slonko 30.05.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Julianno mam nadzieje, ze u Was wszystko ok ? bo martwic sie zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.05.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Ewciu, mam nadzieję, że Cię hydraulik* nie wykończył. Wracaj do nas, bo się martwimy. * Nie pamiętam czy to hydraulik czy inny pieron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.05.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Spokojnie Dziewczyny, u Ewy po prostu sezon na pracę nieco ponad normę. Wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.05.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Spokojnie Dziewczyny, u Ewy po prostu sezon na pracę nieco ponad normę. Wróci czekam zatem grzecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.05.2013 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) Dziewczyny Kochane :hug: Ściągnęłyście mnie dzisiaj myślami . Bardzo Wam dziękuję za pamięć i za to, że zaglądacie . Ogromnie Was przepraszam za milczenie, ale ten okres to dla mnie zazwyczaj najwięcej pracy zawodowej. Jakoś staram się ją ogarnąć, ale jeszcze dużo przede mną. Dzisiaj - przy święcie, robię sobie miły odpoczynek zaglądając między innymi na FM Nie nadrobię wszystkiego w ulubionych wątkach, ale przynajmniej u siebie nie mam dużo zaległości . Wylewki mamy już wszystkie. Połowa (anhydryt) była już na początku maja, a w ubiegłą sobotę zrobili cementowe na górze. To dowód (cementowych nie zdążyłam jeszcze uwiecznić) http://img811.imageshack.us/img811/2601/p5110320.jpg http://img856.imageshack.us/img856/2346/p5110344.jpg http://img856.imageshack.us/img856/4736/p5110328.jpg Rozglądamy się za ociepleniem poddasza. Korci nas pianka otwarto-komórkowa. Jeśli macie jakieś sprawdzone, potwierdzone informacje o jej sensowności i użytkowaniu to będę wdzięczna . Naczytałam się w sieci, ale wiadomo, że każda sroczka swój ogonek chwali, więc wiedzę marketingową już posiadam . Teraz przydałoby się nieco rzeczywistości . Jesteśmy też po rozmowach z kominkowym. Zgodnie z umową miał być do końca maja, ale na cuda już nie liczę Parę dni temu na budowie zastała nas burza, a po niej to http://img838.imageshack.us/img838/9022/20130520200250.jpg I to http://img543.imageshack.us/img543/2203/20130520201252.jpg A to widoki z naszego dachu http://img825.imageshack.us/img825/6109/p5180394.jpg http://img59.imageshack.us/img59/2143/p5180398.jpg Witaj Ewus. Kotlownia z kacikiem sanitarnym- rewelacja! Swietny pomysl 2 w 1 Super rowno ulozona podlogowka:yes: Dziękuję Alusia Julianna, a może zamiast cegły bielone deski. Ja cegiełkę widzę na każdej ścianie i w każdym pokoju i o zgrozo mąż mnie wcale nie stopuje, a czasem by mógł Może rzeczywiście pomyśl o białych dechach, też są piękne Pesteczko, Twosiu - To jest myśl . Spróbuję zrobić to na wizualizacji. Ewuś co tam słychać na polu walki ? Bedę w weekend w Twoich okolicach na komunii chrześnicy mojego P. wiec pomacham w Twoją stronę O widzisz jaki mam zapłon Iwonko . Mam nadzieję, że uroczystość była udana i pogoda Wam dopisała . heeeeeeej Ewa co taka cisza ?? rozumiem, ze praca wre nie wiem czy pytalam - na jakiej wysokosci montujesz baterie do Aurory ?? my robilismy przymiarki i tak 70cm od podlogi ......... wczesniej na surowo, bez baterii w recej i wanny w poblizu myslalam, ze 80 to minimum, ale chyba to jest za wysoko jak myslisz ?? Praca wre Słonko, ale w mojej mózgownicy i bynajmniej nie w kwestiach budowlanych . Mam rury wypuszczone pod baterię dokładnie 70 cm od wylewki. Powinno być ok, bo wanna ma w środku około 55 cm. Teraz trudno mi ją zmierzyć, ale tak chyba jest. hej Ewa , ja z prośba do Ciebie i innych dziewczyn- czy pomozecie w ustawieniu mebli dla 5 -latka? zobaczyłam Twoje projkety u szocikowej mamy i pozazdrościłam moze w wolnym czasie i umnie bys cos na szybkiego zdziałała tak nieśmiało proszę , oto link http://forum.muratordom.pl/showthread.php?215487-Pokoj-5-latka&p=5975634#post5975634 Mariolu przepraszam, ale nie było mnie tu długo i nie wiedziałam, że potrzebujesz pomocy. Zajrzę oczywiście, tylko z wizualizacjami teraz to może być ciężko, bo nie mam tyle czasu . Chyba, że już Ci jakaś dobra dusza pomogła . czesc Ewciu - widzę ze i ty zniknełas na dobre. Mam nadzieje, ze to tylkko piekna pogoda i mnostwo zajęć przy budowie domku. Dziekuję slicznie raz jeszcze za projekt. Za 5 dni bede się widziała z mamą - ona jeszcze nie widziała nowej wersji projektu bo nie ma netu. Ciekawe co powie ? Zostawiam wielkiego wiosennego przytulaka! Madziu i jak Mama? Przypadło jej do gustu? Puk, puk???? Hej Aniu Ewunia gdzie sie zapodzialas? Aneczko jestem, jestem, tylko ze zmęczenia już siły na przyjemności (czyt. FM) nie mam . Ale mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. A co u Ciebie Mamusiu? Jak Antoś? Julianko tak wciagnela Cie wykonczeniowka czy wyjechalas na odpoczynek? Mmm... odpoczynek, to moje największe obecnie marzenie . Musi poczekać do końca lipca. A wiesz Małgosiu, że mam nowy ranking kotłów. Teraz chodzi mi po głowie ten http://www.metalfachtg.com.pl/public/upload/panel/sd%20duo_thumb265x275.jpg Źródło Nie wiem kiedy i czy w końcu coś kupimy Julianno mam nadzieje, ze u Was wszystko ok ? bo martwic sie zaczynam Nie martw się Ewciu, mam nadzieję, że Cię hydraulik* nie wykończył. Wracaj do nas, bo się martwimy. * Nie pamiętam czy to hydraulik czy inny pieron Dobrze pamiętasz Reniu to ten pieron I powiem Wam, że... dojrzewamy do tego by ostatni etap CO zlecić innej firmie. Z tamtym jesteśmy rozliczeni, więc nie ma problemu, a gdy pomyślę sobie, że przy ewentualnych kłopotach z kotłem będziemy musieli kontaktować się z nim, to jest to wystarczająca motywacja by szukać innej firmy. W poniedziałek ma do nas zajrzeć dystrybutor powyżej wrzuconego kotła, więc jest szansa na nową współpracę Spokojnie Dziewczyny, u Ewy po prostu sezon na pracę nieco ponad normę. Wróci Dziękuję Pesteczko czekam zatem grzecznie Twoja cierpliwość została nagrodzona Edytowane 30 Maja 2013 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.05.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Twoja cierpliwość została nagrodzona 2 godzinki...nie jest źle :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 30.05.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Fajnie, że jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Supr, ze sie pokazalas . O rany, kotly. Musze ywaznie czytac co i dlaczego wybieracie, moze mi sie przyda? U nas ok sa dni lepsze (dzis) i gorsze (wczoraj ) ale dajemy rade. Młode wazy juz ponad 6kg, jest cudowne i ma skonczone 2 miesiace . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 31.05.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 EWA , bardzo bardzo dziekuję Tobie za wizki!!!!!!!!!!! Jestes wielka!!jakby jakas dobra duszyczka jeszcze cos podpowiedziła bede wdzieczna :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?215487-Pokoj-5-latka&p=5975634#post5975634 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 31.05.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Ewuś nie przejmuj się :rolleyes:mnie też tyle samo czasu nie było na FM.\\ To to są wylewki niesamowite, myślałm że juz kładziecie płytki takie ładniutkie . A widok z okien dachowych pierwsza klasa !!! Jest piękny Ściskam :hug:mając nadzieje że wszystko u Ciebie w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.06.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Ewuniu, bardzo często o Tobie myślałam:) Masz piękne te wylewki, aż żal czymś zakrywać, świetnie błyszczą. I jeszcze te upajające widoki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.06.2013 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) 2 godzinki...nie jest źle :lol2: Fajnie, że jesteś Supr, ze sie pokazalas . O rany, kotly. Musze ywaznie czytac co i dlaczego wybieracie, moze mi sie przyda? U nas ok sa dni lepsze (dzis) i gorsze (wczoraj ) ale dajemy rade. Młode wazy juz ponad 6kg, jest cudowne i ma skonczone 2 miesiace . Aniu, a dlaczego interesują Cię kotły? Masz coś w planach? Czym teraz grzejecie? Z maluszkami tak już jest, że raz lepiej raz gorzej. Julianna dwa tygodnie temu skończyła 3 latka, a nadal miewa dni z "humorami" . Pięknie rośnie Antoś - waga książkowa . Nie chce się wierzyć, że to już 2 miesiące EWA , bardzo bardzo dziekuję Tobie za wizki!!!!!!!!!!! Jestes wielka!! Proszę . Jeśli na coś się nada to się cieszę. I przepraszam osoby do mnie mailujące, ale nie dam rady teraz niczego wizualizować . Nie mam nawet czasu na swoje, a muszę w końcu pomyśleć nad pokojem dla Julianny. Ewuś nie przejmuj się :rolleyes:mnie też tyle samo czasu nie było na FM.\\ To to są wylewki niesamowite, myślałm że juz kładziecie płytki takie ładniutkie . A widok z okien dachowych pierwsza klasa !!! Jest piękny Ściskam :hug:mając nadzieje że wszystko u Ciebie w porządku. Ty Aguś jesteś usprawiedliwiona, bo już mieszkasz . Dziękuję za miłe słowa. Wylewka faktycznie ładniutka . Mam nadzieję, że się sprawdzi. Ten widok zawsze cieszy moje oczy i serce. Boję się tylko, że nim zamieszkamy, to staną tam już inne domy, ale póki są dofinansowania do upraw, to widoki mamy gwarantowane . Edytowane 1 Czerwca 2013 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.06.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Ewuniu, bardzo często o Tobie myślałam:) Masz piękne te wylewki, aż żal czymś zakrywać, świetnie błyszczą. I jeszcze te upajające widoki... Agagtkaaaaaa :hug: Ale się cieszę . Jak się czujesz? Jak się mieszka? Biegnę do Ciebie poczytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.06.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Mam urodziny w podobnym czasie jak Twoja Julianka:) Jeszcze się nie mieszka, ale już prawie prawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.06.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Ewka wylewki anhydrytowe wygladaja jak docelowa podloga Bardzo fajnie to wyszlo i zaluje ze kiedy ja robilam swoje nie wiedzialam nic o takim wynalazku (zbyt pobieznie podeszlam do tematu ) Ja tez na razie odpuscialm sprawe kotla bo do lipca mam troche innych spraw na glowie ale podczas wakacji bede miec duuuuuzo czasu wieczorkami (dzieci wyjezdzaja na cale 2 msc do PL) wiec pewnie znow zaczne cos o tym czytac. Wlasciwie to mi sie nie chce zajmowac tym tematem ktory mnie kompletnie nie pasjonuje :lol2:no ale cos wybrac trzeba Jesli chodzi o ocieplenie poddasza pianka to wydaje mi sie ze jest to bardzo dobry pomysl. Taka pianka na pewno duzo lepiej uszczelni wszystkie miejsca niz wata ktora musi byc jeszcze dobrze zrobiona. Zapytaj Karoline ( do 3 razy sztuka) bo ona obecny dom ocieplala pianka i chyba poprzedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.06.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Julianko... jeśli bywasz w M1 to gdzieś niedaleko mieszkasz? jeśli tak, to może jesteś gdzieś po sąsiedzku... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.06.2013 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Julianko... jeśli bywasz w M1 to gdzieś niedaleko mieszkasz? jeśli tak, to może jesteś gdzieś po sąsiedzku... ? Arniko M1 w Zabrzu czy Czeladxi?Czy Ty blisko makro? Ewa ja mam pianką ocieplony dom i to otwartokomórkową własnie,zapomniałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 03.06.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ewo, to są..............wylewki????? A nie cudowna, gotowa podłoga docelowa?????????? Przepiękne - i zazdrosna jestem, moje tak nie wyglądają - ale ja mam zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.06.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ewuś tak patrzę na te wylewki anhydrytowe i ciesze sie ze bede też takie miała :rolleyes: tylkojeszcze muszę sie trochę uzbroić w cierpliwość .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 03.06.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Praca wre Słonko, ale w mojej mózgownicy i bynajmniej nie w kwestiach budowlanych . Mam rury wypuszczone pod baterię dokładnie 70 cm od wylewki. Powinno być ok, bo wanna ma w środku około 55 cm. Teraz trudno mi ją zmierzyć, ale tak chyba jest. Nie martw się oki to juz sie nie martwie ciesze sie, ze to "tylko" praca buziaczki dla 3-latki Julianna to juz duza dziewczyna piekne masz widoki wylewki cudne my tez mamy anhydryt (wszedzie) - i tak sie balam, by sie udalo, a zalewalismy w okropnych warunkach pogodowych, skoki temperatur i te sprawy ale wszystko dobrze poszlo i jest piekna rowna podloga w tym miesiacu planujemy panele lazienki mamy skonczone i slupek tez nawet fajnie wyszlo, wysokosc wlasnie na te 70cm dla baterii teraz musze wybrac tapete do wiatrołapu - co myslisz o tej ?? wlasciwie pytanie do wszystkich Was, ktorzy macie ochote spojrzec i sie wypowiedziec http://www.wallpaperdirect.co.uk/wdimages/080596orig.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts