marek36 25.03.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Witam wszystkich kupiłem w pażdzierniku dom wszystko było ok aż do momentu wiosennych roztopów w piwnicy pojawiła się woda . Nikt mi nie mówił a tej wadzie ukrytej ani właściciel ani pośrednik a myślę że powinienem wiedzieć . Moim zdaniem jest to wada ukryta i czuje się oszukany . Czy mogę się domagać jakiegoś odszkodowania od byłego właściciela albo od pośrednika .Prosze pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 30.09.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Do tej pory chyba już wyparowała ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.09.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Spróbuj zlokalizować miejsce "przecieku". Moi znajomi mieli piwnice pełną wody, mimo prawidłowej izolacji. Po pewnym czasie okazało się że podczas robienia przyłącza wodnego, hydraulicy zniszczyli zewnętrzną izolacje, byle jak załatali otwór w murze, a woda jak to woda, lała się z gruntu do środka. Może i u Ciebie przyczyna jest równie prozaiczna ? Warto popatrzeć.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 30.09.2004 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Witaj na forum! Nie jestem prawnikiem ale mogę podpowiedzieć coś ze strony praktycznej.Najważniejszy to poziom wód gruntowych ale b. Ważne jest również odprowadzenie wód opadowych (deszczówka).Jeżeli odprowadzisz wodę z deszcu i topniejącgo śniegu to masz dużą szansę, że będziesz mial sucho w piwnicy. tzn woda z rynien dalej niż 3m od ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts