Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

grochy!!

też mam je zaplanowane u dzieciaków :) zobaczymy na czym finalnie stanie...

3 kolory w pokoju to nie będzie za dużo - wg mnie akuratnie, bo w dwóch to ciężko jest się "zmieścić" :D

ja u swoich dziewczyn mam bazowe kolory: żółty, różowy, turkusowy - do tego dochodzi biały i czarny (ale to podobni nie są kolory :-P ) + drewniany - to będzie mix dopiero :lol2:

szklany strop prezentuje się super-extra-rewelacyjnie-bombowo-zajebiaszczo-... itd :) :)

przy małych dzieciaczkach będzie super podczas "a ku ku" z rodzicami w salonie :) takie maluchy to się nie boją niczego to powinno się im podobać...

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a może z odwróconym szarym?

http://naforum.zapodaj.net/images/75183d392b4e.jpg

Witaj Słonko :hug: :hug: :hug:

Nie uwierzysz, ale kilka dni temu myślałam o Tobie :yes: Cieszę się, że zaglądasz na FM.

Ja też mam zaległości ogromne :(.

Zmiany jeszcze większe :). Na szczęście udało nam się dotrwać do bezpiecznego czasu, choć po drodze łatwo nie było.

Dziękuję ślicznie za życzenia :hug:

No widzisz :) mamy coś wspólnego, bo ja myslalam o Tobie często :)

Ewa jakbyś chciała pogadać o zmianach i nie tylko to proszę skrobnij maila :) do poczty zerkam często :)

jestem za kropkami odwrócone szare :) grochy, kropki to coś, co tygryski lubia najbardziej :)

my z coreczka jesteśmy zadowolone z naszych :) bo sa takie niespotykane :) a ja lubie wszystko, co inne ;)

sorki,ze tak krotko, ale mam problem z laptopem :(

sciskam mocno :*

Chciałam się serdecznie przywitać. W poszukiwaniu inspiracji na pokój dziecięcy trafiłam tutaj. Ja również chciałam grochy na ścianie w pokoju mojej córuni kupiłam nawet szablon. Ale potem natknęłam się na romby i kupiłam drugi szablon. Kolor ścian też się zmieniał. Najpierw oczywiście miał być róż, ale kupiłam lampę i pomalowałam ściany na delikatny turkus. Czeka mnie jeszcze zabawa z szablonem w romby. I nie wiem czy zrobić je w tym samym kolorze, czy może skusić się na ten różowy. Jeśli się nie pogniewasz to wrzucę fotki

IMAG0393.jpgIMAG0390.jpgIMAG0392.jpg

Jestem, jestem - tylko ja cały czas pracuję :(. Teraz jeszcze więcej bo chcę się wyrobić przed wiadomo czym :D.

Ciężko mi już strasznie... Trzymajcie kciuki by było to na dniach :rolleyes:

Ależ wyprodukowałaś post :)

:) Moje posty zazwyczaj bywają długaśne, bo zaglądam rzadziej :(. Cieszę się z każdego wpisu i zawsze staram się każdemu odpowiedzieć z szacunku i sympatii :hug:

Każdy dom powinien mieć coś co go wyróżnia :wiggle: taki elemencik, który mówi co nieco o mieszkańcach. W jednych domach to są wyłącznie przedmioty, które „wprowadzają się” wraz z mieszkańcami. Inne mają to COŚ już na etapie budowy. Twój dom Ewo, taki właśnie jest :D

:) Gdy projektowaliśmy dom byliśmy kompletnie zieloni. Wiedzieliśmy czego chcemy, ale nie do końca znaliśmy za i przeciw. Ten pomysł architekta ze stropem strasznie nam się spodobał. Po drodze modyfikowaliśmy projekt by było łatwiej i taniej. Gdy wycenialiśmy te stropy, to był nawet moment, że byliśmy o krok od zalania ich betonem. Znalazłam jednak przestępną wówczas ofertę cenową i stanęło na tym, że temat kontynuujemy. Dzisiaj pewnie byśmy powiedzieli passssssss ze względu na cenę. Tymczasem właśnie pojawiła się "szansa" na obniżenie naszych kosztów związanych z tym stropem, ale... wymaga to pewnego kompromisu...

Przy tej okazji muszę Wam się z czegoś zwierzyć, bo mi już ciężko z kolejnym zonkiem :(. Nasz dom i "atrakcje" jak niekończąca się opowieść...

Chodzi o to, że fachowiec od stropu bez konsultacji z nami zdecydował by na tych szybach były szlify, które mają zapobiegać poślizgnięciu. To taka siatka małych kwadracików (około 5 mmx5mm). Są szorstkie jak sól. Gdy je przywiózł byłam tak zaskoczona, że nie wiedziałam jak zareagować. Zaczęłam myśleć o konsekwencjach tego "urozmaicenia". W słoneczne dni będą rzucały cienie na komin w salonie. Będą też niepraktyczne w sprzątaniu, bo szlify mocniej chwytają brud.

Wygląda to tak:

http://naforum.zapodaj.net/images/605c7b661375.jpg

http://naforum.zapodaj.net/images/e0a9ef2dac5b.jpg

Wiem, że fachowiec chciał dobrze, ale zupełnie nie pomyślał o stronie estetycznej i praktycznej. Mamy trochę patową sytuację :(. Po namyśle poprosiliśmy o nowe szyby bez tych frezów, ale... fachowiec liczy, że zmiękniemy (chce zaproponować rabat, ale nie wiem jak wysoki, bo konkretne rozmowy dopiero przed nami). To niestety znajomy naszych dobrych przyjaciół, człowiek po przejściach... Chcemy mu zlecić jeszcze kilka strategicznych prac, bo ma dobre ceny i u Przyjaciółki sprawdził się na 100%.

Nie wiem co robić :( :( :(

Co Wy radzicie?

To fakt.. i każdy dom jest inny... :)

Czy ja dobrze widzę, ze salon jest pusty?

Tak Wiolu :yes:

Tydzień temu barłogi ekipy trafiły do garażu. Dzisiaj się żegnamy...

Nie oznacza to niestety, że wszystko jest skończone i poprawione :(. Resztę musimy pociągnąć sami.

grochy!!

też mam je zaplanowane u dzieciaków :) zobaczymy na czym finalnie stanie...

3 kolory w pokoju to nie będzie za dużo - wg mnie akuratnie, bo w dwóch to ciężko jest się "zmieścić" :D

ja u swoich dziewczyn mam bazowe kolory: żółty, różowy, turkusowy - do tego dochodzi biały i czarny (ale to podobni nie są kolory :-P ) + drewniany - to będzie mix dopiero :lol2:

szklany strop prezentuje się super-extra-rewelacyjnie-bombowo-zajebiaszczo-... itd :) :)

przy małych dzieciaczkach będzie super podczas "a ku ku" z rodzicami w salonie :) takie maluchy to się nie boją niczego to powinno się im podobać...

Dziękuję Karolinko za ten wpis :). Wiem, że strop budzi kontrowersje. Ten w kwadraciki będzie pewnie budził jeszcze większe :(.

Super, że też myślisz o groszkach :). To łatwy i tani sposób by ożywić ściany maluchów.

Gdy M. wraca z budowy, to Julisia za każdym razem pyta, czy namalował już grochy w jej pokoju :D. Podobają jej się wizualizacje (niezależnie od kolorów) i doczekać się nie może.

Ewo, coś specjalnie dla maluchów

http://www.oradariadesign.com/design.html

:D

Dziękuję Kasiu :). Troszkę dziwaczne to coś, ale widać, że dzieciom się podoba :D

Ale dziura :) Zeszłabym śmiertelnie ze strachu, gdybym miała takową w domu i szyba była przezroczysta. Ale pomysł sam w sobie niezwykły, a takie uwielbiam!

Jak widać powyżej jest duża szansa, że szyba zupełnie przeźroczysta nie będzie. Może więc powinnam się cieszyć? :confused:

Jakie piękne inspiracje pokazujesz :rolleyes:

A mnie najbardziej przypadły granatowe grochy :D

Twój dom Ewuniu cały wyróżnia się spośród wielu mu podobnych i dlatego będzie tylko Wasz i niepowtarzalny :yes:

Dziękuję Dorotko, że zaglądasz :hug:

Granatowe groszki powiadasz? :D

Przyznaję Dziewczyny, że teraz musimy szczególnie zaciągać pasa i chciałam iść po najprostszej linii oporu - kupiłam gotowe kolory (szary i różowy + szary i niebieski) i chciałam z nich wymalować te wzory bez kombinowania z wprowadzaniem kolejnych kolorów. Mogę jeszcze dokupić pigment i wówczas poeksperymentować z tym co mam, ale to zostawię sobie na potem.

Nie męczyłam Was (ani siebie :D) wyborami odcieni farb do domu. Korzystając z promocji cenowej w LM wybrałam gotowe szarości z Beckersa (light grey i star dust), które będą królowały w całym domu + biel + wspomniane wyżej kolory w pokojach dzieci.

Puk , puk...

Co u Pani słychać?????

Jeszcze w dwupaku?

:yes:

Ale ciężkoooo… Dzidzia waży już ok. 3700.

No widzisz :) mamy coś wspólnego, bo ja myslalam o Tobie często :)

Ewa jakbyś chciała pogadać o zmianach i nie tylko to proszę skrobnij maila :) do poczty zerkam często :)

jestem za kropkami odwrócone szare :) grochy, kropki to coś, co tygryski lubia najbardziej :)

my z coreczka jesteśmy zadowolone z naszych :) bo sa takie niespotykane :) a ja lubie wszystko, co inne ;)

sorki,ze tak krotko, ale mam problem z laptopem :(

sciskam mocno :*

Słonko dziękuję :hug: Napiszę jak się ogarnę :yes:

Na dzień dzisiejszy też najbliżej nam do tych odwróconych kropek :yes:

Chciałam się serdecznie przywitać. W poszukiwaniu inspiracji na pokój dziecięcy trafiłam tutaj. Ja również chciałam grochy na ścianie w pokoju mojej córuni kupiłam nawet szablon. Ale potem natknęłam się na romby i kupiłam drugi szablon. Kolor ścian też się zmieniał. Najpierw oczywiście miał być róż, ale kupiłam lampę i pomalowałam ściany na delikatny turkus. Czeka mnie jeszcze zabawa z szablonem w romby. I nie wiem czy zrobić je w tym samym kolorze, czy może skusić się na ten różowy. Jeśli się nie pogniewasz to wrzucę fotki

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=261669&d=1399059609

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=261670&d=1399059556

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=261671&d=1400845836

Basia, pięknie i te sufity.... mniam:yes:

Dałabym różowe, bardzo jaśniutkie te romby

Basiu, ależ się cieszę z Twoich odwiedzin :welcome:

Przepiękny JUŻ jest pokój Twojej Dziewczynki. Zgadzam się z Pestką, że różowe, pastelowe romby pięknie się wkomponują :yes:

Cudna podłoga, piękneeeee belki :D, turkus prześliczny - delikatny, a jednak zaakcentowany i podkreślający urodę pokoju.

Idę pooglądać do Ciebie resztę :)

Zaintrygowałaś mnie szablonami - napiszesz gdzie je zdobyłaś? Jaki mają rozmiar?

Ja chciałam kombinować takie DIY

A tu pomysł jak poradzić sobie z grochami

Przy okazji trafiłam też na tutorial na ten wzór

http://media.tumblr.com/tumblr_m07wdlwIPI1qdt3gy.jpg

Edytowane przez julianna16

...

Dziękuję Karolinko za ten wpis :). Wiem, że strop budzi kontrowersje. Ten w kwadraciki będzie pewnie budził jeszcze większe :(.

Super, że też myślisz o groszkach :). To łatwy i tani sposób by ożywić ściany maluchów.

Gdy M. wraca z budowy, to Julisia za każdym razem pyta, czy namalował już grochy w jej pokoju :D. Podobają jej się wizualizacje (niezależnie od kolorów) i doczekać się nie może.

...

co powiedzieć... same w sobie te kwadraciki nie wyglądają źle - ale faktycznie mogą rzucać niefajne cienie :(

ja bym kazała poprawiać - w końcu nie to zamawialiście... najgorzej właśnie że to "znajomy" bo wtedy człowiek się zastanawia jak wyjść z tej sytuacji - no ale wg mnie powinno się patrzeć na siebie, bo to Wy całe życie będziecie na to patrzeć, Wy macie zapłacić - dla niego to zlecenie: zrobi, zamontuje, zapłatę dostanie i zapomni - a Wy będziecie pamiętać codziennie... są sprawy w których nie powinno się mieć sentymentów jednak - ja już tez się przekonałam na własnej du* w trakcie budowy chociażby jak to się wychodzi na znajomościach... nigdy więcej!!

a moje kropeczki raczej odejdą w zapomnienie :( mam już kupioną tapetę w sówki, drzewko z budkami dorobię i będzie ptasi pokój :D

kropeczki poczekają aż dzieci podrosną i będziemy zmieniać wystrój :)

pogłaskaj brzuszek... 3700 :o kawał faceta - moje obie 2800 miały :)

Cieszę się, że jesteś, Ewo.

Trzymam kciuki, żeby Ci tak żwawo poszło jak mnie – 15 minut od momentu przekroczenia progu izby przyjęć :yes: Postaraj się mnie pokonać :D

Szkło - podzielam wszystkie Twoje wątpliwości. Spróbowałabym się dogadać z panem na szybki bez wzorków.

Musiałam sprawdzić, co ja Ci takiego pod tym linkiem wkleiłam :D Blandito – gdybym była dzieckiem chciałabym mieć taki wieloczynnościowy dywano-materac. Świetne miejsce dla mamy i dzidziusiów na wspólne czytanie i leniuchowanie przed kominkiem.

BLANDITO-5.jpgBLANDITO-2.jpgBLANDITO-3.jpgBLANDITO-4.jpgBLANDITO-1.jpg

Może ktoś, kto tu zagląda bedzie chciał zobaczyć tego cudaka.

Nie powiększam, ale jak zawsze KLIK i jest duże.

... mam już kupioną tapetę w sówki, drzewko z budkami dorobię i będzie ptasi pokój :D

kropeczki poczekają aż dzieci podrosną i będziemy zmieniać wystrój :)

A na ścianie napisz kawałek z „Ptasiego Radia” Tuwima

https://www.youtube.com/watch?v=A9epL5zIVP4

Irena-i-Julian-Tuwim_rozkladowki-Ptasie-radio-2.jpg

Edytowane przez pestka56

Dlaczego koło drzewka nie? Na gałązkach powiesisz budki i może jakiegoś ptaszka, a wzdłuż pnia możesz kawałek wierszyka dać. Można nawet podzielić wersy na pół, żeby było wąsko.

Widziałaś tapety-bordiury Anny Wand (wklejałam gdzieś ostatnio)? One są takie pionowe od podłogi do sufitu, gęsto zapisane, chociaż nie wierszami. Wiersze też można tak fajnie zamknąć w prostokącie. Wystarczy zastosować 2-3 rodzaje czcionki lub różne wielkości fragmentów, żeby zaznaczyć podział :D

widziałam te tapety - ale nie jest tak, że one mają urok jak są same gołe? by skupiały na sobie wzrok??

ja wymalowałam w paincie wizkę pokoju: stoją dwa łóżka i pomiędzy nimi drzewko - ono zajmuje prawie całą ścianę bo takie rozłożyste :-P

napis mi zniknie - może Ci wyślę to zobaczysz?

Cieszę się, że podobają Ci się moje wnętrza. Chciałabym, żeby wszystko ładnie do siebie pasowało, ale nie chciałabym znowu przesadzić. Podoba mi się tyle rzeczy....Co do szablonów to szablon w grochy kupiłam tutaj http://www.all4wall.com.pl/szablon-pattern-13.html. Można wybrać różne rozmiary tych grochów. Szablon w romby kupiłam tutaj http://www.twojewnetrze.com.pl/p897,szablon-z-tworzywa-tapeta-w-romby.html. Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Wierzę, że jest Ci już ciężko. Moje dzieciaczki też były duże 3950, 4200 i 4150. Zważywszy, że drobna ze mnie kobita musiałam się nieźle nanosić.