Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=182560&d=1365536029

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=182593&d=1365539497

:D Złowiłam dziś taką barierkę. Jak na zamówienie i do tego widać jak pięknie jest wykończona krawędź podłogi.

Miałam ją właśnie zaprezentować Basi, bo u niej na schodach i przy jadalni byłaby idealna.

Ale Ciebie będzie równie świetnie wyglądała.

Na tej trzeciej fotce widać jak kładzione jest drewno na betonie. Wyobrażam sobie, że u Ciebie będzie tak samo, z lekko wystającymi deskami poza obrys betonu.

Piękne łowy Kasiu :hug: Barierka jak malowana. Właśnie taką bym chciała - bez żadnych dodatków drewnianych na poręczy. A beton - BOSKI. Moje schody niestety nie były tak ładnie odlane :(. Raczej pociaprane łatkami, więc zostały już otynkowane i nie uzyskam takiego efektu :(. Muszę się pocieszyć sufitem :).

Cześć Ewa cieszę się ze już lepiej się czujesz:) jak zwykle wrocilas do nas z pieknymi inspiracjami. Mi osobiście podobają się pełne murki taki jak u Beaty, no ale faktycznie może być mało miejsca.

:hug:

Dziękuję Emilko :hug:

Nie wiem na czym stanęło ostatecznie u Beaty? Pełny murek? Muszę zajrzeć :)

Mam najświeższe wieści z budowy - jest 110 cm w korytarzu. WOW zatem jest szansa :D. Poprosiłam o postawienie murku ze styropianu i zrobienie zdjęć. Wolałabym sama, ale teraz nie dam rady.

O siatkach pisała Demon D http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210399-stodo%C5%82a-Paw%C5%82a-i-demona

Ale gdzie dokładnie wiem. Ja podrzucałam jej link do jednej firmy od siatek i kratek http://www.justart.nazwa.pl/pl/viewpage.php?page_id=3

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=182607&d=1365542163

Dziękuję Kasiu za linki. Poszperam :yes: Biała siatka też ok :yes:

a mnie się i czarna i biała barierka widzi z Twoich wizek, bałabym się jedynie o bezpieczeństwo dzieciaków przy takich barierkach:)

Piękny ten avatarek Anetko :hug: Gdy zamieszkamy, Julisia będzie miała ok 5 lat. Nie wiem jak zachowują się w tym wieku dzieci? Teraz ma niespełna 3 latka, codziennie schodzi po schodach (również sama). Zdarza jej się też bawić na schodach, bo ma tam kilka atrakcji :). Mamy podobne barierki (mają jeszcze "stylowe kółeczka" z lat 80 :)) i póki co nie ma pomysłów by się po nich wspinać. Nie wiem jak to jest z wiekiem? Dla bezpieczeństwa mogę jak pisała Pesteczka czymś omotać te barierki :).

Edytowane przez julianna16

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękujemy :). Jeszcze życzenia, żeby wiecej spał i trochę krócej jadł by się przydały :rotfl:.

Zatem niech się spełnią te pragnienia :D. Z jedzonkiem na początku jest dłuuuugo, ale z czasem będzie szybciej. Ani się obejrzysz, a będzie zagryzał chlebek :D.

A co do spania, to... Julianna do dzisiaj ma drzemki popołudniowe po 3 godz. Tego samego życzę :D

A co do spania, to... Julianna do dzisiaj ma drzemki popołudniowe po 3 godz. Tego samego życzę :D

oj kiedy te czasy ;) ale mozna bylo wiele zrobic ;)

Obie z Anią (Yokasta) pieknie napisalyscie o milosci i o dzieciach ......... az serce sciska, ze samemu sie tego takze doswiadcza :) ja zawsze mowie, ze dzieci to najwiekszy skarb i spelnienie marzen :)

Ewus ciesze sie, ze juz lepiej i wracasz do tematow budowlanych :) mi tez koniecznosc "walki" na budowie pomaga isc do na przod (jak wiesz ........... )

odnosnie barierek - podoba mi sie biala, ale na malym murku - gdzies wklejalas taka fotke (spiesze sie, wiec nie przekleje)

u nas szyba tez ze wzgledu na koszty odpadla :( jedynie na gorze bedzie na takim malym kawalku, jak Ty masz na wprost (patrzac na wizki)

reszta to drewno z 3-pretami ....... wyglada oryginalnie, znalazlam tylko 1 wzor z inspiracja ........... wiec łudzę się, że nie bedzie to "jedna z wielu" ;)

musze zmykac

pa

aaaa i super awatarek :)

Emil wisiał na mnie po cały dzień i noc... Cyca nie chciał puścić, ja z nim otwierałam gościom drzwi, gotowałam , załatwiałam sprawy... udawałam , że śpię nocą.. jedynie rozstanie wytrzymywał w samochodzie i na spacerku..

Cycka - nupla nie wziął do buzi.. odruch wymiotny, i karmienie butelką w przeszłości było horrorem i nie jadł do ponad roku nic oprócz mojego cycka a jak miał rok ważył 14kg... Ale był z niego kulfon..

Może potrzebował czasu i czułości;)

Ania .. spokoju, cierpliwości , szybszego jedzenia, spania w dzień i w nocy :):yes:

U mnie barierka do schodów już jest (w galerii). Ja co prawda planuję poręcz drewnianą, ale nadal waham się co do koloru: biała, grafit czy czarna. Powiem Ci tylko, że niestety troszkę obawiam się czy mój mały (czytaj: dwulatek) nie zrobi sobie z niej drabinki. Cóż chyba przyjdzie zamontować siatkę na zające.

A to co mi się podobało na pewno już część widziałaś:

675.jpg1492.jpgmini_loft_praga_kokopelia_2.jpgseattle-pb-elemental-10b.jpgSpotlights.jpg

:hug: spi spi po 2, czasem 3h ale pomiedzy wisi na mnie 1-1,5h :o

znam to znam ;) ale to takie cudowne :) zobaczysz dogracie sie jeszcze :) i moze bedzie to pol godzinki a moze wciaz godzinka :) ale ten czas jest magiczny i wcale nie na wyrost sa opinie, ze buduje to silniejsza więź

wszystkiego dobrego :) ucaluj Antosia w pietke :*

Ewus znalazlam tak na szybko polaczenie barierki szklanej i z pretami

ja mam tylko 1 przeslo szklane na gorze wlasnie ze wzgledu na dzieci, bo estetyka estetyka, ale nigdy nie wiadomo co im wpadnie do glowy (nie tylko chodzi o moje dzieci, ale przeciez kiedys beda ich odwiedzac kolezanki, koledzy - po co "ulatwiac")

oczywiscie mozna zrobic cos lzejszego i zakryc na pewien czas

tu tylko przyklad, że można polaczyc 2 elementy

http://cdn8.pb.smcloud.net/t/files/ea/2b/9d/928e1a6d35/system-balustrad-q-railing-square-line-wypelnienie-szyba-na-adapterach.jpg

Dzieci – MALEŃSTWA – taka słodycz, że by się zjadło :yes:

Julianno zajrzyj do Basi (Guthouse) wstawiłam tam informację o wykańczaniu stali metodą oksydowania.

Oksydowanie pozwala uzyskać najpiękniejszą czarną powierzchnię o delikatnym matowym połysku i miłej w dotyku gładzi. Dobry kowal umie zrobić oksydowanie, ktore mieni się leciutkimi błękitami i granatami. Najbliższe porównanie jakie mi się nasuwa, to efekt ropy rozlanej po wodzie. Tyle, że ropa błyszczy dużo mocniej i jest kolorowa.

Beton jeszcze dla Ciebie nie jest stracony. W końcu Szocik przetarła drogę do uzyskania fajnego efektu betonu bez betonu. Myślę, że te elementy schodów, które u Ciebie nie będą przykryte drewnem można wykończyć na betonowo. Tym łatwiej, że to w małych kawałkach.

Słonko ma rację. Póki dzieci nie podrosną...

Ale można zrobić barierkę jaką się chce i zastosować szybę, czy cokolwiek jako dodatek-wypełniacz-ochronę. Poczytaj u Roberta Skitka. Oni mają małego łobuziaka i proste schody z góry na dół, ktore mają mieć wyłącznie poręcz nawet bez tralek. Z tej racji wymyślili coś co posłuży za wypełniacz póki mały nie podrośnie.

Edytowane przez pestka56

u nas szyba tez ze wzgledu na koszty odpadla :( jedynie na gorze bedzie na takim malym kawalku, jak Ty masz na wprost (patrzac na wizki)

reszta to drewno z 3-pretami ....... wyglada oryginalnie, znalazlam tylko 1 wzor z inspiracja ........... wiec łudzę się, że nie bedzie to "jedna z wielu" ;)

I nie pochwalisz się tą inspiracją? :( Pokaż, pokaż :). No chyba, że tak bardzo zależy Ci, żeby nikt nie miał takiej samej? :)

Ja znalazłam jeszcze coś takiego - 2 w 1

http://www.decoratorium.pl/wp-content/uploads/2011/06/galeria-w-holu-1.jpg

Źródło

:hug: spi spi po 2, czasem 3h ale pomiedzy wisi na mnie 1-1,5h :o

Wszystko w normie Aniu :hug: Z czasem będzie krócej :yes:

U mnie barierka do schodów już jest (w galerii). Ja co prawda planuję poręcz drewnianą, ale nadal waham się co do koloru: biała, grafit czy czarna. Powiem Ci tylko, że niestety troszkę obawiam się czy mój mały (czytaj: dwulatek) nie zrobi sobie z niej drabinki. Cóż chyba przyjdzie zamontować siatkę na zające.

A to co mi się podobało na pewno już część widziałaś:

(...)

PS dzieki za projekt lazienki. Czytasz w moich myślach:) (tez myslalam o obrazie lub takim stalowym ewentualnie postarzanym zegarze nad wc)

Widziałam :yes: - właśnie dzisiaj przyciągnęła mój wzrok Twoja barierka. Nie widziałam natomiast wcześniej ani jednej z Twoich inspiracji - ślicznie dziękuję :). Wszystkie są fantastyczne, ale ta najpiękniejsza - delikatna, ale z charakterem :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=182655&d=1365586022

Cieszę się, że mogłam pomóc :). Było mi łatwiej, bo w moim klimacie :D.

Ewus znalazlam tak na szybko polaczenie barierki szklanej i z pretami

ja mam tylko 1 przeslo szklane na gorze wlasnie ze wzgledu na dzieci, bo estetyka estetyka, ale nigdy nie wiadomo co im wpadnie do glowy (nie tylko chodzi o moje dzieci, ale przeciez kiedys beda ich odwiedzac kolezanki, koledzy - po co "ulatwiac")

oczywiscie mozna zrobic cos lzejszego i zakryc na pewien czas

tu tylko przyklad, że można polaczyc 2 elementy

http://cdn8.pb.smcloud.net/t/files/ea/2b/9d/928e1a6d35/system-balustrad-q-railing-square-line-wypelnienie-szyba-na-adapterach.jpg

Dziękuję Słoneczko :). Barierki bardzo ładne, ale najbardziej przyciągnęły wzrok drzwi w tle. Takie doświetla będę miała we wiatrołapie :).

Zrobiłam nowe wizki - niebawem pokażę :cool:

Dziewczyny, wiecie moze co to za kanapa na drugiej inspiracji??

Nie jestem jeszcze na etapie kanap, więc nie pomogę :no:

Julianno zajrzyj do Basi (Guthouse) wstawiłam tam informację o wykańczaniu stali metodą oksydowania.

Oksydowanie pozwala uzyskać najpiękniejszą czarną powierzchnię o delikatnym matowym połysku i miłej w dotyku gładzi. Dobry kowal umie zrobić oksydowanie, ktore mieni się leciutkimi błękitami i granatami. Najbliższe porównanie jakie mi się nasuwa, to efekt ropy rozlanej po wodzie. Tyle, że ropa błyszczy dużo mocniej i jest kolorowa.

Beton jeszcze dla Ciebie nie jest stracony. W końcu Szocik przetarła drogę do uzyskania fajnego efektu betonu bez betonu. Myślę, że te elementy schodów, które u Ciebie nie będą przykryte drewnem można wykończyć na betonowo. Tym łatwiej, że to w małych kawałkach.

Słonko ma rację. Póki dzieci nie podrosną...

Ale można zrobić barierkę jaką się chce i zastosować szybę, czy cokolwiek jako dodatek-wypełniacz-ochronę. Poczytaj u Roberta Skitka. Oni mają małego łobuziaka i proste schody z góry na dół, ktore mają mieć wyłącznie poręcz nawet bez tralek. Z tej racji wymyślili coś co posłuży za wypełniacz póki mały nie podrośnie.

Idę Pesteczko odrobić zadanie i odwiedzić polecane wątki :D.

Ewo,

fajnie, że jesteś, i że zaczynasz "sezon" wykończeniówki:)

Ale czekaj czekaj - Wy się chcecie przeprowadzić za 2 lata????

Hej Aniu :). Jak dobrze pójdzie to za dwa lata :yes:. Wiem, że dla niektórych to długo, ale takie są nasze możliwości (tak mi się zdaje).

Edytowane przez julianna16

I nie pochwalisz się tą inspiracją? :( Pokaż, pokaż :). No chyba, że tak bardzo zależy Ci, żeby nikt nie miał takiej samej? :)

Źródło

Dziękuję Słoneczko :). Barierki bardzo ładne, ale najbardziej przyciągnęły wzrok drzwi w tle. Takie doświetla będę miała we wiatrołapie :).

Zrobiłam nowe wizki - niebawem pokażę :cool:

fotke z inspiracja schodow wysle Ci na pw :)

jesli chodzi o barierke na zdjeciu, ktore wkleilam to faktycznie drzwi fajne :) czekam na Twoje wizualizacje :)

nasze drzwi tez beda z naswietlami, ale jedynie bocznymi (jedynie albo az ;) bo to i tak duzo ;)

a barierka to tylko przyklad polaczenia szyby i pretow, bo reszta srednio mi sie widzi - ja dalabym drewnaniana porecz, bo lubie polaczenie drewna, metalu, szkla

jakos bardziej bliskie mi sa drewaniane schody i porecze z drewnem, a nie jedynie metalowe (no ale to ja ;) )

Ty moze wolisz jedynie metal ;)

a powyzsza fotka cudna :)

EWUNIU-FAJNIE ZE JESTES:hug:

Gumisiu i wzajemnie :hug: Byłam właśnie na kuchennym :). Cieszę się bardzo, że pokazałaś tam swoją kuchnię po liftingu :).

fotke z inspiracja schodow wysle Ci na pw :)

Czekam :). Wrzucisz tę Twoją łazienkę z oknem, co do którego masz wątpliwości?

Źródło

.

Toż to wypisz wymaluj ja te moje dla Beaty Weroniki. Tylko tu są tralki zamiast pełnej deski lub szyby :yes: