtona" i się wciągnęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 03.08.2015 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Downton Abbey jak lekarstwo na stres - chyba jedno z lepszych lekarstw o jakich słyszałam W sumie to i na mnie działa pierwszorzędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 03.08.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Makowa Panienko ! Fakt nr 3 z podajnikiem , wówczas innne ogrzewanie , mniej pracy ! Zaglądam i podpatruję - mamy podobne wybory ! Sypialnia w stylu angielskim też mi bliższa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 03.08.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Miotełka super - gdzie ją kupiłaś (edit - okej, już się odwiedzałem: TK Maxx - ale przyznam się szczerze, że te które odwiedzam - Zabrze, Katowice, Opole - mają totalnie rożny asortyment).. Przyznam, ze takiej szukam, bo przy żyrandolach i obrazach czasem mam ochotę wyć - a ta syntetyczna to niekoniecznie jest dobra.Odkryłem też, że do sprzątania moich drobnoustrojów (kamienice Lego;)) świetnie się nadają duże pędzle do... makijażu;).Wieszak - rzecz wielce praktyczna. Nawet na tym stryszku - coby futra/kożuchy/płaszcze/kurtki podwieszać latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 03.08.2015 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 No proszę, kolejny punkt dla sypialni angielskiej eM&eM o tych pędzelkach do sprzątania do już mi się kiedyś obiło o uszy. Cóż, skoro szczoteczka do zębów jest często niezastąpiona przy sprzątaniu na mokro, to taki pędzelek z pewnością sprawdzi się w tych wszystkich esach floresach różnych durnostojek. Moją miotełkę darzę wielką miłością i naprawdę świetnie zbiera kurz, lepiej niż te syntetyczne. Ja zaopatruję się w radomskim TK Maxie i muszę przyznać, że miotełka leżała sobie kilka tygodni, bo ja nie od razu się na nią zdecydowałam. W końcu ją wzięłam, bo co będzie sama tak leżała na półce. Były wtedy też cudowne szufelki i wiadra na mop firmy Bentley (tak, tak jak te auta), ale cena była moim zdaniem przesadzona, gdyż szufelka była zdekompletowana - nie było szczotki. O taki zestaw: http://www.tesco.com/direct/bentley-retro-dustpan-brush/572-7420.prd W tym angielskim tesco jest także ta moja miotełka, więc jak ktoś ma wtyki, to może poprosić o kupno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.08.2015 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 w moim zakupowym raju, czyli TK MAXX. Ale oni tylko stacjonarni?? "Nieinternetowi"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 04.08.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Taaa tk-maxx to zbrodnia dla portfela I w każdym co innego :/ sukcesem dla mnie jest jak wyjdę z dwucyfrowym paragonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 04.08.2015 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 hahaha... jakbym czytał o sobie tylko wychodzącym z marketu dla majsterkowiczów Jula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 04.08.2015 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Byłam w wielu TK Maxx i w każdym właściwie jest co innego. Oczywiście te ważniejsze (większe) sklepy są lepiej zaopatrzone. Już nie mogę się doczekać września, bo będą rzucać sukcesywnie dużo towaru przed świętami i wtedy można upolować cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 05.08.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 O. Dobrze to wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.08.2015 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 A czy do wniesienia tego pieca nie możecie użyć Sąsiadów?? Nie posiadacie?? Ten czerwony jest ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.08.2015 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Sąsiadów mamy i nie zawahamy się ich użyć. Problemem jest sama technika wniesienia, aby nie uszkodzić mienia i ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.08.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Kolor pieca wg mnie jest mało istotny - i tak będzie zakurzony, bo przy ekogroszku pyli się w całej kotłowni. Mamy podobny piec do tego Defro, też z podajnikiem i z rusztem na spalanie innych paliw. Piec wnoszony był po schodach przy pomocy wybudowanego rusztowania z podnośnikiem, część podłogi w korytarzu została zdjęta, gdyż kotłownia jest na poziomie -1 i trzeba było do niej opuścić piec (w drewnianym domu i wtedy jeszcze była taka możliwość, teraz już nie byłoby szans), pod piec była podłożona płyta a wszystko przesuwało się na obracających się krótkich rurach. Operacja była bardzo ciężka, męczył się z tym piecem mąż, teść i wujek. Może gdyby mieć jakiś wózek towarowy, byłoby prościej, my nie dysponowaliśmy niczym takim, więc trzeba było sobie jakoś radzić Często zaglądam do Ciebie, Makowa Panienko, ponieważ Twoje inspiracje są bliskie moim - styl retro czy angielski to jest to, co lubię No i budować będę Z7, domek bardzo podobny do Twojego Sypialnię wybrałabym w stylu angielskim, z kwiecistymi tkaninami i jasnymi meblami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.08.2015 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Witaj mother nature Cieszę się, że mnie podczytujesz. Zapraszam jak najczęściej! Oczywiście, że kolor pieca nie a znaczenia, ale wiadomo, miło, gdy coś jest ładne, nawet kotłownia i jej wyposażenie. Opisana przez Ciebie metoda wnoszenia pieca jest dość zbliżona do sposobu o jakim myśli mój mąż. Mam na myśli system przesuwny na blachach. U nas jest o tyle trudno, że kotłownia jest zaraz za wejściem do domu, więc trzeba niemal z miejsca skręcać pod kątem prostym. Szczęście, że ten nasz model jest krótki, bo ma raptem 120 cm, więc łatwiej będzie manewrować. I nie dziwię się już, dlaczego sklepy nie oferują usługi wniesienia pieca. Hi, hi - sypialnia kwietno-angielska bezapelacyjnie wysunęła się na prowadzenie Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez makowa_panienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 10.08.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Uuu kotłownia skończona, i piec już prawie jest. Super. ! Inspiracje sypialniane piękne.Te w stylu angielskim cudowne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszl 14.08.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Cześć, Bardzo ładny domek, sam mam w planach budowę parterówki, tylko trochę mniejszej, ok 80m2. Przebijam się przez tą masę postów, ale nie mogę nigdzie poszukać informacji o tym ile faktycznie wyniósł was ten domek? W jakim budżecie planowaliście go wykonać i ile ostatecznie wydaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts