mother_nature 08.02.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 No jak nie widzi różnicy? Ten po lewej wpada w morelowy W salonie chyba pójdę w chłodniejsze tony, coś w tym stylu: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/374/4319127_MWSnap012.jpg Kolor pewnie wyklaruje się dopiero gdy podłogę będę mieć wybraną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 09.02.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Przepraszam, z rozpędu ostatniego wpisu dokonałam w dzienniku, ale już go usunęłam Super obudowa kominka, prosta - pasuje do każdego rodzaju wnętrza. Widzę, że stawiasz na kolory w mieszkaniu, ja właśnie się zastanawiam nad barwami, wcześniej miałam mieć biele i szarości, a kolor wprowadzać dodatkami. Teraz myślę, czy by trochę nie zaszaleć, ale ciągnie mnie tylko ku mięcie i niebieskościom wszelkim. Pozdrawiam cieplutko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.02.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Makowa Panienko, kolor Duluxa do łazienki bardzo ładny. Nie wiem jak na żywo się prezentuje, ale na zdjęciu bardzo ładny. I moim zdaniem nie jest zbyt ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.02.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Nie taki wilk straszny jak go malują, prawda? I pomyśleć, że ja chciałam pierwotnie kupić mieszkanie 3-pokojowe do remontu za 165 tys. Dopiero wtedy otrzeźwiałam i zgodziłam się na dom. Nawet po dodaniu kosztów ogrodzenia, zagospodarowania terenu, kupna działki - i tak warto. Życie bez sąsiadów nad, pod i obok siebie będzie cudowne Gratuluję sąsiadeczko wyniku finansowego budowy:yes:Ostatnie zdanie to strzał w dziesiątkę i dlatego warto budować ,mówię to ja prawdziwy blokers przez lata:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 11.02.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 jak to fajnie ze są próbki farb i mozna sobie packać na próbę pamiętam jak z mamą zawsze dolewałysmy pigment do białej farby próbowalysmy uzyskac odcien o jaki nam chodziło nigdy nam się nie udało :rtofl: gdzie kupowałaś płytki białe z metra francuskiego? i po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 12.02.2016 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 No jak nie widzi różnicy? Ten po lewej wpada w morelowy W salonie chyba pójdę w chłodniejsze tony, Kolor pewnie wyklaruje się dopiero gdy podłogę będę mieć wybraną. Ja już jestem coraz bliżej. Odpadają szarości, których nie znoszę we wnętrzach. W pokojach będą beże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 12.02.2016 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Przepraszam, z rozpędu ostatniego wpisu dokonałam w dzienniku, ale już go usunęłam Super obudowa kominka, prosta - pasuje do każdego rodzaju wnętrza. Widzę, że stawiasz na kolory w mieszkaniu, ja właśnie się zastanawiam nad barwami, wcześniej miałam mieć biele i szarości, a kolor wprowadzać dodatkami. Teraz myślę, czy by trochę nie zaszaleć, ale ciągnie mnie tylko ku mięcie i niebieskościom wszelkim. Pozdrawiam cieplutko:D Nic się nie stało Mnie tez się podobają kolory typu mięta, szałwia, ale .... i u innych Pozdrawiam cieplutko również! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 12.02.2016 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Makowa Panienko, kolor Duluxa do łazienki bardzo ładny. Nie wiem jak na żywo się prezentuje, ale na zdjęciu bardzo ładny. I moim zdaniem nie jest zbyt ciemny. Ha, wyobraź sobie, że kompletnie zakochałam się w nim i podjęłam decyzję, że mój Ci on! Tak więc będzie ten po lewej, ale to nie Dulux - pomieszało mi sie kompletnie, bo tyle mam tych próbek. To Magnat - Błękitny Topaz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 12.02.2016 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Gratuluję sąsiadeczko wyniku finansowego budowy:yes:Ostatnie zdanie to strzał w dziesiątkę i dlatego warto budować ,mówię to ja prawdziwy blokers przez lata:D Ja też blokers, nie licząc pierwszych 5-ciu lat mojego życia. Jedyne, czego na pewno będzie mi brakować po przeprowadzce, to widoku z okna z wysokości. Teraz mieszkamy na 3 piętrze i jest super widoczek. A, i będzie mi brakować (albo i nie) nocnego widoku. Na blokowisku zawsze palą się latarnie, jest dużo okien sąsiadów, a tu na wsi kompletna ciemność. Ale to drobiazgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 12.02.2016 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 jak to fajnie ze są próbki farb i mozna sobie packać na próbę pamiętam jak z mamą zawsze dolewałysmy pigment do białej farby próbowalysmy uzyskac odcien o jaki nam chodziło nigdy nam się nie udało :rtofl: gdzie kupowałaś płytki białe z metra francuskiego? i po ile? Tak, żeby mieszać pigment to trzeba się na tym znać, my nawet się za to nie braliśmy. Płytki cegiełki kupiłam po 79zł/mkw tutaj. Żadnych zastrzeżeń nie miałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 12.02.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 (...) będzie mi brakować (albo i nie) nocnego widoku. Na blokowisku zawsze palą się latarnie, jest dużo okien sąsiadów, a tu na wsi kompletna ciemność. Ale to drobiazgi Kochana! Bo na wsi to się w nocy siada na tarasie z lampką wina i podziwia rozgwieżdżone niebo, spadające gwiazdy, iluminacje świetlne w ogrodzie... Zabudowa kominka wyszła świetnie... O podobnym wykończeniu łazienki u nas myślałam - białe płytki, błękit na ścianach - czekam na finał Twojej łazienki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 12.02.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Dekory będą pod sufitem, nikt nie zauważy, że nie są gipsowe Ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 13.02.2016 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Kochana! Bo na wsi to się w nocy siada na tarasie z lampką wina i podziwia rozgwieżdżone niebo, spadające gwiazdy, iluminacje świetlne w ogrodzie... Zabudowa kominka wyszła świetnie... O podobnym wykończeniu łazienki u nas myślałam - białe płytki, błękit na ścianach - czekam na finał Twojej łazienki... No tak, ale zimą tylko patrzy się przez okno, bo zimno, a tu czarno Łazienkę wykończymy pierwszą, już zaczęliśmy malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 13.02.2016 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Dekory będą pod sufitem, nikt nie zauważy, że nie są gipsowe Ładne A pewnie, że nie zauważy. Na drabinę nikt nie będzie wchodził przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.02.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Listwy bardzo ładne, ciekawa jestem, jak będą się prezentowały zamontowane Myślę, że będzie pięknie i wcale nie będzie widać, czy to styro, gips czy drewno. W razie czego można je pomalować farbą, ale wydaje mi się, że nie będzie to konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 15.02.2016 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 My chcemy przymocować listwy, a następnie pomalować je na biało przy okazji malowania sufitu. Wydaje mi, że dzięki temu listwy zleją się w jedno z sufitem właśnie i i będą wyglądać jak gipsowe. Na wszelki wypadek zaczniemy montaż od najmniejszego pomieszczenia, czyli małej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.02.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Dasz radę Rok temu zachciało mi się lambrekinów i zasłon obszytych taśmą z chwostami, więc sobie uszyłam cały zestaw. Wszywanie taśmy jest proste, trzeba tylko się zdecydować na wzór marszczeń i wyliczyć ile kupić. Wygląda to tak jak na tym zdjęciu z netu, niestety nie obfotografowałam swoich: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 15.02.2016 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Fiu, fiu, iście pałacowy wygląd. Ja sobie właśnie tak tłumaczę, że szycie zasłon to przecież same linie proste i wystarczy dobrze sfastrygować i można lecieć A jaka satysfakcja potem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.02.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Wiesz co, potem to już nawet fastrygować się nie chce Spinam szpilkami i lecę na maszynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 16.02.2016 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) A wiesz, że chyba masz rację. Ja chyba tez tylko spinałam szpilkami jak podszywałam swoje zaslony płótnem. Za to kot miał mega zabawę z materiałem na podłodze: turlał się, fikał koziołki, nurkował z poślizgiem. Ze względu na szpilki musiałam jednak ją wyganiać, co oczywiście "komentowała" oburzonym prychaniem. Tu kadr z filmu jaki nakręciłam podczas szycia Edytowane 16 Lutego 2016 przez makowa_panienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts