Magda 34 28.03.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) Malko, tam przewidziałam hokery, bo przy standardowej wysokości blatu krzesła są za niskie. Ale masz racje trochę za mało miejsca za plecami. Można zwęzić wyspę i jakieś 10-15 cm, bo widzę, że zrobiłam ją na 120 cm głeboką. I ta pierwsza wersja mi się podoba:yes: Jednak martwi mnie, że za jednak jest za mało miejsca na szerokość dla dwóch osób, bo powinno być 120 cm. Malko, a Ty planujesz kuchnię z Ikei czy na wymiar? Edytowane 28 Marca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.03.2012 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dzieki Julianno, na jedną wizualkę mam chrapkę ...mogę sobie ukraść ? Madzia ja potrzebuję miejsca dla 3 osób A ścianka na której mogą postawić hokery ma tylko 114 cm, ale teraz już nie jestem pewna czy potrzebuję to miejsce do siedzenia Czy z Ikei, od stolarza, czy ze studia - nie wiem, dam do wyceny w kilku miejscach, zrobię tam gdzie będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.03.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Bierz śmiało Malko i pochwal się co wykombinowałaś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.03.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Naprawdę chciałam coś mądrego napisać i jak zwykle mi nie wyjdzie;) W tej Twojej pierwszej wersji masz chyba nie tak mało blatu co?? (ja po moich blokowych kuchniach marzę o blacie który będzie dłuższy niż 60cm:/) Jeżeli robisz większość rzeczy na zlewie to myślę że ten układ jest OK:) Co do wyspy: myslę że około 120 czy nawet 140 to nie jest jakaś kosmiczna odległość od szafek. Jeżeli będa tam szuflady to tym bardziej odległość uzasadniona:) Nie jestem jedynie fanką płyty na wyspie, chociaż jeżeli będzie ona zasłonięta od strony salonu jak pisałas oraz po obydwu jej stronach (płyty) będzie wystarczająco dużo miejsca żeby przechodząc obok garnka nie zrzucić to tez może być Ciekawa jestem które wersja Julianny Cię zainteresowała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 30.03.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Malka, a może tak pokombinować? http://foto3.m.onet.pl/_m/8f3b5c4b3caaa1ae724eabc36dbdc32b,21,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/193571ed31cc693c4dfbcb5247f6fc8d,21,19,0.jpg 1. całą zabudowę słupkową przeniosłam pod ścianę z kominem. Tam będziesz miała powiedzmy piekarnik, mikrofalę i co tam jeszcze sobie planujesz. Natomiast z boku tej zabudowy, zaraz przy wejściu do salonu, żeby nie marnować miejsca zrobiłam jeszcze dodatkowe cargo. 2. w miejsce zabudowy są wiszące szafki górne i płyta. Reszta jak było. 3. nie ma miejsca do siedzenia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.03.2012 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Madzia, fajne, ale mam dwa "ale" ale nr.1 - ja nie chcę wiszących szafekale nr 2 - za daleko od piekarnika do blatu i na dodatek nie mogę w ten sposób zabudować komina - wyczystka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.03.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 ale nr 2 - nie mogę w ten sposób zabudować komina - wyczystka Możesz sobie w plecach szafki drzwiczki zrobić Dzień dobry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.03.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Lukarna - świetna z Ciebie dyplomatka:) Płyta (jeśli będzie na wyspie) bedzie bezpieczna przejście ok 130 cm i blat 40 cm , więc zahaczyć chyba nie będzie łatwo a wersja Julianny u mnie nie przejdzie:( za wąską mam sciankę po lewej przy wejściu z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 30.03.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Madzia, fajne, ale mam dwa "ale" ale nr.1 - ja nie chcę wiszących szafek ale nr 2 - za daleko od piekarnika do blatu i na dodatek nie mogę w ten sposób zabudować komina - wyczystka nieeee:bash: jeszcze z górnych szafek można zrezygnować; z piekarnika do blatu nie byłoby aż tak daleko: tylko dwa kroki w tył ; ale do tej wyczystki musisz się jakoś dostać no dobra, może wpadnę jeszcze na jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 30.03.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Możesz sobie w plecach szafki drzwiczki zrobić Dzień dobry:) agalind, też sobie o tym pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.03.2012 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Możesz sobie w plecach szafki drzwiczki zrobić Dzień dobry:) i szufelkę do centralnego od razu a w ogóle to wysłałam dziś rzuty do dwóch studiów - zobaczymy co wymyślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.03.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 i szufelkę do centralnego od razu a w ogóle to wysłałam dziś rzuty do dwóch studiów - zobaczymy co wymyślą agalind, też sobie o tym pomyślałam I problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.03.2012 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 agalind, też sobie o tym pomyślałam Madzia, ale - teoretycznie - przy cargo możliwe jest dostanie sie do tylnej ścianki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.03.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Madzia, ale - teoretycznie - przy cargo możliwe jest dostanie sie do tylnej ścianki ? Czyli pomysł do rozważenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.03.2012 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Teoretycznie ale tylko w komplecie z szufelką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.03.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Szufelka i tak w cokole, więc sprawa załatwiona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 30.03.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Madzia, ale - teoretycznie - przy cargo możliwe jest dostanie sie do tylnej ścianki ? przy cargo raczej nie, chyba że zamiast cargo zrobiłabyś szafkę ze zwykłymi półkami, co też taniej wyjdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.03.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 przy cargo raczej nie, chyba że zamiast cargo zrobiłabyś szafkę ze zwykłymi półkami, co też taniej wyjdzie;) Albo szuflady w dolnej częsci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.03.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 nie no dajmy spokój, to głupi pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.03.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 nie no dajmy spokój, to głupi pomysł Ale zobacz ile możliwości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts