Grzaneczki 09.05.2012 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 aksamitka jest ok nie sorkuj mi tutaj:) u nas rodzice też próbują wtrącić swoje trzy grosze (a nawet 6, bo jest ich dwoje) Też trzeba postawić na swoim i się nie dać, ale czasem doceniam ich rady i zastanawiam się że może warto to jeszcze przemyśleć. Powiem jedno dobrze, że ma kto doradzić a czy skorzystamy z tych rad to już nasza sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 10.05.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Grzaneczki, oczywiscie ze ja tez doceniam ich pewne rady, ale wiesz jak to jest oni by chcieli żeby zrobic tak jak oni uważają bo chyba im się wydaje ze tak jest najlepiej, tylko dla kogo??? wszystko uporządkujecie i bedzie cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 18.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 witam tak sobie czytamy dziennik i powiedz gdzie można kupić stal po takiej cenie ?stal fi12 800 kg 74 szt 1000,00to wychodzi tona 1200zł to wręcz nie możliwe cena dobra to raczej2,8 tyś za tonę ale jak masz takie ceny to proszę o namiary - jeszcze Beton ławy 16m3 215 zł/m3 to cena końcowa czy + transport + pompa ?pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 19.05.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Musimy uzgodnić z ekipą kiedy zalewanie stropu przewidują. Wiemy, ze maja inną pracę w tym samym czasie, ale nam to odpowiada, takie dwu lub trzy tygodniowe przerwy między poszczególnymi etapami. Możemy wtedy złapać oddech i ogarnąć trochę działkę. Na ten rok mamy marzenia na SSO, czas pokaże czy damy radę. Pozdrawiam wszystkich czytających, tych budujących oraz wszelkich podglądaczy:) Jak u Was postępy prac?, piszcie w komentarzach! u nas właśnie przerwa po zalaniu stropu do 28.05 ładnie Wam ten domek rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 28.05.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 hop hop, jak postepy na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 29.05.2012 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Troszkę mnie nie było...Toruńczyk witaj w moim dzienniku, sprawdzę czy czegoś nie przekreciłam i napiszę jak z tą cena stali było. Fajnie że jest ktoś kto się podpiwnicza:)U nas dopiero w sobotę 02.06 przychodzą robić szałunki, zbrojenie i strop nad parterem, myślałam że zaczną w środę ale niestety dopiero sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 30.05.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 trochę mnie tu nie było, a tu już czerwone ściany widać. fajnie, jak dzieje się coś więcej niż tylko dziury w ziemi. u nas zalane ławy, przywiezione bloczki na fundament i piach. teraz tylko czekać, aż beton zwiąże i będziemy murować fundamenty.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 07.06.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Halo, co tu taka cisza?Z tego co pisałaś to 2.06 miało się sporo dziać. Gdzie jest relacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milina 10.06.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 no pięknie wam rośnie dom od przodu pięknie wygląda tył też się zapowiada ciekawie witam tak sobie czytamy dziennik i powiedz gdzie można kupić stal po takiej cenie ? stal fi12 800 kg 74 szt 1000,00 to wychodzi tona 1200zł to wręcz nie możliwe cena dobra to raczej2,8 tyś za tonę ale jak masz takie ceny to proszę o namiary - jeszcze Beton ławy 16m3 215 zł/m3 to cena końcowa czy + transport + pompa ? pozdrawiamy buduje obok grzaneczki i ja mam cennik ze sławkowa taki: stal fi12 - tona - 2800zł stal 10 - 1,5 tony - 4200zł stal 16 - za metr - 4,50zł a za beton z olkusza to 220zł za m3 już z dowozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 13.06.2012 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ale mam obsuwę w pisaniu i czytaniu Waszych dzienników, ja znowu pochłonięta sprawami zdrowotnymi, niebudowlanymi tak bardzo że uciekło mi tyle czasu. Jutro mamy w planach zalewanie stropu, tylko że z nieba leje wiec nie wiem czy się to uda. Ekipa długo się zbierała do nas i tak się poskładało. Postaram się wrzucić jakieś fotki jutro abyście mogli zobaczyć, że pracujemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 13.06.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Toruńczyk cieszę się że ktoś czyta i sprawdza co piszę, stal wyszła 2500 zł/tonę miało być 2000 zł (a nie 1000zł) za 800kg, tylko mąż płacił zaliczkę w kwocie 1000 zł i potem to odjęli od całej kwoty a ja tego nie dopatrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.06.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Cześć Piękne postępy na budowie, brawo!! Są takie momenty podczas budowy domu które wydają mi się "magiczne": przysłowiowa pierwsza łopata, pierwsza cegła... nagle widzisz że Twój dom ma "prawie" okna:) i juz za chwilę pierwsze sufity... To wszytsko bardzo cieszy, prawda?? Piękny dom Wam rośnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzaneczki 14.06.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Lukarnacieszy bardzo mocno, zwłaszcza że budowa to nasza odskocznia od innych problemów:). Dziś zalalismy strop, pogoda paskudna ale mam nadzieję, że ten ulewny deszcz nie "zepsuje" naszego świeżutkiego betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milina 14.06.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 nie moge się doczekać aż zobacze cały wasz dom no i tą kuchnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 02.07.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Witam!Będę podglądać postępy!Super się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts