julianna16 22.04.2012 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Oczywiście nie znam przyzwyczajeń julianny i nie mam absolutnie zamiaru mówić Jej jak ma korzystać z łazienek, ale wydaje mi się, że mając dwie łazienki: górną-dla domowników i dolną-dla gości, z tej dolnej raczej nie korzysta się często z prysznica, a jedynie z wc i umywalki. Szlafroki, czy ręczniki i kosmetyki miałabym w górnej łazience, a w dolnej wystarczyłby chyba żel do mycia i ręcznik. pestko, a jak to lustro jest przymocowane? Tak Madziu, masz rację. Głównie będziemy korzystać z prysznica na górze. Ten na dole będzie "awaryjny" i dla gości, ale w przyszłości, czyli na tzw. starość również dla nas bo myślę, że zniesiemy się na dół i w gabinecie/pokoju gościnnym urządzimy sobie sypialnię, by nie pokonywać 17 stopni bez spocznika . A lustro wydaje mi się że może być przyklejone? Albo podwieszone do sufitu? Pestka z pewnością zdradzi nam patent . Edit: no proszę już wyjaśniła - prawdziwa Czarodziejska Wróżka Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.04.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 pestko, pomysłowe to rozwiązanie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.04.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Zaniemówiłam... [/b]! Julianno, dzięki za pochwały Balsam na mą duszę. W nocy tylko wysyłałam, bo burza załatwiła nam prąd odmownie już o 18. Mam samotny weekend w domu, więc musiałam poczekać aż włączą i sprawdzić jak tam piec od centralnego się zachowa (peletowy automat). Dlatego tak późno wysyłałam Rysuję w Photoshopie, ale niezbyt starannie wykańczam, chyba, żeby potrzebny był obrazek na wysoki połysk. Jestem grafikiem. Wprawdzie wydawniczym, ale to bywa nudne, więc z przyjemnością robię takie rysunki dla forumowiczów – schody Kaśki74, łazienka Tatarak, schody Wojgoca. SZYBY w kabinie – to też mój problem, bo delikatnie mówiąc nie jestem maniaczką sprzątania. Poradzę Coś. Po pierwsze do wszystkich szyb (okna i lustra też) świetne są ściereczki Jana Niezbędnego, albo Villedy. Używa się wyłącznie bardzo ciepłej wody. Mokrą ściereczką dokładnie wycierasz wstępnie wymytą (też tylko wodą) z grubszego brudu szybę i... zostawiasz mokrą. Po wyschnięciu jest super czysta i bez smug. Stosuję tę metodę od kilkunastu lat. Poza tym jeśli chodzi o szyby kabiny prysznicowej znakomite środki ma Ravak. Także do utrzymania pozostałych sprzętów łazienkowych. Naprawdę nie ma się co bać tych szyb w kabinie – od strony prysznica stosuj Ravak, a od zewnętrznej Jana Niezbędnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.04.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Magda zezwalam na wykorzystywanie Wpadło mi to do głowy, bo ja jestem niska i mnóstwo lusterek jest dla mnie zbyt wysoko, więc takie uchylne miało być w pierwszej wersji jednej łazienki. Sprzeczność interesów w okolicach umywalki z Moim J. Jeśli potrzebne są jakieś tła, cegła, kamień, drewno, chętnie prześlę. Mam sporą kolekcję Np. biała cegła: Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez pestka56 Dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.04.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Pesteczko, Mnie też czekają podobne atrakcje, bo dom budujemy na wsi, gdzie często wyłączają prąd i nie ma gazu . Dzisiaj widzieliśmy się z elektrykiem i mamy coś kombinować z generatorem. Będziemy mieli piec na ekogroszek i też powinien mieć stałe zasilanie. Nie masz pojęcia jak się cieszę, że do mnie trafiłaś i to nie tylko dlatego, że zrobiłaś mi taką piękną niespodziankę. Zazwyczaj to ja staram się pomagać i gdy ktoś robi coś dla mnie, to czuję się skonfundowana. Ogromnie zazdroszczę Ci talentu i pracy, bo możliwość tworzenia to niesamowita radość. Ja raczej rozminęłam się z powołaniem, a im jestem starsza tym mniej mam odwagi by coś zmienić... Ślicznie dziękuję za porady odnośnie czyszczenia szyb . Przydadzą się jak znalazł, bo będzie też trochę szklanej balustrady (kiedyś, jak nazbieramy do skarbonki ). Aż żałuję, że nie widziałam Twoich wizualizacji dla Moniki, Wojtka i Kasi. Nie sposób być wszędzie na bieżąco, choć polubiłam bardzo dużo osób na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 22.04.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 JUlianko-POZDRAWIAM CIE I SCISKAM W TEN SLONECZNO-DESZCZOWE POPOLUDNIE!!!Mam nadzieje ,ze Twoja wizja lazienki rozjasnia sie coraz bardziej:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.04.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Magda zezwalam na wykorzystywanie Jeśli potrzebne są jakieś tła, cegła, kamień, drewno, chętnie prześlę. Mam sporą kolekcję Np. biała cegła: [ATTACH=CONFIG]112996[/ATTACH] Już zakodowałam:-) A te tła masz w dobrej rozdzielczości? Bo ja tez pracuję w PS i chętnie skorzystam. Mogę też coś wysłać, bo też troche tego nazbierałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.04.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Już zakodowałam:-) A te tła masz w dobrej rozdzielczości? Bo ja tez pracuję w PS i chętnie skorzystam. Mogę też coś wysłać, bo też troche tego nazbierałam Ja ich używam do DTP, więc często są jak A4 do druku. Daj znać gdzie Ci to podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.04.2012 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Gumisiu pozdrawiam ciepło i dziękuję, że o mnie pamiętasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.04.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Ewunia na zmiany nigdy nie jest za późno! Będę Ci to tłukła jak się wybierzemy znów na spacerek Prześledziłam nowe propozycje i powiem Ci, że tempo, w jakim ewoluują zmiany jest powalające Będziesz miała zdecydowanie najlepiej dopracowaną łazienkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.04.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pesteczko,... Aż żałuję, że nie widziałam Twoich wizualizacji dla Moniki, Wojtka i Kasi. Nie sposób być wszędzie na bieżąco, choć polubiłam bardzo dużo osób na FM Julianna miło mi, że na coś moje obrazeczki przydadzą się. Jakbyś coś potrzebowała z tej bajki, przyślij opis potrzeb, materiałów, kolorów i najchętniej zdjęcie pomieszczenia. Chętnie się pobawię Załączam do popatrzenia schody Wojgoca i Kasi (w następnym poście). Rysunki są zrobione na oryginalnych zdjęciach wnętrz. Wojtkowe miały całe stado odsłon w różnych kombinacjach drewna jatoba, granitu Madura Gold, balustrad i kolorów ścian Ponieważ jemu podoba się podświetlany onyx, jest też wersja z takimi podstopnicami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.04.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Kasi schody mają niższy pierwszy stopień – radosna twórczość fachowców. To próba poprawienia tej niedogodności, bo inaczej grozi ciągłymi potknięciami. Poza tym przymierzałyśmy wykończenie i kolory. Kasia ma łupek na ścianie, a schody i podłoga mają być bambusowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 24.04.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Czy Twoja koleżanka nie mieszka przypadkiem w bloku? Jeśli tak, to Ją rozumiem, bo sama korzystam z blokowej łazienki. Oczywiście nie znam przyzwyczajeń julianny i nie mam absolutnie zamiaru mówić Jej jak ma korzystać z łazienek, ale wydaje mi się, że mając dwie łazienki: górną-dla domowników i dolną-dla gości, z tej dolnej raczej nie korzysta się często z prysznica, a jedynie z wc i umywalki. Szlafroki, czy ręczniki i kosmetyki miałabym w górnej łazience, a w dolnej wystarczyłby chyba żel do mycia i ręcznik. pestko, a jak to lustro jest przymocowane? koleżanka mieszka w domku i ma łazienkę rodzinną na górze i gościnną na dole niestety dzieciaki podrosły i przejęły w posiadanie górną łazienkę jak się rano wszyscy szykują do pracy i szkoły to trzeba korzystać z obu łazienek stąd te szlafroki i kosmetyki na dole Ten na dole będzie "awaryjny" i dla gości, ale w przyszłości, czyli na tzw. starość również dla nas bo myślę, że zniesiemy się na dół i w gabinecie/pokoju gościnnym urządzimy sobie sypialnię, by nie pokonywać 17 stopni bez spocznika . Dokładnie trzeba myśleć przyszłościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.04.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Julianno, jak dobrze, że założyłaś ten wątek - fajny jest Ja stawiam na wersję "łysą" . Jak dla mnie najbardziej funkcjonalna. Mnie się te ławeczkowe cuda nie podobają...:sick:ciekawa jestem ile % posiadaczy tego cuda opuszcza ławeczkę na "codzień":rolleyes: Aneto, ja bym tę ławeczkę widziała u siebie, bo mam wc/bidet za wanną i brak mi tam miejsca na odłożenie ciuchów itp. w łazience nigdy dość powierzchni poziomych a że trzeba ławeczkę podnieść, żeby skorzystać, to tym lepiej - ciuchy trzeba od razu zabrać i nie robi się bałagan - przynajmniej tak to sobie wyobrażam w teorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.04.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 O mamo! Pesteczko toż Ty prawdziwy talent jesteś! Ależ by mi się przydały takie kombinacje z kolorami w kuchni... A ja nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.04.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 O mamo! Pesteczko toż Ty prawdziwy talent jesteś! Ależ by mi się przydały takie kombinacje z kolorami w kuchni... A ja nie umiem dawaj fotki i napisz jakie masz pomysły. Zrobię Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.04.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 .... ławeczkę widziała u siebie, bo mam wc/bidet za wanną i brak mi tam miejsca na odłożenie ciuchów itp. w łazience nigdy dość powierzchni poziomych a że trzeba ławeczkę podnieść, żeby skorzystać, to tym lepiej - ciuchy trzeba od razu zabrać i nie robi się bałagan - przynajmniej tak to sobie wyobrażam w teorii Tatarak ławeczka zastępuje też pokrywę miski, a to się przecież podnosi i opuszcza. Poza tym to pułapka na nasze męskie połówki – taki strzał estetyką, pomocny w walce z nieopuszczaniem deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.04.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 O jak się cieszę, że jesteście . Wtorki mam zawsze wycięte, bo jestem w pracy cały dzień i ledwo żyję . A tymczasem... znowu zajrzała do mnie Dobra Wróżka Ewunia na zmiany nigdy nie jest za późno! Będę Ci to tłukła jak się wybierzemy znów na spacerek Wiem Aniu, wiem... Tylko ryzyko mnie przeraża - nie mam takiej odwagi. No i do stracenia chyba dużo... nie finansowo bynajmniej, ale prestiżowo . Echh... lepiej wrócę do łazienek. Ależ żałuję, że nie w tym kierunku poczyniłam doktorat . Julianna miło mi, że na coś moje obrazeczki przydadzą się. Jakbyś coś potrzebowała z tej bajki, przyślij opis potrzeb, materiałów, kolorów i najchętniej zdjęcie pomieszczenia. Chętnie się pobawię Załączam do popatrzenia schody Wojgoca i Kasi (...) Ależ prawdziwe CUDA tworzysz Pesteczko . Naprawdę jestem pod szczerym wrażeniem. Schody W. są bardzo reprezentacyjne i okazałe. Niesamowite jak kolor i sposób aranżacji zmieniają wnętrze. Ogromnie podobają mi się te bambusowe Kasi. Przepiękny kolor . Myślałam u siebie o podobnych i nawet wczoraj wysłałam prośbę o wycenę. Na prośbę stolarza zrobiłam zdjęcia i wymierzyłam każdy stopień i... moje schody też do równych nie należą , ale mam nadzieję, że jakoś z tego wyjdziemy. Pesteczko Twoje dobre serce i szczere chęci są niesamowite. Jeśli naprawdę nie sprawi Ci to kłopotu, to z radością zobaczę "moje" schody . Planuję proste, tzw. dywanowe, ale na betonie. Nie mam żadnych spoczników, ani zakrętów. Mam kilka inspiracji. Nie wiem jak przekazać szczegóły - w wątku, czy na maila? I naprawdę tylko wtedy, gdy nie sprawi Ci to dużego kłopotu. Dokładnie trzeba myśleć przyszłościowo ta przyszłość wcale nie taka daleka. W niedzielę przy szybkim kucnięciu tak mi coś strzeliło w kolanie, że wstać nie mogłam. Noszę opaskę i nie mogę podkulić nogi na fotelu tak jak lubię http://emoty.blox.pl/resource/crybaby.gif. Jak tak dalej pójdzie, to od razu urządzimy na dole sypialnię . Julianno, jak dobrze, że założyłaś ten wątek - fajny jest Moniczko pięknie dziękuję za miłe słowa. Ja też cieszę się ogromnie, że w końcu się odważyłam, bo mimo iż zdania są różne, to naprawdę są bardzo, bardzo pomocne. Pomagają sobie uzmysłowić jak wiele zależy od indywidualnych preferencji i dzięki temu lepiej poznajemy samych siebie . A to że "fajny" zawdzięczam tylko i wyłącznie Wam - Dziękuję ławeczka zastępuje też pokrywę miski, a to się przecież podnosi i opuszcza. Poza tym to pułapka na nasze męskie połówki – taki strzał estetyką, pomocny w walce z nieopuszczaniem deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.04.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Pestko schody rewelacja! Zazdroszcze talentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.04.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Julianno wrzucam ci pomysł na duzy prysznic - fajna w nim jest ta mała ruchoma scianka oraz ten "ociekacz" w brodziku.Moze z brodzikiem bedzie ciezko, ale pomysl na scianke można zgapić http://www.castorama.fr/images/products/i/i_566405.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts