pestka56 17.07.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 No, właśnie ta wielkość. Dlatego u mnie sosna wylądowała na podłodze. U mojej sąsiadki leży lita deska na podłogówce. W marcu (chyba) specjalnie ją odpytałam, bo dom wystawiony na sprzedaż, sprząta na błysk 2 razy w tygodniu, żeby było jak na wystawie w każdej chwili, a pod oknami w salonie 0,5 cm dziury między deskami. W 3 miejscach wprawdzie tylko, ale ona taka perfekcjonistka... powiedziała, że to w okresie zimowym się nieco rozsycha i tylko w tym miejscu na powierzchni 1 m2, a caly salon ma ponad 50 m2 i wszystko z podłogówką. Jak chcesz to wycisnę z niej wszystkie informacje.U mnie podłoga leży na 5 cm grubości legarkach i pomiędzy legarkami leżą rurki podłogówki zatopione w wylewce. Podłoga w ogóle nie pracuje. Z tym, że my zimą mamy w salonie poniżej 20, chyba, że dohajcujemy kominkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 18.07.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 No, ja to ciepłolubna jestem i zimą mam ze 23-24 stopnie...., a deska przy dotyku to nawet lekko ciepława była (a chyba nie powinna ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 U mnie tyle, że nie jest zimna jak stanę boso, ale u sąsiadki jest lekko ciepła.Poza tym u mnie deska nie styka się z wylewką. Pod podłogą (pod deskami) jest te 5 cm przestrzeni. Nagrzewa się powietrze i od niego dopiero deski. Są kladzione na felc, ale ciepłe powietrze szparami idzie do góry i to całe ogrzewanie. Mam jeszcze dwa kaloryfery na ścianie, ale to przy wejściu z przedpokojo-wiatrołapu do salonu. U mnie jest cały dół otwarty – salon, hol i kuchnia mają coś koło 90m2 i wysoko jest, bo większość tej powierzchni ma sufit skośny, aż po kalenicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 18.07.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Łał, Pestko, musi to nieziemsko wyglądać - taka przestrzeń ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 20.07.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 (edytowane) Ewciu, ładne deski wybraliście, ze stołem fajnie grają u mnie na monitorze z szarością płytki też prezentują sie bardzo dobrze. Potwierdzam opinie Channel, psy bardzo niszczą drewnianą podłogę . U moich rodziców parkiet, chyba bukowy, jest mocno powgniatany od pazurów i wcale nie wygląda to szlachetnie. W podobnym stanie są schody dębowe Może w rustykalnym wnętrzu taka szlachetna patyna była by plusem ale w nowoczesnym wnętrzu nie wygląda to fajnie. U mnie jak wiesz ze względu na psa "deska ceramiczna" tak to się teraz pięknie nazywa Edytowane 20 Lipca 2013 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.07.2013 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Ewciu może ja nieumiejętnie z nich korzystam najwięcej szkód zrobiły źle podklejone krzesła, gdzie niegdzie wydarły mi dekę do "żywego", psy tylko wyżłobień narobiły. Za to po sezonie grzewczym (mam też ogrzewanie podłogowe) zachowały się suuuper, mimo iż wodę zdecydowanie cieplejszą w rurki kilka razy póściłam. Aniu, myślę, że doskonale z nich korzystasz, bo nie stałaś się ich niewolnikiem . To podłoga ma służyć nam, a nie my podłodze. Na szczęście podłogi można odnawiać lub wymieniać . No, właśnie ta wielkość. Dlatego u mnie sosna wylądowała na podłodze. U mojej sąsiadki leży lita deska na podłogówce. W marcu (chyba) specjalnie ją odpytałam, bo dom wystawiony na sprzedaż, sprząta na błysk 2 razy w tygodniu, żeby było jak na wystawie w każdej chwili, a pod oknami w salonie 0,5 cm dziury między deskami. W 3 miejscach wprawdzie tylko, ale ona taka perfekcjonistka... powiedziała, że to w okresie zimowym się nieco rozsycha i tylko w tym miejscu na powierzchni 1 m2, a caly salon ma ponad 50 m2 i wszystko z podłogówką. Jak chcesz to wycisnę z niej wszystkie informacje. U mnie podłoga leży na 5 cm grubości legarkach i pomiędzy legarkami leżą rurki podłogówki zatopione w wylewce. Podłoga w ogóle nie pracuje. Z tym, że my zimą mamy w salonie poniżej 20, chyba, że dohajcujemy kominkiem. Pesteczko, już gdzieś u kogoś czytałam o Twoim oryginalnym rozwiązaniu U Ciebie jest z pewnością wysoko i mogłaś sobie na to pozwolić. U nas belki (podciągi betonowe) są dość nisko w salonie i ograniczają możliwości. Choć nie mam dużo tej podłogi to trochę się boję kłaść litą na ogrzewanie. Nawet nie chodzi mi o jej pracę i rozsychanie - dom nie będzie urządzany "na elegancko", a raczej na skandynawsko / industrialnie / jakoś tam , więc ewentualne szpary nawet by pasowały . Bardziej chodzi mi o to, że drewno jest sporym izolatorem, więc może to podnosić koszty ogrzewania, bo ja ciepłolubna jestem. No, ja to ciepłolubna jestem i zimą mam ze 23-24 stopnie...., a deska przy dotyku to nawet lekko ciepława była (a chyba nie powinna ). No właśnie ja też . Nawet latem siedzę przed komputerem owinięta w koc Ewciu, ładne deski wybraliście, ze stołem fajnie grają u mnie na monitorze z szarością płytki też prezentują sie bardzo dobrze. Potwierdzam opinie Channel, psy bardzo niszczą drewnianą podłogę . U moich rodziców parkiet, chyba bukowy, jest mocno powgniatany od pazurów i wcale nie wygląda to szlachetnie. W podobnym stanie są schody dębowe Może w rustykalnym wnętrzu taka szlachetna patyna była by plusem ale w nowoczesnym wnętrzu nie wygląda to fajnie. U mnie jak wiesz ze względu na psa "deska ceramiczna" tak to się teraz pięknie nazywa Hej Małgosiu "Deska ceramiczna" była na początku jedyną opcją Z czasem wlazło mi do głowy drewno i wyleźć nie może O mojej - niemojej desce napiszę w kolejnym poście. U nas zwierząt raczej nie będzie. Piszę to z ciężkim sercem bo od zawsze mieszkają z nami dwa psy, a od roku jest nawet kot . To zwierzęta Mamy (mieszkamy teraz w jednym domu), więc nie zabierzemy ich ze sobą. Mój M. nie zgadza się na razie na zwierzęta w nowym domu, ale myślę, że Julianna wykorzysta swój dar przekonywania . Zagrożeniem dla podłóg jest obecnie raczej Julianna - ostatnio pędzi po panelach swoim mobilem z Kubisiem Puchatkiem . Zanim się jednak przeprowadzimy to na pewno z niego wyrośnie . Panele znoszą te rajdy bez szwanku, a są to najzwyklejsze, jedne z pierwszych (jeszcze na klej) paneli z Kronopola. Drewno planowałam tylko w salonie, potem chciałam jeszcze w dolnym gabinecie / pokoju gościnnym, by podłogi były spójne, ale tam jest wyjście prosto na taras i będzie rozkładane łóżko. Głupio mi będzie pilnować gości by wycierali buty i ostrożnie składali łóżko. Panele uwolnią mnie od tego . Tam zresztą większość podłogi będzie przykryta meblami, więc i tak piękno drewna by się marnowało . Do drewna tam przekona mnie tylko korzystna cena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.07.2013 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 (edytowane) Tymczasem, dzisiaj z dobrymi wiadomościami http://supergify.pl/images/stories/impreza/tany/motyle/motyle31.gif Temat kominka od piątku zamknięty http://supergify.pl/images/stories/sport/pandy/domowe/9.gif Działa Mam nadzieję, że potem też wszystko będzie ok. http://img713.imageshack.us/img713/2700/88kp.jpg Obecnie jest już wycięte u góry miejsce na kratkę. Opisywać tego co działo się w kuluarach nie mam siły. Przerosła mnie ta sytuacja kompletnie. Najważniejsze, że to już za nami Wybraliśmy też wreszcie kocioł i nowego wykonawcę naszej kotłowni Jeszcze myślimy nad wyborem zaproponowanych opcji sterowania podłogówką i w środę podpisujemy umowę. Cieszę się, bo nie było łatwo wybrać wśród fachowców, którzy albo proponowali nam kotły przewymiarowane, albo nie spełniające naszych priorytetów. Będzie Weber Heiztechnik Reto Duo V: http://img.projektoskop.pl/026kociol_ekogroszek.jpg Źródło Dla zainteresowanych szczegóły kotła po kliknięciu w jego nazwę powyżej, a poniżej mój skrót . Najważniejsze zalety to: - Fuzzy logic (podobno najbardziej zaawansowane sterowanie kotłami na paliwa stałe - ustawiam tylko temperaturę, a resztę robi za mnie FL) - ruchoma retorta w standardzie (mniej spieklin - jeśli dobrze zrozumiałam) - optymalna dla naszego domu moc - 20 Kw (najczęściej są ok. 24-28 Kw, co przy nowo-budowanych domach jest za dużo i powoduje niekorzystne przewymiarowanie kotła) - dwa paleniska (automatyczny i ręczny - tzw. awaryjny) - wielopaliwowy: eko groszek, pelet, miał, owies (podajnik automatyczny) + węgiel, drewno (załadunek ręczny) - półki poziome (łatwiejsze czyszczenie) - możliwość powiększenia zasobnika do 500 litrów (rzadziej trzeba dorzucać do zasobnika) Wady (dla nas): - brak możliwości zmiany strony zawiasów drzwiczek . Będzie nam mniej wygodnie, bo otwierają się od ściany, a nie na ścianę. - nico niższa od innych kotłów sprawność (85%), ale to zaledwie różnica 2-4%, więc raczej niezauważalna - producent daleeeeko, bo w okolicach wybrzeża, ale na szczęście mają na Śląsku dystrybutora - trzeba dokupić "strażaka", jeśli będziemy planowali palenie peletem - design - rzecz gustu, ale ten konkursu na najpiękniejszą sukienkę raczej nie wygra Tutaj filmik pokazujący łatwość sterowania przy rozpalaniu Co do podłogi, to już byliśmy na 99% zdecydowani na tego dwupasmowego Kahrsa, ale okazało się w salonie, że oferta nie jest taka korzystna dla osób, które posiadają wylewki anhydrytowe. W promocji dodają do tej podłogi klej i grunt, ale do anhydrytów musi być specjalny i cena metra poszybowała o 20 zł więcej . Nadal więc szukam. Dzisiaj trafiłam na Allegro, na taką podłogę warstwową: http://desmond.imageshack.us/Himg38/scaled.php?server=38&filename=deskadabsek.jpg&res=landing Źródło Ma dobrą cenę, ale nie wiem jak z jakością Może któraś z Was słyszała o producencie Fosztt? Nie znalazłam żadnych opinii w sieci. Mają też ciekawą ofertę na deskę litą olejowaną http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/08/14/65/3408146503 Źródło Co myślicie o tych podłogach? Edytowane 21 Lipca 2013 przez julianna16 poprawa źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 21.07.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Cześć Ewo ja mam drewniana podłogę z Hajnowki , dąb Classic, uwielbiam ja:rolleyes: http://img708.imageshack.us/img708/8500/imageerzj.jpg o firmie fosztt nigdy nie słyszałam, więc cieżko cos powiedzieć Kiedy chcecie kupić podłogi? Fajnie ze sprawa z kominkiem zakończona , kominek i zabudowa wyszła bardzo fajnie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 21.07.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Ewa, ta nowa podłoga od razu do mnie przemówiła strasznie mi sie podoba, kahrs tak jakby mniej sie odzywał popros sprzedawcę o próbkę i ogladniesz sobie na żywo, poznecasz sie, zobaczysz jak z jakością. Piękna jest! Ma v-fuge? Gratuluję kominka czy wkład masz w końcu podwyższony? Bo nie widzę. A teraz zapic i zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.07.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Emilko, piękna jest Twoja podłoga To deska lita? Ty mieszkasz w pobliżu Hajnówki? Napisz mi proszę na priva ile kosztował Was metr? Na górze nie mamy wszędzie podłogówki i chciałabym chociaż w holu i sypialni położyć deski. Marzenko, masz rację. Napiszę i poproszę o próbkę. Tak, ma V-fugę z 4 stron. Zaraz poprawię link, bo wkleiłam dwa te same. Wkład jest postawiony na cegłach i znajduje się na wysokości 60 cm - tyle chciałam Gdy tak na niego patrzę, to mógłby być jeszcze wyżej, ale chyba nie byłoby to wygodne. Mała wyszła wnęka na drewno. Jeszcze pomyślimy czy ją zostawimy czy zasłonimy robiąc kratkę. Z innej beczki - wybieracie się na Jarmark Dominikański? Mogłybyśmy się umówić pod Neptunem i zjeść gałkę lodów, a potem wio na starocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 22.07.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 u nas na pietrze jest deska lita z v-fugą z 4 stron, kupiona gotowa do kłądzenia z Castoramy. trzeba zwrócić uwagę zeby deski były idealnie równe, ponieważ malutka krzywizna na v-fudze jest o wiele bardziej wyraźna-robią się szczeliny. Przy parkiecie te szczeliny byłyby zniwelowane przez cyklinowanie i lakierowanie a w tym przypadku tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 22.07.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ewa ciesze sie, ze kominek zrobiony i pierwszy ogien Was ogrzewal mimo, iz i tak jest cieplo oby juz wszystko bylo dobrze w temacie deski raczej nie doradze (oprocz tego, ze wizualnie bardzo ladna), bo mam panele i deski nawet nie rozwazalam (z wielu powodow) ........ panele, ktore mam bardzo mi sie podobaja, dobrze sie je sprzata, zobaczymy jak bedzie z uzytkowaniem drewno uwielbiam, ale uzylam go w innych miejscach obecnie w mieszkaniu mam parkiet (nie ma podlogowki), podobnie jak rodzice - no i po nastu latach wciaz wyglada super ale to male deski i nie kazdemu moze sie podobac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) Julianno, CIESZĘ SIĘ. Wygląda znkomicie - kominek znaczy się :rotfl:Nic dodać nic ująć. Teraz tylko ładnie go obłożyć. Planowałaś piękne płytki. Gratulacje dla Basi za czujność w sprawie kratki szczelinowej. Ja miałam 2 razy Ci o tym napisać i skleroza zwyciężyła. Wnęki na drewno bym nie zasłaniała, jest lżej. Podłoga u mnie wymagała wyłącznie wykonania podwyższonych wylewek w przedpokojo-wiatrołapie, kuchni i łazience. To był problem, bo ja nie znoszę progów i chciałam mieć wszystko na równym poziomie. Wysokość pomieszczeń rzeczywiście pozwoliła na swobodę decydowania. Podoba mi się ta deska z v-fugą. Można ją taką zostawić, a można zafugować uzyskując jacht deck effect. To nieźle pasuje do stylu skandynawsko swobodnego. Świetnie, że zdecydowaliście się na kocioł. Wygląda na solidny i ma wszystko co trzeba. Z drzwiczkami wg mnie to nie problem, bo i tak używa się ich bardzo rzadko. My w zasadzie tylko do usunięcia popiołu, którego w przypadku peletów jest 1 kg. z 1 tony. Bajka. Fuzzy Logic jest świetny. Z doświadczenia sąsiada, który ma kocioł na ecogroszek. Dobrze jest zaistalować bloczek z podciągiem nad zasobnikiem. Worki mają swój ciężar i ładowanie zasobnika nie jest lekkie. Sąsiad mówi, że zdarzyło mu się zasypać cała kotłownię kilka razy, bo worki są niewygodne i nawet jakiś pękł. Założył wyciąg bloczkowy i teraz nawet jego żona może napełnić bez wysiłku zasobnik. Edytowane 22 Lipca 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 22.07.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ewciu, bardzo się cieszę, że skończył się kłopot kominkowy Podłoga, którą wkleiłaś jako ostatnią robi na zdjęciach świetne wrażenie. Jeśli cena korzystna, warto chyba spróbować zdobyć próbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 22.07.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Uffff, świetnie że sprawy komnkowe się pmyślnie zakończyły. Ogień wygląda prześlicznie, ciepło i domowo. Te deseczki na obrazkach wyglądają świetnie. Na pewno ładnie będą pasowały do Twojego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.07.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 u nas na pietrze jest deska lita z v-fugą z 4 stron, kupiona gotowa do kłądzenia z Castoramy. trzeba zwrócić uwagę zeby deski były idealnie równe, ponieważ malutka krzywizna na v-fudze jest o wiele bardziej wyraźna-robią się szczeliny. Przy parkiecie te szczeliny byłyby zniwelowane przez cyklinowanie i lakierowanie a w tym przypadku tak nie jest. Czuszko jak miło Cię gościć . Zaraz poszukam u Ciebie tych desek Ewa ciesze sie, ze kominek zrobiony i pierwszy ogien Was ogrzewal mimo, iz i tak jest cieplo oby juz wszystko bylo dobrze w temacie deski raczej nie doradze (oprocz tego, ze wizualnie bardzo ladna), bo mam panele i deski nawet nie rozwazalam (z wielu powodow) ........ panele, ktore mam bardzo mi sie podobaja, dobrze sie je sprzata, zobaczymy jak bedzie z uzytkowaniem drewno uwielbiam, ale uzylam go w innych miejscach obecnie w mieszkaniu mam parkiet (nie ma podlogowki), podobnie jak rodzice - no i po nastu latach wciaz wyglada super ale to male deski i nie kazdemu moze sie podobac A jakie masz panele Slonko? Takie same w całym domu? Marzy mi się by mieć taką samą podłogę wszędzie. Nie wykluczam paneli, choć na razie będę szukała deski. Jeśli uda nam się znaleźć z dobrej cenie to weźmiemy. Najprościej byłoby zamówić u tego samego producenta i deskę warstwową i litą. Dzisiaj trafiłam na taką stronę, gdzie przeczytałam: Jeżeli nie znalazłeś wymarzonej podłogi, my podejmiemy to wyzwanie i stworzymy dla Ciebie tą jedyną, niepowtarzalną podłogę drewnianą. Źródło Brzmi przekonująco, tylko znowu problem, bo nie na miejscu. Napiszę i zapytam czy wysyłają "próbki", ale to już po powrocie z wakacji. Julianno, CIESZĘ SIĘ. Wygląda znkomicie - kominek znaczy się :rotfl:Nic dodać nic ująć. Teraz tylko ładnie go obłożyć. Planowałaś piękne płytki. Gratulacje dla Basi za czujność w sprawie kratki szczelinowej. Ja miałam 2 razy Ci o tym napisać i skleroza zwyciężyła. Wnęki na drewno bym nie zasłaniała, jest lżej. Podłoga u mnie wymagała wyłącznie wykonania podwyższonych wylewek w przedpokojo-wiatrołapie, kuchni i łazience. To był problem, bo ja nie znoszę progów i chciałam mieć wszystko na równym poziomie. Wysokość pomieszczeń rzeczywiście pozwoliła na swobodę decydowania. Podoba mi się ta deska z v-fugą. Można ją taką zostawić, a można zafugować uzyskując jacht deck effect. To nieźle pasuje do stylu skandynawsko swobodnego. Świetnie, że zdecydowaliście się na kocioł. Wygląda na solidny i ma wszystko co trzeba. Z drzwiczkami wg mnie to nie problem, bo i tak używa się ich bardzo rzadko. My w zasadzie tylko do usunięcia popiołu, którego w przypadku peletów jest 1 kg. z 1 tony. Bajka. Fuzzy Logic jest świetny. Z doświadczenia sąsiada, który ma kocioł na ecogroszek. Dobrze jest zaistalować bloczek z podciągiem nad zasobnikiem. Worki mają swój ciężar i ładowanie zasobnika nie jest lekkie. Sąsiad mówi, że zdarzyło mu się zasypać cała kotłownię kilka razy, bo worki są niewygodne i nawet jakiś pękł. Założył wyciąg bloczkowy i teraz nawet jego żona może napełnić bez wysiłku zasobnik. Kasiu, napisałam już tyle słów podziękowań, ale tak naprawdę mojej wdzięczności nie jestem w stanie wyrazić. Dzięki Twojej obecności, czujności i wsparciu czułam się naprawdę bezpieczniej w mojej przygodzie kominkowej. Miałam poczucie, że wiem na co zwracać uwagę, o co prosić i na co nie pozwolić. To było dla mnie ogromnie cenne. DZIĘKUJĘ we wszystkich barwach tęczy http://supergify.pl/images/stories/impreza/tany/motyle/motyle58.gif Przyznaję, żem noga totalna z kominków (i nie tylko), i nawet pojęcia nie miałam, że są różne kratki. Nasz wykonawca nie pytał nas jakie chcemy. Przywiózł zwykłą z siatką. Po spotkaniu z Basią poprosiłam o wymianę na szczelinową, ale jest chyba za mała (wymiary zewnętrzne 9x80 cm). Wewnątrz jest mniejsza. Tu znowu wykonawca dał ciała, bo powinien zaproponować nam 9x100, ale już nie miałam siły na kolejne "atrakcje". Zresztą ta zwykła z siatką też była za mała wg wymogów, więc ręce opadają . Jak zwykle masz świetne pomysły i rozwiązania . Nie wpadłabym na fugę, a już podciąg nad podajnikiem to pomysł, który warto opatentować Ewciu, bardzo się cieszę, że skończył się kłopot kominkowy Podłoga, którą wkleiłaś jako ostatnią robi na zdjęciach świetne wrażenie. Jeśli cena korzystna, warto chyba spróbować zdobyć próbki. Dziękuję Dropinko Wysyłają próbki - 20 zł z pobraniem. Nie jest to wysoka cena, więc mogę tyle zainwestować. Zamówię po naszym powrocie. Byłam niedawno u Ciebie. Jest pięknie i spójnie - cudnie http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif Uffff, świetnie że sprawy komnkowe się pmyślnie zakończyły. Ogień wygląda prześlicznie, ciepło i domowo. Te deseczki na obrazkach wyglądają świetnie. Na pewno ładnie będą pasowały do Twojego domku. Dziękuję Aniu Wrócę na chwilkę do tego dwupasmowego Kahrsa. Na żywo naprawdę wyglądała ładnie. W salonie zaniepokoiło mnie jednak to, że próbka którą miałam i Wam pokazywałam była w zupełnie innej tonacji niż to co w sklepie i zdurniałam jaka ma być w końcu ta podłoga. Zobaczcie same: Te dwie próbki obok siebie u dołu zdjęcia to podobno ta sama podłoga - lakier mat (próbka, którą wcześniej Wam pokazywałam to ta mniejsza, ciemniejsza, po lewej). Próbka u góry to też ta sama podłoga, ale szczotkowana (niestety cenowo poza naszym zasięgiem). http://img203.imageshack.us/img203/635/sdkp.jpg Wśród podłóg, które widziałam na żywo pozytywne wrażenie zrobiły na mnie Boen Dąb Animoso http://wnetrzazklasa.com.pl/public/cache/img/resources/private/offer/1/00001024/2326/JAHKNRQVGQcPkagkaMaW/650x650.jpg Źródło i Chapel Dąb Naturalny http://www.podlogi-sklep.net/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/4/5/453.jpg Źródło Na żywo są naprawdę piękne (dla mnie ). Niestety na dzień dzisiejszy mogę sobie tylko o nich pomarzyć. Może trafi się promocja , a tymczasem robimy sobie odpoczynek od wszystkiego i wyjeżdżamy w miejsce, gdzie nie ma dostępu do internetu. Nie martwcie się więc, że będę milczała . Odezwę się jak wrócimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Ewuś miłego urlopu, wypoczywaj i nabieraj sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 23.07.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Miłego urlopu Ewciu Ciesze się, że z kominkiem wszystko się udało i sprawa już szczęśliwie zamknięta Przyda Wam się chwilka odpoczynku od budowlanych zmartwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 24.07.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ewuniu-MILEGO URLOPU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mnie się straszliwie ta jednolamelowa dluga decha podoba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 24.07.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Udanego zatem wypoczynku!!!! A co do próbek, to ta po prawej - wygląda podobnie do mojego jesiona!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts