Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

Cześć Dziewczyny. Podczytuje was od czasu do czasu i tak jakoś nie miałam śmiałości wcześniej sie odezwać, bo z wypowiedzi wynika,że jesteście już taką znaną sobie grupą. Jednak wasze pomysły i podpowiedzi może i mi pomogą a może i ja komuś ?

Aktualnie nasz dom jest juz przystosowany do tego, by go wewnątrz wykańczac. Teraz, przy wyborze kafli, paneli..... mam mnóstwo wątpliwości, czasami to juz sama nie wiem co mi sie podoba, albo czy jeszcze mi sie coś podoba. Tyle na poczatek o mnie :)

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odrobiłam już prace domową i już zajrzałam o szafy chlebowe... są za małe i za niskie.... musi być coś wyższe i szersze....

Niestety nie są duże :(, choć ładne :)

Arnika, u tego samego sprzedawcy jest kilka szaf ubraniowych :)

Pesteczko, Arnika ma wąski wiatrołap (140 cm szerokości). Może tam postawić coś na max 40 cm głębokości.

Najłatwiej postawić tam płytkiego Paxa z Ikei, ale szukałyśmy takiego rozwiązania, które pozwoliłoby na postawienie tam szafy drewnianej. Ciężko znaleźć w meblach z duszą takich wymiarów, trzeba szperać.

Cześć Dziewczyny. Podczytuje was od czasu do czasu i tak jakoś nie miałam śmiałości wcześniej sie odezwać, bo z wypowiedzi wynika,że jesteście już taką znaną sobie grupą. Jednak wasze pomysły i podpowiedzi może i mi pomogą a może i ja komuś ?

Aktualnie nasz dom jest juz przystosowany do tego, by go wewnątrz wykańczac. Teraz, przy wyborze kafli, paneli..... mam mnóstwo wątpliwości, czasami to juz sama nie wiem co mi sie podoba, albo czy jeszcze mi sie coś podoba. Tyle na poczatek o mnie :)

Witaj Anastasssjo :welcome:

Miło mi, że pierwszy post napisałaś w moim wątku. Dobrze, że przełamałaś nieśmiałość, bo każda z nas tak zaczynała :).

Na FM na pewno znajdziesz mnóstwo inspiracji i porad. Ja dzięki FM zbudowałam swoje wnętrza od podstaw. Na początku byłam bardzo pogubiona i zdecydowana na profesjonalnego projektanta wnętrz. Wyceny jednak skutecznie mnie zniechęciły.

Zaczęłam dużo czytać, szukać w sieci, towarzyszyć wątkom, które były najbliższe mojej wizji. Ta zresztą też się zmieniała. Początkowo byłam bliżej stylowi industrialnemu, teraz to mieszanka różnych stylów.

Każda osoba pisząca w moim wątku ma udział w tym jak będzie wyglądał mój dom i jestem im za to ogromnie wdzięczna :hug:

Niestety nie wszystko w rzeczywistości wychodzi tak jak sobie zaplanujemy, ale nie zmienia to faktu, że warto realizować marzenia :).

Zachęcam Cię do założenia swojego wątku, gdzie opiszesz szczegóły, pomysły i swoje wątpliwości. Albo do aktywności w wątkach tematycznych, w zależności co chcesz urządzić.

W galerii wnętrz i komentarzach do dzienników kluczem jest wzajemność relacji. Jeśli chcesz mieć u siebie gości, sama też udzielaj się u innych :). Jeśli szukasz tylko porad korzystaj z wątków ogólnych i projektowych - śmiało zadawaj pytania i nie zrażaj się jeśli nie ma od razu odpowiedzi.

Oczywiście u mnie też możesz pytać, ale mój wątek niestety nie tętni tak życiem jak kiedyś, ale jest dużo nowych, gdzie urządzający są na podobnym do Ciebie etapie. Mają więc tematy na bieżąco :).

Zapomniałam zapytać...

Na kiedy masz termin ?

Pestuś, a co źle jest ?

To zestawienie z pewnością nie zmęczy oczu i nie nakręci dziecka.

Co prawda, róz do mnie nie przemawia, ale skoro szefowa zarządza ( i podejrzewam, że to po konsultacji z właścicielka pokoju) to ok :)

A może to wersja light ?

Miało byc oczojebnie i Julianka juniorka, dała sie urobić na pudrowy róż ?

Wiesz co....

Można by zrobic ciemne kropki tzn. czarne.

Kontrast pomiędzy różem a kolorem kropek byłby bardziej wyrazisty przez co róż wydawałby sie bardziej intensywny.

Jak myslisz ?

Zresztą.....

Nie nam tu urządzać :)

Ewa :) witam Cie serdecznie :)

mam takie zaległości, ale już widze, że u Ciebie wielkie zmiany ;)

OGROMNE GRATULACJE :) NIECH MALUCH ROZWIJA SIE ZDROWO I SPOKOJNIE CZEKA NA SWOJ TERMIN :)

bardzo bardzo się cieszę z Waszego szczescia :) Julianka pewnie tez przeszczesliwa :) bedzie cudowna starsza siostra :)

trzymaj sie cieplutko :*

:bye:

Witam,

Przeczytałam dużą część wpisów (z niecierpliwości nie dałam rady wszystkiego) a tu się okazuje że nie obejrzę wyniku tych zmagań. Szkoda ale rozumiem.

Podobają mi się świetliki. Jak napisałaś że będą oklejone cegłą to się skrzywiłam z myślą że lepiej było by pomalować na biało tą co już tab była i byłam bardzo ciekawa jak to wyjdzie i wyszło świetnie. Wiele mi się podoba ale długo by pisać. Cieszę się że choć rąbka swych wnętrz ujawniłaś. Ogólnie plany na wnętrza bardzo ciekawe i mam nadzieję że będziecie zadowoleni z rezultatów prac. Życzę powodzenia i gratuluję nowego członka rodziny.

Cieszę się, że podjęłyście temat pokoju, bo już się martwiłam, że taki do kitu, że nie ma o czym pisać :sick:

Ewo, patrzę na pokoik Julianki i brak mi troszkę koloru. Podkręcisz coś ? :) bo blado.

Wiem o co Ci chodzi Kasiu, bo sama czuję, że są blade - szczególnie ta część z meblami, ale w realu będzie tam na pewno bardziej kolorowo. Pudełka będą różowe i staną raczej na szafie.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/pingla-pudeko-z-pokrywka__0174322_PE328091_S4.JPG

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/pingla-pudeko-z-pokrywka__0174274_PE328078_S4.JPG

Na komodzie będą drobiazgi i zabawki Julinki. Na gałkach mebli na pewno zawisną jej bibeloty. Biurko również ożyje jak staną jej skarby do malowania i rysowania :). Jest typową czterolatką, więc koloru nie zabraknie :no:

Wizki wychodzą po renderach ciemne i takie smutne. Tak naprawdę to najpiękniej oświetlony pokój w całym domu (okna na południe i zachód). Usunęłam w programie zasłony i roletę z okien. Nieco się poprawiło. Ten program wymaga dużo cierpliwości w poszukiwaniu dodatków. Nie mam teraz na to już czasu :(. Dlatego pytałam tylko o ściany - czy pomalowanie dwóch w różu, a reszty w szarym będzie ok. Może lepiej tylko tę jedną z grochami? Tylko, że...

Pestuś, a co źle jest ?

To zestawienie z pewnością nie zmęczy oczu i nie nakręci dziecka.

Co prawda, róz do mnie nie przemawia, ale skoro szefowa zarządza ( i podejrzewam, że to po konsultacji z właścicielka pokoju) to ok :)

A może to wersja light ?

Miało byc oczojebnie i Julianka juniorka, dała sie urobić na pudrowy róż ?

Oj Aniu - jak Ty świetnie znasz się na dzieciach :D (wiem, wiem - masz doświadczenie :))

W pokoju ma być kolor różowy i już :). Póki co nie mają dla niej znaczenia odcienie, więc sama kupiłam ten bardziej pudrowy.

Nie wiem jak zareaguje na to, że reszta ścian będzie szara. Póki co jest biało i nie podoba się nowej lokatorce ;).

Może przy okazji pokażę / przypomnę jak wygląda okolica komina. Na wizce nie umiem tego zrobić. Podobnie jak nie wyczaruję tam szklanego stropu :(. Na zdjęciu widać, że ma być tam, gdzie na wizce stoi fotel bujany.

http://naforum.zapodaj.net/images/770da5c60bd7.jpg

W tej wnęce kominowej chcę zrobić miejsce na zabawki w kontenerkach, a powyżej półki. Obecnie przez wnękę można przejść do sąsiedniego, pokoju który będzie należał do braciszka :). Kontenerki i półki chcę zasłonić drzwiami żaluzjowymi pomalowanymi na biało.

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/983/1476983/product/main.jpg

Wracając do ścian - te wokół komina muszę pomalować na szaro, bo będą widoczne z salonu, więc róż raczej odpada ;).

Wiesz co....

Można by zrobic ciemne kropki tzn. czarne.

Kontrast pomiędzy różem a kolorem kropek byłby bardziej wyrazisty przez co róż wydawałby sie bardziej intensywny.

Jak myslisz ?

Zresztą.....

Nie nam tu urządzać :)

Ja bym raczej wolała granatowy z różem i szarym :)

Voila :)

z granatem (po renderach rozjaśnił się):

http://naforum.zapodaj.net/images/d9ccbe615798.jpg

z czarnym:

http://naforum.zapodaj.net/images/68c0079bf411.jpg

i przy okazji, z turkusem:

http://naforum.zapodaj.net/images/8eeaae18e5ee.jpg

jeszcze raz z szarym:

http://naforum.zapodaj.net/images/aeea50704469.jpg

a może z odwróconym szarym?

http://naforum.zapodaj.net/images/75183d392b4e.jpg

Zapomniałam zapytać...

Na kiedy masz termin ?

Za 2,5 tyg. ale mam nadzieję, że będzie szybciej :)

Ewa :) witam Cie serdecznie :)

mam takie zaległości, ale już widze, że u Ciebie wielkie zmiany ;)

OGROMNE GRATULACJE :) NIECH MALUCH ROZWIJA SIE ZDROWO I SPOKOJNIE CZEKA NA SWOJ TERMIN :)

bardzo bardzo się cieszę z Waszego szczescia :) Julianka pewnie tez przeszczesliwa :) bedzie cudowna starsza siostra :)

trzymaj sie cieplutko :*

:bye:

Witaj Słonko :hug: :hug: :hug:

Nie uwierzysz, ale kilka dni temu myślałam o Tobie :yes: Cieszę się, że zaglądasz na FM.

Ja też mam zaległości ogromne :(.

Zmiany jeszcze większe :). Na szczęście udało nam się dotrwać do bezpiecznego czasu, choć po drodze łatwo nie było.

Dziękuję ślicznie za życzenia :hug:

Witam,

Przeczytałam dużą część wpisów (z niecierpliwości nie dałam rady wszystkiego) a tu się okazuje że nie obejrzę wyniku tych zmagań. Szkoda ale rozumiem.

Podobają mi się świetliki. Jak napisałaś że będą oklejone cegłą to się skrzywiłam z myślą że lepiej było by pomalować na biało tą co już tab była i byłam bardzo ciekawa jak to wyjdzie i wyszło świetnie. Wiele mi się podoba ale długo by pisać. Cieszę się że choć rąbka swych wnętrz ujawniłaś. Ogólnie plany na wnętrza bardzo ciekawe i mam nadzieję że będziecie zadowoleni z rezultatów prac. Życzę powodzenia i gratuluję nowego członka rodziny.

Witaj Doriko :welcome:

Dziękuję za odwiedziny :) i miłe słowa - zapraszam częściej (choć w poczuciu winy, że sama zaglądam rzadziej).

Dziękuję też za zrozumienie :).

Postaram się pokazać coś jeszcze (podłogi, schody) jak tylko się pojawią. Póki co terminy przesuwają się nam przynajmniej o miesiąc :(.

Julianko, co ja się dowiaduję. Wkrótce mały Dzisiuś będzie. :):):):) Ogromne gratulacje, tym bardziej, że były (jak czytam) trudne chwile. :hug::hug::hug::hug:

Dziękuję Madziu :hug: :hug: :hug:

Lubię jak jesteś na FM - idę zobaczyć co u Ciebie :).

Julianko, teraz to się naprawdę zawstydziłam :rolleyes:

No i to jest strzał w 10 !

Jak dla mnie to wersja z "moimi" czarnymi kropami ( wyszła wersja z pazurkiem) lub z proponowanym przez ciebie, odwróconym szarym.

Czys Ty osiajała ?

A gdzie się spieszysz ?

Jak siedzi spokojnie to sie tylko ciesz.

Korzystaj ze świętego spokoju i ładuj akumulatory.

Więc... byłabym za turkusem, ale ciut ciemniejszym.

Różowy na szarym – tak, ale róż intensywniejszy.

Granatowy, taki bardziej marynarski-morski. Na pewno nie w kierunku szafiru.

Czarny :( moim zdaniem odpada w przedbiegach i jako jropy na ścianie i w dodatkach.

A może szmaragdowy tu i ówdzie. Ja jestem troszkę odjechana :yes: – zrobiłabym różową ścianę z tukusowymi kropkai, ale 1, no, może aż 3 dałabym szmaragdowe, albo różowe mocniejsze niż ściana.

Inny zestaw - szara ściana + różowe kropy (ciut mocniejsze niż na renderze) i 1-3 prawie amarantowe

Ewo, już zaciskam palce :hug:Obyś szybko i pomyślnie zdrowego maluszka przywiozła do domku :D

Pestka, czepiasz się ;)

Jako osoba nie lubiaca kolorów ( zwłaszcza tych na bazie niebieskiego) pisze zupełnie obiektywnie ;)

Chyba rozumiem zamysł Julianki.

Chce zrobić pokój uniwersalny.

Taki dobrze skrojony zarówno dla małej dziewczynki jak i dla dorastajacej pannicy.

Teraz pójdą dodatki "dziecinne" a potem na ścianach zawisną plakaty Limahla tudzież baby z brodą ;)

Bronię swojej wersji...albo kropy czarne albo odwrócona szarość :yes:

Witaj Ewo, podglądacz się ujawnia:)

Przyznaję, że ostatnie wieczory spędziłam na poczytywaniu Twoich poczynań wnętrzarskich i jestem pod wrażeniem - masz świetny zmysł, ciekawe pomysły.. zachwycam się i zachwycam.. I tak miło się czyta Twoje posty, że aż ma się ochotę zostać tu na zawsze - pozwolisz?:)

Jeśli mogę wtrącić trzy grosze - szalenie podoba m się wizka z chevronem. I nie przeszkadza mi brak czerni ani granatu;) W pokojach dziecięcych i tak jest multum kolorów - nie będzie mdło.

Pozdrawiam,

Aneta

Edytowane przez _Chloe_