pestka56 22.05.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Julianna, pewnie już przestałaś czekać na schodki:( Wielkie przepraszam, ale rysowanie wymaga skupienia, a mam go teraz bardzo mało. Nie ukrywam też, że nie było łatwo i jestem pewna, że nie do końca jest wystarczająco starannie narysowane Proszę o wybaczenie, że poszłam trochę na skróty. Wiem, że gdzieś tam w tej części po prawej od schodów masz otwór, ale dałam sobie spokój z kombinowaniem, bo dla całości widoku nie miał znaczenia. Mam trochę nadzieję, że resztę zrobi wyobraźnia. Oczywiście moja wyobraźnia też popracowała, więc jest wersja 2-ga. Może się skusisz Może nie spóźniłam się z tym rysuneczkiem i może, jeśli Ci się podoba, ścianka ceglana jeszcze nie stoi. Dużo tych „może”. W każdym razie jeśli nie Ty, to może ktoś z forumowiczów w wersji z „dziurą” się zakocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 22.05.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 To ja mogę głosować? Mogę? :D Wersja bez podestu. I bez dziury. Dziura wprawdzie cool, ale niepraktyczna, jeśli po domu biegają małe szkraby. A jak wstawi się barierkę, to nie będzie cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 22.05.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Julianko-a mnie sie tak PODOBA, ze jak mozesz zrob obie wersje:D.Normalnie walnij jeszcze jedna klatke schodowa:lol2:BUZIALE WIELKIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.05.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 To ja mogę głosować? Mogę? :D Wersja bez podestu. I bez dziury. Dziura wprawdzie cool, ale niepraktyczna, jeśli po domu biegają małe szkraby. A jak wstawi się barierkę, to nie będzie cool Aantenka, można zrobić z obu stron tafle szklane Nie robiłam na razie barierki, żeby nie zaciemniać wyglądu. Jak Ewa sie wypowie, będziemy kombinować barierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.05.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Julianko-a mnie sie tak PODOBA, ze jak mozesz zrob obie wersje:D.Normalnie walnij jeszcze jedna klatke schodowa:lol2: BUZIALE WIELKIE Ta z dziurą jest niewątpliwie oryginalna, no, i wpuszcza więcej światła do korytarza. Jak ją narysowałam, tak mi się spodobała, że zaczęłam myśleć jakby tu można zrobić tę ścianę bez ściany i wyszło, że tylko tafle szklane zamiast barierek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 22.05.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Mnie też przypadła do gustu pierwsza wersja, ale...ta z dziurą ma swój urok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.05.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 A ja czekam na to, co powie Julianna Ale dzięki, że oceniacie i, że podoba się Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.05.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 :D http://emoty.blox.pl/resource/gora.gif Kasiu Kochana NORMALNIE nie wiem co napisać. Schody są cudne, KAŻDE. Muszę ochłonąć i spokojnie się przyjrzeć . Zrobiłaś mi najpiękniejszą niespodziankę po ciężkim wtorkowatym wtorku (wtorki mam w pracy najgorsze ) :hug: Szkoda, że mnie nie widzisz. Uśmiałabyś się jak wiercę się bo bardzo, bardzo chcę szybko napisać najpiękniejsze podziękowanie, a każde wydaje się za mało piękne, więc siedzę i gapię się z zachwytem . Ogromnie dziękuję za poświęcony czas i pomysły . Ponownie chapeau bas dla Twoich umiejętności i kreatywności . Ścianka z cegły na razie stoi w połowie, bo "fachowiec" miał ważniejsze zadania . Bardzo ciekawa ta propozycja z otwarciem - prawdziwa niespodzianka . Nie wpadłabym na takie rozwiązanie. Muszę je przemyśleć. Jest bardzo oryginalne . Jej jak ja Ci się odwdzięczę? Co lubisz Kasiu? Tymczasem przesyłam Ci piękne makowe pole z niespodzianką . http://1.bp.blogspot.com/_hULRXCQfYjw/TMaMfhlSlZI/AAAAAAAAABE/-dLmN2l6UUQ/s1600/Maki%2Bi%2Bsarenka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.05.2012 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 U mnie też parę kwiatków ekipowych jest. M.in. miały być 3 kominy i tak wybudowali, ale są dwa, bo jeden się przewrócił jak zawiało Ale... jestem im za to wdzięczna U nas niestety też zapomnieli o jednym kominie i sami musieliśmy go sobie dostawić . Ogólnie trochę żałuję tych kominów, bo gdybyśmy wcześniej pomyśleli, to te pieniądze lepiej było zainwestować w rekuperację . Polak mądry po... Szocik - z tymi fugami to poszli po bandzie a ja nie mam komina murowanego, tylko jedną nasadę stalową na dachu, no i jak cieśle zaczęli robotę, to jeszcze tego komina nie było. został dowieziony w trakcie, a jeden młody z ekipy ciesielskiej nagle się złapał za głowę i woła " o k..wa! a ja nie zauważyłem, że to dom bez komina jest!" Dobre Moniko Ło matko ale historie już się boję co to będzie. U mnie wszystkie projekty konsultowane przez skype i przekazywane przez ojca, to będzie jak głuchy telefon. Ciekawe co zastane na końcu Będzie dobrze . Już niebawem będziesz mogła zobaczyć na własne oczy. Będziemy czekać na relacje To ja mogę głosować? Mogę? :D Wersja bez podestu. I bez dziury. Dziura wprawdzie cool, ale niepraktyczna, jeśli po domu biegają małe szkraby. A jak wstawi się barierkę, to nie będzie cool Aniu jak zawsze mogę liczyć na Twój głos rozsądku i w dodatku tak pięknie mi życzysz z tymi szkrabami . Julianko-a mnie sie tak PODOBA, ze jak mozesz zrob obie wersje:D.Normalnie walnij jeszcze jedna klatke schodowa:lol2: BUZIALE WIELKIE Super pomysł No naprawdę nie wiem która lepsza Aantenka, można zrobić z obu stron tafle szklane Nie robiłam na razie barierki, żeby nie zaciemniać wyglądu. Jak Ewa sie wypowie, będziemy kombinować barierki O szkle długo myślałam od strony korytarza, ale muszę przyznać, że już nie jestem taka pewna, bo choć pięknie się prezentuje to raczej nie jest praktyczne i łatwe w utrzymaniu czystości. Potem myślałam o takich linkach jak ma Karolina i Artur. A teraz już sama nie wiem. Basia pokazała u siebie fajne proste barierki, ale u mnie raczej nie będą pasowały. Mnie też przypadła do gustu pierwsza wersja, ale...ta z dziurą ma swój urok! Dziękuję Aniu za opinię A ja czekam na to, co powie Julianna Ale dzięki, że oceniacie i, że podoba się Wam Ja nadal zamurowana i pod wrażeniem . Dopiero teraz zwracam uwagę na więcej detali. Moje płytki na podłodze i ściana jak z betonu, a nawet kotek u mnie zamieszkał :D Ależ będę miała dziś piękne sny . Moje schody jak żywe . Kasiu jesteś NIESAMOWITA http://emoty.blox.pl/resource/flower.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.05.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Ewa, już się odwdzięczyłaś. Twoje zadowolenie jest super nagrodą Cieszę się ogromnie, że Ci się podoba. Oczywiście jeszcze bardziej będę się cieszyła podziwiając, jak te schody rosną. A jeśli jeszcze zdecydujesz się na wersję otwartą, chyba będę skakać z radości. Z tą sarenką trafiłaś w dziesiątkę, bo do nas zagląda stadko 5 sztuk, a dziś4 godziny temu tuż za płotem zaczął „szczekać” koziołek. Rzuca godowe wyzwanie rywalom Może to nawet ten, który zapłątał się do naszego ogrodu niedawno. Zapowiada się głośna noc, a potem poranek, bo wtedy zaczną się ptasie śpiewy. Maki też przepiękne. U mnie wschodnie czerwone i mają już pąki wielkości piłeczek pingpongowych. Czekam na Twoje przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.05.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Poczytałam Twoje odpowiedzi. Linki byłyby super i w wersji ze ścianą i tej „dziurawej”. A szkło nie takie straszne do utrzymania. Po pierwsze poważne mycie trzeba robić najwyżej 2 razy do roku. Przy pomocy magicznych ściereczek Niezbędnego i ciepłej wody to jest bajkowo łatwe. To co się w międzyczasie pomazia, tymi ściereczkami błyskawicznie umyjesz, bez martwienia się o polerowanie do suchej powierzchni. Nie trzeba pucować nawet całości, bo nie zostają żadne smugi, czy zacieki. Nie sugeruj się więc trudnościami w myciu tylko myśl co Ci najbardziej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.05.2012 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Kasiu, Przyszłam zobaczyć czy to prawda, czy też mi się wczoraj przewidziało . Naprawdę podobają mi się wszystkie wersje i z podestem, i bez, i z prześwitem, i ze ścianą. Im dłużej patrzę na tą bez ściany, na wizualizacji zrobionej od strony korytarza tym bardziej mi się podoba. Zrobiłaś tak piękny widok za oknem, że prawie zapomniałam, że mam tam sąsiadów . Nie mam doświadczeń z takimi szybami, więc może faktycznie niepotrzebnie obawiam się na zapas. Zobaczę dzisiaj na budowie jak wygląda ścianka z cegły i postaram się wyobrazić resztę. Jeszcze raz najmocniej, najpiękniej i najserdeczniej dziękuję za pomoc . Cieszę się, że podoba Ci się makowe pole z sarenką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.05.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 WOOOOOW... Pestka jest magikiem Wiem co mówię, bo mi kuchnię też przerabiała i lada chwila wystawię wersje pod głosowanie Schody bez podestu i z dziurą! CUDO, CUDO CUDO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.05.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ewo, cieszę się ogromnie. Lubię jeśli moje rysuneczki wspomagają wyobraźnię. Nie mówiąc o tym, że to dla mnie świetna zabawa. Coś jak gra komputerowa Jeśli będziesz potrzebowała przymierzania chciejstw do warunków domu, z przyjemnością będę w tym uczestniczyć. Pomieszczenia jest łatwiej „ubierać” niż schody. Nie miej skrupułów i przysyłaj zdjęcia oraz opisy pomysłów – będziemy sprawdzać. Oczywiście zawsze może być problem ze sprzętami, bo nie wszystko można znaleźć w necie takie, jak akurat potrzeba. Jednak kolory i faktury, wykończenie kominka. Proszę bardzo U siebie wiele elementów tak sprawdzałam. Mam np. ciemne deskowanie na skosie dachowym nad salonem. Wszyscy mówili, że powinno być jasne, a ja sobie fotki porobiłam i poukładałam deseczki. Wyszło, że 70m2 salonu z jasnym sufitem jest przytłaczająco wielkie i zrobiliśmy ciemne. Nie wiem co byśmy zrobili, gdyby jasne deski już leżały. Trzeba by cały sufit zdejmować, malować i kłaść na nowo. To byłby jakiś horror. (Od razu mówię, może w weekend najbliższy założę własny wątek i zacznę opowiadać i pokazywać. Wiele zdjęć mam dość słabych i od długiego czasu zabieram się za ich „wyczyszczenie”, ale teraz chyba dojrzałam i będę pokazywać. Mój dom jest zupełnie inny od tych, które na forum oglądam, więc może się to okazać ciekawe.) Idę pielić ze skrzypu rabatę z funkiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.05.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 WOOOOOW... Pestka jest magikiem Wiem co mówię, bo mi kuchnię też przerabiała i lada chwila wystawię wersje pod głosowanie Schody bez podestu i z dziurą! CUDO, CUDO CUDO! Ech, Ania, ale żeś mi przykadziła Slońce ja Ci tylko w kolorkach na wizualu pomieszałam. Jak będziesz chciała mogę na autentycznych fotkach z kuchni poustawiać mebelki, to będziesz mieć może powód, żeby mnie chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.05.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 No no, pestko dajesz czadu. Pięknie te schody zwizualizowałaś juliance. Mnie się sie podobają te bez podestu i z ceglana sciana:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.05.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Dzięki Magda, wiesz, jeśli będziesz potrzebowała takiego podparcia wizji, to masz nieustające zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.05.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Dzięki Magda, wiesz, jeśli będziesz potrzebowała takiego podparcia wizji, to masz nieustające zaproszenie Mam w pamięci cały czas:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.05.2012 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 WOOOOOW... Pestka jest magikiem Wiem co mówię, bo mi kuchnię też przerabiała i lada chwila wystawię wersje pod głosowanie Schody bez podestu i z dziurą! CUDO, CUDO CUDO! :yes: Jestem ciekawa Twojej kuchni po czary mary Pesteczki. Będę wypatrywać u Ciebie . Dziękuję Aniu za głos . Ewo, cieszę się ogromnie. Lubię jeśli moje rysuneczki wspomagają wyobraźnię. Nie mówiąc o tym, że to dla mnie świetna zabawa. Coś jak gra komputerowa Jeśli będziesz potrzebowała przymierzania chciejstw do warunków domu, z przyjemnością będę w tym uczestniczyć. Pomieszczenia jest łatwiej „ubierać” niż schody. Nie miej skrupułów i przysyłaj zdjęcia oraz opisy pomysłów – będziemy sprawdzać. Oczywiście zawsze może być problem ze sprzętami, bo nie wszystko można znaleźć w necie takie, jak akurat potrzeba. Jednak kolory i faktury, wykończenie kominka. Proszę bardzo U siebie wiele elementów tak sprawdzałam. Mam np. ciemne deskowanie na skosie dachowym nad salonem. Wszyscy mówili, że powinno być jasne, a ja sobie fotki porobiłam i poukładałam deseczki. Wyszło, że 70m2 salonu z jasnym sufitem jest przytłaczająco wielkie i zrobiliśmy ciemne. Nie wiem co byśmy zrobili, gdyby jasne deski już leżały. Trzeba by cały sufit zdejmować, malować i kłaść na nowo. To byłby jakiś horror. (Od razu mówię, może w weekend najbliższy założę własny wątek i zacznę opowiadać i pokazywać. Wiele zdjęć mam dość słabych i od długiego czasu zabieram się za ich „wyczyszczenie”, ale teraz chyba dojrzałam i będę pokazywać. Mój dom jest zupełnie inny od tych, które na forum oglądam, więc może się to okazać ciekawe.) Idę pielić ze skrzypu rabatę z funkiami Kasiu, każdy post do Ciebie powinien zaczynać się od podziękowań . Bardzo, bardzo dziękuję za Twoją szczerą, bezinteresowną chęć pomocy Naprawdę jesteś niesamowita . Mam świadomość, że kosztuje to dużo czasu i energii, więc zwrócę się do Ciebie o pomoc tylko w wyjątkowych stanach, gdy już naprawdę nie będę wiedziała co i jak Z radością czekam na Twój wątek No no, pestko dajesz czadu. Pięknie te schody zwizualizowałaś juliance. Mnie się sie podobają te bez podestu i z ceglana sciana:yes: Madziu dziękuję za Twój głos . Wszystko wskazuje na to, że właśnie tę wersję wybierzemy. Mimo, iż wersja z otwarciem naprawdę bardzo BARDZO mi się podoba. Przyjrzałam się dzisiaj schodom i ściance pod kątem nowej koncepcji . Aby to ładnie wyglądało, to ściana musiałaby być na całej długości schodów, tak jak pięknie zwizualizowała to Kasia. To niestety pozbawiłoby nas swobodnego przejścia do salonu . Ścianka, która teraz powstaje kończy się wcześniej. Niestety zapomniałam dzisiaj aparatu, więc ratowałam się komórką, stąd przepraszam za jakość zdjęć. http://desmond.imageshack.us/Himg210/scaled.php?server=210&filename=zdjcie067e.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg26/scaled.php?server=26&filename=zdjcie066t.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg440/scaled.php?server=440&filename=zdjcie069s.jpg&res=landing Mój wykombinowany boczny prześwit jest mniej spektakularny, ale jest . Schody są doświetlone światłem dziennym z góry - mamy w płaskim dachu 3 duże świetliki. Tutaj widać dwa moje słupy (w tle kuchnia). http://desmond.imageshack.us/Himg233/scaled.php?server=233&filename=zdjcie068t.jpg&res=landing Przejście do salonu chciałabym po dwóch stronach - jedna strona będzie typowo dla części jadalnianej, a druga do części "salonowej". Gdyby zostawić tylko to po jednej stronie tu musielibyśmy obchodzić cały stół, który jest zaplanowany zaraz za słupem. Salon jest stosunkowo wąski (4,20m), a stół chciałabym duży na ponad 2 m, więc nie mam za dużo możliwości manewru . Tu dla przypomnienia jak planujemy stół. http://desmond.imageshack.us/Himg856/scaled.php?server=856&filename=odsalonu.jpg&res=landing Pomysł Kasi spowodował szybsze bicie serca . Bardzo pozytywnie "namieszał" . Wprowadza oddech i czyni wnętrze bardzo oryginalnym. Kasiu pozwolisz bym oprawiła sobie Twój pomysł w ramkę ? Dzięki Twojemu zaangażowaniu widzę, że mój pomysł też ma szansę wyglądać dobrze i niestety muszę się powtórzyć - dziękuję :D A skoro już użyłam mojej archaicznej komórki do funkcji foto, to pokażę Wam jeszcze ścianę we wiatrołapie . Jest na wprost wejścia. Na jej tle chciałam zrobić takie metalowe wieszaki w kształcie drzew - w stylu Swedese. Już chyba nie można ich kupić , ale wierzę, że ktoś mi takie wyczaruje . Po prawej stronie myślę o lustrze na całą ścianę, po lewej jakaś szafa i ławeczka. http://desmond.imageshack.us/Himg822/scaled.php?server=822&filename=zdjcie075q.jpg&res=landing A tu moja nieudolna próba wizualizacji . http://desmond.imageshack.us/Himg502/scaled.php?server=502&filename=bazawiatroap.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.05.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Julianna, fajnie będzie Całe boki schodów obłóż w tej sytuacji drewnem. Mój wyjeżdża na sobotę i niedzielę, to Ci to narysuję – to już drobiazg. Spokojnie A gdzie Ty masz kominek? Pokaż to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts