Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Z8 makowej_panienki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam, z rozpędu ostatniego wpisu dokonałam w dzienniku, ale już go usunęłam :)

Super obudowa kominka, prosta - pasuje do każdego rodzaju wnętrza.

Widzę, że stawiasz na kolory w mieszkaniu, ja właśnie się zastanawiam nad barwami, wcześniej miałam mieć biele i szarości, a kolor wprowadzać dodatkami.

Teraz myślę, czy by trochę nie zaszaleć, ale ciągnie mnie tylko ku mięcie i niebieskościom wszelkim.

Pozdrawiam cieplutko:D

Nie taki wilk straszny jak go malują, prawda?

I pomyśleć, że ja chciałam pierwotnie kupić mieszkanie 3-pokojowe do remontu za 165 tys. Dopiero wtedy otrzeźwiałam i zgodziłam się na dom. Nawet po dodaniu kosztów ogrodzenia, zagospodarowania terenu, kupna działki - i tak warto. Życie bez sąsiadów nad, pod i obok siebie będzie cudowne :lol2:

Gratuluję sąsiadeczko wyniku finansowego budowy:yes:Ostatnie zdanie to strzał w dziesiątkę i dlatego warto budować ,mówię to ja prawdziwy blokers przez lata:D

jak to fajnie ze są próbki farb i mozna sobie packać na próbę :D

pamiętam jak z mamą zawsze dolewałysmy pigment do białej farby próbowalysmy uzyskac odcien o jaki nam chodziło

nigdy nam się nie udało :rtofl:

gdzie kupowałaś płytki białe z metra francuskiego?

i po ile? :)

No jak nie widzi różnicy? Ten po lewej wpada w morelowy ;)

W salonie chyba pójdę w chłodniejsze tony,

Kolor pewnie wyklaruje się dopiero gdy podłogę będę mieć wybraną.

Ja już jestem coraz bliżej. Odpadają szarości, których nie znoszę we wnętrzach. W pokojach będą beże.

Przepraszam, z rozpędu ostatniego wpisu dokonałam w dzienniku, ale już go usunęłam :)

Super obudowa kominka, prosta - pasuje do każdego rodzaju wnętrza.

Widzę, że stawiasz na kolory w mieszkaniu, ja właśnie się zastanawiam nad barwami, wcześniej miałam mieć biele i szarości, a kolor wprowadzać dodatkami.

Teraz myślę, czy by trochę nie zaszaleć, ale ciągnie mnie tylko ku mięcie i niebieskościom wszelkim.

Pozdrawiam cieplutko:D

Nic się nie stało :)

Mnie tez się podobają kolory typu mięta, szałwia, ale .... i u innych :)

Pozdrawiam cieplutko również!

Makowa Panienko, kolor Duluxa do łazienki bardzo ładny. Nie wiem jak na żywo się prezentuje, ale na zdjęciu bardzo ładny. I moim zdaniem nie jest zbyt ciemny.

Ha, wyobraź sobie, że kompletnie zakochałam się w nim i podjęłam decyzję, że mój Ci on! Tak więc będzie ten po lewej, ale to nie Dulux - pomieszało mi sie kompletnie, bo tyle mam tych próbek. To Magnat - Błękitny Topaz:

Bez tytułu.jpg

Gratuluję sąsiadeczko wyniku finansowego budowy:yes:Ostatnie zdanie to strzał w dziesiątkę i dlatego warto budować ,mówię to ja prawdziwy blokers przez lata:D

Ja też blokers, nie licząc pierwszych 5-ciu lat mojego życia. Jedyne, czego na pewno będzie mi brakować po przeprowadzce, to widoku z okna z wysokości. Teraz mieszkamy na 3 piętrze i jest super widoczek. A, i będzie mi brakować (albo i nie) nocnego widoku. Na blokowisku zawsze palą się latarnie, jest dużo okien sąsiadów, a tu na wsi kompletna ciemność. Ale to drobiazgi :)

jak to fajnie ze są próbki farb i mozna sobie packać na próbę :D

pamiętam jak z mamą zawsze dolewałysmy pigment do białej farby próbowalysmy uzyskac odcien o jaki nam chodziło

nigdy nam się nie udało :rtofl:

gdzie kupowałaś płytki białe z metra francuskiego?

i po ile? :)

Tak, żeby mieszać pigment to trzeba się na tym znać, my nawet się za to nie braliśmy.

Płytki cegiełki kupiłam po 79zł/mkw tutaj. Żadnych zastrzeżeń nie miałam.

(...) będzie mi brakować (albo i nie) nocnego widoku. Na blokowisku zawsze palą się latarnie, jest dużo okien sąsiadów, a tu na wsi kompletna ciemność. Ale to drobiazgi :)

Kochana! Bo na wsi to się w nocy siada na tarasie z lampką wina i podziwia rozgwieżdżone niebo, spadające gwiazdy, iluminacje świetlne w ogrodzie...

Zabudowa kominka wyszła świetnie... O podobnym wykończeniu łazienki u nas myślałam - białe płytki, błękit na ścianach - czekam na finał Twojej łazienki... :D

Kochana! Bo na wsi to się w nocy siada na tarasie z lampką wina i podziwia rozgwieżdżone niebo, spadające gwiazdy, iluminacje świetlne w ogrodzie...

Zabudowa kominka wyszła świetnie... O podobnym wykończeniu łazienki u nas myślałam - białe płytki, błękit na ścianach - czekam na finał Twojej łazienki... :D

No tak, ale zimą tylko patrzy się przez okno, bo zimno, a tu czarno :)

Łazienkę wykończymy pierwszą, już zaczęliśmy malowanie.

My chcemy przymocować listwy, a następnie pomalować je na biało przy okazji malowania sufitu. Wydaje mi, że dzięki temu listwy zleją się w jedno z sufitem właśnie i i będą wyglądać jak gipsowe. Na wszelki wypadek zaczniemy montaż od najmniejszego pomieszczenia, czyli małej łazienki.

Dasz radę :)

Rok temu zachciało mi się lambrekinów i zasłon obszytych taśmą z chwostami, więc sobie uszyłam cały zestaw. Wszywanie taśmy jest proste, trzeba tylko się zdecydować na wzór marszczeń i wyliczyć ile kupić.

Wygląda to tak jak na tym zdjęciu z netu, niestety nie obfotografowałam swoich: 3927398998.jpg

A wiesz, że chyba masz rację. Ja chyba tez tylko spinałam szpilkami jak podszywałam swoje zaslony płótnem. Za to kot miał mega zabawę z materiałem na podłodze: turlał się, fikał koziołki, nurkował z poślizgiem. Ze względu na szpilki musiałam jednak ją wyganiać, co oczywiście "komentowała" oburzonym prychaniem. :p

Tu kadr z filmu jaki nakręciłam podczas szycia :)

a.jpg

a.jpg

Edytowane przez makowa_panienka