Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

B - zdecydowanie B. Koniecznie kolor fugi w płyteczkach i w cegłach w kolorze ściany.

Belki na suficie u w i e l b i a m, wiec rób. Będą pasowały. Ładnie powiążą cegłę z resztą aranżacji. Tylko nie kombinuj z kg, bo wyjdzie okropnie. Masz odpowiednie linki

http://www.owadekor.com.pl/?Produkt,129 brązowe, ale co za problem pomalować

http://plastmaker.pl/

http://www.i-korek.pl/produkty/belki-rustykalne,2,23?gclid=CMXvwNji-bsCFYlF3godtWsAPw

Prochem ma też belki patyna (najładniejsze) i modern http://www.prochem.fr.pl/index.php?page=belki_rustykalne&id=B0906-m&gid=1&SID=9b8a03f5206d37a3ba045c79ae64c04a

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Głosuje za wersją 1 A- kolor zawsze możesz zmienić na ciemniejszy jak by raziło :rolleyes:

Wracajac do żarówek edisona ja mam tą kulke z tej tańszej propozycji Pestki- bardzo mi sie podoba. Szukam teraz do niej akcesoriów :-)

Co do belek to nie wiem, nie bardzo umiem to sobie zwizualizować. U mnie jest tak nisko ze nigdy nie zastanawiałam sie nad niczym na suficie, wiec nie bardzo umiem sie odnieść do tego ;)

czy ty masz gdzies zaplanowana umywalke Roca Gap u siebie ?

Jeśli głosowanie jeszcze otwarte to również jestem za wersją A1 ewentualnie zamiast białego lekki popiel. Więc coś pomiędzy A1 a A2:)

Natomiast u góry te belki super, ale chyba nie z k-g :no: Z jakieś prawdziwych drewnianych belek

Głosuje za wersją 1 A- kolor zawsze możesz zmienić na ciemniejszy jak by raziło :rolleyes:

Wracajac do żarówek edisona ja mam tą kulke z tej tańszej propozycji Pestki- bardzo mi sie podoba. Szukam teraz do niej akcesoriów :-)

Co do belek to nie wiem, nie bardzo umiem to sobie zwizualizować. U mnie jest tak nisko ze nigdy nie zastanawiałam sie nad niczym na suficie, wiec nie bardzo umiem sie odnieść do tego ;)

Pufa Design ma akcesoria mosiężne, ale drogie

Dziewczyny, jestem w lekkim szoku... ekipa wykończeniowa stawiła się dzisiaj w liczbie 6 chłopaków i jak wzięli się do roboty, to nie wiedzieliśmy gdzie się obrócić, na jakie pytania odpowiadać i po co lecieć do budowlanego :D.

Zaczęli tynkować sufity w obu łazienkach, wymurowali siedzisko (o tym Wam jeszcze napiszę, bo musiałam zmienić koncepcję pod skosem) i ściankę na TV w sypialni, zajęli się problematycznym szczytem w sypialni (tynkarzom nieco się omsknęło i ściana "leci", wykleili ściany w kominie w górnych pokojach i nie wiem co jeszcze, bo nie mogłam tam być do końca.

Szef jest PRZESYMPATYCZNY, bardzo młody i z niczego nie robi problemów. Zresztą cała ekipa jest bardzo fajna, grzeczna, uśmiechnięta. Boję się zapeszyć, ale strasznie się cieszę, że na nich trafiliśmy. W pewnym momencie jeden z nich nie miał co robić i szef zaproponował, że może nam pomóc malować dechy GRATIS :jawdrop:

Jedzą na jednej nodze i wracają szybko do pracy, grzecznie się do siebie zwracają, praca pali im się w rękach. Normalnie nie przywykłam do takich standardów :D

Widzę, że w wątku też niezły ruch, co mnie cieszy ogromnie i jestem Wam bardzo wdzięczna za pomoc :hug:

Liczę głosy :)

Wersja A lub B...

Ze wskazaniem na A

Głosuję za wariantem A :yes:

Ślężanko miło, że do mnie zaglądasz i zechciałaś napisać :)

mnie sie podoba wersja 1 B :)

Jak nie za późno - to taki wariant najbardziej :)

Wersja A + belki, tylko belki jakieś drewniane, a nie kg

wg mnie wersja A a to dlatego, że płytki będą białe to szara ściana mi się do nich nie widzi - na tych wizualizacjach płytki wyglądają na szare i w pierwszej chwili wybrałam wersję B.. ale doczytałam :)

wg mnie nie ma co pchać tu szarego już...

B - zdecydowanie B. Koniecznie kolor fugi w płyteczkach i w cegłach w kolorze ściany.

Jeśli głosowanie jeszcze otwarte to również jestem za wersją A1 ewentualnie zamiast białego lekki popiel. Więc coś pomiędzy A1 a A2:)

Natomiast u góry te belki super, ale chyba nie z k-g :no: Z jakieś prawdziwych drewnianych belek

1A :yes:

Czy ja tez mogę?:D1 A

Ale się u Ciebie dzieje!!!!!:D

Pozdrawiam!!!!!

Pewnie, że możesz :hug: Miło Cię widzieć Gumisiu :)

Wyniki na teraz:

Wersja 1 A - 8 głosów

Wersja 1 B - 3 głosy

Wersja 2 - 0 głosów

To przynajmniej wiem, że płytki po całości nie przekonują Was zupełnie :). Co do koloru ściany to zacznę od białej, spójnej z płytkami. Może rozjaśni ten kącik, bo ścianką zasłoniłam światło z okna :(. I jak radzi Ivy - na szaro zawsze można przemalować.

To jeszcze belki - tu trudniej tak jednoznacznie, ale wyszedł chyba remis :).

Tak - 3 głosy (Pestka, Dorka, Magda)

Nie - 3 głosy (Słonko, Moorela, Karolina)

Ivy nie liczę ;)

a belki... hmmmm w sumie nie wiem - w salonie to bardzo mi się widzą (będą???)... ale w łazience mam mieszane uczucia

ps. strasznie fajne okno :):)

Tak w salonie nadal są w planach :yes:

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/7b/20/c1/7b20c1deaff0aacbeb071a2b2c797448.jpg

Masz na myśli okno łazienkowe? Chodzi Ci o jego kształt? Nie jest takie dzielone jak na niektórych wizkach (ograniczenie programu). Jest zwykłe, proste, podłużne :).

Tak mam Roca Gap - tę największą (65 cm) w górnej łazience :yes:

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/76/db/71/76db71af87da5336cbe20aef92c37d88.jpg

Belki na suficie u w i e l b i a m, wiec rób. Będą pasowały. Ładnie powiążą cegłę z resztą aranżacji. Tylko nie kombinuj z kg, bo wyjdzie okropnie. (...)

Co do belek, to bym jednak poszła w prawdziwe drewno. Niby sufit, niby wysoko i nie widać plastiku, ale drewno to drewno. Wilgoć w łazience przeżyje, nie mam obawy.

Fakt, Dorka. Nawet chyba taniej wychodzi niż te sztuczne. Jednak one są lekkie i dlatego mogą okazać się jedynym rozwiązaniem.

Dzięki dziewczyny :). Ok - nie k-g.

Mamy nawet taką drewnianą długą belkę, która teraz pomaga nam przy rusztowaniach. Problem polega jednak na tym jak zamocować te drewniane belki? Są ciężkie, strop jest typu ackerman (czyli nie monolit). Nawet gdyby teraz robić dziury w ścianie nad wejściem do łazienki, to po drugiej stronie ma być k-g. Będzie za słabym oparciem :(. Jest jakiś inny patent?

W salonie belki mają mieć ponad 4 m długości. Tutaj będzie k-g i dlatego pomyślałam, żeby w łazience też zrobić k-g.

Julianko, zamiast ciężkich belek możesz zainstalować ceowniki. Coś takiego jak pestka pokazywała, tylko ja bym faktycznie drewniane dała. Mają tę zaletę, że w środku można poprowadzić dowolny kabel, a są o niebo lżejsze.

Ewcia dla mnie też wersja bez płtek na całości ,fuga w kolorze płytek,a kolor na ścianie…B mi się podoba,ale jak napisała Magda może dlatego ,że na wizkach te kafle w lekko szarym kolorze.Ale kolorystycznie chyba B mi się bardziej podoba ,no i idę zobaczyć te belki bo zaczęłam czytać od końca.

Ewcia jak to już blisko,a ja będę podglądać na żywo jak Ewa pozwoli:wiggle:

Belek z k-g bym nie robiła ,tylko albo bez ,albo z czegoś naturalnego

Lampka nad lustrem będzie czadowa,wogóle już Ci zazdrozczę klimatu pomieszczeń.

Ewuś brawo

Edytowane przez Barbara74

...

Tak w salonie nadal są w planach :yes:

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/7b/20/c1/7b20c1deaff0aacbeb071a2b2c797448.jpg

Masz na myśli okno łazienkowe? Chodzi Ci o jego kształt? Nie jest takie dzielone jak na niektórych wizkach (ograniczenie programu). Jest zwykłe, proste, podłużne :).

...

piękny salon!! ahhhhhh moje klimaty :wiggle:

lampy nad stołem znajome :D więc już masz gdzie powiesić te z kuchni - chyba że już kupiłaś wszystkie 4 :-P hihi

tak, dokładnie chodziło mi o kształt okna :) myślałam że masz takie dwa jedno nad drugim :lol2:

Dorka dobrze radzi w sprawie belek.

Sąsiad ma na całym skosie sufitowym w salonie belki-ceowniki klejone z desek. Podejrzałam to u niego i tak będzie też u mnie - 3 deski cienkie i pusto w środku. Inaczej ciężar zwaliłby nam na głowy cały nasz ogromny sufit.

Każdy stolarz to umie zrobić. Tylko trzeba zadbać, żeby łączenia-klejenia desek w ceownik były starannie zrobione.

Żadne tam kg, bo szybko zacznie farba pękać na łączeniach i wyjdzie szydło z worka.

Julianko, zamiast ciężkich belek możesz zainstalować ceowniki. Coś takiego jak pestka pokazywała, tylko ja bym faktycznie drewniane dała. Mają tę zaletę, że w środku można poprowadzić dowolny kabel, a są o niebo lżejsze.

Wstyd przyznać, ale pojęcia nie miałam, że są też ceowniki z prawdziwego drewna. Dziękuję za oświecenie :)

Ewcia dla mnie też wersja bez płtek na całości ,fuga w kolorze płytek,a kolor na ścianie…B mi się podoba,ale jak napisała Magda może dlatego ,że na wizkach te kafle w lekko szarym kolorze.Ale kolorystycznie chyba B mi się bardziej podoba ,no i idę zobaczyć te belki bo zaczęłam czytać od końca.

Ewcia jak to już blisko,a ja będę podglądać na żywo jak Ewa pozwoli:wiggle:

Belek z k-g bym nie robiła ,tylko albo bez ,albo z czegoś naturalnego

Lampka nad lustrem będzie czadowa,wogóle już Ci zazdrozczę klimatu pomieszczeń.

Ewuś brawo

Dziękuję za głos :) - czyli kolejny na połowę płytek. Kolor to na szczęście najmniejszy pikuś :). Przemaluję w godzinkę, bo tego tam mało :)

Basiulka - Ty wpadaj kiedy chcesz :yes:. Nawet jak mnie nie ma - przypilnujesz chłopaków i odpowiesz na pytania, bo zadają mi takie, że trudno podjąć decyzję - np. na jaką wysokość zrobić sufit podwieszany nad wanną?

ywqu.jpg

Jeśli chcę by było tak ładnie jak na wizce - czyli równo z płytką, to przecież nie da się tego określić dopóki nie ma płytek na ścianie.

Najgorsze jest to, że jak jestem w pracy to nie mogę podejmować takich decyzji. Dzisiaj nawet nie mogłam odebrać tel. :(.

Dzisiaj był u nas też Pan Romek od szklanego stropu i coś ustalał z ekipą, ale nie wiem co uradzili - dowiem się jutro. Zamówimy u niego też szyby do prysznica.

Tu oczywiście kolejne wątpliwości - jak zrobić to łączenie szyby z k-g obok bidetu by było szczelne?

Na wizce jest coś w rodzaju uchwytów, ale wiadomo, że tak być nie może.

g2uz.jpg

Wiem, że znowu potrzebny jest tu ceownik - tym razem z aluminium (czy z czegoś takiego), ale chodzi mi o samo mocowanie - zaznaczyłam strzałkami miejsce.

3kjd.jpg

Myślicie, że ceownik w tym miejscu jest dobrym pomysłem? Czy lepiej zrobić go od samej ściany?

Wolałabym tak, jak na wizce. Wtedy mogłabym w dolnej części od strony prysznica (w stronę bidetu) zrobić taką wnękę, gdzie można wsunąć utensylia łazienkowe.

piękny salon!! ahhhhhh moje klimaty :wiggle:

lampy nad stołem znajome :D więc już masz gdzie powiesić te z kuchni - chyba że już kupiłaś wszystkie 4 :-P hihi

tak, dokładnie chodziło mi o kształt okna :) myślałam że masz takie dwa jedno nad drugim :lol2:

Cieszę się, że Ci się podoba :). TUTAJ i TUTAJ znajdziesz kilka wersji na salon :). Ta, którą wkleiłam powyżej jest moją kolorystyczną przeróbką.

A o co chodzi z lampami? Znajome? Czyżbyś też takie miała? Te z kuchni są zupełnie inne :).

I to prawda, że wszystkie z wizualizacji już mam :yes: (oprócz reflektorków na belce). Wspominałam u Ciebie, że przez kilka lat kupowałam sukcesywnie to, co mi się podobało :). Nie wszystko teraz wykorzystam, ale na szczęście większość tak. Na resztę zrobię wyprzedaż :D

Tak myślałam, że zachwycasz się oknem dzielonym na pół :D, ale w programie rozmiar który potrzebowałam był tylko w takim modelu.

Dorka dobrze radzi w sprawie belek.

Sąsiad ma na całym skosie sufitowym w salonie belki-ceowniki klejone z desek. Podejrzałam to u niego i tak będzie też u mnie - 3 deski cienkie i pusto w środku. Inaczej ciężar zwaliłby nam na głowy cały nasz ogromny sufit.

Każdy stolarz to umie zrobić. Tylko trzeba zadbać, żeby łączenia-klejenia desek w ceownik były starannie zrobione.

Żadne tam kg, bo szybko zacznie farba pękać na łączeniach i wyjdzie szydło z worka.

Ok - tam nie wyjdzie dużo metrów, więc poszukam takich belek z rynienką.

W salonie metrów jest dużo :(. Jedna belka to ponad 4 metry. Patrząc na pracę chłopaków niebawem będą się rwać do tego sufitu i belek w k-g. Mam ich powstrzymać? Wtedy nie zrobię tam wcale belek, bo na drewno nas tymczasem nie stać. Przyznam się, że boję się też prowadzać tam kolejnej struktury. Już i tak jak wiecie dzieje się tam dużo, a na wizce belki k-g wydają się ok (?)

Aaa... uległam prośbie mojego M. i... nie będzie sufitu z monolitu w górnym korytarzu. Jest bardzo krzywy, beton nie był dobrze zwibrowany, widać kawałki cegły i żużlu, więc nie upierałam się i będzie zabudowany k-g. Z tynkiem jest większy kłopot, bo sufit jest naprawdę bardzo krzywy, ściany są już otynkowane tynkiem gipsowym i nie da się zrobić tego "czysto". W łazienkach narobili dużo bałaganu tym tynkowaniem - wszystkie ściany i podłoga zawalone że hej.

2A :yes:

A teraz zajrzyj do mnie :D ,bo namieszałaś mi w głowie :lol2::lol2::hug:

A Pani Ola jest pewna swojego głosu? :D Byłabyś jedyną głosującą na wersję 2 (płytki na całości) W dodatku w wersji 2 nie było A ;)

No dobra idę, ale trochę się boję :lol2: