Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewunia, kolor zimny bez - patagonia bondexu.

Dziękuję Aniu - jest piękny :yes:

Do pokoju mojego maluszka zbieram się i zbieram, ale jakoś słabo mi idzie :(.

Póki co i tak będzie głównie z nami w sypialni więc jeszcze odrobinkę czasu mam :D.

Jak się myje szybę od kominka podnoszona do góry? Wchodzi się do kominka do środka? ;-)

Nie wiem czy wszystkie modele tak mają, ale powinna być także otwierana na bok, lub odchylana do góry.

Moorelko, jest tak jak pisze Pestka :yes: - nasz kominek ma szybę uchylaną od góry. Bardzo łatwo zwalnia się boczne zaczepy i można umyć szybę od środka.

Tak to wygląda (to inny kominek, ale idea ta sama)

http://www.gajazg.mserwis.pl/allegro/obrazy/milag/gil.png

Ewo,

cały czas trzymam kciuki, wiesz o tym.

Ślicznie u Ciebie, klimatycznie, domowo, coraz ładniej - cegła jakoś mi wyjątkowo do Ciebie pasuje!

Świetliki wyjątkowe i fantastyczne!!!!

Aniu cieszę się, że napisałaś u mnie, bo mogę Ci najserdeczniej podziękować za wsparcie :hug:

Jejku Julianko alez wiesci!!!!

Strasznie, strasznie sie ciesze!!!!

Jak to fajnie ze cua się zdarzają....!!!!!

Super! Super! Super!!!!!!

A jeszcze nie tak dawno pisałysmy...

Cudnie!!!!

Madziu, dziękuję :hug:

Cieszę się, że zajrzałaś.

Oj dużo czasu minęło nim się tych cudów doczekaliśmy, ale dzięki temu chyba bardziej to doceniamy :). Trzymajcie kciuki by nasze stare kości dały radę :lol2:

Witaj Julianna, piękna aranżacja salonu, kominek dałabym bez gresu, taki zwykły gładki.

O jak miło - nowi goście :D. Witaj AnnoMM :welcome: Rozgość się :)

Dziękuję za głos na kominek :). Salon będzie wyglądał nieco inaczej (pewniaki to bielona jodełka na podłodze i cegła). Mam już większość gratów - mebli używanych, które udało mi się zdobyć przez ostatnie lata. To one będą grały pierwsze skrzypce :yes:, ale nie potrafię ich umieścić w wizualizacji.

Ostatnio kombinowałam z kątem wypoczynkowym i będzie prawdopodobnie coś w tym stylu.

http://zapodaj.net/images/9953ad43eaedb.jpg

Chciałam pierwotnie jasny narożnik, ale chyba jednak pójdziemy w kontrast.

Ewa gratulacje :wave: to już tuż tuż :hug:

Opóźnieniami w domu się nie martw, nie warto. W końcu i tak będzie jak sobie wymarzyliście :hug: Ściskam

Venusko dziękuję :hug:

Najgorsze (chyba) za nami. To, że odzywam się na FM świadczy, że optymizm wraca :), choć pracy jeszcze dużo przed nami :(

Ewcia, wspaniałe wieści!!! :hug:

Miałam nadzieję, że Twój chwilowy forumowy niebyt spowodowany jest jakąś pozytywną zmianą :)

Bardzo się cieszę. Naprawdę bardzo bardzo! :)

I staję w kolejce po brzuchowe głaski :hug:

Dropinko :hug:

Jak się cieszę, że zajrzałaś :wiggle:

Brzuszek duuuuży, więc pomieści wszystkie głaski jednocześnie :D :hug:

zwracam się z uprzejmą prośbą o zamieszczenie na forum - chocby na chwile

juliankowego brzuszka

skoro głaskac nie bede bo za daleko mieszkam

to chciałabym chocby okiem rzucić

z powazaniem

Szocik :D

OOOoo dobre...:yes:

Ale szanuje też prywatność..

Ewa.. .. a gdzie kupowałaś i gromadziłaś te stare meble? potrzebuje dwóch komód , albo komoda + biblioteczka niska... jedno jako komoda/bufet, drugie jako szafka pod i na RTV.... i ... albo nie potrafię nic znaleźć, albo ceny mnie zabijają....

Arniko, a probowałaś na allegro http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v8-p-aur-nwatch-o-0401&department=wszystkie+dzia%C5%82y&id=26013&order=p&p=2&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&string=komoda

Część jest licytowana, ale dużo jest „kup teraz”. Ja mój kredens kupiłam właśnie tak.

Tak... próbowałam.. i albo za drogie, albo licytowałam i mnie przelicytowali o 1zł... albo... nie to czego szukam... bo kolor albo styl nie ten...

Czasami po prostu okresowo kasy brak....

Dziś np patrzyłam za szafkami kuchennymi na działkę.. w sumie potrzebuję niewiele, i.. albo nie to, albo jak na działkę za drogie... chyba pojeżdżę do Ikei na wyprzedaży i skompletuję za jakiś czas...

Ewuś, uwielbiam do Ciebie przychodzić. Dobrze, że jesteś! Serdecznie gratuluję syneczka! To cudowna nowina :yes:

W domku jest coraz piękniej. Ogromnie podziwiam Cię za umiejętność robienia takich ślicznych wizualek, ja kompletnie tego nie umiem, a nieraz był chciała zobaczyć swój przyszły salon :) Tylko wyobrażam go sobie.

Pozdrawiam!

no już wszystko rozumiem z kominkiem :)

powiem Ci, że Twój dom, Twój gust i Twoje wizualizacje miały bardzo duży wpływ na ukierunkowanie mnie, tego co chcę u siebie - bardzo wiele się pokrywa :) a nie wiedziałam czy to będzie grało, czy będzie okej itd itd...

dzięki Tobie jestem odważniejsza do łączenia stare/bardzo stare :D /nowe - serdecznie się kłaniam po pas więc

pomalutku też zbieram tak jak Ty różne stare przedmioty, które zagoszczą potem w naszym domu - mam nadzieję :)

ale z powodu cen staroci :sick: kupuję najczęściej takie do remontu/wymiany obicia...

kojarzę jak pokazywałaś komodę jakąś co Twój mąż przytargał z dumą do domu :) :) ojjjj żeby i mój tak kiedyś uczynił :lol2:

Ewuniu

Cóż za cudowne wieści!!!!

Jak nie umiałam wykrztusić z siebie niczego sensownego przy "deszczu" tak przy tak słonecznych wieściach chcę powiedzieć ŻĘ GRATULUJE TOBIE ,MĘŻOWI I JULIANCE!!!

BO NIC ,NIC PONAD UŚMIECH DZIECKA ,RADOŚĆ BYCIA RODZICEM,NIC NIE UNIESIE SERCA CZŁOWIEKA WYŻEJ NIC CUD NARODZIN!!!

Żadne budowanie,żadne wykańczanie:D

Niech wszystko zakończy się szybko i pomyślnie!!!Zdrowia,zdrowia ,zdrowia!!!!

I oczywiście co ja mogę powiedzieć-już mnie ściska(pozytywnie) z zazdrości widząc wannę w łazience a reszta też powali mnie na kolana:D

ŚCISKAM WAS MOCNO I TRZYMAM KCIUKI!!!!

zwracam się z uprzejmą prośbą o zamieszczenie na forum - chocby na chwile

juliankowego brzuszka

skoro głaskac nie bede bo za daleko mieszkam

to chciałabym chocby okiem rzucić

z powazaniem

Szocik :D

Szanowna Pani,

W nawiązaniu do potrzeby zgłoszonej w poście nr 3515 pragnę poinformować, że Pani prośba została rozpatrzona pozytywnie.

Niniejszym proszę uprzejmie.

Z poważaniem

http://images65.fotosik.pl/941/1aa0921e0ee6c5fe.jpg

Na więcej nie liczcie :lol2:

Ewa.. .. a gdzie kupowałaś i gromadziłaś te stare meble? potrzebuje dwóch komód , albo komoda + biblioteczka niska... jedno jako komoda/bufet, drugie jako szafka pod i na RTV.... i ... albo nie potrafię nic znaleźć, albo ceny mnie zabijają....

Arniko, a probowałaś na allegro http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v8-p-aur-nwatch-o-0401&department=wszystkie+dzia%C5%82y&id=26013&order=p&p=2&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&string=komoda

Część jest licytowana, ale dużo jest „kup teraz”. Ja mój kredens kupiłam właśnie tak.

Wiolu Pesteczka znowu mnie ubiegła :). Kupowałam głównie na Allegro, ale część mam z śląskich targów staroci.

Ewuś, uwielbiam do Ciebie przychodzić. Dobrze, że jesteś! Serdecznie gratuluję syneczka! To cudowna nowina :yes:

W domku jest coraz piękniej. Ogromnie podziwiam Cię za umiejętność robienia takich ślicznych wizualek, ja kompletnie tego nie umiem, a nieraz był chciała zobaczyć swój przyszły salon :) Tylko wyobrażam go sobie.

Pozdrawiam!

Olunia dziękuję :hug:

Wizualki salonu nie są mojego autorstwa :no: Robiła je Agnieszka G. Ja je tylko przerabiam w paint i gimp :rolleyes: Są świetną bazą do takiej zabawy :yes:

no już wszystko rozumiem z kominkiem :)

powiem Ci, że Twój dom, Twój gust i Twoje wizualizacje miały bardzo duży wpływ na ukierunkowanie mnie, tego co chcę u siebie - bardzo wiele się pokrywa :) a nie wiedziałam czy to będzie grało, czy będzie okej itd itd...

dzięki Tobie jestem odważniejsza do łączenia stare/bardzo stare :D /nowe - serdecznie się kłaniam po pas więc

pomalutku też zbieram tak jak Ty różne stare przedmioty, które zagoszczą potem w naszym domu - mam nadzieję :)

ale z powodu cen staroci :sick: kupuję najczęściej takie do remontu/wymiany obicia...

kojarzę jak pokazywałaś komodę jakąś co Twój mąż przytargał z dumą do domu :) :) ojjjj żeby i mój tak kiedyś uczynił :lol2:

Ale mnie zaskoczyłaś Karolino - bardzo się cieszę, że mogę kogoś zainspirować moimi poszukiwaniami :). Ja też wiem czy będzie grało, ale się zobaczy :D

Trzymam kciuki za Twoją kolekcję. Ja - jak widzisz powyżej - dla niektórych zdobyczy będę musiała znaleźć nowy dom, bo nasz mimo, że duży, to jakiś nieustawny :lol2:

Ewuniu

Cóż za cudowne wieści!!!!

Jak nie umiałam wykrztusić z siebie niczego sensownego przy "deszczu" tak przy tak słonecznych wieściach chcę powiedzieć ŻĘ GRATULUJE TOBIE ,MĘŻOWI I JULIANCE!!!

BO NIC ,NIC PONAD UŚMIECH DZIECKA ,RADOŚĆ BYCIA RODZICEM,NIC NIE UNIESIE SERCA CZŁOWIEKA WYŻEJ NIC CUD NARODZIN!!!

Żadne budowanie,żadne wykańczanie:D

Niech wszystko zakończy się szybko i pomyślnie!!!Zdrowia,zdrowia ,zdrowia!!!!

I oczywiście co ja mogę powiedzieć-już mnie ściska(pozytywnie) z zazdrości widząc wannę w łazience a reszta też powali mnie na kolana:D

ŚCISKAM WAS MOCNO I TRZYMAM KCIUKI!!!!

O jak się cieszę, że zajrzałaś Gumisiu :hug: Dziękuję za całego serca :hug:

Edytowane przez julianna16

Ewa.. podoba mi się .. Mogła by być wymiarami i nawet ciut większa...

Właśnie zadała mi Pestka zadanie domowe .. i z tytułu , że dziś mokro i chłodno to zaczęłam przeglądać all.. no i znalazłam...... na stronie chyba 26 znalazłam... i kupiłam... u mnie jest zdjęcie nabytku. chodziło mi o to aby była szyba przesuwana... i ma służyć jako szafka TV...

Będzie doskonale pasowała do stojącego zegara...

Ale jak dłużej na Tą Twoją patrzę to baaardzo mi się podoba , z tym , że do mnie pasują nogi okrągłe...

Ewuś:hug:

:hug:

Ewa.. podoba mi się .. Mogła by być wymiarami i nawet ciut większa...

Właśnie zadała mi Pestka zadanie domowe .. i z tytułu , że dziś mokro i chłodno to zaczęłam przeglądać all.. no i znalazłam...... na stronie chyba 26 znalazłam... i kupiłam... u mnie jest zdjęcie nabytku. chodziło mi o to aby była szyba przesuwana... i ma służyć jako szafka TV...

Będzie doskonale pasowała do stojącego zegara...

Ale jak dłużej na Tą Twoją patrzę to baaardzo mi się podoba , z tym , że do mnie pasują nogi okrągłe...

A ja właśnie byłam u Ciebie :) - widziałam zdobycz :D To są prawdziwe meble!!! Życie z nich bije, cieszą oko, burzą krew :D

Edytowane przez julianna16