ivy17 29.08.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 a ten "dynks" to nie jest to servo-drive czy jak to tam się nazywa???? że dotykasz np kolanem i wyjeżdża szuflada???? to kosztuje ok 250zł ja mam taki do szafki z koszem na śmieci i myślę ze w tym miejscu będzie to dobre rozwiązanie Najwyżej na okres od raczkowania do pełnego chodzenia "przy meblach" przyszłego dziecia wyjmę wtyczkę z gniazdka zeby nagle sie mu szafka nie otworzyła a potem powrócę do dobrodziejstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 29.08.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Ewunia tak wiem długo mnie nie było.Gratuluje ci synusia z całego serduszka .Duzo zdrówka bo to jest najważniejsze dla Ciebie i Jasia i Julianki życze Co do szafek,chociaz to nieaktualne jestem za wersją 2.JA mam w swojej kuchni za mało szafek wiszących. Szyba nowoczesny element w domku ,coś innego,chyba bym dała przezroczystą Czarny kolor ściany jestem za . Aaaaa i zapomniałąbym barierki na górze cudowneeeeeeeee !!!!!!!!!!! Na fotke synusia sie nie załapałam poprosze na emaila Ściskam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 30.08.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 o tym wiem że to wkurzające jest to servo-drive planuję tylko jedno w koszu na śmieci właśnie, bo w tym miejscu nie będzie typowego blatu roboczego - więc się nie powinno otworzyć przypadkiem... ale patent z dynksem mega!! pokażę Ł i niech mi dorobi coś takiego, bo będzie jeszcze lepiej fajne to forum - takie pomocne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 30.08.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Dynks w śmietniku faktycznie może się sprawdzić. Mówicie, że fajne to to jest? Podumam jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.08.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Jak dla mnie ten "dynks" rewelacja... sprawdził się przez 4 lata i nie zamieniłabym szuflady + "dynks" na śmieci na żadną szafkę z drzwiczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.08.2014 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Z opisu nie pasowało mi to do servo Dlatego byłam ciekawa tajemniczego dynksa Bardzo fajne i proste rozwiązanie. Dziękuję Wiolu za szczegóły foto TUTAJ bezpośredni odnośnik do zdjęć. Musiałaś się chyba nagimnastykować by zrobić te zdjęcia? Gdyby ktoś chciał taki kupić, to znalazłam TUTAJ Chciałam zapytać o te kosze do segregacji mojego kuchennego, ale maile wracają do mnie, a telefonu nie odebrał. Spróbuję zadzwonić w poniedziałek. Z jednej strony te kosze są droższe, ale będą montowane do drzwi na zwykłych zawiasach (system szufladowy jest chyba droższy?), więc może w sumie cena będzie podobna (?) Ewunia tak wiem długo mnie nie było.Gratuluje ci synusia z całego serduszka .Duzo zdrówka bo to jest najważniejsze dla Ciebie i Jasia i Julianki życze Co do szafek,chociaz to nieaktualne jestem za wersją 2.JA mam w swojej kuchni za mało szafek wiszących. Szyba nowoczesny element w domku ,coś innego,chyba bym dała przezroczystą Czarny kolor ściany jestem za . Aaaaa i zapomniałąbym barierki na górze cudowneeeeeeeee !!!!!!!!!!! Na fotke synusia sie nie załapałam poprosze na emaila Ściskam gorąco Agunia Ale niespodzianka Odwiedzają mnie ostatnio "stare znajome" . Cieszę się ogromnie. Szkoda, że tylko na chwilkę, ale rozumiem, bo nowe domy są z pewnością absorbujące . Dziękuję za gratulacje Zdjęcia wyślę Aż pójdę sobie przypomnieć Twoją piękną kuchnię . Dziękuję za głosowanie na kuchnię i szkło. Z pierwszą jeszcze można coś zrobić, ale szyba będzie jednak satynowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.08.2014 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Czas nieco zmienić temat Co myślicie o takiej barierce? http://abitaredecoracionblog.com/wp-content/uploads/2014/03/319ac857191ef17b6136fc4ef1bb886a.jpg Źródło Pytam serio, jako wariant dla moich schodów, choć myślałam o wykonaniu jej z żelaza + drewniany podchwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 30.08.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Czas nieco zmienić temat Co myślicie o takiej barierce? Pytam serio, jako wariant dla moich schodów, choć myślałam o wykonaniu jej z żelaza + drewniany podchwyt. Mi sie bardzo podoba. Będzie fajnie grała z Twoją ceglaną ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.08.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Ładna. Ciekawa. Dizajnerska. Nigdy takiej przy dzieciach nawet tych większych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 30.08.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Nie czaję tej balustrady:) - ona ma być mocowana z lewej strony, na pełnej ścianie, czy " w powietrzu" po prawej???No wyjaśnijcie mi to:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 30.08.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Na moje oko po prawej, 'w powietrzu'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 30.08.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Na moje oko po prawej, 'w powietrzu'. Na moje oko też Żałuję, że nie mam schodów, bo bym zgapiła to rozwiązanie od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.08.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Po prawej w powietrzu. Jest mocowana do boku stropu. Nigdy jej wkleiłam na fm, choć diablo mi sie podoba. Nie wkleiłam, bo macie wszystkie dzieci i same rozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 31.08.2014 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Bałabym się .. przynajmniej przez kolejnych kilkanaście lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.08.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Można to zabezpieczyć np siatką. Wklejałam na schodowym ostatnio.To jednak w przypadku takiej balustrady zepsułoby cały efekt. Robert Skitek ma genialną balustradę na schodach i przy otworze schodowym – w założeniu pochwyt mocowany tylko w dwóch miejscach. Jednak chwilowo została nieco zabezpieczona przeplecioną sprytnie liną. U niego wygląda to bdb, ale czy spełni zadanie ochrony malucha ?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 31.08.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 A może tafla szkła od schodów do sufitu. Wiem że to już nie to ale zawsze jakaś opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.08.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Czas nieco zmienić temat Co myślicie o takiej barierce? .... szczerze? nie leży mi - zbyt nowoczesna - aż sama nie wierzę że to napisałam a drugie to dzieci - młodej nie zabezpieczy a juniora to już na bank - za dwa lata będą się ganiać po schodach i tragedia gotowa ja u Ciebie widzę coś takiego: http://3.bp.blogspot.com/-GiLRIVVgTis/UQY3k776OJI/AAAAAAAAHtA/hNRX1oGBc38/s1600/element4.jpg albo szybę jak mówi Doriko: http://avglass.pl/uploads/images/balustradyischody/Zdjecie0108.jpg lub metalowe pręty: http://www.hostal.pl/gallery/oferta/schody/id45_1-konstrukcja-z-blach-stalowych-balustrada-z-pretow-podtrzymujacych-konstrukcje.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 01.09.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Oj te pręty to też dzieciaków nie powstrzymają. Jak mojemu mężowi pokazałam taką szklaną barierkę to stwierdził że to nie jest funkcjonalne bez poręczy. Może by w takim razie połączyć szybę z tą poręczą montowaną do stropu skoro obie ładne i obie niefunkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.09.2014 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Bardzo dziękuję za głosy Po prawej w powietrzu. Jest mocowana do boku stropu. Nigdy jej wkleiłam na fm, choć diablo mi sie podoba. Nie wkleiłam, bo macie wszystkie dzieci i same rozumiecie [ATTACH=CONFIG]277541[/ATTACH] Kasiu Jesteś NIESAMOWITA!!! Z nieba mi spadłaś z tą inspiracją Jest świetna! Dokładnie takiej szukałam, żeby wyobrazić sobie możliwość montowania tej barierki. U mnie mogłoby to wyglądać mniej więcej tak - czarna albo grafitowa (Kasiu przepraszam za profanację Twojej pracy, ale to szczyt moich możliwości w paint) http://naforum.zapodaj.net/images/83c28e91c7d3.jpg Myślałam też o mixie żelaza i drewna - czyli konstrukcja z żelaza, a podchwyt z drewna. Coś w tym rodzaju. http://naforum.zapodaj.net/images/2a4475d3e575.jpg Tak jak przypuszczałam... głównym argumentem na "nie" będzie w Waszych opiniach bezpieczeństwo dzieci. Gdyby była tylko Julianna to nie przejmowałabym się, bo ona jest bardzo ostrożna i spokojna. Te schody pokonuje niemal codziennie kilka razy i grzecznie trzyma się strony ze ścianą. Ale jak będzie z Jasiem tego nie wiem. Dlatego myślę nad rozwiązaniem tymczasowym podobnym jak u Roberta Skitka - musiałabym z boku schodów wbić haczyki na kołkach i zrobić siatkę z mocnej linki. Jak dzieci podrosną to przy okazji malowania wystarczy wymontować haczyki, zaszpachlować i pomalować. Karolinko, bardzo dziękuję za inspiracje Najprościej byłoby pociągnąć taką samą barierkę jak na górze, ale zależy mi na lekkości, bo schody są w wąskim korytarzu, zatem ta barierka z pierwszej inspiracji jest zbyt "ciężka". Szyby też niestety nie pasują do tego co się dzieje na górze, a i ja nie pałam do takich barierek wielką sympatią To chyba pzrez te moje przygody z szybą stropową Najfajniejsze są pręty, ale zdecydowanie bym je "rozplątała" Zatem ewentualnie mogłaby powstać taka wariacja powyższej barierki - wówczas metalowe byłyby tylko pręty http://naforum.zapodaj.net/images/d87005d65569.jpg Albo odwrotnie - metalowa poręcz, a pionowe pręty zastąpione drewnem jak tutaj http://naforum.zapodaj.net/images/33b8026a4c57.jpg Tylko nie wiem jak to będzie wyglądało w kwestii montażu u góry. Tej drugiej wersji nie dam rady zrobić w paint, więc nawet nie próbuję, ale liczę na Waszą wyobraźnię . Tutaj dla przypomnienia jak wyglądają i jak są montowane górne barierki. Na 99% będzie na górze barierki drewniany podchwyt (w kolorze schodów). http://naforum.zapodaj.net/images/d76f641b7c00.jpg http://naforum.zapodaj.net/images/0ada3c2d28e1.jpg A może macie jeszcze inne propozycje dla moich schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.09.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 ... Zatem ewentualnie mogłaby powstać taka wariacja powyższej barierki - wówczas metalowe byłyby tylko pręty http://naforum.zapodaj.net/images/d87005d65569.jpg ... ooooooooooooooo tu mi się bardzo podoba niby niewielka zmiana a już jednak wiele zmienia w odbiorze skoro mówisz że młoda ostrożna to może i junior na takiego wyrośnie pod jej siostrzanym ramieniem więc taka barierka by zdała egzamin u Was... myślę że to L powinno być metalowe tak jak barierki na górze... nie wiem jak tam z wysokościami - ale czy dałoby się by wychodziło i wchodziło w te pionowe pręty??? by wyglądało jak jedna całość??? narysowałam na czarno na Twoich fotkach + drewniane "linki" które kiedyś zdemontujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts