ivy17 01.05.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Ewuś kotłownia jeszcze raz napisze super, jestem na majowce i teraz dopadłam kompa zeby zobaczyć foteczki Tak czysto i ładnie w tej kotłownia z lazienką super pomysł szkoda ze tak daleko mamy bo chetnie by moj P. "pomógl /doradził" Panu hydraulikowi ale widzę ze mimo problemów radzisz sobie z przeforsowaniem swoich racji ktore jak widzać są duzo lepsze od propozycji instalatora. W sumie ciesze się ze u mnie chociaz ten temat będzie chyba mniej problematyczny ale jak pomyślę ze mam ulożyć z moim P. 1500 m podłogówki /bedziemy mieli w całym domu i w projekcie cos tyle wychodzi/ to już mnie ręce bolą hiihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.05.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Julianna chciałabym mieć taką kotłownię pomysł z łazienką genialny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 01.05.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) Kotłownia git! Podłogówka suuuper równo rozłożona. Ja z mezem SAMA ja rozkladalam nasze rurki TO sie pochwaliłam... Genialne z wc w kotłowni, napewno sie przyda! Edytowane 1 Maja 2013 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.05.2013 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 jullianna widze, ze CO na tapecie, tez planujemy piec, a kiedys moze solary.... Ale teraz slysze, ze juz nie bardzo sie oplaca A pompach nie mam zielonego pojecia. Ale Ty masz kotlownie!!!! Niektorzy takich lazienek nie maja!!! Witaj Ido w moich progach Ja ten temat wałkowałam jakiś czas temu. Generalnie wnioski miałam takie: - pompa jest tańsza (oczywiście zależy od modelu, ale przedział cenowy zaczyna się niżej niż dla kompletu instalacji solarnej), - łatwiej i szybciej można ją zainstalować (jest zazwyczaj w pobliżu zasobnika, a nie na dachu, więc koszty instalacji też są niższe), - gdy jej nie potrzebujesz (wakacje, delegacje, 10 godzin w pracy) to po prostu wyłączasz (trudno wyłączyć słońce . Wiem, że energia słoneczna się kumuluje, ale są większe straty), - nie jest zależna od stopnia nasłonecznienia (a jedynie od temp. zewn. i jest wydajna od ok. -5 C - w zależności od marki i modelu) - nie wymaga działań w okresie zimowym - przy solarach trzeba chyba coś spuszczać na zimę? (przynajmniej w tych starszych coś kiedyś czytałam) Mogę się mylić w szczegółach, więc poprawcie mnie proszę, jeśli gdzieś się mylę, bo to kolejny temat, na którym nie bardzo się znam, a ufam jedynie temu co przeczytam (tu wiadomo jak jest z reklamami, sponsorowanymi tekstami i lobbingiem). TUTAJ jeden z tekstów porównujących obie instalacje. Jest ich sporo w sieci. Wrzuciłam pierwszy - lepszy. Zastanawialiśmy się też nad panelami fotogalwanicznymi, ale to raczej droga impreza. Żeby była opłacalna i byśmy sami mogli odsprzedawać energię, to potrzebowalibyśmy więcej takich paneli, a na razie, wiadomo... są ważniejsze wydatki. Komplement w kierunku kotłowni jest na wyrost, ale dziękuję . Jullianno, piękną macie kotłownię sanitarną Widzę, że męczysz się z tematem ogrzewania. Coś czuję, że i ja będę dłuuuugo ten temat wałkować. Piszecie, że solary nie bardzo? Kurczaki, a ja zastanawiałam się na tym rozwiązaniem. Będę miała do Ciebie prywatę odnośnie podłogówki, ale to na priv. Dziękuję Reniu . Męczę, męczę i to dosłownie . Nie zaprzeczam sensowności solarów Na pewno sprawdzają się i warto je instalować szczególnie gdy są dofinansowania, ale sama wybrałabym pompę do cwu. Dlaczego napisałam powyżej . Pisz śmiało . Ewa gratulacje kotlownia super i pomysl, by zrobic czesc sanitarną jak najbardziej trafiony - swietnie jak rowno podlogowka polozona - wow to czekam do 10-go maja na wylewki a potem to juz bedzie sie dzialo tez przestawialiscie odplyw do wanny ?? dobrze zrozumialam ?? i co maz sam ? to dobrze no i oby wybor pieca szybko sie rozwiazal i bylo to za Wami Dziękuję Słonko . Przynajmniej te rury są równo . Odpływ musieliśmy nie tyle przesunąć co obniżyć w ścianie i w ogóle znaleźć dla niego miejsce na podłodze (mamy położone rury ogrzewania też pod wanną), bo instalator założył, że wanna jest do obudowy i odpływ zostawił tylko w ścianie... widać jak się zna na designie. Jak można pomyśleć, że wolnostojąca wanna będzie obudowywana? A kiedy pokażesz Twoją Aurorę już na docelowym miejscu? Ewus jaka ladna kotlownia jak pom. gospodarcze jest takie ladne to juz sie nie moge doczekac reszty podlogoweczka i wylewki to juz fajny etap, zrobi sie przytulniej. czy w calym domku bedzie podlogowka ? Dziękuję Iwonko Mamy podłogówkę w ponad połowie domu (jakieś 65% powierzchni). W ogóle nasz dom jest "na pół" - pół domu ma dach płaski, pół dwuspadowy, połowa tynków jest cementowa, połowa gipsowa, połowa wylewek będzie anhydrytowa, a połowa cementowa, połowa instalacji jest podłogowa, a połowa to grzejniki. Śmieję się, że będziemy domem "eksperymentalnym" i będę się mogła dzielić wrażeniami co lepsze - np. anhydryt czy cement, podłogówka czy grzejnik, itd. Wracając do Twojego pytania - wszyscy instalatorzy, który robili nam wycenę (a było ich 5) proponowali nam podział instalacji na podłogówkę + grzejniki, które podobno lepiej montować w pomieszczeniach, gdzie się śpi. Zaufałam ich przekonaniom, zatem we wszystkich pokojach na górze będą grzejniki + górny korytarz (bo chcę tam drewno) + drabinki w łazienkach. Trochę mi to utrudnia aranżację szczególnie w pokoju Julianny . Ewcia niezle sobie te kotłownie wymyśliłaś Niestety nie czytalam nic o piecu uni komfort .Ja to wlasciwie na razie tak orientacyjnie przegladam niektore watki o kotlach bo ciagle mam nadzieje ze jak przyjdzie pora decyzji ktos inny podejmie ja za mnie Gosieńko, Twoja wiedza i orientacja już mi kilka razy pomogła Bardzo się cieszę, że piszesz Wiesz... zmotywowałaś mnie i i przeczytałam wczoraj ten poradnik Timona. Nieco mnie ta wiedza uwiera, bo już pierwszy punkt trudno nam będzie zrealizować . Kotły w które celuję nie mają 18-20 kW, a taki by dla nas wystarczył. Nie mam nadal informacji o tym sterowaniu e-coal dla Grenia. Chyba go testują . Trochę się boję brać taką zupełną nowinkę, ale z drugiej strony (chyba) biorą odpowiedzialność za ten mariaż Oj, ależ się naczytaaaaa....ałam, a tylko 2 dni mnie nie było. Masz przepiękną kotłownię. No, dobra dopiszę. Taka kotłownia to też moje marzenie, ale najpierw miał to być tylko pomieszczenie gospodarcze, czyli warsztat podręczny z miejscem na bojler. Teraz przeróbki nie wychodzą tak pięknie. Za to zdecydowaliśmy się zrezygnować z części garażu (przestały nam być potrzebne 2 samochody) i tam zrobię miejsce dla wszystkich szpejów ogrodniczych i bezczelnie zgapię twój kącik łaziebny, HA. Wiesz, Julianno, od początku przyciągało mnie do Twojego wątku spokojne, rozsądne podejście. Podejmujesz wybory z pełną świadomością. Jeśli narzekasz, to naprawdę znaczy, że masz na co. Zero histerii. Super Przeczytałam sobie o bojlerze i oczywiście bęc, znalazłam „rozciągliwym i niepękającym epidianem”. Epidian za cholerę nie może być rozciągliwy. To żywica epoksydowa, po zastygnięciu twarda jak jasny gwint. Na dodatek pali się. Pracowałam kilka lat w pracowni konserwacji zabytków. Używaliśmy tego paskudztwa do różnego rodzaju wypełnień w przedmiotach, robiliśmy też ich kopie. stąd wiem co nieco. Zwróciłam uwagę na ten fragment, bo jak coś nie do końca jest prawdą, to lepiej sprawdzić resztę. Może to drobiazg, jakaś pomyłka, ale... Pesteczko, ale się cieszę, że choć raz to ja będę dla Ciebie inspiracją . Super Dziękuję za miłe słowa (tak naprawdę to bywa, że wściekam się strasznie, ale w miejscu publicznym trza fason trzymać . Z doświadczenia też wiem, że w złości same niemądre rozwiązania do głowy przychodzą, więc daję opaść emocjom, po czym zabieram się do roboty ) Dziękuję też za Twoją czujność w sprawie epidianu. Nie wiem na ile to istotny element, ale faktycznie skoro piszą coś co mija się z prawdą to tak samo może być w reszcie opisu. Tymczasem chcę jeszcze ostatni raz spróbować z tematem pompy i to od niej uzależnimy wybór zasobnika. Ewuś kotłownia jeszcze raz napisze super, jestem na majowce i teraz dopadłam kompa zeby zobaczyć foteczki Tak czysto i ładnie w tej kotłownia z lazienką super pomysł szkoda ze tak daleko mamy bo chetnie by moj P. "pomógl /doradził" Panu hydraulikowi ale widzę ze mimo problemów radzisz sobie z przeforsowaniem swoich racji ktore jak widzać są duzo lepsze od propozycji instalatora. W sumie ciesze się ze u mnie chociaz ten temat będzie chyba mniej problematyczny ale jak pomyślę ze mam ulożyć z moim P. 1500 m podłogówki /bedziemy mieli w całym domu i w projekcie cos tyle wychodzi/ to już mnie ręce bolą hiihih Iwonko, jeszcze raz dziękuję i za dobre słowo i chęć wsparcia . Trzymam kciuki za Wasze metry . Macie chyba spory domek . U nas podłogówka jest na 135 metrach i wyszło dokładnie 780 m rury (instalator ominął tylko meble w kuchni i miejsca pod wc by się miski nie szroniły). Wzięliśmy COMAP MULTISKIN, bo ma podobno bardzo dobre parametry (lepsze od Betaskin, która jest bardziej popularna). A Wy jaką planujecie? Julianna chciałabym mieć taką kotłownię pomysł z łazienką genialny ... Mugatko jak miło, że do mnie zajrzałaś . Ślicznie dziękuję za dobre słowo. Mnie niezmiennie podoba się Twoja przepiękna słoneczna łazienka . Podziwiam też ukradkiem talent Twoich rączek Kotłownia git! Podłogówka suuuper równo rozłożona. Ja z mezem SAMA ja rozkladalam nasze rurki TO sie pochwaliłam... Genialne z wc w kotłowni, napewno sie przyda! Beata dziękuję . Podziwiam za samodzielność. Był czas, że też sami chcieliśmy się porwać - czytałam na FM, że z rurkami można sobie poradzić samemu, ale znając mojego instalatora musiałabym mu jeszcze dopłacić za to, że pozbawiłam go zarobku (zawsze znajduje wyjaśnienie dla wzrostu kosztów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.05.2013 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) Korzystając z "pięknej majówkowej pogody" wróciłam dzisiaj do wizualizacji gabinetu . Na początek pomysł Spirei z postawieniem biurka pod oknem. Podoba mi się ten pomysł. Ta strona okna jest akurat fixem. Na ścianach w narożniku mogłabym mieć fajne miejsce na notatki, niezapominajki itp. http://img837.imageshack.us/img837/3007/d2zcsbckgdfzj737.jpg Tylko są 2 ważne problemy. 1. gniazdka komputerowe mam pod oknem (aż 4), więc kable będą na widoku . 2. Mam miejsce na dwie lampy sufitowe (mniej więcej jak na wizce). Uciekając z biurkiem tracę fajne górne światło nad nim. Robi się też daleko do regałów, a na środku powstaje "dziura". O układzie desek już pisałam, że jednak lepiej wyglądają wzdłuż (przynajmniej dla mnie ). Tu widać różnicę w ich ułożeniu: http://img694.imageshack.us/img694/2346/gabinetspirea.jpg http://img18.imageshack.us/img18/4158/gabinetpoprzecznyspirea.jpg Tu jeszcze mniej kłujące w oczy ustawienie - ale siedzi się tyłem do wejścia (gniazdka pod oknem można zasłonić przesuwając komody) http://img856.imageshack.us/img856/8609/gabinetnuda.jpg Chciałam najpiękniej podziękować BPestce za pomysł na inny układ, bo bardzo podoba mi się i wygląda na to, że w tym wagonie można poradzić sobie z różnymi układami . Ten jest trzeci - zobaczę jak będzie wyglądał na żywo (czy nie będzie za ciemno przy biurku w ciągu dnia), ale z części gabinetowej, która jest teraz w głębi pokoju zrobił się taki przytulny spójny kącik, a w części gościnnej można zrobić sobie prawdziwą ucztę zmysłów szczególnie latem gdy ogród będzie zieleniał . A co Wy myślicie? Przejścia obok kanapy będzie ok.110 cm, więc chyba wystarczy. Poniżej różne ujęcia tego układu. http://img841.imageshack.us/img841/2830/gabinetb9.jpg http://img850.imageshack.us/img850/8316/gabinetb.jpg http://img855.imageshack.us/img855/1770/gabinetb3.jpg http://img10.imageshack.us/img10/4246/gabonetb6.jpg http://img600.imageshack.us/img600/7308/gabinetb13.jpg http://img705.imageshack.us/img705/1810/gabinetb11.jpg http://img853.imageshack.us/img853/1922/gabinetb10.jpg http://img41.imageshack.us/img41/764/gabinetb5.jpg http://img254.imageshack.us/img254/6889/gabinetb4.jpg http://img811.imageshack.us/img811/728/gabinetb8.jpg http://img839.imageshack.us/img839/4053/gabinetb7.jpg Edytowane 1 Maja 2013 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 01.05.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Komplement w kierunku kotłowni jest na wyrost, ale dziękuję Oj, wcale nie jest Też bym taką chciała Nasza będzie miała ok 7m. A gdzie będziecie trzymać opał, jeśli można wiedzieć?? Info dot. pompy bardzo przydatne, dziękuję Ale to znaczy, że Wy również na nią zdecydowani czy nie (bo już się pogubiłam ) Matko, ale szalejesz z tymi wizyalicjami Ja już się pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.05.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Skład opału pokazywałam na podpisanych zdjęciach, ale chyba ciężko sobie wyobrażać to na zdjęciach, wiec pokazuję rzut . http://img687.imageshack.us/img687/3341/kotownia.jpg Co do pompy, to ostatnia rozmowa w wątku i ceny z linków sprawiły, że jeszcze raz podejdziemy do tematu. Zapytamy naszego instalatora na ile będzie to kłopotliwe na tym etapie. Nie wiem tylko czy on się zna na tego typu rozwiązaniach, więc może będę zmuszona jednak szukać kogoś innego. Ta ostatnia seria wizek pokazuje jeden układ tylko z różnych miejsc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 01.05.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Ta pompa dała nam też do myślenia... Wizki świetne! A ja mam problem z mała kuchnią i jeszcze mniejszą łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.05.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Ja też się zaczęłam zastanawiać nad tą pompą ciepła p-w, ale ja będę miała gaz i nie wiem czy jest sens rozważać to połączenie. Układ gabinetu ciekawy, ale nie wiem czy to dobry pomysł z tą kanapą koło drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.05.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ewo pomysł z kanapą też wydaje się fajny,ale nie wiem czy kanapa na wejściu nie będzie wyglądała kobylasto.Po wylewkach możesz pojeździć meblami z miło chęcią Ci pomogę.Daj znać kiedy będziesz na miejscu to podjadę na budowę na chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Medal dla BPestki Mnie się ten układ bardzo podoba. Ma sensowny i wyraźny podział pokoju na dwie funkcje. Miejsce do pracy zyskało kameralność. Ja bardzo nie lubię, gdy ktoś mi się kręci za plecami, kiedy pracuję. Poza tym zniknęło niebezpieczeństwo odbić światła w monitorze – dla mnie to najważniejsze. Jeśli chodzi o ewentualne doświetlenie biurka, u siebie rozwiązałam problem stawiając niewielką lampkę za monitorem. Nawet w nocy przy pełnym zaciemnieniu spełnia zadanie i wystarczająco oświetla papiery na biurku i klawiaturę. Ewo, masz nadal zza biurka odprężający widok za oknem i kanapa jako miejsce relaksu bardzo zyskała. Basia piszę, że może być zawalidrogą stojąc naprzeciw wejścia, ale moim zdaniem te 110 cm wystarcza. Kanapa jest nisko, więc na poziomie wzroku przestrzeń jest. Zresztą pewnie Basia pomoże Ci pojeździć meblami i razem sprawdzicie na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ta pompa dała nam też do myślenia... Wizki świetne! A ja mam problem z mała kuchnią i jeszcze mniejszą łazienką Poczytaj Ido jeszcze o pompach, bo ja wgryzałam się jakiś rok temu, więc są już na pewno nowsze rozwiązania (a starsze tanieją). Pytałaś mnie kiedyś o programy do wizek - wysłałam Ci namiary . Są dość proste, wymagają tylko wprawy. Nic nie daje takiej satysfakcji jak samodzielne kreowanie swoich kątów . Myślę, że najtrudniejsze jest to, by wiedzieć czego się chce. Kiedy się już wie, wizualizacja pomaga z grubsza ocenić jak to może wyglądać. Program z wizek powyżej nie przyda się do łazienek i kuchni . Jest świetny do aranżacji pokoi, salonów, korytarzy, ewentualnie wiatrołapów . Gdybyś miała kłopot przy którymkolwiek programie pisz . Postaram się pomóc . Ja też się zaczęłam zastanawiać nad tą pompą ciepła p-w, ale ja będę miała gaz i nie wiem czy jest sens rozważać to połączenie. Układ gabinetu ciekawy, ale nie wiem czy to dobry pomysł z tą kanapą koło drzwi. Nie śmiem nawet się wypowiadać, bo nie wiem jak to się ma do gazu. Jakie są jego koszty dla cwu i czy są na tyle wysokie by opłacało się montować pompę? Przy kotłach na paliwo stałe głównie chodzi o obsługę kotła, która choć rzadsza, to jednak jest, a grzanie grzałką będzie drogie. Wczoraj trafiłam na takie fajne porównanie w słupkach poszczególnych źródeł, ale dzisiaj nie potrafię tego odszukać . Za dużo stron przejrzałam i nawet w historii nie potrafię się odnaleźć . Jak odnajdę to wrzucę. A z drzwiami to masz Reniu na myśli, że będą się otwierały na kanapę? Te drzwi będą się otwierać na zewnątrz, więc nie będzie tego problemu . Ewo pomysł z kanapą też wydaje się fajny,ale nie wiem czy kanapa na wejściu nie będzie wyglądała kobylasto.Po wylewkach możesz pojeździć meblami z miło chęcią Ci pomogę.Daj znać kiedy będziesz na miejscu to podjadę na budowę na chwilę. Basieńko kanapa jest cofnięta względem drzwi. Nie wchodzi się bezpośrednio na nią. Na rzucie to widać (biały kawałek na ścianie to drzwi) http://img822.imageshack.us/img822/8506/gabinetbrzut.jpg Dziękuję za Twoją miłą chęć pomocy . Z tej kanapy korzystamy teraz na co dzień, więc w nowym domu pojawi się dopiero gdy będziemy się przeprowadzać, a tymczasem możemy poszaleć z kredą lub styropianem . A widziałaś kotłownię? Cieszę się z niej, bo to pierwsze miejsce, gdzie czuje się już, że to dom, a nie budowa . Medal dla BPestki Mnie się ten układ bardzo podoba. Ma sensowny i wyraźny podział pokoju na dwie funkcje. Miejsce do pracy zyskało kameralność. Ja bardzo nie lubię, gdy ktoś mi się kręci za plecami, kiedy pracuję. Poza tym zniknęło niebezpieczeństwo odbić światła w monitorze – dla mnie to najważniejsze. Jeśli chodzi o ewentualne doświetlenie biurka, u siebie rozwiązałam problem stawiając niewielką lampkę za monitorem. Nawet w nocy przy pełnym zaciemnieniu spełnia zadanie i wystarczająco oświetla papiery na biurku i klawiaturę. Ewo, masz nadal zza biurka odprężający widok za oknem i kanapa jako miejsce relaksu bardzo zyskała. Basia piszę, że może być zawalidrogą stojąc naprzeciw wejścia, ale moim zdaniem te 110 cm wystarcza. Kanapa jest nisko, więc na poziomie wzroku przestrzeń jest. Zresztą pewnie Basia pomoże Ci pojeździć meblami i razem sprawdzicie na żywo Pesteczko :hug: napisałaś pięknie wszystko to, co pomyślałam gdy ustawiłam meble zgodnie z sugestią Bpestki . Ogromnie się cieszę, że i Tobie spodobał się ten układ . Teraz jestem spokojna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Popatrzyłam na plan. Jest super. Podrzucę Ci tylko taki pomysł na ścianę z oknem. To ze względu na TV. Nie mam niestety teraz czasu, żeby przeszukać zasoby, więc wklejam pierwszy lepszy obrazek. Nie przedstawia dokładnie układu, który jest u Ciebie, ale na pewno zrozumiesz o co chodzi. spróbuj jak wyglądałoby obudowanie okna prostymi białymi półkami. Może będą pasować Expedity, albo Billy. Pewnie trochę trzeba by pokombinować. Oba rodzaje regałów można wieszać pionowo lub poziomo. Sporo da się z nich stworzyć niebanalnych kombinacji. Tam gdzie wisi tv zostawiłabym „wnękę” w bibliotece. http://www.ikeahackers.net/2012/01/billy-bookcases-to-built-ins.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2013 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 O super! Właśnie brakowało mi tam półek . Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Pokaż jak da się to ustawić.Bardzo mi się podobaja takie proste duże okna obudowane biblioteką. W takiej obudowie można sprytnie schować kasetę z żaluzją, albo karnisz do zasłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2013 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Nie wiem czy da się to tak sprytnie zrobić w programie. Będę próbować. W oknie planowałam żaluzje bez zasłon (mam rolety zewnętrzne), więc nie będzie kłopotu by je tam aranżować Dziękuję za pomoc u Beaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2013 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Z tego przejęcia wizkami zapomniałam pokazać moje inspiracje gabinetowe . Nadrabiam zaległości z nawiązką (źródła w obrazkach) Są różne, ale generalnie z podobnych bajek http://3.bp.blogspot.com/-z_iIXpTsUx0/TWfJpZ1r35I/AAAAAAAAAYk/iHiiaTGxATY/s1600/IMG_9378.jpg http://25.media.tumblr.com/a33ec6623b51023789438bc9ea50d67f/tumblr_mhy7b5ipTp1qk21cfo1_500.jpg http://4.bp.blogspot.com/-OpxuPKHWyGs/UQGuxYP-KYI/AAAAAAAAHks/lbPFJEhFrNA/s1600/office5.jpg http://1.bp.blogspot.com/-a_aPaoQeyUk/T3jGuFK3bUI/AAAAAAAAAu8/d34INlXjrYc/s640/Zonas+de+trabalho+e+arrumacao+%289%29.jpg http://1.bp.blogspot.com/-OIJFVU2InJQ/UKoEJEshSYI/AAAAAAAAB1o/RFDKYKEPpBs/s1600/4.domowe-biuro-w-skandynawskim-stylu.jpg http://3.bp.blogspot.com/--VO6sevW-B8/UGNcPigV88I/AAAAAAAAAqA/psULInfva-M/s640/6308935.JPEG http://www.agamartin.com/userdata/gfx/5855aa953931483f53e68e18ef6256e7.jpg http://2.bp.blogspot.com/-gXJXZmM2UwU/T9dPUolynoI/AAAAAAAAAlE/K-Enu7DPi-g/s1600/de+Fryd+Design+1.jpg http://2.bp.blogspot.com/-5lECXookZ6A/T18dTRNN8YI/AAAAAAAABjw/8xYzmpUKKBQ/s1600/domowebiur_1.jpg http://4.bp.blogspot.com/-6TRZylus2m8/T0azDPPzsII/AAAAAAAABfs/YaMU7m73BX0/s1600/a.JPG http://2.bp.blogspot.com/-vcqegonZPWk/UPvPwNGcH5I/AAAAAAAAKyc/a-W1ZDyz-zY/s1600/orig-21150473.jpg Tablice malowane na ścianie http://1.bp.blogspot.com/-Mw7THfIjtsA/UDqBAM2HVyI/AAAAAAAADd4/JWqVojqb-vg/s1600/menu2.jpg http://3.bp.blogspot.com/-LddWdMtUH5A/UTMYvwD_blI/AAAAAAAAASE/V1BLNlrH0TI/s1600/07.jpg http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8k1izRfZq1qbb95oo1_1280.jpg http://media-cache-is0.pinimg.com/192x/d5/08/1a/d5081a28bf5ba41a5f4ca2f3fc1d813b.jpg http://interiorsdesign.blog.com/files/2013/04/e4f2a29b3fcb2f7209ba51f598bd7109.jpg http://30.media.tumblr.com/tumblr_lmbgdwWMlW1qb83abo1_500.jpg http://2.bp.blogspot.com/_wMTvg2XrzpU/S_zTYzLgWII/AAAAAAAAFas/C9BsDgbB7RU/s1600/carmobel2.jpg http://projektowaniewnetrz.eu/akademia2/wp-content/uploads/2012/01/biale_wnetrza_biurko_pokoj_dzienny_biale_meble1.jpg http://images1.afamily.channelvn.net/Images/Uploaded/Share/2009/07/05/44151.13.PNG http://comfortablehomedesign.com/wp-content/uploads/2011/01/Home-Office-Decor-Letter-of-Intent.jpg http://lh5.ggpht.com/_RqKRY3dm-Zg/S445fu6EV7I/AAAAAAAAEV4/EO9KDYatWhk/%5BUNSET%5D.jpg?imgmax=800 http://staceysheppard.files.wordpress.com/2012/09/hubsch-interior-ocassions-range-020.jpg http://25.media.tumblr.com/tumblr_lukj2aqUX11r2r1wuo1_500.jpg http://2.bp.blogspot.com/-SkoxAVjdB94/Txkp0e_LnyI/AAAAAAAAAI4/X_4roqlGYQY/s1600/Charme10_carrousel_gallery_xl%5B1%5D.jpg http://designyourlife.pl/wp-content/uploads/2013/01/4.jpg http://1.bp.blogspot.com/-hlQD8vHdFGE/Ty8PzbxD7FI/AAAAAAAACRs/1A61Y_BW8gM/s1600/loft+strych+uzytkowy+skosy+biuro+skandynawski+styl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 02.05.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Jejku Ewciu ale masz elegancką kotłownię ta przestrzeń i rurki tak równiutko ułożone, że aż mnie zazdrość ściska Na moich marnych 5 m2 z sanitarnych gadżetów zmieściłą się tylko mini umywalka Nie mam pojęcia jak oni projektują te kotłownie, że nawet zasobnik ciężko wcisnąć nie mówiąc już o skłądowaniu opału A wiesz, że ja też kupiłam płytki do kotłowni. Leżą w garażu bo nie zdążyliśmy ich położyć przed rurkami Teraz już nie widzę dla nich nadziei, może uda się wcisnąć kawałek za umywalką ale za rurki to już nikt nic nie wciśnie To moje najbardziej loftowe pomieszczenie Trzecia wersja gabinetu bardzo bardzo Fajnie wyodrębniła się przestrzeń do pracy i oddzielna wypoczynkowa. Można na chwilkę odejść od biurka i odsapnąć podziwiając piękne widoczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 02.05.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ewa wizki super! zdolniacha! widze ,że temat pompy rozgorzał, czy zastanawiacie sie nad tą co Ci zalinkowałam, czy masz cos innego na uwadze w tej cenie??moze ktos z forumowiczów ma taka zamontowaną. moj kierownik( człowiek z wiedzą, zanim cos kupi przeanalizuje) chwali , bo w domu ma ogrzewanie na olej i na samą wode użytkową spalał ok 1tys litrów , czyli kwota niemała, a teraz mowi , ze wydatki nieprównywalne i po jednym sezonie pompa zwrócona. tyle wiem , wiec sie dziele jakbyscie tez cos wiedziały dajcie znać pozdrawiam gorąco z Mazur mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 02.05.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 wysłałam Ci namiary Wiem, wiem i dziękuję :rolleyes:Powoli zaczynam kombinować Nie mam pojęcia jak oni projektują te kotłownie, że nawet zasobnik ciężko wcisnąć nie mówiąc już o skłądowaniu opału Niestety w większości projektów kotłownie przewidują tylko na ogrzewanie gazowe lub prąd stąd taki metraż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts