makowa_panienka 16.05.2016 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Pusia. Mother - dziękuję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 16.05.2016 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 GRATULACJE MAKOWA PANIENKO Wyobraź sobie, że w tym samym czasie oficjalnie otrzymałyśmy zakończenie budowy i w tych samych dniach mamy przeprowadzkę. Ja jednak nie mam jeszcze podłóg - czyli najważniejszego, ale dałam już wypowiedzenie, więc jest stres na maksa. Możesz więc w porównaniu do mnie na luzie wszystko robić Udanych przenosin :lol2: Co za zbieg okoliczności! Podziwiam Cię za skok na głęboką wodę. Doskonale wyobrażam sobie Twoje nerwy związane z przeprowadzką w takiej sytuacji. Ale na pewno sobie poradzicie, a i jaka satysfakcja będzie potem, że się udało mimo trudności. Tobie tez życze udanej przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.05.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Twoje kuchenne meble jak dla mnie są bliskie ideału! Niestety nie pójdziemy tą drogą, bo wiem, że mielibyśmy kłopt z samodzielnym skręceniem i jescze bardziej się w tym utwierdzam... No nic - będa co najmniej jakieś podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.05.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Oczywiście, że kota namierzyłam pod kartonami Wystraszona, bo same nowe zapachy, nowe odgłosy i ona sama. Dobrze jest do nowego domu najpierw przewieźć rzeczy kota: kuwetę, kocyk, budkę do spania, zabawki - coś z jego zapachami. No chyba, że to taki włóczykij jak moje - nauczone po hotelach, po ludziach, więc im jest wsio rawno gdzie są, byle z pańcią i byle micha była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 16.05.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Gratuluję zakończenia budowy !Wasz dom niezmiennie mnie zachwyca. Piękny przez wielkie P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.05.2016 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 (edytowane) Kuchnia super wychodzi.. płytki podobne do naszych (prawie dwa lata po przeprowadzce ale juz docelowe), właśnie robię wiszące szafki stąd jestem w temacie szyna do wiszących to super sprawa, lepiej niż osobne haki, jak już będzie na gotowo to można je razem od wewnątrz poskręcać, to doda jeszcze stabilności.. nóżki będą krótsze? tak że blat wejdzie pod płytki czy będzie do płytek dochodził? pytam bo przy cegiełce ze względu na te głębokie wcięcia może coś tam włazić i trzeba bawić się silikonem którego chyba nikt nie lubi.. aha - jaki będziecie mieć blat? drewniany czy jakiś inny, jak drewniany to pamiętaj żeby go dobrze od razu zaolejować (mimo że teoretycznie powinien być) - po niechcący się coś postawi mokrego i ślad zostanie.. najlepiej kilka razy, wtedy olej dobrze wniknie Edytowane 16 Maja 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 16.05.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Ślicznie się kuchnia robi ale macie z nią przejścia, pewnie dzięki temu będziesz z niej jeszcze bardziej dumna. Płytę masz na gaz, czy elektryczną? a piekarnik jaki wybrałaś, retro? Panna Kotta nieźle się zakamuflowała w tych kartonach Biedulka, będzie się musiała powolutku przyzwyczajać, nie ma wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.05.2016 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Twoje kuchenne meble jak dla mnie są bliskie ideału! Niestety nie pójdziemy tą drogą, bo wiem, że mielibyśmy kłopt z samodzielnym skręceniem i jescze bardziej się w tym utwierdzam... No nic - będa co najmniej jakieś podobne Gaja, z tymi szafkami jest tak, że jesli ściany są proste, kontakty i rury idealnie rozmieszczone i nic nie trzeba poprawiać, to montaż jest banalny. Jeśli jednak coś odbiega od planu, to robi się zamieszanie i dodatkowa robota. Na pewno znajdziesz dla siebie coś odpowiedniego i będzie bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.05.2016 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Oczywiście, że kota namierzyłam pod kartonami Wystraszona, bo same nowe zapachy, nowe odgłosy i ona sama. Dobrze jest do nowego domu najpierw przewieźć rzeczy kota: kuwetę, kocyk, budkę do spania, zabawki - coś z jego zapachami. No chyba, że to taki włóczykij jak moje - nauczone po hotelach, po ludziach, więc im jest wsio rawno gdzie są, byle z pańcią i byle micha była. Zabrałam mojej pannie kuwete i miseczki z woda i jedzonkiem, ale to nic nie dało. Moja kota to wyjątkowo lękliwy egzemplarz i boi się wszystkiego co nowe. Na dźwięk domofonu ucieka pod łóżko Ale, to tylko na początku tak jest. Potrzebuje do 3 dni w nowym miejscu, aby się oswoić i potem jest szczęśliwa z nowej przestrzeni - sprawdziłam już kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.05.2016 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Gratuluję zakończenia budowy ! Wasz dom niezmiennie mnie zachwyca. Piękny przez wielkie P Jestes bardzo miła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.05.2016 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 nóżki będą krótsze? tak że blat wejdzie pod płytki czy będzie do płytek dochodził? pytam bo przy cegiełce ze względu na te głębokie wcięcia może coś tam włazić i trzeba bawić się silikonem którego chyba nikt nie lubi.. aha - jaki będziecie mieć blat? drewniany czy jakiś inny, jak drewniany to pamiętaj żeby go dobrze od razu zaolejować (mimo że teoretycznie powinien być) - po niechcący się coś postawi mokrego i ślad zostanie.. najlepiej kilka razy, wtedy olej dobrze wniknie Nóżki mają 6 cm (skręciliśmy je na maksa) więc skrócimy cokół. O tym blacie pamiętam, że trzeba zaolejować, ale nie pomyślałam, aby już to zrobić, gdy mam teraz trochę luzu. Blat będzie dochodził do płytek i trzeba, niestety nawtykać silikonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.05.2016 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Ślicznie się kuchnia robi ale macie z nią przejścia, pewnie dzięki temu będziesz z niej jeszcze bardziej dumna. Płytę masz na gaz, czy elektryczną? a piekarnik jaki wybrałaś, retro? Panna Kotta nieźle się zakamuflowała w tych kartonach Biedulka, będzie się musiała powolutku przyzwyczajać, nie ma wyjścia Na pewno będę długo pamiętać montaz kuchni Płyta będzie indukcyjna, a piekarnik do kompletu z kapem Hotpoint Ariston. Przez tego kota to mnie serce boli, bo tak mi jej szkoda, że się boi, ale muszę ją przyzwyczajać. I cieszę się, że Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.05.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Zabrałam mojej pannie kuwete i miseczki z woda i jedzonkiem, ale to nic nie dało. Moja kota to wyjątkowo lękliwy egzemplarz i boi się wszystkiego co nowe. Na dźwięk domofonu ucieka pod łóżko Ale, to tylko na początku tak jest. Potrzebuje do 3 dni w nowym miejscu, aby się oswoić i potem jest szczęśliwa z nowej przestrzeni - sprawdziłam już kilka razy. Ona się przyzwyczai, koty są bardzo ciekawskie, i zwykle ciekawość jest większa od strachliwości. Najgorsza jest dla kota akustyka nowego domu i kompletnie obce zapachy. Ale da radę No i jak idzie montaż?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 17.05.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Na pewno będę długo pamiętać montaz kuchni Płyta będzie indukcyjna, a piekarnik do kompletu z kapem Hotpoint Ariston. Przez tego kota to mnie serce boli, bo tak mi jej szkoda, że się boi, ale muszę ją przyzwyczajać. I cieszę się, że Ci się podoba Ten może? Piekarnik HOTPOINT-ARISTON FT 95 V C.1 bo ja taki mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.05.2016 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Pusia: Akustyka - własnie to zauważyłam. Ona się dużo lepiej czuła w zamkniętej sypialni, gdzie jest materac na podłodze z kocami z mieszkania. Dość przyjemnie jest tam nawet teraz mimo pustych ścian. Natomiast salon jest dla niej za duży i za głośny. Zreszta dla mnie też Montaż idzie juz lepiej. Wczoraj skręciliśmy szuflady i wstawiliśmy karuzelę. Pomału do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.05.2016 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Ten może? Piekarnik HOTPOINT-ARISTON FT 95 V C.1 bo ja taki mam Tak, tak - ten biel antyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 17.05.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Nóżki mają 6 cm (skręciliśmy je na maksa) więc skrócimy cokół. O tym blacie pamiętam, że trzeba zaolejować, ale nie pomyślałam, aby już to zrobić, gdy mam teraz trochę luzu. ano właśnie.. kawę się rozleje itp. i problem gotowy, bo złośliwie takie rzeczy się wylewają, najlepiej teraz zaolejować, tylko pamiętaj żeby nadmiar ścierać, jak to się zrobi na początku to potem będzie długo służyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 17.05.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Witam:D mój pierwszy komentarz u Ciebie. Jestem zachwycona Twoim domkiem. Przypomina mój dom w jeżynach:D. Bardzo podoba mi się styl w jakim został wykończony, w szczególności listwy pod sufitem!!! Uwielbiam takie. Widać, że każdy szczegół dopracowany i przemyślany. Idealnie wszystko do siebie pasuje. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 17.05.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Kuchnia będzie śliczna,ta biel na tle różu-cud miód:yes:Bardzo żal mi Twojej kotki,chyba najbardziej boi się tego echa ,które się niesie po pustych pomieszczeniach.Jak wszystko udomowisz,będą meble,coś w oknach to i ona poczuje się pewnie jak u siebie. Trzymam za nią kciuki:yes: :Czy kolor w kuchni to kwitnący migdałowiec duluxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 17.05.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Kominek prześliczny, a gałeczki wyjątkowo słodkie. Będzie cudownie. Trzymam kciuki za kocinkę, żeby się oswoiła jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts