padre7 29.03.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam, chciałam dowiedzieć się od bardziej doświadczonych budowniczych czy wyburzenie ściany zewnętrznej na parterze jest możliwe. Chcę zrobić dobudówkę i powiększyć salon- w tym celu muszę wyburzyć obecną ścianę zewnętrzną (ewentualnie mogę zostawić po pół metra z każdej strony i na górze i zrobić taki szeroki łuk). Budynek jest poniemiecki- 2 piętra+ strych, z grubymi na ok 50 cm ścianami zewnętrznymi. Ściana którą chciałabym wyburzyć ma 5m długości i 3 wysokości, znajdują się w niej dwa duże okna (1,2m x 2m). Czy jest to w ogóle możliwe? Plany na razie odległe, więc nie czas na spraszanie ekipy budowlanej czy architekta- pytam bo jestem ciekawa czy mam w ogóle o czym marzyć, czy jest to całkowicie nierealne? Słyszałam że przy pomocy odpowiednich wzmocnień teraz wszystko da się wyburzyć, ale nie wiem czy to prawda? Pewnie to bardzo droga impreza, jeśli w ogóle możliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 29.03.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 W budownictwie wszystko jest "możliwe" - zależy tylko czy inwestor ma pieniądze na dane technologie, zabezpieczenia, projektu etc etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts