Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zbieram jeszcze inspiracje z netu :yes: na podparcie pomysłu

:hug:

a tutaj..

Moj nie jest identyczny , ale co do zasady takie same ma funkcje , kupiony w JULA

Najbliższej chyba bedzie do nowego CH w Gliwicach

Iwonko dziękuję :hug: Jestem strasznie ciekawa co planujesz :). Chcesz zrobić taki stół jaki szukałaś?

Nie byłam jeszcze w Jula. Będę miała okazję zobaczyć co dają :D. Zestaw bardzo fajny. Trzymam kciuki za efekty :)

Powiem ,że Pestka robi napięcie ,te tajemnicze ,że coś fajnego znalazła,aż się chce krzyczeć mów,pokaż ,ja jestem niecierpliwa cholernie ,mnie już skręca ,chcę to zobaczyć,:popcorn:

Ewcia ja jestem za odeskowaniem z dwóch stron i do cholery piękną masz sypialnię ,te okno ładnie umieszczona:P

Basiu znasz powiedzenie, że trawa zawsze bardziej zielona po drugiej stronie? Moja sypialnia sama w sobie mnie cieszy, nawet metraż mi nie przeszkadza, tylko nie mam do końca pomysłu jak to wszystko razem ogarnąć by wyglądało dobrze :).

Ja też jestem ogromnie ciekawa pomysłu Kasi :popcorn:

Zajrzałam z nadzieją, że może pestka uchyliła rąbka tajemnicy.

Wiem, że to czasochłonna praca, ale tak tyci tyci? 1/10 obrazka?

No nic, poczekam jeszcze :)

:yes: :popcorn:

Czekajcie Kochane. Ja do jutra, a już widzę, że raczej pojutrza jestem zarżnięta czasowo :bash:

Pesteczko czekam spokojnie :hug: Czytałam u Basi jaką masz personę "do obsłużenia", ale wiem, że sobie z nią świetnie poradzisz :D

http://emoty.blox.pl/resource/ven.gif

A gdzie tam poradzę. Poległam na całej linii. Robię jak chce. Trudno - moje zdrowie ważniejsze. Tylko jak mi coś po wydrukowaniu powie, to obtańcuję jak Święty Michał diabła.

To jest problem tych co się znają – kontakt z tymi co się nie znają. Pewnie sama tego doświadczasz :( :bash:

Pesteczko czekam spokojnie :hug: Czytałam u Basi jaką masz personę "do obsłużenia", ale wiem, że sobie z nią świetnie poradzisz :D

Pokazać mogę tylko na priv, bo tyle nagadałam.

Właśnie spadł mi przed chwilą kamień z serca z głośnym ŁUP – pani zaakceptowała grafikę i zdjęcia okładki i artykułu. Oczywiście nie te, które ja bym wybrała :lol2: ale już po problemie.

A gdzie tam poradzę. Poległam na całej linii. Robię jak chce. Trudno - moje zdrowie ważniejsze. Tylko jak mi coś po wydrukowaniu powie, to obtańcuję jak Święty Michał diabła.

To jest problem tych co się znają – kontakt z tymi co się nie znają. Pewnie sama tego doświadczasz :( :bash:

No niestety znam to :(

:hug:

nie taka prosta sprawa, żeby Pestka tv schowała, bo on pewnie ciężki jest, trza czekać cierpliwie :popcorn:

Może Pesteczka myśli, że będzie tam ten mój z wielkim kineskopem :lol2:

Pokazać mogę tylko na priv, bo tyle nagadałam.

Właśnie spadł mi przed chwilą kamień z serca z głośnym ŁUP – pani zaakceptowała grafikę i zdjęcia okładki i artykułu. Oczywiście nie te, które ja bym wybrała :lol2: ale już po problemie.

O jak dobrze :D. Będziesz miała ją z głowy :D.

Pokaż, pokaż :D :D :D

Witaj Ewus:bye:W koncu przybylam ;)

Bardzo podoba mi sie pierwsza wersja sypialni z scianka TV, ale wtedy bez tej przeciwleglej . Lozko podsunelabym do skosu.

bardzo ladne inspiracje dziewczyny wynalazly. Podoba mi sie granacik na scianie, o ktorym tez myslalam w swojej sypialni ;)

Hej Alusia :hug: Cieszę się, że jesteś i dziękuję za Twoją opinię :). Właśnie sobie uświadomiłam, że nie wiem na czym u Ciebie stanęło. Idę zapytać :D.

Julianna, właśnie odkryłam, jaki kolor dominuje w tym roku w dizajnie – Emerald Green

6-emerald-2013-interiors.jpg

Nigdy go jakoś nie brała pod uwagę jako koloru do wnętrza. Zupełne zaskoczenie Jak świetnie się komponuje z różnymi kolorami, a szczególnie z szarym.

emerald-color-codes.jpg

:lol2: Tv można każde schować.

Ewcia kiedy wpadniesz na kawę ,zapraszam w przyszłym tygodniu,będzie czajnik roboczy wprawdzie,ale woda jak mineralna ze 100metró∑:lol2:

Oooo, to masz jak u nas. My nawet kąpiemy się w oligo (podobno). Ale smaczna i można nawet być prosto z kranu.

Mnie się bielone bardzo podobają ;-)

Ewuś przepraszam, że do Ciebie z prywatą przyszłam po prośbie :-(

przepraszam, że tylko tak zaglądam, czytam, nie za bardzo piszę bo w moim życiu znowu młyn :-( i czasu baardzo brak.

Muszę dzieciakom zrobić pokój, sprawa na "cito" - siostra zabiera stare meble moich dzieci. Mam jakieś 3-4 tygodnie, a dopiero się za to zabrałam. Nie wiem zupełnie jak pomieścić sprzęty. Może zajrzycie do mnie i coś doradzicie?

Julianna, właśnie odkryłam, jaki kolor dominuje w tym roku w dizajnie – Emerald Green

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=169828&d=1360772637

Kasiu szmaragd przepiękny faktycznie :yes:. Zupełnie go nie dostrzegałam w inspiracjach. Może dlatego, że ja jednak spokojniejsze kolorystycznie wnętrza wolę :).

Mnie osobiście takie skosy wybite deskami bielonymi bardzo się podobają..

Mam takie u siebie w salonie, więc ja jestem za takimi bielonymi dechami po sam szczyt.. lub chociaż skos..

Pozdrowionka zostawiam :bye:

Arniko, ślicznie dziękuję za kolejne odwiedziny :). Zajrzę do Ciebie z przyjemnością by zobaczyć deseczki :D.

:bye:

Ewa bielone deski beda super, jak Masz mozliwosc to do samej góry, sypialnia spora. Mnie jakos nie lezy ta scianka z TV....

Dziękuję Anetko :). Twoje deseczki też pomogły mi w decyzji :yes:

Gdzieś czytałam, że inaczej montuje się wieszaki do ocieplenia, albo inne wieszaki niż do k-g. Muszę zgłębić temat, bo będziemy to raczej robić sami.

A może Wy coś podpowiecie?

Powoli żegnam się z ścianką TV, ale jeszcze nie tak całkiem :). Czekam na przypływ nowej energii :D.

Ewcia kiedy wpadniesz na kawę ,zapraszam w przyszłym tygodniu,będzie czajnik roboczy wprawdzie,ale woda jak mineralna ze 100metró∑:lol2:

Basiulka z przyjemnością :hug: Niestety od przyszłego tygodnia wracam do pracy, ale na pewno jakoś się zorganizuję i z ogromną radością zobaczę Twoje piękne wnętrza na żywo :yes: Sama sobie zazdroszczę :lol2:

Oooo, to masz jak u nas. My nawet kąpiemy się w oligo (podobno). Ale smaczna i można nawet być prosto z kranu.

SZCZĘŚCIARY :D

Mnie się bielone bardzo podobają ;-)

Ewuś przepraszam, że do Ciebie z prywatą przyszłam po prośbie :-(

przepraszam, że tylko tak zaglądam, czytam, nie za bardzo piszę bo w moim życiu znowu młyn :-( i czasu baardzo brak.

...

Znam to Aniu, znam :(. Zajrzę oczywiście :).

Ewuś dopytam męża wieczorem ale z tego co mi wiadomo to nie bylo zadnych kombinacji z "wieszakami":wtf::lol2: jak znajde focie z budowy to Ci podesle. To calkiem prosta robota jest - samo mocowanie . nam dużo czasu pochłonęło olejowanie (kładliśmy 3 warstwy przed położeniem i 4 juz po zamontowaniu, no i te opalane - bo każdą palnikem, potem szczotka drucianą i olejem) ale uważam , że warto było.:D:yes:

Ewuniu-podziekowac Ci przyszlam za zyczenia i przeslodka karteczke:hug::hug::hug::hug:

Tobie tez wszystkiego dobrego:hug::hug::hug::hug:

:hug: :bye:

Julianna, całe deskowanie sufitu zrobiliśmy we dwoje. Służę informacją rysunkami poglądowymi. Może nawet zdjęcia jakieś znajdę.

Pesteczko, dziękuję za propozycję pomocy - będę ogromnie wdzięczna :yes: Na razie się nie pali, ale zbieram powoli informacje. Myślę, że około maja/czerwca się za to weźmiemy. Chcemy by najpierw spokojnie wyschły wylewki.

Ewuś dopytam męża wieczorem ale z tego co mi wiadomo to nie bylo zadnych kombinacji z "wieszakami":wtf::lol2: jak znajde focie z budowy to Ci podesle. To calkiem prosta robota jest - samo mocowanie . nam dużo czasu pochłonęło olejowanie (kładliśmy 3 warstwy przed położeniem i 4 juz po zamontowaniu, no i te opalane - bo każdą palnikem, potem szczotka drucianą i olejem) ale uważam , że warto było.:D:yes:

Ale się napracowaliście Anetko. Sporo tych warstw, ale o opalaniu pojęcia nie miałam. Gdzie są te opalane deski? U Okruszka i Iskierki?

Chętnie zrobię rysunki, bo tak łatwiej wytłumaczyć. Listę niezbędnych zakupów też.

Na razie powiem Ci jedno - b. trudno maluje się deskowanie już leżące na suficie. Trzeba to zrobić przed położeniem i potem tylko poprawki zrobić. To i tak zaraza okropna.