jackowacko 30.03.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Drodzy forumowicze, może Wy coś poradzicie. Z jakich materiałów wybudować stalowy pomost zewnętrzny, który połączy 2 budynki, które stoją mniej więcej w odległości 3 metrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 30.03.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Najbezpieczniej z takiego jaki zaproponował projektant w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackowacko 02.04.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Budynki odziedziczyłem, a w projekcie, który został sporządzony baardzo dawno temu, projektant nic nie proponował Dlatego zadałem pytanie na forum, licząc na drobną pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KajetanKajtek 23.05.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 spoko od tego są fora przecież, słuchaj ja nie jestem znawca, ale widziałem to i owo a z tego, co mówisz to sadzę, że w tym wypadku powinny się znaleźć kraty pomostowe tego rodzaju http://www.sakostal.pl/. Są one trwałe i pasują jako ewentualna „ dostawka” czy „dobudówka”, łatwo się łączą i nie potrzebą znawcy czy architekta. Tu masz linka - http://www.sakostal.pl/”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackowacko 02.04.2013 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 No i o to mi chodziło właśnie Pomost z takich krat okazał się najrozsądniejszym rozwiązaniem, spełnia swoją funkcję i bezpiecznie się po nim chodzi nawet w zimie. Specjalnie zamówiłem w Sakostalu kraty antypoślizgowe z takimi ząbkami wyżłobionymi. Dobrze zniosły zarówno upały w lato (choć tych akurat wiele nie było) i te długie zimowe mrozy. Zero śladu korozji czy jakichś pęknięć, stal widać mocna i odpowiednio zabezpieczona. Proste, relatywnie niedrogie i bardzo użyteczne rozwiązanie, dzięki za namiar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts