Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

Ewo to że Ty tak pięknie sobie zwizualizowałaś to mnie nie dziwi ,bo Ty jesteś super dolna laska,a wiesz,że ja teraz nad przedpokojem również siedzę,muszę w takim razie sama popróbować.Tylko Ty masz pomysł a ja kompletnie nie mam.

Lampy fajne i też szukam:)

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivy wlaśnie zajrzałam. W LM mają blaty z pełnego dębu i bukowe. Oba równie dobre.

Ivy jeszcze jest DLH,ale nie wiem czy tam gdzie mieszkasz jest koło Ciebie.Mają również 4cm gruby

Ewo ta barierka zaproponowana przez Pestkę to u mnie również kiedyś bedzie

Ivy jeszcze jest DLH,ale nie wiem czy tam gdzie mieszkasz jest koło Ciebie.Mają również 4cm gruby

własnie tam udało mi się wejsc bo jest koło Ikei w Jankach...ale cena najwyższa u nich ..za dąb 895 za 3m blat 4 cm , a już znalazłam ze można kupić za ok 600 zł taki sam wiec może jeszcze na montaż będzie :D narazie rozeznaje temat i dziękuję za wszelkie wskazówki :)

Julianno, oczywiście, że pokręciłam w nazwach. Chodziło o tę możliwość odcięcia połączenia między zasobnikiem, a kotłem. Ktoś przy mnie używał nazwy ślimakowy w odniesieniu do podajników pelletowych i retortowy w odniesieniu do węglowy. I tak mi się zakodowało :(

Jeszcze raz pochwalę Twój pomysł wiatrołapowy. PIĘKNIE

Czy całe pomieszczenie będzie szare, czy coś zróżnicujesz jeśli chodzi o kolor ścian i sufitów?

Ewcia, mnie się projekt bardzo podoba. Od razu skojarzył mi się z wnętrzami skandynawskimi, których mam milion w inspiracjach. Jest lekko, na luzie, z przymrużeniem oka. Już na wejściu można będzie świetnie poczuć klimat domu.

No i zazdroszczę Ci trochę fajnego kształtu pomieszczenia (pamiętasz jaki u mnie tramwaj?) :rolleyes:

EWUNIU-:hug:-te Twoje i pestki wizualizacje i inspiracje napawaja mnie palpitacja serca!!!I ZNOWU CHCE BUDOWAC...POTEM ZIMNY PRYSZNIC W POSTACI MOJEGO MEZA NA MOJE STWIERDZENIE ZEBY DOM SPRZEDAC-A KTO CI TAKIE DZIADOSTWO KUPI:lol2::lol2::lol2:

Bedziesz miala przepiekny dom choc czuje ze zobacze u Ciebie jeszcze wiele,wiele wizualek-ale co nastepna to piekniejsza....

ACHA

wiosna przyszla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!moje hiacynty ktore wsadzilam lyzeczka do ziemi z ziemi wylazly-czyli bedzie ze mnie ogrodniczka:lol2:

witam :)

Ewa wizualki wiatrolapu cudne :) cegla, szarosci - pieknie :) i ta ilosc miejsca :) moj maly nie jest, ale przy Twoim to drobinka ;)

i znowu cos podpatrze :) "pozyczam" sobie program ;)

dzis mam zamiar sie zalogowac i troche pobawic :) bardzo lubie projektowac, tylko czasu mam za malo na to :(

aaaa i pochwale sie, bo "robi się" moje siedzisko pod prysznicem ;) juz jest oblozone plytkami :)

Slonko, czy to Nord Perla w tej łazience? :)

tak :)

Gumiska wzoruje sie na Tobie i bede miala podobnie usytuowany slupek do baterii przy wannie ;) czy moglabys mi powiedziec jakiej jest wielkosci i czy teraz zrobilabys taki sam ?? czy jestes zadowolona z takiego rozwiazania ?? mam juz kupiona baterie (nie podtynkowa), ale wlasnie na takim slupku ma byc

zdjecia wciaz mam jako inspiracje :)

Ewciu, jakie piękne wizualki!

Przez chwilę myślałam, że już masz wiatrołap gotowy :lol2:

Oj, będzie się teraz działo, skoro masz dobry program ;)

Zacieram łapki z niecierpliwości.

A jak zdrowie? Wszystko już w porządku?

EWUNIU KOCHANA, JESTEM BARDZO ZADOWOLONA-U MNIE TEN SLUPEK MIAL BYC NAWET BARDZIEJ"WOLNOSTOJACY" ALE DOSZLAM DO WNIOSKU ZE LAZIENKA ZA MALA ZEBY NA SILE DIZAJNOWAC I PCHAC SIE NA SRODEK Z WANNA.

GDYBY NIE FAKT ZE MAM GRZEJNIK NAD SLUPKIEM TO MOZE ZDECYDOWALBYM SIE NA BATERIE W SCIANIE ALE JAK ZROBILAM SOBIE OBRAZ OLOWKIEM NA KARTCE BO JA NIE TAKA CLEVER JAK TY I WIZKI ZROBIC NIE UMIEM:lol2:I STWIERDZILAM ZE TA BATERIA SCHOWA SIE POD GRZEJNIKIEM I BEDZIE LIPA-WIEC WROCILAM DO PIERWSZEJ WERSJI ZE SLUPKIEM TYLKO MOJ JEST DOPCHNIETY DO SCIANY,ALE FAJNY JEST BO JA MAM WANNE "WOLNOSTOJACA"-BEZ OBUDOWY TYPU POLKA I NA TYM SLUPKU TO W NIEDZIELE KAWE SOBIE POSTAWIE ALBO RZUCE MOJE ULUBIONE MAGAZNY WNETRZARSKIE.A JAK PRZESTANE KARMIC TO NA MUR-BETON JAKIEGOS MEGA DRINKA TAM POSTAWIE:lol2:

WYMIARY PRZESLE WIECZORKIEM BO NIE MOGE METRA ZNALEZC:mad:

I czuje sie absolutnie zaszczycona ze JA jestem dla kogokolwiek inspiracja-a jak juz patrze jakie cuda u Ciebie beda!!NO DZIEKUJE STRASZLIWIE!!!

EWUNIU KOCHANA (....)

I czuje sie absolutnie zaszczycona ze JA jestem dla kogokolwiek inspiracja-a jak juz patrze jakie cuda u Ciebie beda!!NO DZIEKUJE STRASZLIWIE!!!

Gumiska domyslam sie, ze mi odpowiadasz :) nie Ewuni ;) ale luzik ;) lubie Cie taka zakrecona ;)

dziekuje za odpowiedz :)

schody tez mam w inspiracjach ;) o kuchni nie wspomne, bo niedościgniona ci ona ;)

u mnie to az takich "cudow" nie bedzie :) wszystko (jak pewnie u wiekszosci) ograniczone przez kilka czynnikow ;)

ale staram sie by bylo, tak, jak nam sie marzy ......... moze nie na pokaz (nie do chwalenia sie tutaj ;) ), ale w miare estetycznie i ciekawie :)

a przy tym prosto, minimalistycznie a jednoczesnie przytulnie :)

co wyjdzie - okaze sie za pare miesiecy ;)

aaaaa i ja tez mam zamiar słupek wykorzystac do postawienia lampki wina i jakiejs latarenki ;) najlepiej z krysztalkami od S. ;) ale to juz strefa marzen ;)

JERUNIU-SLONKO-przepraszam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no cala ja wlasnie:lol2:-to na priva jak meter:lol2:znajde posle Ci wymiaray!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:hug:

i nie gadaj ze u mnie cos niedoscignione kobito:mad:bo wy wszystkie tak gadacie a jak mi namajlujecie swoich zdjec z wykonczeniowki-to pozniej mi galy wypadaja:mad::lol2::yes:

Ewo to że Ty tak pięknie sobie zwizualizowałaś to mnie nie dziwi ,bo Ty jesteś super dolna laska,a wiesz,że ja teraz nad przedpokojem również siedzę,muszę w takim razie sama popróbować.Tylko Ty masz pomysł a ja kompletnie nie mam.

Lampy fajne i też szukam:)

Basiulka dziękuję :hug:

Masz dużą wnękę na fajną zabudowę. Dużo pomieści. Na pewno sensownie to wykorzystasz, a w korytarzu (obok schodów) wystarczy Ci szafka na buty. Sądzę, że hemnes jest tam jak znalazł :yes:

Zwizualizowanie Twojej przestrzeni to wyzwanie, bo jest otwarta i ma kilka kątów. Program nie jest naprawdę trudny, tylko trzeba się z nim oswoić i cierpliwie przeglądać tysiące przedmiotów by znaleźć ten najbardziej pasujący :).

Ewo ta barierka zaproponowana przez Pestkę to u mnie również kiedyś bedzie

Będziesz robiła u tego Twojego zabójczo przystojnego kowala? :cool:

własnie tam udało mi się wejsc bo jest koło Ikei w Jankach...ale cena najwyższa u nich ..za dąb 895 za 3m blat 4 cm , a już znalazłam ze można kupić za ok 600 zł taki sam wiec może jeszcze na montaż będzie :D narazie rozeznaje temat i dziękuję za wszelkie wskazówki :)

Iwonko, a jak postępy u Was? Chyba już daleko, skoro rozglądasz się za blatami :)

I jak Twoje działania w programie? Coś wyczarowałaś?

Wysłałam wiadomość. Przepraszam, że dopiero dzisiaj.

pozdrawiam

Dziękuję Bpestko :). Nie ma problemu ja też jestem tu z poślizgiem :D

Jeszcze raz pochwalę Twój pomysł wiatrołapowy. PIĘKNIE

Czy całe pomieszczenie będzie szare, czy coś zróżnicujesz jeśli chodzi o kolor ścian i sufitów?

Pesteczko dziękuję :). Hmmm... nie wiem do końca co zrobić ze ścianami. W programie zostawiłam białe, ale może zrobię tam lekką szarość. A Ty masz jakieś sugestie? :)

Ewcia, mnie się projekt bardzo podoba. Od razu skojarzył mi się z wnętrzami skandynawskimi, których mam milion w inspiracjach. Jest lekko, na luzie, z przymrużeniem oka. Już na wejściu można będzie świetnie poczuć klimat domu.

No i zazdroszczę Ci trochę fajnego kształtu pomieszczenia (pamiętasz jaki u mnie tramwaj?) :rolleyes:

Dziękuję Dropinko :hug: Myślę, że mamy duuuuużo wspólnych inspiracji :yes: i kącików które odwiedzamy :). Pamiętam Twój wiatrołap i nie przeszkadza mi jego tramwajowatość - cegły i podłoga tak koncentrują uwagę, że jego szerokość schodzi na dalszy plan :D

Julianko piękna wizka ! nawet jak nie bedzie to samo to zamysł i klimat widac :) mój wiatrołap to.. nawet koło wiatrołap nie stał jesli chodzi o wymiary :/ nawet przedpokój mam mniejszy od Twojego wiatro-. No ale co, musze z tym żyć :lol2:

Kamilciu dziękuję :hug: Nie wiem czy czytałaś moją poprzednią odpowiedź na Twój wpis, więc jeszcze raz się ucieszę na Twój blog :wave:

Mój wiatrołap faktycznie nie jest mały. Ma 7,5 m, ale ma 3 pary drzwi i przez to nie za bardzo jest pole manewru. Tam gdzie stoi szafa mam wyciągniętą instalację pod szufelkę z centralnego odkurzacza, więc muszę tam wymyślić jakiś patent by ją ukryć.

Kamilciu, Twój domek staje się dzięki Tobie czarodziejski i nie ma znaczenia jakie są jego wymiary. Wiem, że jesteś w nim szczęśliwa, a to najważniejsze :). Ja trochę się obawiam jak ogarniemy ten nasz metraż. Okaże się w praniu.

Drop, ciesz się, że masz tramwaj, idąc tym tropem u mnie taksówka i to na max 2-3 osoby i to chude ;-)

To przynajmniej masz z głowy wizki Marzenko :D :hug:

EWUNIU-:hug:-te Twoje i pestki wizualizacje i inspiracje napawaja mnie palpitacja serca!!!I ZNOWU CHCE BUDOWAC...POTEM ZIMNY PRYSZNIC W POSTACI MOJEGO MEZA NA MOJE STWIERDZENIE ZEBY DOM SPRZEDAC-A KTO CI TAKIE DZIADOSTWO KUPI:lol2::lol2::lol2:

Bedziesz miala przepiekny dom choc czuje ze zobacze u Ciebie jeszcze wiele,wiele wizualek-ale co nastepna to piekniejsza....

ACHA

wiosna przyszla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!moje hiacynty ktore wsadzilam lyzeczka do ziemi z ziemi wylazly-czyli bedzie ze mnie ogrodniczka:lol2:

Kochana Gumisiu - ogrodniczko :lol2: Trzymam kciuki by wszystko co zasadzisz łyżeczką, widelcem czy też palcem pięknie kwitło i dawało owoce :).

Dziękuję za dobre słowo w sprawie wizek i choć to Słonko komplementowała Twoje wnętrza, to ja podpisuję się rękami i nogami :D. Zatem z przyjemnością przyjmuję Twoje podziękowanie :D :hug:

Ewciu, jakie piękne wizualki!

Przez chwilę myślałam, że już masz wiatrołap gotowy :lol2:

Oj, będzie się teraz działo, skoro masz dobry program ;)

Zacieram łapki z niecierpliwości.

A jak zdrowie? Wszystko już w porządku?

Dziękuję Aniu :). Wyprodukowałam jeszcze gabinet. Niebawem pokażę, bo to wąski pokój, który ma pełnić dwie funkcje. Będę potrzebowała Waszej perspektywy i porady :).

Dziękuję za troskę :hug: - z każdym dniem lepiej :yes:

I czuje sie absolutnie zaszczycona ze JA jestem dla kogokolwiek inspiracja

I Słusznie :D

Ewuniu jaki piękny masz wiatrołap :D a jaka powierzchnia do działania :)

Super program (żebym to jeszcze się naumiała go obsługiwać ;)

Dorotko dziękuję :hug: A próbowałaś wejść w program? Jest naprawdę prosty :yes:

Noooo.... wiatrołap loftowy - pierwsza klasa!:lol2:. Bardzo mi się podoba:cool:. Nie wiem dlaczego, ale ja do Twojego sufitu cały czas widzę barierkę siatkową, jak najbardziej prostą. Uściski:hug:.

Asiu dziękuję bardzo, że zaglądasz i za dobre słowo :hug: A ta barierka siatkowa, to masz na myśli drobne oczka?

Dzisiaj w Casto widzieliśmy takie proste płaskowniki i kątowniki. Ceny bardzo ładne (16-26 zł za 2 m). Trzeba to oczywiście pospawać, ale cieszę się, że można będzie te barierki zrobić taniej niż zakładany budżet :)

Piękne wizki :jawdrop:i piękny wiatrołap będzie :cool:

Pozdrawiam :hug:

Dziękuję Olunia :hug:

A teraz NEWS

:D

Doczekałam się linka, którym się z przyjemnością dzielę :). Gumisia zamknęła swój wątek, ale otworzyła nowy rozdział w swoim życiu :).

Zajrzyjcie do KK Hillwood Design i sami zobaczcie :D.

Trzymam mocno kciuki za rozwój nowej marki :). To dopiero początek, ale już widać, że będzie to miejsce z pięknymi przedmiotami i meblami z drewna i metalu :).

Gratuluję Gumisiu :hug: