bobasxx 28.03.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Pytanie może banalne, ale kto pyta nie błądzi... U mnie jest do niej przymocowany taki pręcik z nakrętkami i to dzięki niemu mogę regulować jej wychylenie. Co to znaczy że przesłona na wentylatorze ma być otwarta np. na 1 cm ??? Czy na stałe, czy podczas pracy wentylatora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 28.03.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 to nie ta przysłona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 28.03.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Pręcik z nakrętkami to tzw wbudowany terminator ciągu, ma sens raczej przy tłokach, choć zależy od konkretnej sytuacji i ciągu kominowego (czasami przeszkadza) Natomiast przesłonka byłaby z boku na wlocie powietrza do dmuchawy i to uważam za wyposażenie podstawowe wentyla do podajnika, bardzo pomocne narzędzie.Tutaj przy sterach modulujących nadmuch fazowo często się właśnie zostawia szczeliny w granicy 1,2-1,5cm w najszerszym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 28.03.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Jednak nie takie banalne pytanie... Cały mój światopogląd runął w gruzach, ile ja się namęczyłem, żeby tak dopasować te nakrętki do nadmuchu, żeby się na centymetr otwierało. Mam tłokowca, ciąg kominy mocny, ale nie mam przesłony na wentylatorze ;/ Czy jest ona konieczna ? Czy można ją dorobić, czy raczej kupić ? Jarecki79 dzięki za wytłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts