TwoOfUs 02.05.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Ja też nie bardzo czuję ten pasek, wychodzi to trochę jak taka ścieżka Może daj z tych płytek opaskę w jednym pomieszczeniu np w jadalni? A zirconio cemento piękne widziałam je na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 02.05.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 julianko-PRZEPIEKNY ten szary gres!!!!Czy on sie nadaje na zewnatrz?I jaki jest jego koszt jesli moge zapytac!!!!CUDNIASTY jest a ja mam wejscie przed domkiem nieokafelkowane...nadal..i baaaardzo by mi pasowal!!!!!A co do mieszania odcieni-ja bym zrezygnowala jesli to mozliwe oczywiescie.POZDRAWIAM CIE I SCISKAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Nie rób tego paska PLEASE Aantenka ma rację TO trochę jak w szpitalu – idziemy zielonym do ginekologa. Dziś wreszcie rysuję Twoje schody. Pokażę Ci jak to będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Julianna, czy tu gdzie zaznaczyłam zielono jest przejście do salonu, czy ściana. A jak ściana, to czy można ją usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2012 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) No wiem Dziewczyny... sama czuję, że to nie do końca gra i zastanawiam się po co ściągałam te 10 m cemento elite przez całą Polskę ze Szczecina http://emoty.blox.pl/resource/fool.gif Muszę jeszcze podumać i jakoś inaczej spożytkować te kafle... hmm... do kotłowni żal, bo mimo, iż okazyjnie kupione to jednak "troszkę" kosztowały - wyszły w zasadzie wraz z transportem tyle samo co te bazowe cemento. W łazience myślałam o mniejszych, ale może by się nadały . W spiżarni mamy niespełna 5 m podłogi, więc wystarczy. Tylko jak teraz wytłumaczyć Mężusiowi, że kafle, które były najcudowniejsze, jedyne i warte ściągania z tak daleka teraz mają krasić naszą spiżarnię ? Gumisiu Płytki cemento kupowałam blisko rok temu w promocyjnej cenie 129 zł (były przecenione z 199 zł). Teraz nadal są w promocji, ale kosztują już 149 zł. Muszę jeszcze dokupić trochę więc nie spiesz się bym zdążyła . Niestety nie wiem czy nadają się na zewnątrz. Chyba są dedykowane do wnętrz, bo to półpoler. Poszukam na opakowaniu. Pesteczko Ta ścianka, o którą pytasz już stoi i raczej musi zostać, bo na niej wspiera się góra (jest w niej wylany słup betonowy). Natomiast obok chciałabym zostawić około 40 cm przerwy i dopiero potem ściankę z cegły. Chcę tym sposobem doświetlić nieco korytarz światłem z salonu. Dokładnie w tym miejscu, gdzie narysowałaś strzałkę (tylko oczywiście w salonie) planujemy postawić narożnik, bo inaczej nie bardzo jest jak i gdzie . Schody wyglądają teraz tak. W dolnym rogu widać ten wylany słup. http://desmond.imageshack.us/Himg577/scaled.php?server=577&filename=schody2304odwiatroapu.jpg&res=landing Tutaj ścianka z cegły na razie w powietrzu, ale widać ile chciałabym zostawić tego prześwitu z salonu na korytarz. http://desmond.imageshack.us/Himg59/scaled.php?server=59&filename=schodysaloncianazcegy.jpg&res=landing Dzisiaj zaczęliśmy już stawiać tę ściankę (tak naprawdę, a nie to co powyżej ). Cegły mamy z rozebranej starej kamienicy i trochę martwię się o ich wygląd. Nie były jeszcze czyszczone. Ostatecznie zawsze mogę je pomalować, albo otynkować . A tu jeszcze moje próby ukazania tego o co chodzi (schody oczywiście równe i dębowe, ale w programie nie da rady ;() http://desmond.imageshack.us/Himg831/scaled.php?server=831&filename=odkorytarza.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg856/scaled.php?server=856&filename=odsalonu.jpg&res=landing Ścianka ceglana wyjdzie na wprost kominka. To krzesełko na tle ściany symbolizuje moje marzenie o eames'ie na biegunach . http://desmond.imageshack.us/Himg846/scaled.php?server=846&filename=dsc00853m.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg17/scaled.php?server=17&filename=wnetrzaaranzacje600x0ro.jpg&res=landing Edytowane 2 Maja 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) Znalazłam w czeluściach swoich plików lepsze foto moich płytek . To bazowa cemento gris http://desmond.imageshack.us/Himg196/scaled.php?server=196&filename=cementoz.jpg&res=landing To cemento elite http://desmond.imageshack.us/Himg840/scaled.php?server=840&filename=zcementoelite.jpg&res=landing Obie są nieco jaśniejsze na żywo. Właśnie dostałam komunikat z imageshack, że mam 470 obrazów, a mogę tylko 500 . Muszę zacząć usuwać, albo sam będzie usuwał te najstarsze. To głównie wizualizacje dla wątków projektowych. Mam nadzieję, że już nikomu nie będą potrzebne . Edytowane 2 Maja 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Cegły zawsze możesz pokryć elegancką płytką ceglaną w cenie coś koło 65 zł/m2. Sprzedaje na allegro elakamidom, o ile nie pomyliłam. Sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 02.05.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Cegły zawsze możesz pokryć elegancką płytką ceglaną w cenie coś koło 65 zł/m2. Sprzedaje na allegro elakamidom, o ile nie pomyliłam. Sprawdzę No coś ty Julianko, nawet pomalowana Twoja cegła będzie śliczna ale na pewno da się ją oczyścić tylko trzeba do tego dużo pracy. Ja też marzę o bujanym eamsie tylko kiedy to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Tak, Tak Pesteczko wiem. To też biorę pod uwagę . Dlatego z tyłu ścianki (między ścianką a schodami) prosiłam by zostawić około 3 cm by zmieściła się ta płytka . Two a ja właśnie byłam u Ciebie . Ależ miałaś piękny weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 02.05.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 No działo się u nas rodzice przyjechali na cały tydzień więc weekend zrobiliśmy im trochę luźniejszy z wylegiwaniem się na plaży bo po całotygodniowym zwiedzaniu już trochę wysiadali Ale pogoda była piękna i nawet popływaliśmy w morzu U Was też podobno było pięknie i wakacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.05.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Ale u się dzieje duzo. I to beze mnie???? Tak nie może byc! Julianno gres cudny - powiedz mi on jest matowy, poł-matowy, chropowaty, gładki... Ja tez jestem przeciwko paskowi z ciemniejszych płytek. Do spiżarki ich szkoda, ale może do mniejszej łazienki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 03.05.2012 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Piękne te gresy!!!!! Ja jeszcze do dolnej łazienki - mogę Podoba mi się wersja "C" no "B" też mogłaby być. W wersji C fajnie wydzielone są strefy. No i łatwo i intymie korzystałyby dwie osoby - jedna bierze prysznic, inna myje zęby (mieszkam całe zycie w bloku, no i często z córką lub mężem korzystam z łazienki). Pomysł fajny i bardzo praktyczny. A ten pasek w G" cos nie zabardzo mi leży. Może wykorzystać go tak jak dziewczyny radzą - opaskę czy dodatek do jednego pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.05.2012 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 No działo się u nas rodzice przyjechali na cały tydzień więc weekend zrobiliśmy im trochę luźniejszy z wylegiwaniem się na plaży bo po całotygodniowym zwiedzaniu już trochę wysiadali Ale pogoda była piękna i nawet popływaliśmy w morzu U Was też podobno było pięknie i wakacyjnie Mmm... morze... plaża... bosssko U nas od kilku dni przepięknie, a ja blada jak mąka . No nie ma jak skorzystać z promyczków, bo ciągle "coś" . Ale u się dzieje duzo. I to beze mnie???? Tak nie może byc! Julianno gres cudny - powiedz mi on jest matowy, poł-matowy, chropowaty, gładki... Ja tez jestem przeciwko paskowi z ciemniejszych płytek. Do spiżarki ich szkoda, ale może do mniejszej łazienki... Madziu, u Ciebie to się dzieje . Ja też muszę szybko podejmować decyzje, bo właśnie dzisiaj po raz pierwszy był elektryk i było kucie u góry pod kable. Ale o tym za chwilkę napiszę. Gres jest gładki, bez zagłębień. Ta jasna (cemento gris) to półpoler - takie nierównomierne przecierki widoczne w zależności od padania światła. Naprawdę piękny efekt, a nijak nie mogę go uchwycić na zdjęciach . Mnie się strasznie podoba. Nie zastanawiałam się ani chwili nad kupnem. Jest taki o jakim myślałam - jasny, betonowo-szary, półpoler (kiedyś marzyłam o polerze, ale mi przeszło ). Zależało mi też by płytki różniły się od siebie, a nie były identyczne i te takie są. Maziaje mają bardzo subtelne, ale dzięki temu mniej widać na nich kurz i ślady. Ta druga płytka - ciemniejsza cemento elite (której mam tylko 10 m) nie ma takiego efektu - jest matowa. No dobra - wybiłyście mi z głowy ten pasek. Nie wiem jak z łazienką, bo jest chyba za wąska na takie duże płytki ? Piękne te gresy!!!!! Ja jeszcze do dolnej łazienki - mogę Podoba mi się wersja "C" no "B" też mogłaby być. W wersji C fajnie wydzielone są strefy. No i łatwo i intymie korzystałyby dwie osoby - jedna bierze prysznic, inna myje zęby (mieszkam całe zycie w bloku, no i często z córką lub mężem korzystam z łazienki). Pomysł fajny i bardzo praktyczny. A ten pasek w G" cos nie zabardzo mi leży. Może wykorzystać go tak jak dziewczyny radzą - opaskę czy dodatek do jednego pomieszczenia? Pewnie Aniu, że możesz . Każdy głos jest dla mnie ważny i daje do myślenia . Dziękuję . Paska zatem nie będzie . Nadal myślę nad wykorzystaniem płytek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.05.2012 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Byłam dzisiaj na budowie (zabrzmiało jakbym była sporadycznie, a tymczasem jesteśmy niemal codziennie). Elektryk zaczął kucie pod kable, a ja mam poczucie, że nie wiem co i gdzie, i jak . Na szczęście wyrozumiały z niego człowiek i robi nam wszędzie takie zapasy po 20-30 cm by ewentualnie o tyle jeszcze przesunąć gniazdka i kontakty. W łazience górnej mam przygotowane pod dwa warianty, bo nadal się waham . Zrobiłam sobie analizę SWOT i dwa projekty zyskały najwięcej plusów. Po 1,5 roku w końcu znowu zaczęło się coś dziać w naszym domku. Miałam sporo czasu by wszystko ustalić, ale to nie jest proste zadanie i kilka razy zmieniałam opcje. Cieszę się, że ten czas spędziłam głównie na FM, bo bardzo mi to pomogło. Udało mi się dzisiaj pomalować część podbitki (już trzecia warstwa, ale chyba jeszcze raz ją pomalujemy i będzie pasowała do okien) - mała rzecz a cieszy . Musimy pozamykać dach, bo zaczynamy mieć mieszkańców, którzy dziurawią nam folię pod dachem . Edytowane 3 Maja 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Proszę bardzo miła Pani http://images38.fotosik.pl/1535/d5405b00854c8f26med.jpg http://images37.fotosik.pl/1507/d39f0571120c9114med.jpg Pisz co poprawiać. Jakie płytki wstawiamy - ja wrzuciłam pierwsze z brzegu - byłe kolorystyke biało-szarą zachowac Może ci jakieś inne ujęcie wrzucic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.05.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Super Madziu - ślicznie dziękuję A mogłabyś rzut z góry? A Tobie jak się widzi? Może być? Z płytkami, to kurcze nie wiem . Może spróbowałybyśmy na podłogę te moje cemento elite? Jeszcze raz strasznie dziękuję, że mimo swoich rozterek w urządzaniu znalazłaś czas dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 03.05.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Wrzuciłam to twoje cemento i i wyszło srednio, ale tylko dlatego ze mam wzór jednej płytki (a w rzeczywistości pewnie każda płytka wyglada inaczej). ALe jak widzisz specjalnie dałam szarość - mysle wiec ze ta Twoja płytka nie bedzie wygladała źle - no bo w sumie czemu ma żle wyglądać Wystarczy do niej dobrać całą reszte. Ja jej nie widziałam wiec nie wiem co do niej bedzie pasowało - może drewno, może cegiełka... http://images39.fotosik.pl/1491/36dd8e292a000f2dmed.jpg http://images41.fotosik.pl/1490/7d080993ba6b14bdmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.05.2012 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Madziu raz jeszcze dziękuję . Jutro wezmę kilka tych płytek na budowę i położę w łazience na próbę. A tymczasem dzisiejszy (wczorajszy) widok z okna tej łazienki http://desmond.imageshack.us/Himg15/scaled.php?server=15&filename=dsc0261vdk.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.05.2012 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Wpadam z rewizytą W dylematy łazienkowe wczytam się w wolniejszej chwili, a teraz powiem tylko, że masz obłędny widok z okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 04.05.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Tylko jak teraz wytłumaczyć Mężusiowi, że kafle, które były najcudowniejsze, jedyne i warte ściągania z tak daleka teraz mają krasić naszą spiżarnię Bo będą Cię inspirować do przygotowywania wspaniałych obiadków dla tegoż Mężusia z użyciem zapasów i sprzętów stojących w spiżarni :D Właśnie dostałam komunikat z imageshack, że mam 470 obrazów, a mogę tylko 500 . A nie dałoby się tego obejść, np. rejestrując się drugi raz z innego adresu mailowego (wiesz jakiego ) Trochę szkoda usuwanych zdjęć, bo jest ciekawy temat a potem zostają tylko posty i dzuira obrazkowa. A tak to dla potomnych zostałyby te projekty i wskazówki i dyskusje... Pytania do przemyślenia: A w dolnej łazience grzejnik jakiś jest? Gdzie będą wisiały reczniki prysznicowe? Wymiarowo nie jest za ciasno przy umywalce (może lepiej powiększyć tu przestrzeń kosztem prysznica?) Widok z okna - tylko pozazdrościć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts