Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Z8 makowej_panienki

Recommended Posts

Pusia, ten Twój chleb to wywołuje ślinotok u mnie :) Już sobie wyobrażam niedzielny poranek, a tu wszedzie aromat pieczonego chleba :rolleyes: A czy ustawiasz swój wypiekacz na opóźnione pieczenie, tzn. wsypujesz składniki wieczorem, ale pieczenie ustawiasz np. na 7.00? Ciekawi mnie, czy po tylu godzinach w maszynie te składniki jakoś się nie "zepsują".

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale pyszności, ja piekę chleb w piekarniku.ĺ

Mam fajny przepis, nic nie wyrabiam ...samo się robi;)

Pokażesz kominek:cool:

Jak mam doła... a ostatnio nam ciągle ...przychodzę do Ciebie i marzę, masz rak pięknie, że słów mi brakuje!

Ps. Zapomniałam napisać, że zegary masz piękne, też lubię mieć je wszędzie a mam dopiero 3;)

Och, Dana, nie martw się, będzie dobrze, zobaczysz :hug: Niezwykle mi miło,że tak Ci się u mnie podoba i że pomagam Ci w złym humorze. Ja też mam doła często, a odkąd mieszkam w domu pomaga mi siedzenie na dworze i patrzenie hen po horyzont. Wtedy się dystansuję :)

Kominek jeszcze nie skończony, bo zabrakło mi farby i ciągle zapominam zamówić, ale myślę, że w ciągu tygodnia zakończę mój święty portal.

Pozdrawiam Cie cieplutko :bye:

Pusia, ten Twój chleb to wywołuje ślinotok u mnie :) Już sobie wyobrażam niedzielny poranek, a tu wszedzie aromat pieczonego chleba :rolleyes: A czy ustawiasz swój wypiekacz na opóźnione pieczenie, tzn. wsypujesz składniki wieczorem, ale pieczenie ustawiasz np. na 7.00? Ciekawi mnie, czy po tylu godzinach w maszynie te składniki jakoś się nie "zepsują".

Tak, piekę na opóźnieniu np. na niedzielne śniadanie.

Nic się nie dzieje z produktami, wszystko jest ok.

Pusia, to ja chyba wiem, co będzie jednym z pierwszych zakupów do mieszkania jak się wprowadzimy... wypiekacz do chleba! :D Oferta sklepu z Twojego linku mnie powala :) Już mi się marzą te chlebki...

Isckierko oferta jest faktycznie imponująca.

Pomalutku sobie od nowa kompletuję produkty. W starym domu miałam tego mnóstwo, potem przestój ze zdrowym jedzeniem przez budowę, a teraz wracamy do mojej normalnej kuchni.

Właśnie wstawiłam jogurt w jogurtownicy - na wieczór będzie gotowy, na jutro robię deser z nasionkami Chia: jogurt z kokosem i mus truskawkowy też z chia.

• 2 weeks później...

Hej do wszystkich:) mam małą prośbę....

Przeglądając ostatnio "wasze" dzienniki i komentarze wpadł mi w oko u kogoś - i tu jest ten problem bo nie wiem u kogo:bash: piękny okap, chyba drewniany, malowany, biały w jakieś kwiaty czy coś w tym stylu... nie pamiętam dokładnie ale był cudowny. Właścicielka domku w którym znajduje się okap:D chyba od niedawna już mieszka w swoim domku. Domek prześliczny. Dodatkowo utkwiły mi w pamięci świetne płytki w stylu marokańskim w wiatrołapie i ciekawie zapowiadająca się zabudowa o którą podobnie jak o okap chciałabym zapytać. Za Chiny nie mogę znaleźć tego domku.... POMOCY POMOCY czyj to domek????

Dzięki dzięki;) gapa ze mnie bo znalazłam chwilę po tym jak błagałam o pomoc. he he

Zakochałam się normalnie w tym domku. oh... :D

Sylwiu to najmilszy komplement, jaki w życiu słyszałam:hug: jesteś bardzo miła :)

Myślę, że niebawem zakochasz się i w swoim domku, i to o wiele bardziej :yes: Postaram się jeszcze dziś do Ciebie odpisać u mnie w dzienniku:)

Makowa Panienko ślicznie drzwi się prezentują z koronami, prawda? U mnie wszyscy się nimi zachwycają, gdy wchodzą :)

Ja sama chodzę, oglądam i uśmiecham się do siebie ;)

Piękne tkaniny wybrałaś, zazdroszczę, bo jedyną firankę, którą na razie mam, to ta w pokoju córci :)

Mogłabyś mi dać namiary na karnisze? Też ten zakup jeszcze przede mną, jak wiele innych.

Całkowicie Cię rozumiem, gdy piszesz, ile jeszcze trzeba wkładu, by wszystko dopieścić, ale najważniejsze, że już jest ten własny domek :wave:

Domku kochany, chyba nikt tak jak świeżo upieczeni właściciele domu nie potrafi się cieszyć z takich drobiazgow jak firanka, klamki w drzwiach, gałki do szafek. Po tylu miesiącach, latach pracy nad domem takie rzeczy mają niesamowicie dużą wartość, prawda? Zwłaczsza, gdy się dużo w domu robiło samemu.

Moje karnisze kupiłam TUTAJ

Ja też przyłączam się do zachwytów nad zadrostką kuchenną. Te kokardki są cudne i kuchnia jest teraz ubrana i wykończona.

Cały czas podziwiam Twoją konsekwencję w wykończeniu, doborze dodatków i tą nieprawdopodobną spójność wnętrz!

Gratuluję gustu :D

Wiem, że się powtarzam, ale to silniejsze ode mnie :D

Cieszę się, że Ci się podoba moje okno. Zasłonki szyłam z potem na czole, bo pierwszy raz to robiłam, a wszycie podkładu nie było takie łatwe. Zazdrostki natomiast są dla mnie chyba najważniejszym elementem kuchni i ciesze się, że zaszalałam z tymi kokardami i falbanami :)

przeczytałm cały dziennik a poźniej komentarze. Uwielbiam dzienniki budowy, zwłaszcza tak stylowych domków jak Twój.

Bardzo ładnie się urządziliście. Niesamowite, jak każdy dom w stylu retro może być inny :lol2:

Nie mam jakiś specjalnych zdolności dekoratorskich

teeeee nie wciskaj kitu :p :P :p

po przeczytaniu dziennika mam pełno pytań i komentarzy i nie wiem od czego zacząć :lol2:

Schody wyszły boskie, mimo, że tak malutko miejsca na nie było, bardzo rasowo wyszły, w sumie teraz szkoda, że są w wiatrołapie. Koło nich będzie szafa stała? chyba musi na kurtki cos być.

Łazienki wyszły piękne, bardzo eleganckie. pytki pałacowe kiedyś planowałam u siebie :)

Elewacja - straszyła mnie cały czas na Twoim Awatarze, na szczęście odetchnęłam z ulgą, że jest tymczasowa :lol2: Do piaskowca moim zdaniem może lepiej pasować jakiś śmietankowy kolor, który będzie tylko tłem dla kamienia, a nie zleje się z nim w jedną tafle. potrzeba coś co wyeksponuje kamień a nie będzie konkurować kolorystycznie :) odcień trzeba koniecznie dobrać do kamienia :) Nasz dom mamy po prostu otynkowany klejem do styro i pomalowane najtańsza farbą, tanio i zdaje egzamin, już chyba 3 lata.

aaaa w ogóle to budowałyśmy dom w tym samym czasie, zaczęliśmy w tą wiosnę co zima trzymała do maja :lol2:

zazdrostek nie lubię, ale te Twoję są wyjątkowo ładne i ani trochę nie wsiowe (to olbrzymi komplement :lol2:)

no i Panna Kotta ahhhhhhhhhhhhhhh jak ona cudna. Też jestem kociarą i czytanie Twojego dziennika to była nieziemska przyjemność kiedy zdjęcia pięknotki sie przeplatały z tymi budowlanymi, Przeurocza jest. Wimiziaj ją ode mnie :yes:

Emilio, zaniemówiłam od Twoich miłych komentarzy :yes:

Po pierwsze podziwiam, że przeczytałaś cały dziennik :)

Schody tez nam się bardzo podobają, a mąż mówi na nie, że to świetny stołek do ubierania butów za jedyne 8 tysięcy ;) Tam nie będzie szafy, a wieszak na ścianie, której jeszcze nie ma. Takie coś zawiśnie:

wieszak-parma-i.jpg

Elewacja szczęśliwie trochę zbladła i już nie jest taka cytrynowa. Mamy nadzieję skonczyć ją w przyszłym roku, ale zobaczymy. Będzie jasna, ale nie żólta.

Zazdrostki po prostu uwielbiam i mogę sie na nie non stop gapić. Warte były swej ceny.

Kota wymiziana od Ciebie. Ona w sumie najlepiej odnalazłą się w naszym domu, bo ja jeszcze sie przyzwyczajam. Będzie miała cudowną emeryturę na wsi :D

ooo super, że będzie taki wieszaczek, miałam o takim Ci własnie napisać. U mnie też schody w wiatrołapie pełnią rolę stołka do zakładania butów,:lol2: dlatego siedziska jako takiego nie będę robić, a trochę niższy blacik, do odłożenia torebki i żebym mogła jednak oprzeć o niego moją szanowną cześć ciała, przy zakładaniu kozaków.:yes:

śliczna szafeczka do łazienki, bardzo dopracowana, idealnie pasuję. :yes:

Wycieraczka piękna, też bardzo lubię maki i cieszę sie z każdego, który wysieje mi się na trawniku :lol2: w polach dookoła rosną niestety tylko chabry :no: