Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Grzaneczek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Milina są plusy i minusy, że zaczyna sie wczesna wiosną. Ogromna wada jest to, że teren jest jeszcze mokry i musiliśmy 20 ton kamienia wysypać na drogę, żeby teren utwardzić, bo duże i cięzkie samochody się zagrzebuja w mokrej ziemi. Was pewnie to w czerwcu juz ominie. Jak bedziecie przejeżdzać w okolicy to zapraszam na budowę:)

milina co do kosztów to najgorsze są takie, za które słona płacisz a korzyści są słabo odczuwalne. Jak się wydaje kasę na pustaki, bloczki, beton to ok. ale jak mieliśmy zapłacić elektrykowi 1300 zł za pół godziny jego pracy przy przyłączaniu prądu to mnie targało, przecież to rozbój w biały dzień! No ale jak nie mamy skąd brać prądu to trzeba płacić za budowlankę. Piasek do obsypania budynku też cholernie drogi. Ale nie można się zrażać tylko budować. A Ty na pewno będziesz lepiej zorientowana w kosztach i nie dasz się naciągnąć. Co u Was sie zawiera w tej kwocie 39 tyś?

Jak myślicie czy dobrym rozwiązaniem jest zlew w kuchni pod oknem? Wygląda to fajnie ale czy jest w ogóle funkcjonalne i praktyczne? Myślałam o małym zlewie, jednokomorowym bez ociekacza (nie cierpię naczyń stojących na blatach, na małe podręczne zmywanko myślałam zamontować szafkę wiszącą i wtedy naczynia byłyby schowane w środku) Pytam teraz dlatego, bo gdybyśmy się decydowali na inną opcje ze zlewem to nie wiem gdzie wtedy kuchenka i czy komin wentylacyjny musi być bezpośrednio przy kuchence?