muerte23 28.03.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 witam mam takie pytanko warstwami na podłodze leci tak wylewka,5cm styro,wylewka folia pianka 2mm panele(6mm) i teraz chciał bym na tym położyć następne panele (8mm)myślę w poprzek czy dawać znowu podkład czy lepiej ułożyć panele na panele aha i pod starymi panelami chciał bym wymienić podkład na 5mm płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1pezet 28.03.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 witam mam takie pytanko warstwami na podłodze leci tak wylewka,5cm styro,wylewka folia pianka 2mm panele(6mm) i teraz chciał bym na tym położyć następne panele (8mm)myślę w poprzek czy dawać znowu podkład czy lepiej ułożyć panele na panele aha i pod starymi panelami chciał bym wymienić podkład na 5mm płyty Panele należy położyć poprzecznie i musi być przekładka między panelami nawet z papieru. Przy zmianie podkładu pod starymi panelami można wykorzystać piankę 2 mm.Jeśli nie damy przekładki to przy chodzeniu będzie słychać odgłos gniecione piasku a wystarczy przełożyć panele gazetą i odgłos znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muerte23 29.03.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 ok czyli rozumiem że mogę to przełożyć pianką 2mm a mogło by być tak że pianka 4-5mm jedna warstwa paneli ponownie pianka 4-5mm druga warstwa paneli w poprzek czy było by to za miękkie z powodu grubości pianki bo zakładam że jeśli się panele przełoży cienką warstwo to podłoga ogólnie będzie mocniejsza sztywniejsza ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts