ralwing 05.07.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Ale... wlasnie rozmawialem z kierownikiem rejonu wodociagow, i powiedzial ze to raczej nie mozliwe gdyz instalacja glowna wodociagowa u mnie jest nowa z rur PE... Masakra... pol roku walki i dalej nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 05.07.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 W ciepłej wodzie to był brązowy szlam. W zmywarce za to znalazlem na sztućcach osad rdzawy a w dzbanku pomarańczowe plamy. Wydaje mi sie, że jak wycinali w wodociągu dziure to mi kupe syfu sie nasypało do przyłącza, a teraz się to wyplukuje i wyplukuje i wyplukac nie moze. Wspominałeś coś o filtrze na wejściu wody do pomieszczenia? to powinno zatrzymać nierozpuszczalne zanieczyszczenia. Osad na sztućcach też widziałem, ale zauważyłem że pojawiał się tylko na niektórych - zależnie od materiału ich wykonania. Wniosek chyba jest taki, że te plamy to raczej efekt oddziaływania zmywarki (i chemii do zmywania) na powierzchnię sztućców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ralwing 05.07.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Wniosek chyba jest taki, że te plamy to raczej efekt oddziaływania zmywarki (i chemii do zmywania) na powierzchnię sztućców. Bardzo mozliwe, bo tylko na sztucach z IKE.A. takie cos sie pojawia. na G..r.chu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts