mały biały domek 13.01.2016 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Sentencja super, ubawiłam się. Moja ulubiona znana i oklepana "... kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." ale domku pragnęłam i wszechświat mi pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 14.01.2016 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Makowa_panienko, w kominku S.s0yczało też mokre drewno ;( Nie pal takim. Musi poleżakować w przewiewnej, ale osłoniętej od deszczu drewutni, co najmniej 2 lata. Palenie mokrym drewnem szkodzi i wkładowi i kominowi. To nie syczało drewno, a takie coś jakby spaw na zewnętrznej stronie wkładu. Po paru minutach przestało. Drewno było suchutkie I tak, wiem, że trzeba sezonować opał, bo nawet jak jest niby suche to i tak nie jest. Dotyczy też ekogroszku, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 14.01.2016 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Sentencja super, ubawiłam się. Moja ulubiona znana i oklepana "... kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." ale domku pragnęłam i wszechświat mi pomógł No widzisz, a je nie znam tej Twojej sentencji. Podsumowując: jak się czegoś bardzo chce to się to dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 15.01.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 teź zrobiliśmy oswietlenie w podbitce I nie żałuję, praktyczne I wyglada ladnie widok ognia w kominku jest taki optymistyczny! mimo ze nie obudowany itd ale juz taki DOM! zazdroszcze I nie moge sie doczekać kiedy u nas nastapi etap klejenia płytek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Światło w ogrodzie Warto o tym pomyśleś. Wieczorem i w nocy – tu i ówdzie oświetlone drzewo, krzew, fragment rabaty, kępa traw ozdobnych zimą – cudowny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 21.01.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witaj Makowa Panienko ! Dzisiaj przez przypadek natknęłam się na Twój dziennik no i ...przepadłam .Przeczytałam od deski do deski i czuję się jakby mi Ktoś w mózgu grzebał. Ja dopiero zamierzam wybudować mój "angielski domek". Niestety z8 nam się nie zmieścił na działce i wybrałam z7 ,który po przeróbkach skutecznie imituje większego kolegę 90% zamieszczonych przez Ciebie inspiracji znajduje się w moim pliku z inspiracjami . Zachwyca mnie Twój styl i konsekwencja w doborze dodatków... to będzie prawdziwy dom marzeń Będę zaglądała i kibicowała w dalszych pracach. Pozdrawiam serdecznie Dana Edit: Jak mogę wtrącić trzy grosze ,to do tych różanych, pasiastych i kraciastych deseni <3 dołożyłabym babcine koronki. To moja obecna sypialnia właśnie z ich wykorzystaniem. Przepraszam ,że zaśmiecam Twój wątek, jak będą przeszkadzały usunę zdjęcia. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/366/4183671_IMGP5511-p.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/366/4183672_IMGP5512-p.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.01.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Dana - jak ustąpi zima, będę budować z7 i w takich klimatach właśnie jak Makowa Panienka Zapraszam więc także do siebie Budowałaś już inny dom? Widzę w stopce masz danonkowy irysek, niestety linki się nie otwierają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 21.01.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witam serdecznie i dziękuję za zaproszenie, z którego chętnie skorzystam Tak , wybudowaliśmy już jeden dom jest to właśnie Irys. Pisałam tutaj dziennik ,ale go usunęłam ,bo ówczesne transfery za zdjęcia mnie zabijały. Uwielbiam ten dom, ale tak się czasami życie układa i narzuca zmiany.Mamy nadzieję ,że nie na gorsze .Domek z7 mi się bardzo podoba i już mam dokładnie zaplanowany każdy kąt . Można jeszcze znaleźć moje wpisy w dziele cegła we wnętrzach i chyba kuchenne inspiracje . Mam nadzieję ,że i nam uda się ruszyć z budową w tym roku. Działkę już mamy jest cudowna i bardzo nam ułatwi zrealizowanie marzeń o angielskim ogrodzie, ale jest absolutnie nieustawna mimo swoich 4000 m2;-) Jedynym moim warunkiem na budowę nowego lokum był dom parterowy i z7 to największa porterówka jaka tam się zmieści. Przepraszam za prywatę, może czas na wątek? Tylko mnie nadal ogranicza sprzedaż obecnego domu ,a jak się nie uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 27.01.2016 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 teź zrobiliśmy oswietlenie w podbitce I nie żałuję, praktyczne I wyglada ladnie widok ognia w kominku jest taki optymistyczny! mimo ze nie obudowany itd ale juz taki DOM! zazdroszcze I nie moge sie doczekać kiedy u nas nastapi etap klejenia płytek! Nie było mnie prawie tydzień, bo zrobiłam sobie ferie zimowe (ech, kiedy minęły te szkolne czasy!). Oświetlenie w podbitce wydaje mi się dość konieczne. ale wiadomo każdy ma inny pogląd. Lampki ładnie zaznaczają bryłe domu i są praktyczme. Jak na razie wszystkim się one podobają I też się doczekasz swoich płytek, choć mam nadzieję, że będzie u Ciebie mniej nerwowo niż u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 27.01.2016 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Światło w ogrodzie Warto o tym pomyśleś. Wieczorem i w nocy – tu i ówdzie oświetlone drzewo, krzew, fragment rabaty, kępa traw ozdobnych zimą – cudowny efekt Zgadza się. Kabel jest wypuszczony od początki, więc można sobie pofolgować oświetleniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 27.01.2016 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witaj Makowa Panienko ! Dzisiaj przez przypadek natknęłam się na Twój dziennik no i ...przepadłam .Przeczytałam od deski do deski i czuję się jakby mi Ktoś w mózgu grzebał. Ja dopiero zamierzam wybudować mój "angielski domek". Niestety z8 nam się nie zmieścił na działce i wybrałam z7 ,który po przeróbkach skutecznie imituje większego kolegę 90% zamieszczonych przez Ciebie inspiracji znajduje się w moim pliku z inspiracjami . Zachwyca mnie Twój styl i konsekwencja w doborze dodatków... to będzie prawdziwy dom marzeń Będę zaglądała i kibicowała w dalszych pracach. Pozdrawiam serdecznie Dana Edit: Jak mogę wtrącić trzy grosze ,to do tych różanych, pasiastych i kraciastych deseni <3 dołożyłabym babcine koronki. To moja obecna sypialnia właśnie z ich wykorzystaniem. Przepraszam ,że zaśmiecam Twój wątek, jak będą przeszkadzały usunę zdjęcia. Witaj dana! Miło mi Cię powitać w moich skromnych progach. Bardzo cieszy fakt, że ktoś tez lubi takie klimaty Zaglądaj częściej, może niedługo rozkręcimy się na dobre z urządzaniem. Koronki chcę przyszyć do zasłonki w drzwiach do pomieszczenia gospodarczego, tak więc dobrze trafiłaś I nie zaśmiecasz wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 27.01.2016 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Cudownie wygląda salon z kominkiem Każda nowa rzecz tak cieszy... Jaka inspiracja na obudowę ? Nie pamietam czy pisałam ale ślicznie wyszły Wasze łazienki. Takie jasne , czyste , nieprzytłaczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 27.01.2016 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 (edytowane) gust, wszystko cieszy przeogromnie! Najmniejsza nawet rzecz, bo to o kroczek bliżej do finału A obudowa taka: plus biały portal, który nie chce mi się wkleić tutaj. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez makowa_panienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.02.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Piękne koszty budowy Warto realizować swoje marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 03.02.2016 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Nie taki wilk straszny jak go malują, prawda? I pomyśleć, że ja chciałam pierwotnie kupić mieszkanie 3-pokojowe do remontu za 165 tys. Dopiero wtedy otrzeźwiałam i zgodziłam się na dom. Nawet po dodaniu kosztów ogrodzenia, zagospodarowania terenu, kupna działki - i tak warto. Życie bez sąsiadów nad, pod i obok siebie będzie cudowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.02.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 I tak jak widać powyżej samo postawienie domu kosztowało 200 tysięcy. Czyli się da Czyli znowu do kosza wyliczenia teoretyków. A w ogóle to uwielbiam mój dom i tęsknie za nim, gdy mnie tam nie ma I znowu stwierdzenie, z którym się zgadam w 100000% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 04.02.2016 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Pusia, te koszty budowy zależą moim zdaniem w dużej mierze od regionu Polski, zwłaszcza robocizna. Wiadomo, pod Warszawą jest najdrożej. Ale najważniejsze to sprawdzać i porównywać ceny. Ja byłam w szoku, że w takim Praktikerze, czy Obi niektóre artykuły są droższe o 30% niż w lokalnej, małej hurtowni, że o sklepie internetowym nie wspomnę. I pamiętam też, jak przed budową i w trakcie kupowałam Murator i szokowały nas tam proponowane (czytaj: sponsorowane przed danego producenta) rozwiązania. Nawet nasz znajomy, który z kasą się specjalnie nie liczył przy budowie, stwierdził, że gdyby robił to według zaleceń z tego miesięcznika, to zapłaciłby o połowę więcej, a wydał sporo. My spokojnie mogliśmy przyoszczędzić 20 tysięcy, więc naprawdę można tanio wybudować spory dom w porządnym standardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.02.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Pusia, te koszty budowy zależą moim zdaniem w dużej mierze od regionu Polski, zwłaszcza robocizna. Wiadomo, pod Warszawą jest najdrożej. Ale najważniejsze to sprawdzać i porównywać ceny. Ja byłam w szoku, że w takim Praktikerze, czy Obi niektóre artykuły są droższe o 30% niż w lokalnej, małej hurtowni, że o sklepie internetowym nie wspomnę. I pamiętam też, jak przed budową i w trakcie kupowałam Murator i szokowały nas tam proponowane (czytaj: sponsorowane przed danego producenta) rozwiązania. Nawet nasz znajomy, który z kasą się specjalnie nie liczył przy budowie, stwierdził, że gdyby robił to według zaleceń z tego miesięcznika, to zapłaciłby o połowę więcej, a wydał sporo. My spokojnie mogliśmy przyoszczędzić 20 tysięcy, więc naprawdę można tanio wybudować spory dom w porządnym standardzie Wiem, wiem, że są duże rozbieżności w cenach. Choć niekoniecznie okolice Warszawy. Słyszałam, że właśnie Dolny Śląsk jest najdroższy (im bliżej granicy tym drożej). Nasza firma, która przed przyjazdem do nas budowała dom w okolicach Warszawy powiedziała, że takiej wysokiej ceny betonu jak u nas jeszcze nie spotkali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.02.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Pytam się męża, który mu się podoba, a on odpowiedział jak przystało na mężczyznę, że dla niego te dwa kolory są takie same i nie widzi różnicy o matko, skąd ja to znam Ale ruszyliście z kopyta, czekam na końcowy efekt kominkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 08.02.2016 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Jesteśmy w blokach startowych gotowi do sprintu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts