anitka89 02.05.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ewciu, podziwiam Twoje szaleństwa w mydeco;) ja ciągle obiecuje sobie ze przysiade do tego programu ale narazie korzystamy z majówkowego Słonca w Świnoujsciu.Nie kmentowałam do tej pory gabinetu bo do żadnego układu nie byłam przekonanana ale ten ostatni moim zdaniem jest w 100% trafiony. A ponieważ mama bardoz podobny gust do Pesteczki wiec podpisuje sie pod tym co ona Ci napisała w związku z tym rozplanowaniem. teraz pozostaje czekać na realizację planu:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 02.05.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 O jejku ilez tu sie dzieje - ide nadrobic braki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.05.2013 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Jejku Ewciu ale masz elegancką kotłownię ta przestrzeń i rurki tak równiutko ułożone, że aż mnie zazdrość ściska Na moich marnych 5 m2 z sanitarnych gadżetów zmieściłą się tylko mini umywalka Nie mam pojęcia jak oni projektują te kotłownie, że nawet zasobnik ciężko wcisnąć nie mówiąc już o skłądowaniu opału A wiesz, że ja też kupiłam płytki do kotłowni. Leżą w garażu bo nie zdążyliśmy ich położyć przed rurkami Teraz już nie widzę dla nich nadziei, może uda się wcisnąć kawałek za umywalką ale za rurki to już nikt nic nie wciśnie To moje najbardziej loftowe pomieszczenie Trzecia wersja gabinetu bardzo bardzo Fajnie wyodrębniła się przestrzeń do pracy i oddzielna wypoczynkowa. Można na chwilkę odejść od biurka i odsapnąć podziwiając piękne widoczki. Dziękuję Małgosiu A Ty masz też kocioł na paliwo stałe? Byłam przekonana, że cieszysz się instalacją gazową . Gdybym ja mogła mieć gaz, to niechże moja kotłowienka ma i 3 metry Płytki układaliśmy już po tym jak były rurki Trzeba było wyciągać wkręty i wiercić na nowo w płytkach, ale nie było to jakoś specjalnie kłopotliwe. Najważniejsze jest to, czy za rurkami masz miejsce? Nasza glazura z promocji jest cienka, więc nie potrzebowała dużo . Cieszę się, że trzecia wersja gabinetu też się Tobie podoba . Ewa wizki super! zdolniacha! widze ,że temat pompy rozgorzał, czy zastanawiacie sie nad tą co Ci zalinkowałam, czy masz cos innego na uwadze w tej cenie??moze ktos z forumowiczów ma taka zamontowaną. moj kierownik( człowiek z wiedzą, zanim cos kupi przeanalizuje) chwali , bo w domu ma ogrzewanie na olej i na samą wode użytkową spalał ok 1tys litrów , czyli kwota niemała, a teraz mowi , ze wydatki nieprównywalne i po jednym sezonie pompa zwrócona. tyle wiem , wiec sie dziele jakbyscie tez cos wiedziały dajcie znać pozdrawiam gorąco z Mazur mariola Mariolu bardzo przepraszam, że przekręciłam Twoje imię, ale masz taki nick, który nie chce mi przejść przez klawiaturę i skróciłam go do Joli . Chciałam Ci bardzo podziękować, że zmotywowałaś mnie ponownie do myślenia o pompie do cwu, bo jestem na takim etapie, że już mi wszystko jedno - byle skończyły się prace z "flakami". Nie szukałam niczego innego - opis tej którą wrzuciłaś bardzo mi się spodobał . W poniedziałek skontaktujemy się z naszym instalatorem i zobaczę jaki jest jego stosunek do tematu. Pozdrawiamy serdecznie Mazury Wiem, wiem i dziękuję :rolleyes:Powoli zaczynam kombinować Ewciu, podziwiam Twoje szaleństwa w mydeco;) ja ciągle obiecuje sobie ze przysiade do tego programu ale narazie korzystamy z majówkowego Słonca w Świnoujsciu. Nie kmentowałam do tej pory gabinetu bo do żadnego układu nie byłam przekonanana ale ten ostatni moim zdaniem jest w 100% trafiony. A ponieważ mama bardoz podobny gust do Pesteczki wiec podpisuje sie pod tym co ona Ci napisała w związku z tym rozplanowaniem. teraz pozostaje czekać na realizację planu:bye: Macie tam słońce? Super . "Uwielbiam" prognozy - miało być odwrotnie - południe ciepłe i słoneczne, a północ zimna. Tymczasem na Śląsku dzisiaj cały dzień leje . Dziękuję za Twoją opinię Anitko O jejku ilez tu sie dzieje - ide nadrobic braki Coś długo nie wracasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.05.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 No Kochana, siedzieliscie w tej kotłowni tak cicho i wysiedzieliscie efekt jest super, bardzo mi się podobają te płytki, myślę że pod kątem praktycznym to też dobry wybór, acha i z doświadczenia powiem, że zrobienie kotłowni na początki jest dobre, bo można sie potem przynajmniej po robocie umyć przy następnych pomieszczeniach. Trzymam kciuki za wylewki, dla mnie to był bardzo fajny moment, gdy nagle pojawiła sie podłoga. Jesli mogę coś doradzić; do wylewek rozwija się taka taśmę dylatacyjna przy ścianach, standardowa to 5mm grubości, my kupiliśmy 10mm i potem obcielismy ok 1,5cm powyżej poziomu wylewki, wtedy zyskujesz gotów dylatację pod podłogi, płytki, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.05.2013 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 No wiesz, że ja nie bardzo lubię pisać co się dzieje technicznie, bo dzieje się wolno i nierzadko z "atrakcjami". Martwiłam się trochę, że te lustrzanki ciężko będzie doczyścić, ale przetarłam je na szybko suchą pieluchą i lśnią pięknie . Kosztowały tyle, że grzech było zostawić na palecie . Będzie szybciej je ogarnąć niż malować . Tym bardziej, że przy tulu rurkach to byłyby akrobacje z pędzlem . Dziękuję Marzenko za rady w sprawie taśmy. U nas taśmy już są. Chyba tylko wokół słupów mamy podwójnie. Będę pamiętała o tym odcięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 04.05.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 No no no kotłownia cała w płyteczkach -super !!! Fajne połączenie pomieszczenia sanitarnego z kotłownią Wizualki gabinetu są przepiękne,sama taki chciałabym mieć Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.05.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) No dobra - wróciłam Zawsze wracam, tylko czasem dłużej mi schodzi Kotłownia przepiękna, a gabinet - marzenie. No i co ja mam ci więcej napisać no. Same achy i ochy. Więcej! czekam na więcej!!!! (zwlaszcza na ogródek - weż sobie załóż jakis warzywnik zebym miała z kim o rzodkiewce pogadać, co?) Aaa, u nas kocioł gazowy 400l - miał byc 250l, ale zwiększylismy bo może kiedys do głowy nam przyjdzie robienie solarów (instalacja rozprowadzona, wystarczy kupic "talerze") Edytowane 4 Maja 2013 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpestka 06.05.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Ewa, przyszłam zobaczyć gabinet. wygląda fajnie i cieszę się, że Ci się podoba. Ale jak to mówią i tak zobaczysz na żywo co Ci będzie odpowiadało najbardziej:yes:. Jak już tak szalejesz w tym programie, to zobacz może jeszcze taka wersję: układ ten sam, ale cegłę (może czerwoną?) wrzuć na ścianę z regałami i usuń im plecy, tak aby cegłę było widać między półkami. Pozdrawiam i zazdroszczę entuzjazmu w urządzaniu. Pa Edytowane 6 Maja 2013 przez bpestka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 06.05.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Cześć Ewcia, rzeczywiście nowa wersja jest korzystniejsza pod względem podziału przestrzeni - obszar do pracy zrobił się bardziej uporządkowany i kameralny. Nie jestem za to fanką kanapy ustawionej w ten sposób, ale wynika to pewnie wyłącznie z tego, że zwyczajnie nie lubię nie widzieć co mam za plecami. Takie zboczenie dziwne. Jeśli Wam to nie będzie przeszkadzało, myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać Inspiracje i tym razem nam się powtarzają :) Ale kilku nie znałam, podkradłam więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.05.2013 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 No no no kotłownia cała w płyteczkach -super !!! Fajne połączenie pomieszczenia sanitarnego z kotłownią Wizualki gabinetu są przepiękne,sama taki chciałabym mieć Buziaczki Dziękuję Aguś . Cieszę się, że zaglądasz No dobra - wróciłam Zawsze wracam, tylko czasem dłużej mi schodzi Kotłownia przepiękna, a gabinet - marzenie. No i co ja mam ci więcej napisać no. Same achy i ochy. Więcej! czekam na więcej!!!! (zwlaszcza na ogródek - weż sobie załóż jakis warzywnik zebym miała z kim o rzodkiewce pogadać, co?) Eee... no właśnie - może jakaś konstruktywna krytyka? Na tym etapie jest mi najbardziej potrzebna i najmniej boli O rzodkiewce kochana to jeszcze długo nie pogadam , ale będę się pilnie uczyć u Ciebie . Ewa, przyszłam zobaczyć gabinet. wygląda fajnie i cieszę się, że Ci się podoba. Ale jak to mówią i tak zobaczysz na żywo co Ci będzie odpowiadało najbardziej:yes:. Jak już tak szalejesz w tym programie, to zobacz może jeszcze taka wersję: układ ten sam, ale cegłę (może czerwoną?) wrzuć na ścianę z regałami i usuń im plecy, tak aby cegłę było widać między półkami. Pozdrawiam i zazdroszczę entuzjazmu w urządzaniu. Pa Jeszcze raz dziękuję Beato . W programie pobawię się z przyjemnością jak tylko będę miała więcej czasu Mój entuzjazm ma różne stadia . Nie wiem czy będzie w ogóle cegła w tym pokoju. Gdy bawiłam się wizkami dałam tam tę tapetę w białą cegłę (bo to tapeta w programie) i efekt podobał mi się bardziej niż czysta ściana. Oczywiście jeśli dawałabym cegłę to prawdziwą (a nie tapetę) . Tymczasem gdy wizki pokazałam mojemu M. to zamiast słusznego zachwytu i rzeczowej oceny układu usłyszałam: ZNOWU CEGŁA???!!! No i wiadomo... entuzjazm opadł Cześć Ewcia, rzeczywiście nowa wersja jest korzystniejsza pod względem podziału przestrzeni - obszar do pracy zrobił się bardziej uporządkowany i kameralny. Nie jestem za to fanką kanapy ustawionej w ten sposób, ale wynika to pewnie wyłącznie z tego, że zwyczajnie nie lubię nie widzieć co mam za plecami. Takie zboczenie dziwne. Jeśli Wam to nie będzie przeszkadzało, myślę, że nie ma się nad czym zastanawiać Inspiracje i tym razem nam się powtarzają :) Ale kilku nie znałam, podkradłam więc Cieszę się Dropinko, że coś dla siebie znalazłaś w inspiracjach . Ja mam teraz właśnie tę sofę na środku pokoju. Za nią jest aneks kuchenny, więc przywykłam, że zawsze coś się dzieje za plecami tej kanapy . Nie mogę się doczekać aż ustawię tak meble i sprawdzę czy będzie ok, bo ten układ bardzo przypadł mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 09.05.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witaj Ewus. Kotlownia z kacikiem sanitarnym- rewelacja! Swietny pomysl 2 w 1 Super rowno ulozona podlogowka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.05.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Julianna, a może zamiast cegły bielone deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 14.05.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 A Ty masz też kocioł na paliwo stałe? Byłam przekonana, że cieszysz się instalacją gazową . Gdybym ja mogła mieć gaz, to niechże moja kotłowienka ma i 3 metry Płytki układaliśmy już po tym jak były rurki Trzeba było wyciągać wkręty i wiercić na nowo w płytkach, ale nie było to jakoś specjalnie kłopotliwe. Mamy kocioł i zamierzamy palić peletem Niestety gazyfikację w naszej miejscowości zaczęli troszkę za późno kocioł śmigał już od roku jak rura do nas dotarła a i tak nie było chętnych do inwestycji w gazociąg na osiedlu. U nas jest dużo pustych działek i właściciele puki co nie mają zamiaru się budować a tym samym nie interesuje ich gaz Musieli byśmy sami płacić za całe przyłącze, do tego instalacja wewnątrz budynku, to niestety stanowczo za drogo, szczególnie w sytuacji gdy mamy już jeden kocioł. Z płytkami muszę dokładnie sprawdzić, może jednak zmieściły by się za rurkami. Tylko u nas jest tak koszmarnie ciasno, ze położenie ich to będzie wyczyn ekwilibrystyczny i tych wkrętów jest tak dużo. Mam wrażenie że u ciebie tych rurek jest jakoś mniej u mnie to istna plątanina Ja cegiełkę widzę na każdej ścianie i w każdym pokoju i o zgrozo mąż mnie wcale nie stopuje, a czasem by mógł Może rzeczywiście pomyśl o białych dechach, też są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.05.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Ewuś co tam słychać na polu walki ? Bedę w weekend w Twoich okolicach na komunii chrześnicy mojego P. wiec pomacham w Twoją stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.05.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 heeeeeeej Ewa co taka cisza ?? rozumiem, ze praca wre nie wiem czy pytalam - na jakiej wysokosci montujesz baterie do Aurory ?? my robilismy przymiarki i tak 70cm od podlogi ......... wczesniej na surowo, bez baterii w recej i wanny w poblizu myslalam, ze 80 to minimum, ale chyba to jest za wysoko jak myslisz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 20.05.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 hej Ewa , ja z prośba do Ciebie i innych dziewczyn- czy pomozecie w ustawieniu mebli dla 5 -latka? zobaczyłam Twoje projkety u szocikowej mamy i pozazdrościłam moze w wolnym czasie i umnie bys cos na szybkiego zdziałała tak nieśmiało proszę , oto link http://forum.muratordom.pl/showthread.php?215487-Pokoj-5-latka&p=5975634#post5975634 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 20.05.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 czesc Ewciu - widzę ze i ty zniknełas na dobre. Mam nadzieje, ze to tylkko piekna pogoda i mnostwo zajęć przy budowie domku. Dziekuję slicznie raz jeszcze za projekt. Za 5 dni bede się widziała z mamą - ona jeszcze nie widziała nowej wersji projektu bo nie ma netu. Ciekawe co powie ? Zostawiam wielkiego wiosennego przytulaka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 28.05.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Puk, puk???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.05.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Ewunia gdzie sie zapodzialas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.05.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Julianko tak wciagnela Cie wykonczeniowka czy wyjechalas na odpoczynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts