Sharlotka 21.01.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Ewo, zegar o średnicy 120 cm:jawdrop::jawdrop: wymiata!!!!! Będzie BOSKO!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.01.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Przybyłam i ja i gratuluje ruszenia z kopyta z wykonczeniówka Fajnie jak cos sie dzieje i niedlugo zamiast wizek bedziemy mogli podziwiac juz prawdziwe wnetrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.01.2014 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Cegła w świetlikach wyjdzie wspaniale. Widziałam to już gdzieś, a może to moja wyobraźnia ? W każdym razie widok jest pozytywny. Jeśli zostanie Wam cegła, można wykleić kawałek ściany od dołu i nierówno. Żeby wyglądało, że ceglana ściana została częściowo (w dolnej części) odsłonięta. Cieszę się, że to widzisz oczyma wyobraźni. Jestem spokojniejsza Ewuniu az niemozliwe, ze tak szybko prace postepuja. Ale sie dzieje Ciesze sie ogromnie, ze trafiliscie na taka super ekipe. Podoba mi sie cegla w swietlikach. Bedzie pieknie!!! Dziękuję Aluś za opinię . Na razie nie widać konkretnych efektów, bo robią prace przygotowawcze, stelaże, zabudowy, tynki. Ekipa wróci do nas w połowie przyszłego tygodnia w komplecie i wtedy będzie więcej do pokazania . Ewuś czekam z niecierpliowścia na dalsza relację zegar super, mega średnica A mnie się podoba zegar:jawdrop: Tak Ci go zazdroszczę... Na razie składam na Flipa do salonu;) Ewo, zegar o średnicy 120 cm:jawdrop::jawdrop: wymiata!!!!! Będzie BOSKO!!!!!!!!! Aniu, Agatko, Iwonko - zegar jest duży, ale na ścianie i tak nie widać, że ma aż tyle średnicy, bo jest ogromna . Same zobaczcie I co z deseczkami? Piękne te Twoje świetliki, będzie mocno doświetlony korytarz górny. Ja u siebie z dużym żalem zasłoniłam sufitem światło dochodzące z okienka dachowego, tego kominiarskiego. Co do cegiełek w świetlikach to wydaje mi się bardzo dobrym pomysłem. Podobny patent widziałam kiedyś w pewnym budynku użyteczności publicznej, tam jednak cegły były pociągnięte na biało. Też dawało ładny efekt, ale cegła była z tych gładkich maszynowych, więc akurat w tym wypadku zyskała. Kończymy malować deski - ufff... zostały jeszcze dwie paczki. Jutro nie damy rady zrobić nic, ale w piątek i sobotę skończymy Na razie kręcili profile, na to pójdą jeszcze cienkie kontrłaty i potem mam nadzieję, że te wybite w szczytach cegły okażą się ratunkiem przed cięciem desek . Chłopaki wracają do nas za tydzień, więc teraz mamy jeszcze kilka dni na zrobienie im więcej miejsca (zabranie gratów) oraz ostatnie decyzje. Świetliki to nasz najlepszy pomysł zmiany projektu . Robiony ad hoc, w ostatniej z możliwych chwil. Strasznie się z nich cieszę bo dają światło również w nocy (tzn. poświatę), wprowadzają świeżość i lekkość. Doświetlają nawet część dolnego korytarza. Uwielbiam je. Mam nadzieję, że nie będą kłopotliwe w użytkowaniu, bo to jednak cieńsza warstwa i ciepło na pewno przez nie zmyka, choć mamy założone najgrubsze z powłok w świetlikach mieszkalnych. Dziękuję za poparcie mojego pomysłu z cegłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.01.2014 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Wrzucę jeszcze inspirację na jaką dzisiaj trafiłam - temat jodełka na podłodze i dwa stoliczki. Bardzo podoba mi się stoliczkowe rodzeństwo na różnych inspiracjach . http://www.lovingit.pl/blog/wp-content/uploads/2013/11/eleganckie-meble-w-salonie.jpg Źródło Aaa.. i jeszcze po tej inspiracji zdecydowałam, że kinkiety w kuchni jednak zostawię na suficie. O ich liczbie jeszcze pomyślimy przy montażu kuchni http://4.bp.blogspot.com/-1kLAfqjnuOU/UtBvHpEYhJI/AAAAAAAADuo/iUT716hg6Cc/s1600/110114_kjk_1.png Źródło Edytowane 22 Stycznia 2014 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.01.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ewuś zegar na tle tej wielkiej ściany wygląda super, średnica zacna ale w rzeczywiśtosci super sie prezentuje. Super ta inspirka z kinkietami, bardzo ładnie to wygląda i tak inaczej trochę Ja wogóle nie mam serca do oświetlenia niby coś mi sie tam podoba ale wile rzeczy nie wiedzę w swoim domu. Mam wrażenie że rezygnuje z wielu ze względu na to ze nie pasują do tego domu, bryły układu pomieszczeń itp. Tak teraz stwierdzam że wiele roziwązań poza tym że mi sie podoba musi pasowac do układu pomieszczeń/domu żeby wyszło ładnie i spójnie Strasznie jestem ciekawa tych Waszych dech, bo jakoś jak już pisałam nie umiem sobie tego wyobrażić a wierze ze bedzieto coś super. Nikt z moich znajomych nie ma takiego rozwiązania, niestety tylko gdzies w starych domach niezbyt szczególnej urody boazeria która np na mojego P. wpłyneła że żadnego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 23.01.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ewa zegar cudny tez mi sie taki marzy aczkolwiek maly, bo na taki duzy nie mam miejsca ...... Ale u Ciebie wyglada swietnie widze, ze zdecydowalas zostawic kinkiety z sufitu jestem ciekawa jak to na gotowo wyjdzie i niemal jestem pewna, ze bedzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.01.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 wow!! zegar niesamowity! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 23.01.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ewunia zegar jest przepiękny,po prostu boski Idealnie się prezentuje na Twojej ogromnej ścianie Ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 23.01.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Zegar prezentuje się rewelacyjnie na ścianie, rzekłabym dostojnie O! Basia Jak miło Cię zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.01.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ewunia, zegar BOSKI! Mógłby być jeszcze większy, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 23.01.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Zegar rewelacja!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.01.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Ewo, cztałam kilka dni temu o tych świetlikach i uważam że ta cegla nawet w tej czerwieni może świetnie wyglądać. Zegar przepiękny. Skąd Ty go wytrzasnęłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.01.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Ewo, mam nadzieję, że nie pogniewasz się, jeśli wkleję u Ciebie: prośbę o wsparcie dla Córeczki jednej z naszych koleżanek z forum Edyty E&K dziewczynka ma ciężką wadę serca i wymaga pilnej operacji we Włoszech: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223275-C%C3%B3reczka-E-amp-K-potrzebuje-pomocy-wada-serca!!!!&p=6331484#post6331484 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.01.2014 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Ewuś zegar na tle tej wielkiej ściany wygląda super, średnica zacna ale w rzeczywiśtosci super sie prezentuje. Super ta inspirka z kinkietami, bardzo ładnie to wygląda i tak inaczej trochę Ja wogóle nie mam serca do oświetlenia niby coś mi sie tam podoba ale wile rzeczy nie wiedzę w swoim domu. Mam wrażenie że rezygnuje z wielu ze względu na to ze nie pasują do tego domu, bryły układu pomieszczeń itp. Tak teraz stwierdzam że wiele roziwązań poza tym że mi sie podoba musi pasowac do układu pomieszczeń/domu żeby wyszło ładnie i spójnie Hmm... czyżby to była zawoalowana sugestia, że błądzę? Wiem, że piszesz o sobie, ale skoro piszesz to u mnie, to coś jest na rzeczy Myślę, że każdy idzie opisanym przez Ciebie tropem, tylko niektórzy trzymają się środka drogi, a niektórzy wolą bokiem . Ja z tych drugich . Wiem, że niektóre z moich pomysłów odstają, zaskakują i ... cieszy mnie to . Ja lubię inaczej. Jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie, ale naprawdę nie przejmuję się tym szczególnie. Wszystko przecież można przerobić, skuć, przemalować - najważniejsze byśmy robili to razem i w dobrym zdrowiu . Bardziej od nietrafionej lampy, czy źle dobranego koloru frustruje mnie nierzetelny albo niesłowny fachowiec. Mam nadzieję, że takich już u siebie nie spotkamy . Strasznie jestem ciekawa tych Waszych dech, bo jakoś jak już pisałam nie umiem sobie tego wyobrażić a wierze ze bedzieto coś super. Nikt z moich znajomych nie ma takiego rozwiązania, niestety tylko gdzies w starych domach niezbyt szczególnej urody boazeria która np na mojego P. wpłyneła że żadnego drewna A tu mnie zaskoczyłaś Iwonko Myślałam, że wątpiłaś w belki łazienkowe, a nie drewniane poddasze . Wstawiałam wiele inspiracji takich poddaszy. Cieszyły mnie, bo utwierdzały, że mam szansę na podobny klimat. To zabawne, bo my odwrotnie - zniechęceni pęknięciami na sufitach k-g naszych znajomych, szukaliśmy innego rozwiązania. Wiem, że kluczem jest właściwy montaż płyt k-g, ale od kiedy tylko myśl o deskach pojawiła się w naszych głowach, to nic innego ani na chwilę jej nie zastąpiło Mój M. bardzo lubi naturę, a zapachu drewna mógłby używać miast perfum Gdyby mógł, to wybudowałby dom z bali, dlatego te sufity są dla niego taką namiastką marzeń . Kiedyś pisałam, że to typ człowieka pierwotnego - np. kominek to dla niego najważniejszy "mebel" w domu. Musi mieć kontakt z ogniem . Dlatego też nie jest dla nas problemem, że mamy ogrzewanie na paliwo stałe. Kotłownia to będzie z pewnością jego ulubione miejsce - Ba! już jest Cóż zrobić - tacy jesteśmy Ewa zegar cudny tez mi sie taki marzy aczkolwiek maly, bo na taki duzy nie mam miejsca ...... Ale u Ciebie wyglada swietnie widze, ze zdecydowalas zostawic kinkiety z sufitu jestem ciekawa jak to na gotowo wyjdzie i niemal jestem pewna, ze bedzie ciekawie Słonko te zegary są też mniejsze . TUTAJ 60 cm a TUTAJ 45 cm Mnie zależało na jak największym. Ja też jestem ciekawa co wyjdzie z lampami , bo oświetlenie to naprawdę mój słaby punkt, ale jakoś to z czasem ogarniemy . Na razie zaczynamy od wariantu ekonomicznego, a potem zobaczymy . wow!! zegar niesamowity! Basiu - jak się cieszę, że zajrzałaś Dawno Cię nie było, ale nie dziwię się, bo z pewnością cieszysz się pięknie urządzonym domem . Ewunia zegar jest przepiękny,po prostu boski Idealnie się prezentuje na Twojej ogromnej ścianie Ściskam Aguś i Ciebie dawno nie było Cieszę się, że zegar też Ci się podoba. Zegar prezentuje się rewelacyjnie na ścianie, rzekłabym dostojnie Dziękuję Dorotko Ewunia, zegar BOSKI! Mógłby być jeszcze większy, co? Mógłby, mógłby Aniu Super wyglądałby taki 150, albo 180 cm Zegar rewelacja!! No dzięki, dzięki Morelko Widzę, że wolicie konkretne obrazki zamiast zagadki typu "który wariant wybrać?" Ewo, cztałam kilka dni temu o tych świetlikach i uważam że ta cegla nawet w tej czerwieni może świetnie wyglądać. Zegar przepiękny. Skąd Ty go wytrzasnęłaś? Cieszę się Magdo, że i Ty widzisz tam cegłę . Zegar po raz pierwszy widziałam w "Innych meblach" (miał mniejszą średnicę). Kręciłam się koło niego chyba z miesiąc, a gdy zdecydowałam się w końcu kupić, to okazało się, że ktoś z W-wy rano go zarezerwował (to oznaczało, że zostały wykupione we wszystkich salonach ). Moje pragnienie posiadania big zegara wzrosło więc jeszcze bardziej . Szukałam w sieci, ale najtaniej znalazłam na Allegro. Kupowałam w lipcu. Powyżej dałam odnośniki do sklepu gdzie są różne rozmiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.01.2014 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Ewo, mam nadzieję, że nie pogniewasz się, jeśli wkleję u Ciebie: prośbę o wsparcie dla Córeczki jednej z naszych koleżanek z forum Edyty E&K dziewczynka ma ciężką wadę serca i wymaga pilnej operacji we Włoszech: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223275-C%C3%B3reczka-E-amp-K-potrzebuje-pomocy-wada-serca!!!!&p=6331484#post6331484 Aniu, oczywiście, że nie. Dziękuję za wiadomość. Choroba dziecka to dla rodziców największy ból. Każdy datek zbliża ich do ratunku, więc w takich sytuacjach nie można milczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.01.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Ewus ja wlasnie wierze że u cebie te wszystkie decyzje będę trafione, takie wasze macie dom wybrany dla siebie i pod siebie, zaplanowany dla wlasnych potrzeb ja pisalam o sobie tylko tak jakos u ciebie bo tu miło i czuje się dobrze , mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko:-) jak wiesz my mamy dom "gotowy" gdzie na wiele nie mieliśmy wpływu i wlasnie to mnie czas hamuje w różnych decyzjach. moj P. tez nie wszystko lubi wiec trochę kompromisow musi byc o cegle jak i u ciebie były różne teorie ale jak pokazalam mu ta, to jest bardzo zadowolony ze taka naturalna i nierówna ihih. mimo że odwiedzajacy maja inne zdanie że jak mozna cos takiegio położyć i jeszcze za to zapalacic zamiast kupic ładne kafle u nas jak wiesz kominka nie będzie bo P wlasnie nie chciał ze względu ze całe życie palił w piecu itp. ale to właśnie jest super że wszyscy jesteśmy inni i każdy wybiera to co kocha Idźcie swoja boczną drogą bo wiem że to będzie super wnętrze , ja jestem mniej odwazna i i czesto idę środkiem chociaż staram sie wybierać te z ładniejszymi widokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.01.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Słonko te zegary są też mniejsze . TUTAJ 60 cm a TUTAJ 45 cm Mnie zależało na jak największym. Ja też jestem ciekawa co wyjdzie z lampami , bo oświetlenie to naprawdę mój słaby punkt, ale jakoś to z czasem ogarniemy . Na razie zaczynamy od wariantu ekonomicznego, a potem zobaczymy .. Ewa chyba dla wiekszosci oswietlenie jest najtrudniejszym wyborem sposrod wyborow budowlanych, wiem to po sobie wiec nie jestes sama dziekuje za namiar na zegary- swietne sa wlasnie takiego szukam chce by wisial miedzy dwoma pionowymi oknami w kuchni musze sobie zrobic wyklejanke i zobaczymy jak to bedzie pasowalo ale zegar idealny tylko sie waham czy 45 czy 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Kawałeczek podłogi przyniosłam – French Herring Bones oczywiście, ale troszkę przekornie położona. Przyniosłam, bo ciekawy układ, na dodatek to gresowe płytki drewnopodobne Gres Ceram Parquet (atl brown) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.01.2014 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Kawałeczek podłogi przyniosłam – French Herring Bones oczywiście, ale troszkę przekornie położona. Przyniosłam, bo ciekawy układ, na dodatek to gresowe płytki drewnopodobne Gres Ceram Parquet (atl brown) [ATTACH=CONFIG]237757[/ATTACH] przepiękna podłoga, oj piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 27.01.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Bardzo lubię te Twoje inspiracje, są takie świetliste i zawsze na każdej coś mi się podoba:yes: Oświetlenie to rzeczywiście nie jest prosta sprawa, (ceny lamp jeszcze to potęgują), ale akurat sądzę, że Ty będziesz miała je śliczne. Ja mam kubiki przy suficie (kwadratowa tuba a w środku ruchoma oprawa) i takie same po obu str. okna, więc działają podobnie jak pokazane przez Ciebie kinkiety i dobrze się sprawdzają. Jestem fanką lamp Ingo Maurera, ale moje konto już nie:D Starałam się kupować wyjątkowe lampy... w łazience mam kulę z targu staroci, a w salonie wspierałam polski dizajn i polskie manufaktury, mam ręcznie dmuchaną lampę, która dzięki temu jest niepowtarzalna:) Lampy to fajny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts