masajka86 28.03.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam i proszę o propozycje. Przerabiamy garaż (6x4 m i 3 m wysokości) na salon wraz z aneksem kuchennym. Znajduje się tam betonowy kanał 4m x 1m, głębokość ok 1,60m. Dodam że przy bardzo wysokich opadach czasem podchodzi woda, ale są to rzadkie sytuacje. Bardzo proszę o propozycje na co przerobić kanał, gdyż po podliczeniu kosztów zasypania go, stwierdziliśmy że można zrobić coś ciekawego a zarazem przydatnego. Może spotkaliście się z czymś interesującym? Mamy oczywiście przeróżne propozycje od znajomych jak terrarium, jacuzzi czy schron atomowy ale i piwniczkę, piwnicę na wino czy mini garderobę. Może doradzicie jak przystosować taki kanał, czym go przykryć bądź jak zrobić zejście do niego. Dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 28.03.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Zrób duże akwarium i połóż na nie szybę zbrojoną żeby można było po tym chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.03.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 tradycja nakazuje z takiego miejsca zrobić miejsce ukrycia zwłok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 28.03.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Nie wiem jakie ci wychodziły koszty zasypania tego kanału, ale jak zaczniesz kombinować z akwarium, terrarium czy innym jacuzzi to na pewno wyjdzie drożej. Weź pod uwagę że utrzymanie tego kanału, cokolwiek tam nie wymyślisz też będzie kosztowało. Może się okazać że zrobisz generalny remont garażu-salonu, a po 2-3 latach zechcesz jednak zasypać ten kanał, to wtedy dopiero będą koszty. Ja bym zasypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 29.03.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 A ja bym zrobił spiżarnię, choćby miały tam być później tylko wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 29.03.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 I klapę na środku podłogi salonu? Eeee.... Cokolwiek tam nie chciałbyś zrobić, musiałbyś zacząć od zrobienia tam ciężkiej izolacji p/wodnej (skoro kanał jest podtapiany) - to wyjdzie drożej, niż zasypanie, zapewniam cię. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1972 29.03.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Wymurowałbym go starą cegłą z starymi belkami , ciekawe dodatkowe delikatne oświetlenie wewnątrz nadałoby mu klimatu, stojaki na różnego rodzaju wina (niekoniecznie spożywane) z góry gruba szyba po której można chodzić. Wszystko zależy do wystroju wnętrza. Tak bym to sobie wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ignacy Murowiec 30.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Pewnie jak to zwykle bywa z kanałem w garażu miejsca nie ma tam zbyt wiele. Wykonanie akwarium czy jacuzzi to kawał roboty pociągającej za sobą spore koszty. Piwniczka czy jakiekolwiek inne pomieszczenie użytkowe włączając w to garderobę mogłoby funkcjonować tylko przy założeniu, że pomieszczenie nie będzie miało wilgoci i zachowa odpowiednią wentylacje. Może warto pomyśleć o zasypaniu tego ziemią i zrobieniu wielkiej doniczki, która zawierałaby kwiaty ozdobne lub jakieś drzewka bon zai. Jeśli nie, to wtedy pozostaje zakopać i z głowy. Po problemie. Sam gdybym miał do zagospodarowania kanał to...nie mam zielonego pojęcia szczerze mówiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Głosuję na tajne miejsce schowania zwłok lub ,,terapii'' złośliwego sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masajka86 01.04.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Haha Niektóre propozycje rewelacja zwłaszcza pierwsza i ostatnia !! Dzięki za zainteresowanie, jak przyjdzie Wam coś jeszcze do głowy piszcie. Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy bo fajna tu atmosfera panuje na forum. Jak coś wykombinujemy, obowiązkowo wstawimy zdjęcie. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 01.04.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Mi się podoba pomysł ogródka w salonie. Może warzywniak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.04.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Haha Niektóre propozycje rewelacja zwłaszcza pierwsza i ostatnia !! Dzięki za zainteresowanie, jak przyjdzie Wam coś jeszcze do głowy piszcie. Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy bo fajna tu atmosfera panuje na forum. Jak coś wykombinujemy, obowiązkowo wstawimy zdjęcie. Pozdrawiam ! Jak zastosujecie moją propozycję to ja poprosze zdjęcie z terapii sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 02.04.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 nie zasypuj tego kanału - poczekaj przywioze teściowa najpierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.04.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Nie, nie idą Swięta i teściowa w kuchni się przyda, stanowczo doradzam sąsiada. PS. w razie czego pan domu ma z kim wypić browar(a/y). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts