Arnika 03.06.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Basia niedaleko Cz-i. do Makro w S-cu też nie mam daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.06.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Mam urodziny w podobnym czasie jak Twoja Julianka:) Jeszcze się nie mieszka, ale już prawie prawie:) Maj to najpiękniejszy czas na urodzinki . Wiosna budzi do życia i wszystko rodzi się na nowo . Wszystkiego najlepszego Agatko Ewka wylewki anhydrytowe wygladaja jak docelowa podloga Bardzo fajnie to wyszlo i zaluje ze kiedy ja robilam swoje nie wiedzialam nic o takim wynalazku (zbyt pobieznie podeszlam do tematu ) Ja tez na razie odpuscialm sprawe kotla bo do lipca mam troche innych spraw na glowie ale podczas wakacji bede miec duuuuuzo czasu wieczorkami (dzieci wyjezdzaja na cale 2 msc do PL) wiec pewnie znow zaczne cos o tym czytac. Wlasciwie to mi sie nie chce zajmowac tym tematem ktory mnie kompletnie nie pasjonuje :lol2:no ale cos wybrac trzeba Jesli chodzi o ocieplenie poddasza pianka to wydaje mi sie ze jest to bardzo dobry pomysl. Taka pianka na pewno duzo lepiej uszczelni wszystkie miejsca niz wata ktora musi byc jeszcze dobrze zrobiona. Zapytaj Karoline ( do 3 razy sztuka) bo ona obecny dom ocieplala pianka i chyba poprzedni. Małgosiu, z wylewkami to mam trochę duszę na ramieniu, bo mój M. nie jest taki ufny w stosunku do "nowinek". Mam nadzieję, że wylewki się sprawdzą, a dzięki temu, że mamy w domu i tradycyjne i anhydrytowe będę mogła podzielić się wiedzą z porównania z tymi, którzy będą się wahać. W łazienkach położyliśmy tradycyjne. Mamy odpływy w posadzce i woleliśmy nie ryzykować tam z wylewką. Z kotłem już tracę nadzieję, że znajdę optymalny wariant. Dzisiaj nie przyjechali Ci nowi fachowcy. Mają być jutro... Dziękuję za informację o poddaszu Karoliny . Dawno u niej nie byłam. Nie zdziwię się jeśli już mieszka . Julianko... jeśli bywasz w M1 to gdzieś niedaleko mieszkasz? jeśli tak, to może jesteś gdzieś po sąsiedzku... ? Arniko, ja mieszkam bliżej tego drugiego M1 . Do Ciebie mam zatem jakieś 25-30 km. Ewa ja mam pianką ocieplony dom i to otwartokomórkową własnie,zapomniałaś? Nie zapomniałam Basiu To właśnie dzięki Tobie o niej zaczęłam tak intensywnie myśleć . Zbieram jak najwięcej doświadczeń i opinii, choć nie wiem czy to dobrze, bo na FM mieszane są opinie i mącą mi w głowie . Niebawem zasypię Cię gradem pytań . Przygotuj gradochron Ewo, to są..............wylewki????? A nie cudowna, gotowa podłoga docelowa?????????? Przepiękne - i zazdrosna jestem, moje tak nie wyglądają - ale ja mam zwykłe. Dziękuję Aneczko, a u Ciebie to już pewnie są położone gresy? Ewuś tak patrzę na te wylewki anhydrytowe i ciesze sie ze bede też takie miała :rolleyes: tylkojeszcze muszę sie trochę uzbroić w cierpliwość .... Cieszę się Iwonko . Będziesz zadowolona. A kiedy będą Wasze wylewki? oki to juz sie nie martwie ciesze sie, ze to "tylko" praca buziaczki dla 3-latki Julianna to juz duza dziewczyna piekne masz widoki wylewki cudne my tez mamy anhydryt (wszedzie) - i tak sie balam, by sie udalo, a zalewalismy w okropnych warunkach pogodowych, skoki temperatur i te sprawy ale wszystko dobrze poszlo i jest piekna rowna podloga w tym miesiacu planujemy panele lazienki mamy skonczone i slupek tez nawet fajnie wyszlo, wysokosc wlasnie na te 70cm dla baterii teraz musze wybrac tapete do wiatrołapu - co myslisz o tej ?? wlasciwie pytanie do wszystkich Was, ktorzy macie ochote spojrzec i sie wypowiedziec http://www.wallpaperdirect.co.uk/wdimages/080596orig.jpg A wiesz Słonko, że te wylewki mam właśnie dzięki Tobie? Mailowałyśmy jakiś czas temu i pisałaś o swoich. Wtedy zrobiłam "ostatnie podejście do tematu" z moim M. i ugiął się . Dziękuję za życzenia dla mojej Biedronki . Pochwalisz się swoimi łazienkami? Byłam u Ciebie, ale tam cichutko . Jestem bardzo ciekawa obu łazienek, a szczególnie tej z wanną Tapeta bardzo mi się podoba. Jest delikatna i efektowna zarazem Aaa... i jeszcze najgorsze... nie dość, że cieknie nam ciągle z niedokończonego dachu, to zaczęły nam przy tych deszczach przeciekać okna w górnych pokojach. Wygląda jakby puszczały uszczelki przy szybach . Okna kupowaliśmy solidne, trzyszybowe, z ocieplaną ramką. Nie spodziewałam się takiego zonka . Musimy czekać do 2 tygodni na serwis. Mam wrażenie, że nasz dom jest jak sitko . Edytowane 3 Czerwca 2013 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.06.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Cieszę się Iwonko . Będziesz zadowolona. A kiedy będą Wasze wylewki? hmmm...nie wiem.... moze koło lipca uda sie elektrykę + tynki a potem wylewki. Jako że podłogówkę robimy we własnym zakresie bo juz mamy doświadczenie a wylewki anhydrytowe to szybki temat wiec moze lipiec/sierpień...sama nie wiem. Musi być w tym roku bo Wigilia u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Julianna, jeśli to tylko uszczelki przy szybach, to nie jest jeszcze najgorzej. Nie mów, że Twój dom jak sito. Co ja mogę powiedzieć o swoim, skoro my mieliśmy problem z cieknącym potężnie w 4 miejscach dachem? Nie mogliśmy znaleźć przecieków, a lało się okropnie. Będzie dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.06.2013 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A wiesz Słonko, że te wylewki mam właśnie dzięki Tobie? Mailowałyśmy jakiś czas temu i pisałaś o swoich. Wtedy zrobiłam "ostatnie podejście do tematu" z moim M. i ugiął się . Dziękuję za życzenia dla mojej Biedronki . Pochwalisz się swoimi łazienkami? Byłam u Ciebie, ale tam cichutko . Jestem bardzo ciekawa obu łazienek, a szczególnie tej z wanną Tapeta bardzo mi się podoba. Jest delikatna i efektowna zarazem Ewa na prawde ? to fajnie, że i ja sie na cos przydalam mam nadzieje, ze bedziemy wszyscy zadowoleni z tych wylewek my juz grzalismy i wg mnie zachowuja sie naprawde dobrze U mnie cisza, bo po 1 malo mam czasu, a po 2 mysle, ze niewiele osob zaglada ....... Łazienkami pochwale sie, jak juz je posprzatam i wszystko bedzie zamontowane w docelowych miejscach wrzuce na chwile zdjecia calosci (dam wczesniej znac ) Nie mow, ze masz dom, jak sito ........ chyba takiego nie widzialas jesli uszczelki to nie jest najgorzej, oby teraz nie padalo, a firma serwis szybko dotarl Bedzie dobrze glowa do gory Mnie juz ten deszcz dobija, bo bloto wszedzie i nawet posprzatac po budownie nie mozna i co posprzatam w srodku to wszystko sie wnosi aaaaaaaaa i dziekuje za opinie odnosnie tapety to jesli moge to prosze o rade jeszcze raz w kwestii tapety dla coreczki wrzuce niedlugo u siebie moje typy zapraszam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.06.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ewciu nastraszyłaś mnie tymi oknami ja nawet nie pomyślałam żeby wspiąć się na poddasze i sprawdzić czy tam wszystko ok boję się wchodzić po drabinie więc w ogóle na poddasze nie zaglądam A u Ciebie widoczki z poddasza magiczne W pięknej okolicy się budujecie O wylewkach powtórzę za dziewczynami, naprawdę myślałam, ze to gotowa podłoga super wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.06.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 hmmm...nie wiem.... moze koło lipca uda sie elektrykę + tynki a potem wylewki. Jako że podłogówkę robimy we własnym zakresie bo juz mamy doświadczenie a wylewki anhydrytowe to szybki temat wiec moze lipiec/sierpień...sama nie wiem. Musi być w tym roku bo Wigilia u mnie Iwonko, to super wiadomość . Przecież lipiec już za pasem . No i plany wigilijne zobowiązują, więc trzeba się trzymać harmonogramu Julianna, jeśli to tylko uszczelki przy szybach, to nie jest jeszcze najgorzej. Nie mów, że Twój dom jak sito. Co ja mogę powiedzieć o swoim, skoro my mieliśmy problem z cieknącym potężnie w 4 miejscach dachem? Nie mogliśmy znaleźć przecieków, a lało się okropnie. Będzie dobrze:) Pesteczko, niestety jest fatalnie . Dach nam cieknie przy każdym deszczu z innej strony i na innej wysokości - zależy skąd zacina. Myślę, że to złe wykończenie przy ryzalitach i kominach. Cieknie w kilkunastu miejscach i codziennie znajdujemy plamy na tynku , albo wodę w wiaderku lub na folii, którą rozłożyliśmy profilaktycznie . A okna to (chyba) uszczelki przy samych szybach - te cienkie. Woda wycieka z ram skrzydeł i cieknie nam po wewnętrznym tynku, więc dostaje się do środka okna . Tego się zupełnie nie spodziewałam . http://img40.imageshack.us/img40/9360/zaznaczonawoda.jpg Ewa na prawde ? to fajnie, że i ja sie na cos przydalam mam nadzieje, ze bedziemy wszyscy zadowoleni z tych wylewek U mnie cisza, bo po 1 malo mam czasu, a po 2 mysle, ze niewiele osob zaglada ....... Łazienkami pochwale sie, jak juz je posprzatam i wszystko bedzie zamontowane w docelowych miejscach wrzuce na chwile zdjecia calosci (dam wczesniej znac ) Zaglądają, tylko cisza, więc też cicho siedzą . Czekam zatem na sygnał i Twoje łazienki . Nie mow, ze masz dom, jak sito ........ chyba takiego nie widzialas widzę u siebie. To naprawdę nie wygląda dobrze. Ja rzadko panikuję, ale mam już z leksza dosyć. Dobiły mnie te okna. Z dachem wiedzieliśmy, że jest jeszcze do skończenia, choć były już poprawki i nadal cieknie . aaaaaaaaa i dziekuje za opinie odnosnie tapety to jesli moge to prosze o rade jeszcze raz w kwestii tapety dla coreczki wrzuce niedlugo u siebie moje typy zapraszam i czekam Zajrzę oczywiście Ewciu nastraszyłaś mnie tymi oknami ja nawet nie pomyślałam żeby wspiąć się na poddasze i sprawdzić czy tam wszystko ok boję się wchodzić po drabinie więc w ogóle na poddasze nie zaglądam A u Ciebie widoczki z poddasza magiczne W pięknej okolicy się budujecie O wylewkach powtórzę za dziewczynami, naprawdę myślałam, ze to gotowa podłoga super wyszły Małgosiu to nie okna dachowe. To zwykłe okna (są na I piętrze). Nie mam aktualnego zdjęcia w całości tego okna. Na zdjęciach jest widoczne tylko w części (bardziej fotografowałam wylewki i wnękę do zabudowy). Mamy dwa takie i oba ciekną . Zresztą jedno z dachowych też czasem cieknie . Mówię Wam... sitko http://img191.imageshack.us/img191/3144/p5310050.jpg http://img29.imageshack.us/img29/9416/p5310051i.jpg Dziękuję za miłe słowa . Nam też się podoba, tylko wieje niemożebnie i chłodniej jest niż tam gdzie obecnie mieszkamy. Podłoga już nie wygląda tak ładnie To mleczko z góry trzeba zetrzeć zanim się cokolwiek na tej podłodze położy. Dzisiaj dotarł do nas nowy instalator CO. Na jutro obiecał przesłać ofertę. Zobaczymy czy zetnie z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.06.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Ewuniu na wszystko jest rada.Na pewno masz jeszcze gwarancje na okna-wezwij firme i niech to ogladna.Moze wystarczyc cos wyregulowac Ja to nawet nie wiem czy u nas cos cieknie bo rok na budowie nie bylam ale pamietam ze tez przed wylewkami mielismy wode na chudziaku kolo komina.Gosc wtedy mowil ze przy wiekszych deszczach moze zacinac i woda przedostaje sie przez kratki wylotowe. Teraz mamy wyleki i nie zauwazylam zeby bylo mokro tyle ze jak bylam to deszczu nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.06.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ewo masz dzielnego męża w dachu wykryje mankamenty,a z oknami trzeba sprawdzić...przykre,wkurzające,niepotrzebnie stresujące. Dziewczyny ja się boję,że ten deszcze to mi dom zmyje ze skarpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 05.06.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ewa na kazdej budowie zdarzaja sie przecieki - jesli Wy wiecie gdzie one sa to latwiej nim zaradzic wiem, wqrza to strasznie trzymam kciuki by odpowiednie ekipy to poprawily (bo mam nadzieje, ze w ramach gwarancji to zrobia i to szybko !!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 05.06.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Kuzwa, co jest! Dlaczego dekarze robia fuszerke! Oni robia ze a moze nie bedzie cieklo?? A jak bedzie to i tak nie moj interes czy jak to jest?Przeciez to jest ich praca to jest cos w czym sa specjalistami i co kazdy dach kazdy dom to jest od nowa historia ze nie wiedza jak dobrze zrobic okno zeby z niego nie cieklo?Mnie szlag trafia. Bo robisz jedno a za chwile to co bylo zrobione przed tygodniem sie psuje. Mozna obledu dostac.Ewa, wzywaj ekipe od okien i dekarzy. Nie dotykajcie tego tylko niech oni naprawiaja az bedziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.06.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 miałam napisaś że u mnie szczelnie....ale wczoraj na budowie byłam i jest nieszczelność w garażu nad którym jest balkon :sick:i trzeba bedzie coś z tym zrobić http://media-cache-ak2.pinimg.com/736x/fb/52/ee/fb52eea1373e28cb336bd8d3c1531d8b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 05.06.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Podłoga już nie wygląda tak ładnie To mleczko z góry trzeba zetrzeć zanim się cokolwiek na tej podłodze położy. jeszcze o tym mleczku mialam - tak, trzeba to zetrzec, zmiesc twarda miotłą ale pozniej zagruntujcie podloge (tak, jak sciany) nam tak doradzono i faktycznie dzieki temu mleczko wiecej sie nie sciera czekam na relacje po rozmowie z instalatorem i trzymam kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 05.06.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Trzymam kciuki, żeby udało się naprawić fuszerkę. Co do urodziny to rzeczywiście, w tych majowych jest coś pierwotnego, w zgodzie z Naturą Ucałuj Juliankę, bo mnie urodzinki już troszkę mniej cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 05.06.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ewus przykro mi z powodu przeciekow, mam nadzieje, ze da sie to jakos naprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.06.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Po moich doświadczeniach z dekarzami, niemożliwością wykończenia domu, bo ciekło, co tam lało się... jak bym takiego dorwała to pióra by się posypały.Niestety nie mogliśmy zamordować naszego głównego dekarza, bo zmarł. Wiem, że to wredne co piszę, ale przez niego nie mogliśmy sufitów zrobić i dom wiecznie wyglądał jak pobojowisko, a ocieplenie trzeba było w wielu miejscach wymienić. Ewa, skoro cieknie, gdy zacina, to może podciekać nawet pod gąsiory na kalenicy. To była ostatnia i najmniej podejrzana rzecz u nas, a jednak tak się okazało. Obróbki kominowe i „wodospad” spod kalenicy płynący po krokwiach. Zaciekało podczas dużych deszczy. Wiatr z odpowiedniej strony też powodował cieknięcie nawet przy byle deszczyku. Najgorsze, że ciekło też, gdy rozpuszczała się czapa śniegu na dachu.Ciekawe, że nie udało nam się uzyskać efektu cieknięcia przy pomocy lania wody na dach. J. latał z wężem podłączonym do myjki ciśnieniowej i ostrym strumieniem lał w wątpliwe miejsca i nic. Dekarze też sprawdzali polewając, bo lato było suche. Dlatego przyjęliśmy dach. Są specjalne taśmy rozprężne, które służą do uszczelnień http://folnet.pl/towar/tasma-rozprezna-szerokosc-10mm-soudalNa tej stronie są też znakomite uszczelniacze dekarskie Soudal. Poza tym warto to przejrzeć, żeby zorientować się w materiałach i możliwościach.Podrzucam Ci to, bo do rozmowy z dekarzami musicie się solidnie przygotować. Oni niestety zawsze udają mądrzejszych niż są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 05.06.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ewuniu kotłownia piękna, sama chciałabym taką... łazienkę Wylewki zachwycają gładkością, połyskiem... Z przeciekami niefajnie Wierzę, że szybko się to wyjaśni i zostanie naprawione. A w ogóle to stęskniłam się za Twoimi opowieściami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 05.06.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ewciu nie smutaj się będzie dobrze, wszystkie trzymamy kciuki a Ty przyciśnij fachofców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 05.06.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ojej, jak przykro z tymi przeciekami Niefajnie jak człowiek się cieszy że ładnie idzie do przodu a po chwili okazuje się że ktoś coś spaprał. Okna pewnie na gwarancji, więc firma powinna poprawić. Za to zupełnie nie wiem co z dachem:-( Trzymam kciuki za pomyślne usunięcie przecieków. Czekam na dobre wieści, bo na pewno niedługo takie zamieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.06.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ewciu nie mam ostatnio czasu na nic, nawet na podczytywanie ulubionych watków. Wpadam więc na chwilke tylko zeby sie przywitac. Zerknęłam na kilka postów i .... trzymam kciuki za te wszystkie przecieki, nacieki i za pana od CO, zeby z cena nie przesadził. Trzymaj sie ciepło i walcz o swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts