Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ewuniu:hug:

Gumisieńko :hug: dziękuję, że myślisz :)

Pesteczko, dziękuję za zdjęcia i maila :hug:

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:hug:

Myślę, nie jestem pewna, bo musiałabym zobaczyć wizualkę z innego kąta, żeby więcej okna było widać, ale...

jeśliby by to co masz na podłodze pociągnąć na ścianę i zrobić tv w płytkiej wnęce z betonowymi płytkami jako tłem ...

Jeśli masz jeszcze inne wizualki Agnieszki, pokaż.

:hug:

Myślę, nie jestem pewna, bo musiałabym zobaczyć wizualkę z innego kąta, żeby więcej okna było widać, ale...

jeśliby by to co masz na podłodze pociągnąć na ścianę i zrobić tv w płytkiej wnęce z betonowymi płytkami jako tłem ...

Jeśli masz jeszcze inne wizualki Agnieszki, pokaż.

Pesteczko :hug:

Mam więcej wizek :yes: - są TUTAJ i TUTAJ - to dwie bardzo podobne wersje różniące się tylko detalami.

Podłogę chciałam ułożyć tak, jak jest w tej wersji z pierwszego linka.

Gdzie ja mam oczy :confused: Ominęłam cały kawał Twojego wątku. Pamiętam te wizualki z pająkiem na suficie, a potem czarna dziura :no:

Kasiu :hug:

Mój wątek nie jest jedyny, a Ty masz tyle wątków na głowie :hug:

I tak Cię podziwiam, że tyle rzeczy pamiętasz i kojarzysz co, u której, jak i gdzie :wiggle:

Ja nie daję rady ogarnąć wszystkich, chociaż ogromnie mnie cieszą postępy u Dziewczyn i z przyjemnością do nich zaglądam :yes:.

Ewo, ja nie ogarniam :no: Założyłam na komputerze archiwum z szufladkami dla każdej, do której zaglądam:lol2: i co ważniejsze rzeczy trzymam.

Aaa... więc masz super system :D, tylko z pewnością szufladek już brakuje :lol2:

I co myślisz o takim drewnianym tle dla TV? Nie za dużo szczęścia? :rolleyes:

Tło jest bardzo kuszące. Właściwie nie ma powodu, żeby drewna, skoro już i tak jest we wnętrzu nie pociągnąć na ścianę. Przyszedł mi pewien pomysł do głowy związany z tym drewnem i TV. Jak wiesz nie uważam telewizora za coś co powinno w salonie rzucać się w oczy. Pomijając, że psuje wnętrze, to psuje też czasem spotkania towarzyskie. Mam takich znajomych, którzy zawsze prędzej czy później zapędzają gości do tego sprzętu.Czasem, żeby pograć w jakieś mniej lub bardziej inteligentne gry. Czasem jednak niestety zwyczajnie go włączają i szlag trafia całe spotkanie. Brrrrr...

Może dało by się wygospodarować wnękę wystarczającą, żeby schować tv. One są bardzo cienkie ???

Eee... nieee... to u nas nie grozi :no: Goście są dla nas największą atrakcją :)

Może być ciężko z wnęką, bo między kominkiem a tą ścianą z TV jest okno. Chociaż z drugiej strony to tak jakby stał tam mebel - przecież też by odstawał.

Drewno raczej nie będzie to samo co na podłodze :(. Podoba mi się tak piekielnie droga podłoga, że jeśli ją kupimy, to wyliczę chyba co do cm :lol2:

Taka ściana to na szczęście coś co można zrobić już na etapie urządzania, więc zobaczę jak będzie rozwijała się akcja w salonie ;).

Witaj Ewo:) ja widzę takie dechy u Ciebie, ale chyba nie podłogowe, tylko takie mocno bielone lub zupełnie białe i chyba w poziomie, chociaż tu nie jestem pewna:)

Zachwyca mnie Twój salon i mistrzostwo tych wizualek.

http://aranzacjawnetrz.files.wordpress.com/2012/01/szydc582o-skonahem-com-skh-11sangarindustri-com-skh-11sangarindustri.jpg?w=870

Źródło

.

ślicznie mogą u Ciebie wyglądać te deseczki :yes::yes: wiem, że nadasz im fajny Klimat, a one salonowi ;) nikt nie bedzie chciał TV oglądać w tak przytulnym salonie jak kominek bedzie się palił :rolleyes::rolleyes:

Koc na tej fotce to moje marzenie, taki ze "swetrowym" splotem :rolleyes:

Witaj Ewo:) ja widzę takie dechy u Ciebie, ale chyba nie podłogowe, tylko takie mocno bielone lub zupełnie białe i chyba w poziomie, chociaż tu nie jestem pewna:)

Zachwyca mnie Twój salon i mistrzostwo tych wizualek.

Hej Agatko :). Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć :D. Jeśli zdecyduję się na deski to właśnie w poziomie, bo tak będą ułożone gresy na kominku :yes:, a one też mają w sobie inspirację desek :).

Dziękuję za dobre słowo odnośnie wizualek :). Nie wiem czy Aga do mnie zagląda, ale na pewno się ucieszy :).

Mam przy nich lekki stres, bo rzeczywistość na pewno będzie wyglądać inaczej. Mam nadzieję, że nie dużo gorzej ;).

ślicznie mogą u Ciebie wyglądać te deseczki :yes::yes: wiem, że nadasz im fajny Klimat, a one salonowi ;) nikt nie bedzie chciał TV oglądać w tak przytulnym salonie jak kominek bedzie się palił :rolleyes::rolleyes:

Koc na tej fotce to moje marzenie, taki ze "swetrowym" splotem :rolleyes:

Iwonko dziękuję :hug: Już myślałam, że nikomu się nie podoba :(.

Ja taki kocyk już mam - szary, mięciutki i zapakowany do nowego domku :D. Ma nieco delikatniejszy splot i drobniejszą włóczkę. Jak w końcu znajdę czas, to zakasam rękawy i odświeżę swoje umiejętności robótek ręcznych :). Największy problem będzie ze zdobyciem okazyjnie takiej ilości wełny ;).

witam sie wieczorkiem :)

sliczne inspiracje - juz widze, jak bedzie u Ciebie piekne :)

pozdrawiam

Dziękuję Slonko :bye:

Ja taki kocyk już mam - szary, mięciutki i zapakowany do nowego domku :D. Ma nieco delikatniejszy splot i drobniejszą włóczkę. Jak w końcu znajdę czas, to zakasam rękawy i odświeżę swoje umiejętności robótek ręcznych :). Największy problem będzie ze zdobyciem okazyjnie takiej ilości wełny ;).

:

ja zdolności nie mam żadnych wiec szukam takiego, niestety mają zazwyczaj ceny :sick:

szukam jeszcze poduch i koca...kiedyś oglądając lodówki znalazłam i kupiłam taki pokrowiec na laptopa żeby zrekompensować sobie brak "sweterkowego" kocyka ;)

http://admin.caselogic.pl/mst/2/a/f/f/7e68749a4cc8deb085935094322357fa2302.jpg

Deseczki cudne, w ogóle zauważam wielki powrót deski, żeby nie powiedzieć boazerii ;) na pewno fajnie ociepla wnętrze, koniecznie w poziomie, obawiam się tylko trochę o to, czy nie "przygaszą" kominka, który jest teraz zdecydowaną perełką... :confused: cechy tak, ale czy do salonu - nie wiem ;)
Eee... nieee... to u nas nie grozi :no: Goście są dla nas największą atrakcją :)

Może być ciężko z wnęką, bo między kominkiem a tą ścianą z TV jest okno. Chociaż z drugiej strony to tak jakby stał tam mebel - przecież też by odstawał.

Drewno raczej nie będzie to samo co na podłodze :(. Podoba mi się tak piekielnie droga podłoga, że jeśli ją kupimy, to wyliczę chyba co do cm :lol2:

Taka ściana to na szczęście coś co można zrobić już na etapie urządzania, więc zobaczę jak będzie rozwijała się akcja w salonie ;).

OK, to podejdę do sprawy powoli i namysłem. Mam wizję, ale kto wie jak ją naniosę na fotki albo wizualki Agnieszki, może spalić się na panewce.

ja zdolności nie mam żadnych wiec szukam takiego, niestety mają zazwyczaj ceny :sick:

szukam jeszcze poduch i koca...kiedyś oglądając lodówki znalazłam i kupiłam taki pokrowiec na laptopa żeby zrekompensować sobie brak "sweterkowego" kocyka ;)

http://admin.caselogic.pl/mst/2/a/f/f/7e68749a4cc8deb085935094322357fa2302.jpg

Ivy, dziś na Westwing są pledy dziergane.

Mnie dziecko zapędziło do udziergania, ale ja choć sweter potrafię niezły zrobić, to nigdy i nie dziergałam wzorów. I teraz się uczę :wiggle:

edytuje bo tak zaspana, ze dzien dobry nie powiedzialam ;)

:*

Mnie dziecko zapędziło do udziergania, ale ja choć sweter potrafię niezły zrobić, to nigdy i nie dziergałam wzorów. I teraz się uczę :wiggle:

Pesteczko i znowu mi pomysl podsunelas ;) i Wy dziewczyny :)

moja babcia tez dzierga, czapki, sweterki, szale itp (kiedys jakies kiecki robila dla mojej malej, ale teraz ona juz takich nie chce nosic ;) )

w kazdym razie Pesteczko jak rozpracujesz wzor to bede wdzieczna za opis lub fotke rozpoczetego koca, bo babcia swoje lata ma i woli cos widziec ;)

ale jak jej podam wyzwanie to czy sie biedna nie zestresuje ?? :(

a widzialyscie te koce ? sa w sklepie na I - nie wiem, czy lepiej takiego nie nabyc, a mojej babcince oszczedzic stresow

Julianna sa w 2 kolorach, gdybys szukala :)

wiem, ze to nie to samo, ale wygladaja ladnie :)

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ursula-pled__0148609_PE287952_S4.JPG

Slonko, uczę się robić warkocz na drutach. Ale taki koc można tez wydziergać ryżem i ten ścieg Babcia na pewno zna. Problem raczej jest w wielkości dzierganego koca. Może poproś Babcie na początek o poduszkę.