Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

Julianno, super pogody i dobrego wypoczynku.

Dziękuję za kolorowego motyla :) Chyba muszę znaleźć miejsce dla budlei w ogrodzie, bo jakoś mało motyli u mnie lata. Za to mamy gniazdo grubiutkich trzmieli :wiggle: Buczą i dzielnie zapylają. Co roku jako pierwsze ruszają do pracy.

PODŁOGA – niektóre lakiery pod wpływem słońca zmieniają z czasem kolor. Może to jest powód, że obie próbki różnią się barwą. Ciekawe, która starsza. Teoretycznie lakiery żółkną, ale...

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewa odpoczywajcie :) zycze pieknej pogody i spokoju na te dni :)

odnosnie paneli - u mnie szalu nie ma, to dab kalifornijski

niestety zawazyly koszty, bo mamy ponad 130m2, wiec troche tego jest ..... plus podklad na podlogowke, plus listwy - to juz sie robi spora kwota

a po zrobieniu lazienek musialabym chyba w totka zagrac ;)

kiedys chcialam QS, ale wyszlo inaczej

poki co jestem zadowolona, latwo sie je sprzata, maja fakture drewna, wiec nam sie podobaja :)

w kazdym razie sa to panele AC4 i na zywo naprawde ladnie wygladaja

obejrzelismy bardzo duzo paneli w roznych marketach ........ ostatecznie wybralismy niewielki lokalny sklep, a dobor paneli odbywal sie z kawalkiem drewna, z ktorego mamy schody (panele wybieralam o jakies 2 tony jasniejsze od schodow) i mysle, ze fajnie nam sie udalo je zgrac

kilka razy slyszalam, ze "marketowe" panele nawet tej samej firmy sa gorszej jakosci niz ten sam typ kupiony w sklepie

ile w tym prawdy trudno powiedziec, ale pewnie cos w tym jest ........

no i mamy wszedzie takie same, na obu poziomach

Byłam niedawno u Ciebie. Jest pięknie i spójnie - cudnie http://emoty.blox.pl/resource/loveit.gif

:hug:

Ewcia, życzę Wam udanego wypoczynku i wytchnienia po masie niedawnych zmagań! :hug:

A! I jeszcze w kwestii podłogi. My mamy ten sam panel w całym mieszkaniu, pociągnięty z pokoju do pokoju (przez przedpokój) bez dylatacji w drzwiach. Podobno to ryzykowne rozwiązanie, ale jak dotąd nie dzieje się nic złego. A po otwarciu drzwi uwidacznia się fajna, nienaruszona niczym przestrzeń. Bardzo się cieszę, że zdecydowaliśmy się na takie ułożenie :)

Edytowane przez Drop_Inn

Zaczęłam wczoraj nadrabianie u Ciebie i od razu taki zonk z kominkiem, niestety nie miałam już czasu aby dokończyć tę historię i cały dzisiejszy dzień chodziłam z myślą co u Ciebie i czekałam tylko na chwilę wolnego czasu, żeby tu zaglądnąć. Uff... jaka ulga, że wszystko jednak dobrze się skończyło. Chociaż wyobrażam sobie ile nerwów Was to kosztowało.

A teraz wypoczywajcie sobie spokojnie, ładujcie akumulatorki i zbierajcie siły na dalsze prace :)

• 2 weeks później...

Jestem :). Wróciliśmy prawie tydzień temu, ale musiałam dać sobie czas na powrót do rzeczywistości :D.

Od kilku dobrych lat wypoczywamy w tym samym, spokojnym miejscu w PL. Trudno tam o zasięg i dzięki temu mamy szansę naprawdę wypocząć. Są za to niezawodnie bociany, żurawie, krowy za oknem, ogórki i fasolka szparagowa w ogródku, a wieczorem pięknie pachnie maciejka. Czas spowalnia i pozwala nabrać dystansu. Jak co roku, mieliśmy przepiękny festiwal tęcz. Jednego dnia widziałam ich aż 5 (bo dwa razy były podwójne). To niezwykłe miejsce, gdzie pogoda zmienia się jak w kalejdoskopie. Podczas gdy w całej Polsce panowały upały my mieliśmy góra 28 stopni, a nawet dwa dni były zupełnie deszczowe.

Krótko pisząc - udało nam się wypocząć, choć wiadomo... chciałoby się więcej :D.

Ewuś miłego urlopu, wypoczywaj i nabieraj sił :hug:

Dziękuję Iwonko - Twoje życzenia się spełniły :hug:

Ale zaraz, zaraz - czy ja dobrze widzę dopisek w stopce??? Masz swój wątek? :wave:

No to będę miała sporo do nadrobienia, ale cieszę się, bo w końcu zobaczę jakie cudności u siebie planujesz :D.

Miłego urlopu Ewciu

Ciesze się, że z kominkiem wszystko się udało i sprawa już szczęśliwie zamknięta :) Przyda Wam się chwilka odpoczynku od budowlanych zmartwień :hug:

Dziękuję Małgosiu :hug: - i Twoje życzenia zwielokrotniły moc miłych chwil :D.

Ewuniu-MILEGO URLOPU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mnie się straszliwie ta jednolamelowa dluga decha podoba;)

Gumisiu, cokolwiek napiszesz ja zawsze szeroko się uśmiecham widząc Twój nick :D. Budzisz we mnie moc pozytywnych emocji :hug:. Ślicznie dziękuję za dobre życzenia i słówko o dechach :). Nadal szukam i biegam po sklepach, ale to co mnie przekonuje kosztuje majątek :(. Czekam na próbki od Foszta.

Udanego zatem wypoczynku!!!!

Dziękuję Aniu za życzenia - jak już wiesz spełniły się :D.

Julianno, super pogody i dobrego wypoczynku.

Dziękuję za kolorowego motyla :) Chyba muszę znaleźć miejsce dla budlei w ogrodzie, bo jakoś mało motyli u mnie lata. Za to mamy gniazdo grubiutkich trzmieli :wiggle: Buczą i dzielnie zapylają. Co roku jako pierwsze ruszają do pracy.

PODŁOGA – niektóre lakiery pod wpływem słońca zmieniają z czasem kolor. Może to jest powód, że obie próbki różnią się barwą. Ciekawe, która starsza. Teoretycznie lakiery żółkną, ale...

Uwielbiam motyle. Są dla dla mnie uosobieniem piękna, delikatności, elegancji i wyjątkowości. Niestety nie jestem ich znawczynią. Muszę to nadrobić.

W tym roku łąka przed domem (na wakacjach) była pełna zwykłej polnej koniczyny. Motyli było w niej dosłownie setki. Uwielbiałam wyjścia i powroty do domu. Gdy przechodziliśmy wszystkie motyle wzbijały się w niebo - przepiękny widok :).

Mam nadzieję, że Ty też wypoczęłaś Kasiu?

Mogłam faktycznie zapytać, która z tych próbek jest starsza. Bardziej podobała mi się ta mniej żółta, którą mieliśmy u siebie na przymiarki.

Ewa odpoczywajcie :) zycze pieknej pogody i spokoju na te dni :)

odnosnie paneli - u mnie szalu nie ma, to dab kalifornijski

...

no i mamy wszedzie takie same, na obu poziomach

Miło Cię widzieć Słonko :). Dziękuję za życzenia. Myślę sobie, że pewnie już mieszkacie? Postaram sie nadrobić ile dam radę.

Ja cały czas walczę ze sobą odnośnie paneli versus desek na górze. Panele oprócz ceny mają też inne zalety. Niezależnie co wybierzemy chciałabym tak jak Ty wszędzie zrobić te same.

Poszukałam w google Twoich paneli i jeśli to są te:

http://www.martdom.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_2760a0f2076ff6819d4706e9493f9ccc.jpg

Źródło

To wyglądają bardzo ładnie :yes:

Poszukam ich na żywo.

hej Ewciu, piec już jest, kominek też, więc na zimę możecie się wprowadzać:)

Hej Wioluś - cieszę się, że zaglądasz :hug: Piec będzie w przyszłym tygodniu - prosto z produkcji :). Dobre tempo nam wróżysz, ale jestem realistką i może uda się zimą wykańczać środek. Piszę może, bo na razie ceny fachowców nas powalają :(. Wołają za metr więcej niż kosztowały nas materiały.

Udanego urlopu :hug::hug:

Strasznie się cieszę ,że temat kominka został pomyślnie zakończony :wiggle:

Ewuś udanego urlopu :hug::hug::hug:

Ewcia, życzę Wam udanego wypoczynku i wytchnienia po masie niedawnych zmagań! :hug:

Udanego urlopu Ewuniu :hug::hug:

Ja oczywiście nie na bieżąco, ale zostawiam pozdrowienia i mam nadzieję,ze z urlopu wrócisz zadowolona :)

Julianko tez zycze pelnego naładowania baterii :hug:

... A teraz wypoczywajcie sobie spokojnie, ładujcie akumulatorki i zbierajcie siły na dalsze prace :)

Dziękuję Olciu , Anetko ,Dropinko , Aguniu, Madziu , Małgosiu i Dorotko :hug: - teraz wiem dlaczego tak cudnie mi się wypoczywało. Życzenia tylu życzliwych osób mają swoją moc :D.

...

A! I jeszcze w kwestii podłogi. My mamy ten sam panel w całym mieszkaniu, pociągnięty z pokoju do pokoju (przez przedpokój) bez dylatacji w drzwiach. Podobno to ryzykowne rozwiązanie, ale jak dotąd nie dzieje się nic złego. A po otwarciu drzwi uwidacznia się fajna, nienaruszona niczym przestrzeń. Bardzo się cieszę, że zdecydowaliśmy się na takie ułożenie :)

Dropinko Twoje panele są na mojej liście :yes: Na zdjęciach, które wrzucałaś wyglądają fantastycznie. Cały czas ciągnie mnie ku wersji lekko bielonej.

Wasza decyzja o ciągłości była świetna :yes:.

Zaczęłam wczoraj nadrabianie u Ciebie i od razu taki zonk z kominkiem, niestety nie miałam już czasu aby dokończyć tę historię i cały dzisiejszy dzień chodziłam z myślą co u Ciebie i czekałam tylko na chwilę wolnego czasu, żeby tu zaglądnąć. Uff... jaka ulga, że wszystko jednak dobrze się skończyło. Chociaż wyobrażam sobie ile nerwów Was to kosztowało.

Oj tak, było to dla mnie zupełnie abstrakcyjne przeżycie. Nie pisałam tu i tak o wszystkim, ale na szczęście temat się zakończył :).

A co u Ciebie Dorotko? Odezwał się ten fachowiec?

Ewa, kiedy wracacie? :)

Bo bardzo przydałaby mi się Twoja dobra rada w kwestiach drzwiowych...

No nic... :popcorn:

No masz - myślałam, że tęsknisz, a Ty masz "interes" :D. No dobra, dobra - zajrzę, choć już pewnie drzwi masz wstawione :D.

Jeszcze najważniejsza wiadomość :D

Kilka dni temu odwiedziła mnie na budowie przesympatyczna Alicja :hug:

Cieszę się ogromnie z tego spotkania :wiggle: Alija jest dokładnie taka jaką ją poznałam w mailach - ciepła, miła i sympatyczna. Jej Mąż zaś jest niesamowicie wesoły i otwarty. Bardzo miło spędziliśmy czas, z jednym tylko zastrzeżeniem... było ZA KRÓTKIE!

Alusia (mam nadzieję, że tu zajrzysz) - dziękuję, że przyjechałaś :hug:. Mam nadzieję, że następnym będziecie mogli zostać na dłużej :).

Ewa ciesze sie, ze wypoczeliscie :) nam w tym roku nie bylo dane, robimy tylko sobie jednodniowe wypady, tak by z dziecmi pobyc ;) no ale czasem tak bywa .....

Niestety jeszcze nie mieszkamy :( i pewnie najblizszy miesiac tez nie bedziemy :( u nas tak to jest - jak cos pchniemy do przodu to inne sprawy nas spowalniaja - i to nie zalezne od nas :(

to mnie najbardziej boli, bo nie mam na nie wplywu, a robia nam pod gorke

mam momenty, ze nic tylko usiasc i plakac, ale co to da ?? :(

panele - tak, to te, na zywo sa ladniejsze :)

ale nam sie kurcze podniosly :( byl gosciu poprawiac i jest lepiej, ale jeszcze mi cos nie pasuje i jak bedzie listwy konczyl to mu zwroce uwage

no i mamy drzwi - wszedzie :) bez klamek ale sa ;) i bardzo nam sie podobaja :) nic wielkiego, ale dla nas 10 par drzwi na raz to szal cial ;)

pozdrawiam :)

Julianna:hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

:hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

I od razu mi lepiej :D. Brakowało mi tych przytulasów :D

Ewa ciesze sie, ze wypoczeliscie :) nam w tym roku nie bylo dane, robimy tylko sobie jednodniowe wypady, tak by z dziecmi pobyc ;) no ale czasem tak bywa .....

Niestety jeszcze nie mieszkamy :( i pewnie najblizszy miesiac tez nie bedziemy :( u nas tak to jest - jak cos pchniemy do przodu to inne sprawy nas spowalniaja - i to nie zalezne od nas :(

to mnie najbardziej boli, bo nie mam na nie wplywu, a robia nam pod gorke

mam momenty, ze nic tylko usiasc i plakac, ale co to da ?? :(

panele - tak, to te, na zywo sa ladniejsze :)

ale nam sie kurcze podniosly :( byl gosciu poprawiac i jest lepiej, ale jeszcze mi cos nie pasuje i jak bedzie listwy konczyl to mu zwroce uwage

no i mamy drzwi - wszedzie :) bez klamek ale sa ;) i bardzo nam sie podobaja :) nic wielkiego, ale dla nas 10 par drzwi na raz to szal cial ;)

pozdrawiam :)

Smuteczkiem zawiało Słonko. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży :hug: Nie martw się. Do zamieszkania zostało Wam naprawdę niewiele do zrobienia :).

Gratuluję drzwi :). Byłam już u Ciebie i widziałam jakie eleganckie :yes:

Kurde faktycznie wszyscy z życzeniami udanego wypoczynku a ja z "kiedy wracasz" :eek: ;)

No ale dobrze, że jestes :)

No! Proszę się poprawić :D Za karę proszę przytulaska :lol2:

Jeszcze najważniejsza wiadomość :D

Kilka dni temu odwiedziła mnie na budowie przesympatyczna Alicja :hug:

Cieszę się ogromnie z tego spotkania :wiggle: Alija jest dokładnie taka jaką ją poznałam w mailach - ciepła, miła i sympatyczna. Jej Mąż zaś jest niesamowicie wesoły i otwarty. Bardzo miło spędziliśmy czas, z jednym tylko zastrzeżeniem... było ZA KRÓTKIE!

Alusia (mam nadzieję, że tu zajrzysz) - dziękuję, że przyjechałaś :hug:. Mam nadzieję, że następnym będziecie mogli zostać na dłużej :).

Ewuniu kochana:hug::hug::hug::hug:

I ja się przeogromnie ciesze, ze było mi dane poznać tak cudowna osobe:D. Do dziś wspominam jak wspaniale nas ugosciliscie. Przemiła z Was rodzinka. Masz śliczną córeczkę i taka podobna do swojej mamusi:hug::hug::hug:. Ucaluj ja proszę ode mnie. Dom Ewy w tej chwili jest piękny, tyle wyłożonego w nim serca i duszy. Kiedy będzie całkiem ukończony stanie się niewątpliwie domem marzeń z pewnością niejednej z nas :yes:

Dziękuję Ewuniu raz jeszcze :hug::hug::hug: