dzwandzias 28.03.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam.Moj tata wybudowal dom okolo 15 lat temu,niezyje obecnie juz 10 lat i okazalo sie ze owy dom,w ktorym mieszkamy z mama i siostra nie ma odbioru technicznego.Zaczelismy dzialac w tym kierunku,ale ciagle pojawiaja sie schody.Troche w tym winy "taty",ale przeciez nie wyciagne go z grobu:(Trafilismy troche na niekompetentnego kierownika budowy,wiec moje pytanie jest czy on za cos odpowiada?Dom ma troche przerobek,ktorych nie ma w projekcie,a on uwaza ze nie trzeba nic poprawiac.Najwazniejsze jest to, aby wyprostowac projekt,ale nie wiem od czego tu sie chwycic.Aha,dom jest mieszkalno-uslugowy,w ktorym odkad zostal wybudowany prowdzimy sklep i oczywiscie mieszkamy w nim.Czy ktos moglby mnie w tym pokierowac,wtedy opisalabym wystepujace problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 28.03.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Do projektanta z projektem , on dokona kwalifikacji zmian (istotnych i nieistotnych). Jeśli zmiany są uwidocznione w dzienniku budowy, to wziąć też dziennik budowy. Jeśli zmiany zostaną zakwalifikowane jako nieistotne, projektant naniesie je na projekcie. Jeśli będą istotne, to też naniesie na projekcie lub wykona projekt zastępczy - ale potrzebna będzie zmiana PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzwandzias 28.03.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 No dobrze.A co w przypadku gdy dobudowana jest "kotlownia",tego nawet nie ma w projekcie.Jak ten temat ogarnac?Zaznaczam,ze zalezy mi na czasie.Czy jest mozliwe,abym wszystko wyprostowala najpozniej do 20 maja?Dodam,ze paiery,typu elektrownia,gazownia,wodociagi itp mam odswiezone.Zostalo to co najgorsze,czyli sam projekt i zmiany.Obawiam sie tej kotlowni,gdzie stoi piec gazowy,ze to moze mi wadzic,a moze machnac na to reka i poprostu czekac na kare,za wybudowanie kotlowni?Jakiej wielkosci moze byc taka kara,moze to bardziej sie oplaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts