marcinweg 31.03.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Witam.Właśnie jestem na etapie instalacji co i cwu.Zainteresowałem się kotłem firmy DWOREK, wykonanie jak i solidny wygląd tego kotła bardzo mi przypadł do gustu bo jak na kocioł 12kW (bo taki mam zamiar kupić) waga około 300 kg to całkiem sporo.Czy mógł by mi ktoś doradzić, powiedzieć coś o tej firmie ? Wiem tylko tyle, że była to firma razem z SAS ale się rozeszli, jaka jest praca z tymi kotłami i jaka awaryjność a jeśli chodzi o reklamację to jak to przebiega. Nie mogę znaleść opinii o tej firmie.Chyba że firma nie warta polecenia to co proponujecie na dom parterowy, ocieplony pow. zewn. 142 m2, kocioł górno-dolny (chyba że dolniak lepszy).Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.03.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Masz na forum opinie kotłów sprawdzonych firm, po co chcesz ryzykować.Z małych mocy masz RBR-Ekouniwersal 11kW, Ogniwo Eko Plus 10kW i Skam-p Premium 12kW.Poczytaj o tych kotłach może ci się coś spodoba, przede wszystkim porządne sterowniki, zamiast siedzieć w kotłowni można z pilotem w ręce zasiąść spokojnie przed telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinweg 31.03.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Ok dzięki za poradę, na pewno poczytam. Dlaczego twierdzisz że Dworek jest gorszy i niesprawdzony ?A jak jest z serwisem do tych kotłów co wymieniłaś ? Ja szukam kotłów, które mam w pobliżu i w razie W dzwonię i serwis przyjeżdża, wiadomo że różnie w życiu bywa. Chciał bym usłyszeć opinie na temat firmy Dworek, czy porządne kotły robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.03.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Czy ja gdzieś napisałem że jest gorszy ?Poszukaj w google, może coś znajdziesz.Co do serwisu szanująca się forma dba o swoich klientów i tak jest z tymi co wymieniłem.Czasami na takim szukaniu blisko można wyjść gorzej jak na daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinweg 31.03.2012 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Dokładnie tak jak mówisz bywa. Jak czegoś szukam to najpierw pytam wujka Googla a potem zadaje pytania na forach ale niestety nic nie mogę znaleźć odnośnie opinii użytkowników.Fajnie jak by się wypowiedział ktoś kto użytkuje taki rodzaj kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.03.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 [quote=marcinweg;5300711 niestety nic nie mogę znaleźć odnośnie opinii użytkowników. To powinno dać ci już do myslenia, dlaczego ?Ktoś kiedyś już pytał i udało mi się naleźć ale pisał o tym nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinweg 02.04.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Opinie na gowork już znam ale można to dwojako tłumaczyć. Ja bym chciał poznać opinie użytkowników no ale widzę że tu ich chyba nie ma. Jeśli miał bym wybierać Sasa to jakiego polecacie na długoletnią pracę, z NWT czy UWT ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinweg 05.04.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Muszę podbić wątek bo widzę że nawet o SAS-ie nikt nie pisze (przeglądnąłem forum i nic konkretnego) a jeśli chodzi o firmę DWOREK-BIS to panuje jakaś czarna chmura bo z tego co wyszukałem na forum to parę osób się wypowiadało nawet pozytywnie ale teraz nikt nic nie napisze a na gowork to można dwojako rozumować bo komentarze pisały max 3-4 osoby bardzo niezadowolone z pracodawcy (możliwe że nygusy które chciały zarobić i nic nie robić) a i pewnie z płacy za dniówkę. Zrobiłem porównanie kotłów paru firm o mocy 12, 14 kW no i SAS wypada bardzo dobrze a DWOREK bardzo podobnie, nawet cena za Dworek jest mniejsza a parametry te same co SAS. Chodzi mi o piec NWT lub ZN. Wszyscy piszą o innych firmach tylko nie o tych dwóch, nawet Zębca chwalą ale ta firma to była kiedyś dobra ale teraz poszła w ilość a nie jakość (reklamy mówią same za siebie, kocioł za 1990 zł ?? ). Cały czas mówię o kotle do ogrzania około 120-130 m2 powierzchni. bez żadnych zasobników. A teraz jest tak że kto się zaczyna bardzo reklamować i w reklamach podawać jakieś rabaty czy upusty to znaczy że firma ma mały utarg i chce wypchnąć swój towar (kilka, kilkanaście lat temu nie widziałem bilbordów przy drogach reklamujących piece Zębca).Dziękuję za uwagę i mam nadzieję że ktoś napisze w końcu coś o firmie Dworek.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts