Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewuś Twoja łazienka bedzie super, całośc zaczyna fajnie wyglądąc.

A czy wody nie da sie przekuć troszkę aby była na środu mołziwość umieszczenia umywalki ?

Aniu łazieneczka super, taka czysta w formie , cos c o bardzo lubię :) Biurko całkiem fajnie wpisało sie jako szafka pod umywalkę :cool:

Efekt jest wiec cena nieważna, na niczym nie mam metek wiec najważnieszy efekt, a tobie się udało :rolleyes:

A czy możesz napisac co to za płytki ?? bo ładnie razem wyglądają ;)

Ivy, dzięki :). Ja o tych cenach w kategoriach zadowolenia raczej :). Z półką też od razu zaczęłam się tłumaczyć, bo na etapie projektowania łazienki kiedy taka półka wychodziła na forum usłyszałam, że całość będzie wyglądała jak katafalk......więc same rozumiecie :). Płytki....ee.... bez nazwy jakieś :) pamiętam tylko gdzie kupione i za ile - na podłodze grafitowy gres 60x60 z OBI 35 albo 38 zł/m2. Na ścianach "glazura biała błyszcząca 25x60" z Castoramy, koszt wcześniej 39,87 zł a później 49 zł/m2.

na etapie projektowania łazienki kiedy taka półka wychodziła na forum usłyszałam, że całość będzie wyglądała jak katafalk......więc same rozumiecie :)

doskonale Cie rozumiem :)

powiem szczerze, ze ja bede sie bala zaprezentowac gotowe wnetrza, wlasnie przed ta krytyka

choc osobiscie (na szczescie i poki co ;) ) nie dotyczyla mnie krytyka dla samej krytyki, nie wnoszaca nic do rzeczy,

a jedynie taka rzeczowa i pozyteczna, ustawiajaca mnie na wlasciwe tory na etapie projektowania (gdzie jeszcze mozna cos zmienic)

ale wlasnie obawiam sie pewnych komentarzy, ze to zle, to nie tak, po co to i komu :rolleyes: itp.

Nie kojarze krytyki Twojego projektu, ale jak widac czasem warto zaufac samej sobie :)

ja tez jestem zadowolona z cen plytek (no moze nie takie super, jak Twoje), ale naprawde walczylam jak lew o rabaty :) i firma tez w porzadku, bo zacheca wlasciwym podejsciem klienta :) i wybor super maja :)

do kotlowni i pralni kupilam na sciane po 19zl (ale u kogos innego) - i powiem, ze i tak swietnie wygladaja :)

Julianna gdzie zniknelas ?? ;)

bo ja sie tu panosze, a wlascicielki nie ma ......... :(

Ale cieżarnym się ponoć wybacza albo na więcej pozwala :D ;).

no tak :) Tobie wybaczy :) mnie pewnie nie ;)

a jak sie czujesz ? bo to juz coraz blizej do usciskania maluszka prawda ??

wszystko gotowe ??

a watek chyba kojarze, choc bardzo slabo (zniknal calkiem ?? czy jeszcze mozna obejrzec co nieco ? ),

ale mialas inny awatarek prawda ?

Ojej, dziękuję za tak przemiły PR :hug: :hug: :hug:

Ewciu, takie same "odpadkowe" klosze mam przy kinkiecikach w wiatrołapie :)

Cała przyjemność po mojej stronie Dropinko :hug: Ładne zawsze z przyjemnością chwalę, a dzieła własnych rączek cenię szczególnie :wiggle:

Muszę odszukać te Twoje klosze :).

Z moją lampą było śmiesznie, bo zachwycona tą lampą

http://kokopelia.pl/wp-content/uploads/2012/12/rustykalna_%C5%82azienka_kokopelia_14.jpg

Źródło

napisałam do Zorków pytanie czy mogą zrobić coś podobnego. Dostałam odpowiedź, że tak. Zapytałam więc o cenę i kontakt się urwał. Po jakiś dwóch tygodniach przypomniałam się. Chciałam poznać tylko cenę by wiedzieć na przyszłość, tymczasem Pan miał chyba wyrzuty sumienia i po 3 dniach wysłał mi zdjęcia z gotową lampą. Nie jest dokładnie taka jak na inspiracji, ale podoba mi się.

Ewciu mam u Ciebie trochę do nadrobienia. Tak na szybko zdążyłam zagłębić się w temat łazienki i jak najbardziej popieram cegiełkę w naturalnym kolorze na wolnej ścianie :yes: Fajne zakupy poczyniłaś więc będzie super łazieneczka :).

Co do kolorków we wnętrzach u mnie też bardzo szaro-buro :cool: Chociaż na co dzień noszę kolorki to przyznam, że we wnętrzach potrzebuje wyciszenia i uspokojenia zmysłów więc jakoś odruchowo wybieram ciemniejsze i spokojniejsze barwy :)

Zajrzałam na chwilkę do Basi i widziałam, że pisałaś tam o lampie z Leroy Merlin, takiej z przeźroczystego szkła. Widziałaś ją może na żywo? Ładna była? Podoba mi się na obrazku, ale u nas w Leroy nie ma jej na wystawce :(

Dziękuję Małgosiu za dobre słowo :).

Pytasz o tę lampę?

http://www.lampywcentrum.pl/media/products/c265fa00eadbc1830b862fdfd1e0518a/images/thumbnail/big_skien.jpg?updated_at=1349777702

Źródło

Lampę widziałam na żywo w LM :yes:. Najbardziej rzucił mi się w oczy kurz na niej :(. Niestety nie bardzo dbają o ekspozycję :(. Nie wiem też czy to kwestia niedbałego powieszenia czy niedbałości wykonania, ale środek z żarówką był lekko przesunięty. Na żywo zatem mniejsze wrażenie zrobiła niż na tym foto, ale może być to kwestia właśnie tej nieszczęsnej niedbałej ekspozycji.

Przyszlam zostawic przytulasa i zameldowac ze u nas wiosny-NIET:-(

Wpadlam i sie zalapalam na (jak zawsze)rewelacyjne inspiracje-az by sie chcialo dom jeszce raz budowac:rolleyes:

:hug::hug::hug:

yokasta-lazienka bardzo ladna:cool:

Dziękuję Gumisieńko, że zaglądasz :hug: Ano wiosny nie widać i podobno jeszcze tak przez kilka dni? (boję się napisać tygodni...)

Mamy wszedzie podlogowke, ...

odnosnie pieca napisze na pw (ale to lokalny produkt, sprawdzony przez naszego speca wielokrotnie)

Słonko dziękuję za szczegóły i za priva :). Kominów to ja mam w sumie 4 (dzisiaj byłoby o połowę mniej) - kominek wewnętrzny, kominek zewnętrzny, do kotła na ekogroszek i do kotła gazowego.

Ewuś Twoja łazienka bedzie super, całośc zaczyna fajnie wyglądąc.

A czy wody nie da sie przekuć troszkę aby była na środu mołziwość umieszczenia umywalki ?

Dziękuję Iwonko :). Niestety... będzie ciężko z przesunięciem bo oprócz tego co napisałam to mam już zamontowany element podtynkowy do baterii podtynkowej.

Będziecie musiały znieść moją asymetrię :D.

Ivy, dzięki :). Ja o tych cenach w kategoriach zadowolenia raczej :). Z półką też od razu zaczęłam się tłumaczyć, bo na etapie projektowania łazienki kiedy taka półka wychodziła na forum usłyszałam, że całość będzie wyglądała jak katafalk......więc same rozumiecie :).

Anusia śliczny masz katafalk :rotfl: To chyba odnośnie mojej łazienki przeczytałaś ten komentarz, bo kojarzę, że Aga tak pisała o jednej z moich wersji :). Ja nie biorę do siebie podobnych komentarzy. Robię jak czuję, choć oczywiście ważne jest dla mnie zdanie innych (po to pytam), to w tego typu zwrotach nie doszukuję się ich semantyki.

doskonale Cie rozumiem :)

powiem szczerze, ze ja bede sie bala zaprezentowac gotowe wnetrza, wlasnie przed ta krytyka

choc osobiscie (na szczescie i poki co ;) ) nie dotyczyla mnie krytyka dla samej krytyki, nie wnoszaca nic do rzeczy,

a jedynie taka rzeczowa i pozyteczna, ustawiajaca mnie na wlasciwe tory na etapie projektowania (gdzie jeszcze mozna cos zmienic)

ale wlasnie obawiam sie pewnych komentarzy, ze to zle, to nie tak, po co to i komu :rolleyes: itp.

Słonko, Ty się nic nie bój :). Najważniejsze jest byś Ty sama była zadowolona. Nie ma takich wnętrz, które podobałyby się wszystkim :no:

Ja nie pochwalam tego co się dzieje na wątkach "ogólnych". Przyznaję, że rzadko tam ostatnio zaglądam, bo w miejscu gdzie ludzie z dumą chwalą się swoimi wnętrzami, kosztującymi wiele wyrzeczeń, czasu, emocji i oczywiście pieniędzy ktoś bez ogródek pisze, że JEMU coś tam nie pasuje. I cóż z tego - uprzejmie zapytam - że Pani Kowalskiej nie podoba się makatka u Pani Malinowskiej? Grunt, że podoba się Kowalskiej i z dumą wiesza ją w sercu domu. Ludzie, którzy pokazują zdjęcia swoich wnętrz zapraszają nas poniekąd w gości, chcą się pochwalić tym co osiągnęli. Czy jako goście powinniśmy krytykować te wnętrza? Nie przemawia do mnie zupełnie argument, ze skoro ktoś pokazuje publicznie swoje wnętrza, to powinien być gotowy na krytykę :no: Kiedy tytuł wątku brzmi "pochwalcie się swoimi..." to dla mnie to jednoznacznie oznacza, że chwalę się tym co mnie cieszy, a nie proszę o czyjeś zdanie na temat mojej wanny.

Co innego gdy jest to na etapie projektowania - wtedy szczerość do bólu jest bardzo cenna :yes: i sama z niej skwapliwie teraz korzystam :D.

Julianna gdzie zniknelas ?? ;)

bo ja sie tu panosze, a wlascicielki nie ma ......... :(

W pracy byłam :). Nie mam w niej dostępu do internetu :no: W pracy w pełni oddaję się swoim obowiązkom :D

Słonko, w zamierzchłych czasach miałam swój wątek na fm :), zamknięty dokładnie rok temu. W końcu odkąd go nie mam to się nie przejmuję :lol2:. ;).

Aniu wiem, że nie chcesz już wrócić do swojego wątku, dlatego cieszę się, że czasem wrzucisz kilka zdjęć :). Możesz śmiało wrzucać u mnie :D :yes: Ja bardzo lubię jak się u mnie "panoszą" :D. Nie mam poczucia własności tego wątku :). Założyłam go, ale z radością witam każdego kto chce się pochwalić swoimi wnętrzami, doświadczeniami, przekonaniami, obawami, itp. Każdy kto nie ma swojego wątku, a ma z czymś problem może tu śmiało pytać :yes:

Ewa da nam popalić :oops:. Ale cieżarnym się ponoć wybacza albo na więcej pozwala :D ;).

Dziewczyny kochane na nic Wasze nadzieje :lol2: Jak napisałam - ja się BARDZO cieszę, że sobie tu piszecie :D

Avatarek inny, wątku nie ma całkiem a rodzić powinnam juz :), termin na niedzielę ;). Czuję się.....od dwóch dni paskudnie, mam ochotę coś rozwalić :D.

Ewunia, Ty się nie gniewaj tylko wracaj i nas do pionu poustawiaj :).

:hug: :hug: :hug: Mówisz, że masz energię :D. To dobrze, przyda Ci się niebawem :wiggle:

...moje dwa porody były przed terminem...

Ewa jak nas (tzn mnie) poustawia to przez miesiąc się nie pojawię :rolleyes:

Ani mi się waż znowu znikać ;). A ile przed terminem?

Ewuś zapomniałam Ci podziękować:oops::oops:Kochana Ty zawsze Masz dla mnie dobre słowo - DZIĘKUJĘĘĘĘĘĘ:hug::hug::hug:

:hug: :hug: :hug:

Ewciu, cegiełka na ścianie fajnie będzie wyglądała - nelissen (polecane przez Pestkę) - są świetne, osobiście od nich będę zamawiała na swoją ścianę. A belki mnie osobiście się bardzo podobają, fajnie będzie współgrało jeśli konsolka będzie w kolorze belek.

Aniu dziękuję :hug: Czekam z niecierpliwością na Twoje cegiełki. W sypialni też będą?

Basia napisała u siebie, że Nelissen nie ma połówkowych cegiełek. To może być ważne jeśli chciałabyś mieć na ścianie wątek bardziej stylowy. Natomiast jeśli chodzi wybór kolorów, wielkości i kształtów są bardzo okey.

Julianno, przyciągasz miłe osoby :)

Lampę widziałam na żywo w LM . Najbardziej rzucił mi się w oczy kurz na niej . Niestety nie bardzo dbają o ekspozycję . Nie wiem też czy to kwestia niedbałego powieszenia czy niedbałości wykonania, ale środek z żarówką był lekko przesunięty. Na żywo zatem mniejsze wrażenie zrobiła niż na tym foto, ale może być to kwestia właśnie tej nieszczęsnej niedbałej ekspozycji.

Ewciu dokładnie o tą lampę mi chodziło. Rozważam zmianę oświetlenia nad blatem w kuchni na coś delikatniejszego i mniej narzucającego swoją obecnością ;) Myślałam właśnie o jakimś drobnym, szklanym zwisie. Mam kilka typów i między innymi właśnie ten, w dość przystępnej cenie :cool:

Szkoda, że na żywo nie robi takie wrażenia jak na zdjęciach :( jednak mimo wszystko chyba spróbuję zahaczyć jakąś warszawską placówkę LM może akurat będzie tam wisiała. Najbardziej zmartwiło mnie to słabe wykonanie bo kurz wiadomo ;) na każdym przeźroczystym kloszu przyciąga uwagę :)

Ani mi się waż znowu znikać ;). A ile przed terminem?

pierwszy 15 dni przed terminem, drugi na tydzien :) ale dzieci, dziekowac Bogu zdrowe i duze, zwlaszcza pierworodny, bo niemal 3,8 kg ;)

widze, ze lampy sie "przewijają"

co prawda tej nie widzialam, ale ogolnie M ma dobre lampy i naprawde ladnie wykonane, wiec mysle, ze warto je gdzies jeszcze obejrzec, bo niedbala ekspozycja moze popsuc efekt

z tej samej firmy jest jeszcze taka

http://www.markslojd.com/sites/default/files/imagecache/product_normal_display/product_images/104850_sandhult.jpg

a tak w ogole polecam wpisane nazwy na YT i czesto mozna znalezc calkiem dobrze nakrecone filmiki prezentujace dane lampy (jesli nie ma mozliwosci obejrzenia na zywo)

dzisiaj sie odstresowuje, kto ze mna ?? przynioslam

http://epicureandigest.com/wp-content/uploads/2010/06/wine1.jpg

Ewuś wyczysc prosze skrzynke :)

Edytowane przez ~~slonko~~

I za to Ci Ewuś jestem wdzięczna. A jeszcze jak coś pokażę to dobre słowo przeczytam - naprawdę mnie to bardzo cieszy i jestem wdzięczna :).

W przypadku Twoich wnętrz Aniu, to czysta przyjemność :yes: Dobre słowo samo ciśnie się na klawiaturę :D

Basia napisała u siebie, że Nelissen nie ma połówkowych cegiełek. To może być ważne jeśli chciałabyś mieć na ścianie wątek bardziej stylowy. Natomiast jeśli chodzi wybór kolorów, wielkości i kształtów są bardzo okey.

Dziękuję Kasiu za info o cegłach :). To bardzo ważna wiadomość :yes:

Julianno, przyciągasz miłe osoby :)

:yes::yes::yes:

Yyy... :oops:

Ale to nie moja zasługa. Ja mogę Wam tylko serdecznie podziękować, że zaglądacie i piszecie, co niniejszym czynię :hug:

A Tobie Kasiu dziękuję szczególnie http://emoty.blox.pl/resource/flower.gif

Ewciu dokładnie o tą lampę mi chodziło. Rozważam zmianę oświetlenia nad blatem w kuchni na coś delikatniejszego i mniej narzucającego swoją obecnością ;) Myślałam właśnie o jakimś drobnym, szklanym zwisie. Mam kilka typów i między innymi właśnie ten, w dość przystępnej cenie :cool:

Szkoda, że na żywo nie robi takie wrażenia jak na zdjęciach :( jednak mimo wszystko chyba spróbuję zahaczyć jakąś warszawską placówkę LM może akurat będzie tam wisiała. Najbardziej zmartwiło mnie to słabe wykonanie bo kurz wiadomo ;) na każdym przeźroczystym kloszu przyciąga uwagę :)

Zobacz ją Twosiu konieczne sama :yes: Myślę, że to w dużej mierze wina ekspozycji. Była dodatkowo wciśnięta między inne lampy, więc traciła urok.

Za sugestią Słonka zajrzałam na YT i faktycznie - zobacz :D.

pierwszy 15 dni przed terminem, drugi na tydzien :) ale dzieci, dziekowac Bogu zdrowe i duze, zwlaszcza pierworodny, bo niemal 3,8 kg ;)

widze, ze lampy sie "przewijają"

co prawda tej nie widzialam, ale ogolnie M ma dobre lampy i naprawde ladnie wykonane, wiec mysle, ze warto je gdzies jeszcze obejrzec, bo niedbala ekspozycja moze popsuc efekt

z tej samej firmy jest jeszcze taka

http://www.markslojd.com/sites/default/files/imagecache/product_normal_display/product_images/104850_sandhult.jpg

a tak w ogole polecam wpisane nazwy na YT i czesto mozna znalezc calkiem dobrze nakrecone filmiki prezentujace dane lampy (jesli nie ma mozliwosci obejrzenia na zywo)

dzisiaj sie odstresowuje, kto ze mna ?? przynioslam

http://epicureandigest.com/wp-content/uploads/2010/06/wine1.jpg

Słonko :hug:

Chętnie dołączę by przepędzić stresy :D.

Poród dwa tygodnie wokół daty to w zasadzie poród "o terminie" :). Fajnie, że dzieci nie dawały na siebie długo czekać :D. Moja Biedronka przyszła na świat idealnie w terminie, co zdarza się raczej rzadko, więc w pracy ze mnie żartowali, że ja to nawet poród muszę mieć idealnie o czasie (takie paskudy :D).

Tę lampę, którą pokazałaś też mam zapisaną :yes: Podobają mi się :yes: I dziękuję za sugestię z YT - od razu skorzystałam :D

Ewa to Ty taka "pani idealna" (bez urazy) ;)

ja tez kiedys taka "poukladana bylam", wszystko w sztywnych ramach, dokladnie, punktualnie, do bolu "układnie"

jednak zycie weryfikuje wszystko ;)

moje dzieci od urodzenia juz mialy swoje zdanie i tak wywrocily moje zycie do gory nogami

moje szkraby to niesamowite indywidualnosci, niezwykle inteligentne, ale przez to maja ciezkie zycie .............. ale to dluga historia ........ nasz system edukacji nie jest gotowy na prace z kazdym dzieckiem .........

ile Twoja coreczka ma lat jesli moge zapytac ??