makowa_panienka 01.04.2016 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Mnie się zdaje, że przepisy wymagają, by była i nazwa ulicy i numer domu. Bardzo ładna tabliczka Sprawdziłam i masz rację, musza być obie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 03.04.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 serio sąprzepisy, które to regulują? my też cały weekend siedzieliśmy na działce, widzieliśm żurawie lecące nad domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 03.04.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Taaaa, teraz na wszystko są przepisy My też na działce, widziałam ślicznego ptaszka z białym brzuszkiem, którego nie znałam wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 03.04.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Taaaa, teraz na wszystko są przepisy My też na działce, widziałam ślicznego ptaszka z białym brzuszkiem, którego nie znałam wcześniej Gratuluję malunków Makowa Panienko, czekamy na zdjęcia pomalowanych ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.04.2016 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Gratuluję postępu prac, satysfakcji i dziczyzny za płotem - super jest takie podglądanie przyrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 04.04.2016 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Ja myślę, że ten o przepis o treści tabliczek był zawsze, ale ludzie swobodnie go traktują. Na pewno musi być chociaż numer. Ale muszę przyznać, że mnie wiele razy wkurzyła sytuacja, gdy szukałam jakiegoś adresu, a tu albo nie było numeru w ogóle, albo był numer, ale nie wiadomo jaka miejscowość (wieś znaczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 04.04.2016 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Dzięki Pusia A propos dziczyzny, to ja na tej wsi nawet przestałam się nawet bać pająków i raz z zaciekawieniem oglądałm ogromnego krzyżaka, dość wielkiej urody Wcześniej ja + pająk = wielki wrzask. Albo wieś pokochałam od razu albo się po prostu starzeję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 05.04.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 SUPER, Makowa Panienko! Najpiękniejszy czas przed Wami: kolorowanie, urządzanie, dekorowanie itd. Chłoń każdą chwilę z tego etapu. Ściskam gorąco.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 05.04.2016 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Dziękuje Iwonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Schatje 05.04.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Gratuluję postępów MakowaPanienko!!! Finisz coraż bliżej Satysfakcja ogromna, jeśli coś samemu się zrobi. Ja ścian nie malowałam ale osobiście kładłam fugi na podłogach w grudniu. Tak mnie to wciągneło i spodobało mi się, że sama zafugowałam jakieś 90m2, zeszło mi 2 dni od świtu do nocy, obolała strasznie po tym wszystkim byłam:) ale jaka dumna z siebie, tym bardziej, ze pierwszy raz w życiu coś takiego robiam:) Nie wiesz może ile liczą sobie w Twoim sklepie za metr bieżący położenia listwy przypodłogowej mdf? Jeśli możesz to będe wdzięczna za namiary na nich na priv. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.04.2016 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Ta kuchnia jest dla mnie wyjątkowym przedsięwzięciem, bo od początku budowy (prawie 4 lata temu) wiem dokładnie jak ma wyglądać i nie zmieniłam nic przez ten czas. Patrzeć teraz i widzieć, jak pomysły są realizowane i na dodatek są trafione - to wielka przyjemność i satysfakcja. Jak ja Ciebie doskonale rozumiem Tam nasz domek był od 3 lat przed budowa rozplanowany, zaplanowany, niczego nie zmieniliśmy i teraz ta realizacja marzeń krok po kroku to straszna frajda. Takie dotkniecie ręką urzeczywistnionego marzenia W przerwach między malowaniem siadamy na słońcu celem skonsumowania jakiegoś posiłku. Jest to zazwyczaj zestaw: gorący kubek (ja lubię serową, a mąż pomidorową, aczkolwiek na co dzień ich nie jadam w ogóle) i świeżutkie bułki z jednej piekarni. Na świeżym powietrzu nawet takie coś super smakuje I znowu podobnie jak u nas było - królował ser w ziołach knorra i bagietki z masełkiem czosnkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 06.04.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Wow jaki pudrowy róż, ciekawa jestem Twojej kuchni i kibicuję niezmiennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.04.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Makowa Panienko, podziwiam Twój upór i wytrwałość, to wspaniale, że Twoje marzenia się urzeczywistniają a my możemy w tym uczestniczyć Sugerowałabym jednak zmienić dietę, bo na tych chemicznych kubeczkach i bułkach z polepszaczami szybko wykończycie ale nie dom, a swoje organizmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 07.04.2016 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Wow jaki pudrowy róż, ciekawa jestem Twojej kuchni i kibicuję niezmiennie Ten różowy jest ciemniejszy niż na zdjęciu, zwłaszca po drugiej warstwie, ale wciąz piękny, taki romantyczny. Myślę, że mało kto zniósłby ten kolor w pomieszczeniu innym niż dziecięcy, a co dopiero w kuchni. A nam się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 07.04.2016 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Gratuluję postępów MakowaPanienko!!! Finisz coraż bliżej Satysfakcja ogromna, jeśli coś samemu się zrobi. Ja ścian nie malowałam ale osobiście kładłam fugi na podłogach w grudniu. Tak mnie to wciągneło i spodobało mi się, że sama zafugowałam jakieś 90m2, zeszło mi 2 dni od świtu do nocy, obolała strasznie po tym wszystkim byłam:) ale jaka dumna z siebie, tym bardziej, ze pierwszy raz w życiu coś takiego robiam:) Nie wiesz może ile liczą sobie w Twoim sklepie za metr bieżący położenia listwy przypodłogowej mdf? Jeśli możesz to będe wdzięczna za namiary na nich na priv. Pozdrawiam:) Jak ja Cię rozumiem! Mnie też to malowanie bardzo wciągnęło i w zasadzie mam uśmiech na twarzy cały czas, tylko zmęczenie mnie dopada za bardzo. I z chęcia pomalowałabym cały dom sama Zaraz wyślę wiadomość do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 07.04.2016 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 I znowu podobnie jak u nas było - królował ser w ziołach knorra i bagietki z masełkiem czosnkowym Bo my w wielu sprawach mamy podobnie, Pusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 07.04.2016 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Makowa Panienko, podziwiam Twój upór i wytrwałość, to wspaniale, że Twoje marzenia się urzeczywistniają a my możemy w tym uczestniczyć Sugerowałabym jednak zmienić dietę, bo na tych chemicznych kubeczkach i bułkach z polepszaczami szybko wykończycie ale nie dom, a swoje organizmy. Jak to pięknie napisałaś! Ciesze się, że tak Ci sie podoba to moje budowanie i wykańczanie. Co do diety budowlanej to uspokajam, że codziennie jemy normalny obiad w domu, a zupka z torebki to na zasadzie gęstej herbaty. Ale przyznaję, że ja takich wynalazków nie jadam i z ręką na sercu mogę rzec, że do teraz zjadłam może 2 takie zupki w całym moim życiu. W zasadzie mam ich już dość po tych kilku dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 07.04.2016 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Zmierzyłem szerokość podłogi w naszym salonie i przedpokoju, niecałe 9m. Nigdy nic się nie działo z podłogą, ważną sprawą jest wilgoć technologiczna w nowym domu w czasie montażu paneli. U mnie jej nie było, paczki także trochę czasu leżakowały w salonie, pod podkładem mam folię. Jakiś czas temu u kolegi zakładaliśmy ponad 70m2 paneli, jeden pokój i salon zrobiliśmy bez progu, szerokość podłogi na oko niecałe 7m. Panele układałem z min. 12mm szczeliną przy ścianach, a nawet większą. Po dwóch dniach podłoga zaczęła się podnosić w okolicach kuchni. W domu było cholernie dużo wilgoci, paczki leżakowały w domu tylko dwa dni, aż się wilgoć skraplała wewnątrz foliowych opakowań. Takie uroki szybkiego budowania i zbliżającego się terminu przeprowadzki. Po skróceniu paneli przy ścianach (odciąłem multitoolem kolejne 5-6mm), już nic więcej się nie działo, podłoga ładnie się ułożyła. Podłogówka dosuszyła podłogę, do tego intensywne wietrzenie i jest ok. 10m to sporo, jeżeli jest już sucho w domu, to może i bym u siebie zaryzykował, gdyby coś się zaczęło dziać, wystarczy przeciąć panele w progu, podłoga się odpręży. Nie namawiam do złego, bo jak podłoga zacznie wstawać (mały problem), czy wyskakiwać z zatrzasków (duuży problem), to będą nerwy i ponowna robota. Trzeba znaleźć złoty środek i nie przegiąć z tematem . Dawno nie jadłem zupki w proszku, smacznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 10.04.2016 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 No właśnie nam wróżą wyskakiwanie z zamków na środku pokoju i rozejście się przez to paneli. Oszalałabym z rozpaczy chyba. Ech, budowa to sztuka kompromisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 10.04.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 naszym przysmakiem na budowie są parówk,serową zupą też bym nie pogardziła fajnie zakończyliscie płytki w kuchni przy kontakcie już niedługo coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts