Parkiet 03.07.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A może tak dla pewności uszcelnić wszystkie styki płyt:: - większe szczeliny - klej do styropianu Tytan EOS, - mniejsze szczeliny - Klej do styropianu Soudal 28A Można. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 03.07.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Od wilgoci izolujemy wylewki na gruncie. Folia Pod i na styropian. Piętro. Folia na styropian. Nie tylko drewno pracuje, tafla betonu też i na folii może pełzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiesiuS 03.07.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 ekmir, nie kombinuj już, koledzy ci już wszystko dobrze podpowiedzieli. Bo przekombinujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 04.07.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Zastanawiam się bo na forum można znaleźć również takie wpisy: Najlepsze ocieplenie podłogi na gruncie Myślę, że powinieneś rozważyć procesy fizyczne jakie będą zachodziły w styropianie zamkniętym w kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 04.07.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Od wilgoci izolujemy wylewki na gruncie. Folia Pod i na styropian. Piętro. Folia na styropian. Nie tylko drewno pracuje, tafla betonu też i na folii może pełzać. i chronić przed ewentualną parą wodną z wylewki lub ze stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 04.07.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 A co z tym "zamkniętym kotłem" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 04.07.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 A co z tym "zamkniętym kotłem" ?? Fora internetowe dają wiele ciekawych i często bardzo oryginalnych uwag, spostrzeżeń, opinii. Warto nad każdą odpowiedzią, opinią się zastanowić, jednak nie każdą należy brać "do serca". Warto zaangażować swój umysł i wybrać te informacje, które są spójne z innymi w tym lub podobnym temacie i tworzą logiczną całość. Inaczej znajdziemy się w "zamkniętym kotle" śmieciowych informacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatollo 26.07.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Witam, nie wiem czy pisze w odpowiednim miejscu, ale może ktoś mi doradzi. W nowo budowanym domu po wylaniu posadzki zaczęła wychodzić mi wilgoć w kliku pomieszczeniach. Dokładnie chodzi tu o pomieszczenia, które znajdują się na niższym poziomie niż reszta domu ok 40 cm. Wilgoć wychodzi na ścianie na wysokości 25-30 cm od posadzki. Izolacja w posadzce to folia na chudziaku, 20cm styropianu i wylewka. Przed wylaniem posadzek nic takiego się nie działo, myślałem że to wody gruntowe, ale te są na ok 2m. Po intensywnych ulewach wilgoć wyszła, po kilku dniach już jej nie było, pomyślałem, że woda przedostaje się gdzieś o od zew. W tej chwili po kilku bardzo ciepłych dniach wilgoć wyszła na nowo, pokazuje się nawet na płytkach w kotłowni są mokre. (instalacja szczelna). Co może być przyczyną takiej sytuacji??? Dodam jeszcze, że w pomieszczenia tych tem jest wyczuwalnie niższa niż w pozostałych miejscach, wentylacja grawitacyjnej nie ma, będzie WM za to na razie otwieramy okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts