Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej

ja słyszałam nieco odmienne info apropo's castoramowych cegiełek. Jedna z forumek po info tutaj, ze je wycofują pytała w Casto u siebie i dostała info, ze wycofują tylko zielone i żółte, bo sie nie sprzedawały... co Casto to inna informacja - oni sami chyba nie wiedzą, co jest grane...

ja tez mam łazienkę z tymi płytkami - we wnęce prysznicowej są. W tejże łazience mam też umywalkę nablatową okragłą, ale z baterią montowana na umywalce, a nie na blacie. Pomyślałam, że przy drewnianym blacie taka opcja będzie bezpieczniejsza ( patrząc na moczenie baterii przy styku z blatem )

Jokasty łazienka niezmiennie mnie zachwyca :)

Twoje Zirconio wygląda niemal identycznie jak moje Scope:cool: powiedziałabym, z eto te same płytki:p Kupiłam na styk i zostałam nam 1:D Umywalkę mam taką salaterkę, nieco owalną, ale malutką (ciężko było taką znaleźć), więc Tobie się nie przyda.

Naprawdę masz talent do castoramowych płytek:) Twój salon niezmiennie mnie zachwyca, ba wszystko mi się podoba, każdy projekt:yes:

[...]Znałam tę inspirację, a teraz Twoja łazienka sama może być taką dla innych :). Pięknie, pięknie i ta bateria prysznicowa BOSSSKA! Ujęcia ze słupkiem nie widziałam na 100%. [...] Czy ja dobrze widzę, że masz tam waszbret? [...] I wreszcie podłoga - piękna. Może uda mi się choć w pralni taką zrobić, bo bardzo mi się podoba. Pokażesz więcej ujęć łazienki? :rolleyes:

[...]

Rany Julek, dziękuję :rolleyes: fajnie, że się podoba. Tarę będę sprzedawać, w łazience chcę usunąć kilka el. retro i zmienić w ładne chromowane (za 100 lat), zabudować grzejnik. Ostatnio zmieniliśmy lustro w szafce na takie w tafli. Zdjęcia zrobię po malowaniu :yes:. Podłoga.....drugi raz bym nie zrobiła :) karo na pewno bo uwielbiam :yes: ale z szarością. Trzeba codziennie na szmacie jeździć żeby wyglądała idealnie....więc zazwyczaj nie wygląda :D. Szafa to jedna z lepszych decyzji, jest meeega pojemna.

Yoka napisz proszę co to za zestaw prysznicowy. Fajny jest :) a ja właśnie szukam czegoś do górnej łazienki :)

Polska produkcja, Artvillano KR-313 Old Retro. Jest dobrej jakości, słuchawki używamy tylko do spłukiwania podłogi, wylewki prawie wcale, deszczownica ma dosyć szeroki zasięg i jest dla nas super :). Dzisiaj nie szukałabym na siłę retro :no:.

Yokasty łazienka niezmiennie mnie zachwyca :)

Niezmiennie dziękuję :) bardzo mi miło. Też ją lubię :yes:.

yocasta, piękna łazienka, na początku myślałam, że to inspiracja :)

Bardzo mi miło, dziękuję :hug:.

Ewuś ach te inspiracje ....czasem żałuję, że mój dom już urządzony - no prawie;) bardzo mi się podoba pomysł z drewnem na ścianie tv, choć ja bym je dała raczej w pionie:D

Anetko cieszę się, że jesteś :hug: Mój M. dzisiaj dopiero dowiedział się o moim pomyśle na ścianę TV i... domyślacie się reakcji :lol2:

Zatem teraz mamy czas na oswajanie ;).

Ewuś, a u Ciebie jak zwykle oczy można nacieszyć :)

Lepiej się czujesz?

Aneczko dziękuję :hug: Generalnie jest lepiej, bo mogę więcej czasu spędzić z moją Rodzinką :). Nie chcę marudzić, ale mimo iż nie muszę być w pracy, to mam pracę (zawodową) w domu. Jak na złość teraz sobie przypomnieli, że "coś jeszcze"... , ale trzymam się :D

hej

ja słyszałam nieco odmienne info apropo's castoramowych cegiełek. Jedna z forumek po info tutaj, ze je wycofują pytała w Casto u siebie i dostała info, ze wycofują tylko zielone i żółte, bo sie nie sprzedawały... co Casto to inna informacja - oni sami chyba nie wiedzą, co jest grane...

ja tez mam łazienkę z tymi płytkami - we wnęce prysznicowej są. W tejże łazience mam też umywalkę nablatową okragłą, ale z baterią montowana na umywalce, a nie na blacie. Pomyślałam, że przy drewnianym blacie taka opcja będzie bezpieczniejsza ( patrząc na moczenie baterii przy styku z blatem )

Jokasty łazienka niezmiennie mnie zachwyca :)

Dzień dobry Kamilciu :). Cieszę się, że napisałaś :).

Wygląda zatem, że jest jakaś dezinformacja z płytkami :(. Ja też byłam spokojna, bo przecież ZAWSZE były, więc byłam mocno zaskoczona gdy panowie zapewniali mnie, że więcej ich w ofercie nie zobaczę :(. Te płytki chyba bardzo dobrze schodziły, więc jeśli polityka z ich wycofywaniem jest prawdziwa, to dla mnie niezrozumiała.

Kamilciu, wiem, że często piszesz w wątku cegiełkowym :). Być może nawet pokazywałaś tam swoją łazienkę, ale jej nie kojarzę. Czy mogłabyś pokazać ją u mnie? :rolleyes:

Masz nie tylko cegiełki, ale i umywalkę o której myślę :D.

Masz rację, że przy drewnianym blacie baterię lepiej zamontować w bezpiecznym miejscu. Ja będę miała podtynkową. Taką:

http://www.instalacjebudowlane.pl/obrazki/300710kludi4.jpg

Źródło

Twoje Zirconio wygląda niemal identycznie jak moje Scope:cool: powiedziałabym, z eto te same płytki:p Kupiłam na styk i zostałam nam 1:D Umywalkę mam taką salaterkę, nieco owalną, ale malutką (ciężko było taką znaleźć), więc Tobie się nie przyda.

Agatko, o widzisz :). Mieliście szczęście z tym wymierzeniem. Twoje to V&B?

Ty już masz piękną podłogę, ja mam nadzieję doczekam :D

Umywalek szukałam dzisiaj i tak średnio mi się udaje. Najlepiej do mojej wizji pasuje ta (cenę ma super - około 120 zł)

http://www.lazienkadlakazdego.pl/userdata/gfx/14f9cf5e6e37823bf9414aff5b3a51cf.jpg

Źródło

ale nie jestem przekonana co do tego przelewu :sick: Czy ktoś widział ją może na żywo?

Jest jeszcze taka (cena też fajna)

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/72/95/82/2972958289

Źródło

Tylko boję się czy nie za mała? :-?(ma 37 cm)

To roca - lekko asymetryczna

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/47/25/58/2947255873

Źródło

Ta jest ciekawa, ale cena już niestety nie :(

http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/90/50/54/2990505407

Źródło

No i piękno samo w sobie, na co wskazuje też cena ;) - V&B

http://www.sydneybathroomware.com.au/site/DefaultSite/filesystem/images/Basin%20PRODUCT/Loop%20and%20Friends%20Round%20Bench%20Basin%20P.jpg

Źródło

yocasta, piękna łazienka, na początku myślałam, że to inspiracja :)

Ewa, byłam dziś w Casto po drodze do pracy, płytki są i nigdzie się nie wybierają, tyle, że po pięćdziesiąt parę złotych.

No proszę, nie dość, że mieszają w głowach z dostępnością, to jeszcze ceny mają inne :eek: Może to jest rozwiązaniem zagadki dlaczego u nas wszystko wyprzedane ;). Dziękuję Marzenko, że zapytałaś :hug:

Rany Julek, dziękuję :rolleyes: fajnie, że się podoba. Tarę będę sprzedawać, w łazience chcę usunąć kilka el. retro i zmienić w ładne chromowane (za 100 lat), zabudować grzejnik. Ostatnio zmieniliśmy lustro w szafce na takie w tafli. Zdjęcia zrobię po malowaniu :yes:. Podłoga.....drugi raz bym nie zrobiła :) karo na pewno bo uwielbiam :yes: ale z szarością. Trzeba codziennie na szmacie jeździć żeby wyglądała idealnie....więc zazwyczaj nie wygląda :D. Szafa to jedna z lepszych decyzji, jest meeega pojemna.

Aniu a wiesz, że to bardzo fajny pomysł by szachownicę zrobić biało-szarą :D. Nie wpadłabym na to. Jakoś ten czarno-biały klasyk wydawał się taki oczywisty. Białe płytki 20x20 już mam. Dostaliśmy je zupełnie gratis kilka lat temu i leżą biedaczki. Pomyślałam, że mogę je wykorzystać właśnie w pralni. Tylko teraz muszę poszukać takiego rozmiaru w szarych, co może się okazać trudne. Ale się cieszę, że napisałaś o takim wariancie :hug:

Szkoda tej tary. Nie znajdziesz dla niej innego przytulnego miejsca? :)

Jestem ogromnie ciekawa Twoich zmian w łazience i nie tylko :). Na wszystko przyjdzie czas :yes: My też małymi kroczkami zmierzamy do celu :).

Julianko wkleiłam u siebie ciekawy stolik ze skrzynek ;)

Ja rozglądam się powoli za umywalką w podobnym kształcie do górnej łazienki, więc pozwolisz że będę podglądać poszukiwania ;) Roca mi się bardzo podoba i jest moim poważnym kandydatem. Widziałam ją na żywo i ta asymetryczność wydaje mi się całkiem praktyczna. Ta linea blue też jest fajna ale nie miałam okazji jej pomacać. Szukałam tylko trochę na forach opinii o tej firmie i były całkiem niezłe.

julianno z przyjemnościa wrzuce " na chwilkę" moją łazienkę -a własciwie pół-łazienkę, bo sporo do zrobienia jeszcze. do tego ja mam w obu łazienkach cegielki ;) castoramowe w dolnej, a Zola Vives w górnej ;)

w dolnej cegiełki castoramowe są we wnęce prysznicowej. Umywalka oraz WC ( jeszcze z naklejka firmową... ) są z Kerry - przypadkowo ;)

usunięte - żeby nie zasmiecać ;)

Edytowane przez Kamilcia

Julianna, a sprawdzałaś Koło? Oni mają Ego, Nova Top, Punto i Cocktail. Któreś są owalne, ale te okrągłe maja na pewno 45 cm średnicy, a ceny koło 500.

A może taka ma 43 cm:

umywalka-nablatowa-napoles-bathco-0046.jpg

http://www.lazienkaplus.pl/pl/umywalka-nablatowa-bathco-spain-napoles-0046,403472,81,i.html

http://homelux.pl/185_bathco?p=2&orderby=price&orderway=asc

Ewuniu na początku jak jeszcze nie widziałam Twoich wizualek,inspiracji to powiem szczerze nie byłam przekonana co do drewna.A teraz uważam że to świetny pomysł,żeby ściana tv była z drewna :yes:.

Płyteczki śliczne !!! Przykra sprawa z tymi płytkami z castoramy.

Umywalki okrągłe bardzo mi sie podobają.Niestety mój M był na nie i mamy jaką mamy;)Ale łudzę sie nadzieją,że do górnej łazienki bedzie juz okrągła.

Ściskam mocno :hug:

Ewo bardzo dużo osób wychwalało tę okrągłą umywalkę z Roca,że wygodna i się nie chlapie,jak dobrze pamiętam ,ma ją Hazelka,albo Ola U i chyba Spirea ,zapytaj

Dokładnie takie same opinie o niej czytałam :yes:

Tłustego czwartku życzę http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/food-and-drinks/smileys-food-and-drinks-532500.gif

O, czyli nie tylko u mnie zawsze się coś znajduje.

Ściskam :hug:

Ściskam Aniu :hug:

Julianko wkleiłam u siebie ciekawy stolik ze skrzynek ;)

Ja rozglądam się powoli za umywalką w podobnym kształcie do górnej łazienki, więc pozwolisz że będę podglądać poszukiwania ;) Roca mi się bardzo podoba i jest moim poważnym kandydatem. Widziałam ją na żywo i ta asymetryczność wydaje mi się całkiem praktyczna. Ta linea blue też jest fajna ale nie miałam okazji jej pomacać. Szukałam tylko trochę na forach opinii o tej firmie i były całkiem niezłe.

Łaaaa - zaraz pędzę do Ciebie :D. Wiesz, że wczoraj przepadłam bez pamięci w tym przepastnym linku od Ciebie? Odkryłam nie tylko piękne łazienki. Nie zdążyłam wszystkiego przejrzeć - dzisiaj mam plan by dokończyć :yes:

Ta roca muszę przyznać najmniej mi się podoba :oops: Chyba dlatego, że za bardzo napatrzyłam się na inspiracje ;)

Chyba tę pierwszą ma moja siostra :rolleyes: podoba mi się :yes:.

Ooo, a kojarzysz Aniu czy przelew jest taki jak na tym zdjęciu?

http://www.lazienkadlakazdego.pl/userdata/gfx/14f9cf5e6e37823bf9414aff5b3a51cf.jpg

Źródło

Czy też taki? Bo na taką trafiłam i ta jakoś mniej do mnie przemawia - jest chyba "płaska" od dołu. Nie wiem czy to ten sam model, bo zdjęcia się różnią, a z opisu wygląda, że to to samo :(.

http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/88/78/01/2988780187_5

Źródło

julianno z przyjemnościa wrzuce " na chwilkę" moją łazienkę -a własciwie pół-łazienkę, bo sporo do zrobienia jeszcze. do tego ja mam w obu łazienkach cegielki ;) castoramowe w dolnej, a Zola Vives w górnej ;)

w dolnej cegiełki castoramowe są we wnęce prysznicowej. Umywalka oraz WC ( jeszcze z naklejka firmową... ) są z Kerry - przypadkowo ;)

jak juz sobie na spokojnie popatrzysz to usunę

Kamilciu - ogromnie dziękuję :). Z nieba mi spadłaś :yes:. Bardzo się cieszę, że pokazałaś łazienkę, bo na pewno jej nie widziałam :no:, a teraz widzę jak dużo mamy podobnych rzeczy :). Przepiękne kolorki u Ciebie. Ja też będę miała taką ściankę w prysznicu - tzn. już mam :). I planuję takie podobne nogasie pod umywalką. Jeszcze się nie przyznałam, ale kupiłam brzydaśny stolik, który mam zamiar przerobić właśnie na konsolkę do tej łazienki :cool:.

Twój stoliczek / konsolka pod umywalkę była na zamówienie? Jak sprawuje się blat?

Bardzo, bardzo podoba mi się podstawa Twojej umywalki. Taką właśnie chciałabym u siebie "yes", ale mam baterię podtynkową, więc muszę mieć model bez otworu na baterię. Jak kupowałaś swoją Kerrę, to były też takie bez otworu na baterię? Boję się, że zamówię i dostanę coś innego. Z tą umywalką LB, którą pokazałam też tak jest, bo okazało się, że ma przelew, czyli wygląda tak jak ta po prawej - dopytałam wczoraj.

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/72/95/82/2972958289

Źródło

Przy okazji przyznać się, która ją wczoraj kupiła :D

I jeszcze jedno pytanie - jeśli ta lampka nad lustrem to Fisherman z Mivieny, to mam identyczne :). Kupiłam trzy do górnego korytarza :D. Są cudne :yes:

Julianna, a sprawdzałaś Koło? Oni mają Ego, Nova Top, Punto i Cocktail. Któreś są owalne, ale te okrągłe maja na pewno 45 cm średnicy, a ceny koło 500.

A może taka ma 43 cm:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=168144&d=1360177797

Pesteczko dziękuję :). Ta umywalka jest przepiękna. Też biorę ją pod uwagę :yes:

Muszę zrobić dokładny pomiar czy lepiej 37 czy 42 cm. Wylewka ma 17 cm. Kiedyś wspominałaś, że masz małą umywalkę. Ile ma Twoja?

Ewuniu na początku jak jeszcze nie widziałam Twoich wizualek,inspiracji to powiem szczerze nie byłam przekonana co do drewna.A teraz uważam że to świetny pomysł,żeby ściana tv była z drewna :yes:.

Płyteczki śliczne !!! Przykra sprawa z tymi płytkami z castoramy.

Umywalki okrągłe bardzo mi sie podobają.Niestety mój M był na nie i mamy jaką mamy;)Ale łudzę sie nadzieją,że do górnej łazienki bedzie juz okrągła.

Ściskam mocno :hug:

Hej Agusia :). Dziękuję za poparcie drewna :). Umywalkę można na szczęście dość łatwo zmienić :D. Zajrzę do Ciebie by sprawdzić jak Ci się mieszka :D :hug:

Ewo bardzo dużo osób wychwalało tę okrągłą umywalkę z Roca,że wygodna i się nie chlapie,jak dobrze pamiętam ,ma ją Hazelka,albo Ola U i chyba Spirea ,zapytaj

To pójdę na zwiady :cool:, choć jak wspomniałam najmniej mi pasuje do mojej koncepcji ;). Dziękuję Basiu, że zaglądasz podczas gdy u Ciebie pracy pop kokardy :).

Dokładnie takie same opinie o niej czytałam :yes:

Tłustego czwartku życzę http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/food-and-drinks/smileys-food-and-drinks-532500.gif

Jeszcze trochę i mnie przekonacie do tej "bulwy" umywalkowej :rotfl:

Ładne ząbki Twosiu

http://emoty.blox.pl/resource/mixedsmiley042.gif

To ja też idę po pączka i wracam :D

Julianno dzięki :) umywalke kupowałam na allegro - mogę znaleźć sprzedawcę jak chcesz, niestety nie kojarze, czy jest wersja samej miski bez otworów. Kinkiet to Fisherman własnie :) mam troche zgrzyt, bo na góre dałam prosty polafon z chromowaną błyszczącą obwódką, a on jest matowy, ale moze się przyzwyczaję ;)

Stolik uzytkujemy dopiero miesiąc - na razie nic się nie dzieje. Robił go na zam... mój osobisty M. , a własciwie razem robiliśmy - ja pomysł, zamówienie i pomalowanie nóżek, on skręcanie, montaz umywalki. Blat to reszta blatu debowego kuchennego - jak się nie sprawdzi to wymienię albo wykleje płytkami ;)