Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

folia pod wylewką

wakiw

Recommended Posts

A co z tym "zamkniętym kotłem" ??

Fora internetowe dają wiele ciekawych i często bardzo oryginalnych uwag, spostrzeżeń, opinii. Warto nad każdą odpowiedzią, opinią się zastanowić, jednak nie każdą należy brać "do serca". Warto zaangażować swój umysł i wybrać te informacje, które są spójne z innymi w tym lub podobnym temacie i tworzą logiczną całość. Inaczej znajdziemy się w "zamkniętym kotle" śmieciowych informacji. Pozdrawiam.

• 3 weeks później...
Witam, nie wiem czy pisze w odpowiednim miejscu, ale może ktoś mi doradzi. W nowo budowanym domu po wylaniu posadzki zaczęła wychodzić mi wilgoć w kliku pomieszczeniach. Dokładnie chodzi tu o pomieszczenia, które znajdują się na niższym poziomie niż reszta domu ok 40 cm. Wilgoć wychodzi na ścianie na wysokości 25-30 cm od posadzki. Izolacja w posadzce to folia na chudziaku, 20cm styropianu i wylewka. Przed wylaniem posadzek nic takiego się nie działo, myślałem że to wody gruntowe, ale te są na ok 2m. Po intensywnych ulewach wilgoć wyszła, po kilku dniach już jej nie było, pomyślałem, że woda przedostaje się gdzieś o od zew. W tej chwili po kilku bardzo ciepłych dniach wilgoć wyszła na nowo, pokazuje się nawet na płytkach w kotłowni są mokre. (instalacja szczelna). Co może być przyczyną takiej sytuacji??? Dodam jeszcze, że w pomieszczenia tych tem jest wyczuwalnie niższa niż w pozostałych miejscach, wentylacja grawitacyjnej nie ma, będzie WM za to na razie otwieramy okna.