julianna16 10.04.2013 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=182560&d=1365536029 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=182593&d=1365539497 Złowiłam dziś taką barierkę. Jak na zamówienie i do tego widać jak pięknie jest wykończona krawędź podłogi. Miałam ją właśnie zaprezentować Basi, bo u niej na schodach i przy jadalni byłaby idealna. Ale Ciebie będzie równie świetnie wyglądała. Na tej trzeciej fotce widać jak kładzione jest drewno na betonie. Wyobrażam sobie, że u Ciebie będzie tak samo, z lekko wystającymi deskami poza obrys betonu. Piękne łowy Kasiu Barierka jak malowana. Właśnie taką bym chciała - bez żadnych dodatków drewnianych na poręczy. A beton - BOSKI. Moje schody niestety nie były tak ładnie odlane . Raczej pociaprane łatkami, więc zostały już otynkowane i nie uzyskam takiego efektu . Muszę się pocieszyć sufitem . Cześć Ewa cieszę się ze już lepiej się czujesz:) jak zwykle wrocilas do nas z pieknymi inspiracjami. Mi osobiście podobają się pełne murki taki jak u Beaty, no ale faktycznie może być mało miejsca. Dziękuję Emilko Nie wiem na czym stanęło ostatecznie u Beaty? Pełny murek? Muszę zajrzeć Mam najświeższe wieści z budowy - jest 110 cm w korytarzu. WOW zatem jest szansa . Poprosiłam o postawienie murku ze styropianu i zrobienie zdjęć. Wolałabym sama, ale teraz nie dam rady. O siatkach pisała Demon D http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210399-stodo%C5%82a-Paw%C5%82a-i-demona Ale gdzie dokładnie wiem. Ja podrzucałam jej link do jednej firmy od siatek i kratek http://www.justart.nazwa.pl/pl/viewpage.php?page_id=3 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=182607&d=1365542163 Dziękuję Kasiu za linki. Poszperam Biała siatka też ok a mnie się i czarna i biała barierka widzi z Twoich wizek, bałabym się jedynie o bezpieczeństwo dzieciaków przy takich barierkach:) Piękny ten avatarek Anetko Gdy zamieszkamy, Julisia będzie miała ok 5 lat. Nie wiem jak zachowują się w tym wieku dzieci? Teraz ma niespełna 3 latka, codziennie schodzi po schodach (również sama). Zdarza jej się też bawić na schodach, bo ma tam kilka atrakcji . Mamy podobne barierki (mają jeszcze "stylowe kółeczka" z lat 80 ) i póki co nie ma pomysłów by się po nich wspinać. Nie wiem jak to jest z wiekiem? Dla bezpieczeństwa mogę jak pisała Pesteczka czymś omotać te barierki . Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.04.2013 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Dziękujemy . Jeszcze życzenia, żeby wiecej spał i trochę krócej jadł by się przydały . Zatem niech się spełnią te pragnienia . Z jedzonkiem na początku jest dłuuuugo, ale z czasem będzie szybciej. Ani się obejrzysz, a będzie zagryzał chlebek . A co do spania, to... Julianna do dzisiaj ma drzemki popołudniowe po 3 godz. Tego samego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 10.04.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 A co do spania, to... Julianna do dzisiaj ma drzemki popołudniowe po 3 godz. Tego samego życzę oj kiedy te czasy ale mozna bylo wiele zrobic Obie z Anią (Yokasta) pieknie napisalyscie o milosci i o dzieciach ......... az serce sciska, ze samemu sie tego takze doswiadcza ja zawsze mowie, ze dzieci to najwiekszy skarb i spelnienie marzen Ewus ciesze sie, ze juz lepiej i wracasz do tematow budowlanych mi tez koniecznosc "walki" na budowie pomaga isc do na przod (jak wiesz ........... ) odnosnie barierek - podoba mi sie biala, ale na malym murku - gdzies wklejalas taka fotke (spiesze sie, wiec nie przekleje) u nas szyba tez ze wzgledu na koszty odpadla jedynie na gorze bedzie na takim malym kawalku, jak Ty masz na wprost (patrzac na wizki) reszta to drewno z 3-pretami ....... wyglada oryginalnie, znalazlam tylko 1 wzor z inspiracja ........... wiec łudzę się, że nie bedzie to "jedna z wielu" musze zmykac pa aaaa i super awatarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 10.04.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Dziękujemy . Jeszcze życzenia, żeby wiecej spał i trochę krócej jadł by się przydały . Aniulka, ciesz się, że w ogóle śpi Dotrzecie się. Wszystkiego najszczęśliwszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.04.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 spi spi po 2, czasem 3h ale pomiedzy wisi na mnie 1-1,5h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.04.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Emil wisiał na mnie po cały dzień i noc... Cyca nie chciał puścić, ja z nim otwierałam gościom drzwi, gotowałam , załatwiałam sprawy... udawałam , że śpię nocą.. jedynie rozstanie wytrzymywał w samochodzie i na spacerku.. Cycka - nupla nie wziął do buzi.. odruch wymiotny, i karmienie butelką w przeszłości było horrorem i nie jadł do ponad roku nic oprócz mojego cycka a jak miał rok ważył 14kg... Ale był z niego kulfon.. Może potrzebował czasu i czułości;) Ania .. spokoju, cierpliwości , szybszego jedzenia, spania w dzień i w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 10.04.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 U mnie barierka do schodów już jest (w galerii). Ja co prawda planuję poręcz drewnianą, ale nadal waham się co do koloru: biała, grafit czy czarna. Powiem Ci tylko, że niestety troszkę obawiam się czy mój mały (czytaj: dwulatek) nie zrobi sobie z niej drabinki. Cóż chyba przyjdzie zamontować siatkę na zające. A to co mi się podobało na pewno już część widziałaś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 10.04.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Chociaz teraz (ze wzgęlędu na dziecko) może przemyślalabym i taka obcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 10.04.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) I jeszcze: PS dzieki za projekt lazienki. Czytasz w moich myślach:) (tez myslalam o obrazie lub takim stalowym ewentualnie postarzanym zegarze nad wc) Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 10.04.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 spi spi po 2, czasem 3h ale pomiedzy wisi na mnie 1-1,5h znam to znam ale to takie cudowne zobaczysz dogracie sie jeszcze i moze bedzie to pol godzinki a moze wciaz godzinka ale ten czas jest magiczny i wcale nie na wyrost sa opinie, ze buduje to silniejsza więź wszystkiego dobrego ucaluj Antosia w pietke :* Ewus znalazlam tak na szybko polaczenie barierki szklanej i z pretami ja mam tylko 1 przeslo szklane na gorze wlasnie ze wzgledu na dzieci, bo estetyka estetyka, ale nigdy nie wiadomo co im wpadnie do glowy (nie tylko chodzi o moje dzieci, ale przeciez kiedys beda ich odwiedzac kolezanki, koledzy - po co "ulatwiac") oczywiscie mozna zrobic cos lzejszego i zakryc na pewien czas tu tylko przyklad, że można polaczyc 2 elementy http://cdn8.pb.smcloud.net/t/files/ea/2b/9d/928e1a6d35/system-balustrad-q-railing-square-line-wypelnienie-szyba-na-adapterach.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 10.04.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Chociaz teraz (ze wzgęlędu na dziecko) może przemyślalabym i taka obcję[ATTACH=CONFIG]182659[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]182660[/ATTACH] Dziewczyny, wiecie moze co to za kanapa na drugiej inspiracji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Dzieci – MALEŃSTWA – taka słodycz, że by się zjadło Julianno zajrzyj do Basi (Guthouse) wstawiłam tam informację o wykańczaniu stali metodą oksydowania. Oksydowanie pozwala uzyskać najpiękniejszą czarną powierzchnię o delikatnym matowym połysku i miłej w dotyku gładzi. Dobry kowal umie zrobić oksydowanie, ktore mieni się leciutkimi błękitami i granatami. Najbliższe porównanie jakie mi się nasuwa, to efekt ropy rozlanej po wodzie. Tyle, że ropa błyszczy dużo mocniej i jest kolorowa. Beton jeszcze dla Ciebie nie jest stracony. W końcu Szocik przetarła drogę do uzyskania fajnego efektu betonu bez betonu. Myślę, że te elementy schodów, które u Ciebie nie będą przykryte drewnem można wykończyć na betonowo. Tym łatwiej, że to w małych kawałkach. Słonko ma rację. Póki dzieci nie podrosną... Ale można zrobić barierkę jaką się chce i zastosować szybę, czy cokolwiek jako dodatek-wypełniacz-ochronę. Poczytaj u Roberta Skitka. Oni mają małego łobuziaka i proste schody z góry na dół, ktore mają mieć wyłącznie poręcz nawet bez tralek. Z tej racji wymyślili coś co posłuży za wypełniacz póki mały nie podrośnie. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 10.04.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Ewo,fajnie, że jesteś, i że zaczynasz "sezon" wykończeniówki:)Ale czekaj czekaj - Wy się chcecie przeprowadzić za 2 lata???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.04.2013 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) u nas szyba tez ze wzgledu na koszty odpadla jedynie na gorze bedzie na takim malym kawalku, jak Ty masz na wprost (patrzac na wizki) reszta to drewno z 3-pretami ....... wyglada oryginalnie, znalazlam tylko 1 wzor z inspiracja ........... wiec łudzę się, że nie bedzie to "jedna z wielu" I nie pochwalisz się tą inspiracją? Pokaż, pokaż . No chyba, że tak bardzo zależy Ci, żeby nikt nie miał takiej samej? Ja znalazłam jeszcze coś takiego - 2 w 1 http://www.decoratorium.pl/wp-content/uploads/2011/06/galeria-w-holu-1.jpg Źródło spi spi po 2, czasem 3h ale pomiedzy wisi na mnie 1-1,5h Wszystko w normie Aniu Z czasem będzie krócej U mnie barierka do schodów już jest (w galerii). Ja co prawda planuję poręcz drewnianą, ale nadal waham się co do koloru: biała, grafit czy czarna. Powiem Ci tylko, że niestety troszkę obawiam się czy mój mały (czytaj: dwulatek) nie zrobi sobie z niej drabinki. Cóż chyba przyjdzie zamontować siatkę na zające. A to co mi się podobało na pewno już część widziałaś: (...) PS dzieki za projekt lazienki. Czytasz w moich myślach:) (tez myslalam o obrazie lub takim stalowym ewentualnie postarzanym zegarze nad wc) Widziałam - właśnie dzisiaj przyciągnęła mój wzrok Twoja barierka. Nie widziałam natomiast wcześniej ani jednej z Twoich inspiracji - ślicznie dziękuję . Wszystkie są fantastyczne, ale ta najpiękniejsza - delikatna, ale z charakterem http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=182655&d=1365586022 Cieszę się, że mogłam pomóc . Było mi łatwiej, bo w moim klimacie . Ewus znalazlam tak na szybko polaczenie barierki szklanej i z pretami ja mam tylko 1 przeslo szklane na gorze wlasnie ze wzgledu na dzieci, bo estetyka estetyka, ale nigdy nie wiadomo co im wpadnie do glowy (nie tylko chodzi o moje dzieci, ale przeciez kiedys beda ich odwiedzac kolezanki, koledzy - po co "ulatwiac") oczywiscie mozna zrobic cos lzejszego i zakryc na pewien czas tu tylko przyklad, że można polaczyc 2 elementy http://cdn8.pb.smcloud.net/t/files/ea/2b/9d/928e1a6d35/system-balustrad-q-railing-square-line-wypelnienie-szyba-na-adapterach.jpg Dziękuję Słoneczko . Barierki bardzo ładne, ale najbardziej przyciągnęły wzrok drzwi w tle. Takie doświetla będę miała we wiatrołapie . Zrobiłam nowe wizki - niebawem pokażę Dziewczyny, wiecie moze co to za kanapa na drugiej inspiracji?? Nie jestem jeszcze na etapie kanap, więc nie pomogę Julianno zajrzyj do Basi (Guthouse) wstawiłam tam informację o wykańczaniu stali metodą oksydowania. Oksydowanie pozwala uzyskać najpiękniejszą czarną powierzchnię o delikatnym matowym połysku i miłej w dotyku gładzi. Dobry kowal umie zrobić oksydowanie, ktore mieni się leciutkimi błękitami i granatami. Najbliższe porównanie jakie mi się nasuwa, to efekt ropy rozlanej po wodzie. Tyle, że ropa błyszczy dużo mocniej i jest kolorowa. Beton jeszcze dla Ciebie nie jest stracony. W końcu Szocik przetarła drogę do uzyskania fajnego efektu betonu bez betonu. Myślę, że te elementy schodów, które u Ciebie nie będą przykryte drewnem można wykończyć na betonowo. Tym łatwiej, że to w małych kawałkach. Słonko ma rację. Póki dzieci nie podrosną... Ale można zrobić barierkę jaką się chce i zastosować szybę, czy cokolwiek jako dodatek-wypełniacz-ochronę. Poczytaj u Roberta Skitka. Oni mają małego łobuziaka i proste schody z góry na dół, ktore mają mieć wyłącznie poręcz nawet bez tralek. Z tej racji wymyślili coś co posłuży za wypełniacz póki mały nie podrośnie. Idę Pesteczko odrobić zadanie i odwiedzić polecane wątki . Ewo, fajnie, że jesteś, i że zaczynasz "sezon" wykończeniówki:) Ale czekaj czekaj - Wy się chcecie przeprowadzić za 2 lata???? Hej Aniu . Jak dobrze pójdzie to za dwa lata . Wiem, że dla niektórych to długo, ale takie są nasze możliwości (tak mi się zdaje). Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 10.04.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 EWUNIU-FAJNIE ZE JESTES:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 10.04.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 I nie pochwalisz się tą inspiracją? Pokaż, pokaż . No chyba, że tak bardzo zależy Ci, żeby nikt nie miał takiej samej? Ja znalazłam jeszcze coś takiego - 2 w 1 http://www.decoratorium.pl/wp-content/uploads/2011/06/galeria-w-holu-1.jpg Źródło Dziękuję Słoneczko . Barierki bardzo ładne, ale najbardziej przyciągnęły wzrok drzwi w tle. Takie doświetla będę miała we wiatrołapie . Zrobiłam nowe wizki - niebawem pokażę fotke z inspiracja schodow wysle Ci na pw jesli chodzi o barierke na zdjeciu, ktore wkleilam to faktycznie drzwi fajne czekam na Twoje wizualizacje nasze drzwi tez beda z naswietlami, ale jedynie bocznymi (jedynie albo az bo to i tak duzo a barierka to tylko przyklad polaczenia szyby i pretow, bo reszta srednio mi sie widzi - ja dalabym drewnaniana porecz, bo lubie polaczenie drewna, metalu, szkla jakos bardziej bliskie mi sa drewaniane schody i porecze z drewnem, a nie jedynie metalowe (no ale to ja ) Ty moze wolisz jedynie metal a powyzsza fotka cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.04.2013 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 EWUNIU-FAJNIE ZE JESTES:hug: Gumisiu i wzajemnie Byłam właśnie na kuchennym . Cieszę się bardzo, że pokazałaś tam swoją kuchnię po liftingu . fotke z inspiracja schodow wysle Ci na pw Czekam . Wrzucisz tę Twoją łazienkę z oknem, co do którego masz wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 I nie pochwalisz się tą inspiracją? Pokaż, pokaż . No chyba, że tak bardzo zależy Ci, żeby nikt nie miał takiej samej? Ja znalazłam jeszcze coś takiego - 2 w 1 http://www.decoratorium.pl/wp-content/uploads/2011/06/galeria-w-holu-1.jpg Źródło . Toż to wypisz wymaluj ja te moje dla Beaty Weroniki. Tylko tu są tralki zamiast pełnej deski lub szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 10.04.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Czekam . Wrzucisz tę Twoją łazienkę z oknem, co do którego masz wątpliwości? no tak na szybko wrzucam, tylko na chwile - moze tak zostac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.04.2013 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Czy jeszcze jeden rząd wyszedłby idealnie z końcem okna? Na jaki kolor będziesz malować resztę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts