rutinowa żona 25.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 O tym to nawet nie pomyslałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 25.05.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Wow ale pomysły Ta szklana podłoga wygląda niesamowicie ale też miałabym obawy z chodzeniem po niej ja nawet na kratki ściekowe boję się wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 25.05.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ewciu, zdjęcia szklanych podłóg świetne - widziałam kilka w programie "Wielkie projekty". Ja mam lęk wysokości, dlatego całe życie mieszkam na parterze. W życiu nie stanęłabym na czymś takim, oj nie - zeszłabym na zwał Dzięki za zdjęcia domku - zrobił się taki... realny! Masz gdzieś jakieś rzuty? Z chęcią bym pooglądała. No i Twój styl to także "moja bajka" - choć stopowana przez warunki zewnętrzne (czyt. mała powierzchnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.05.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 a mnie się podoba pomysł ze szklaną podłogą w spódniczkach rzadko chodzę, więc luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.05.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Julianna, jeszcze tu jestem O kominkach wiem co najmniej sporo, prawie bym umiała sama wybudować otwarty. (...) Polecałabym Ci nie kupować samego wkładu i potem martwić się kto to zainstaluje i obuduje. Sprawdź jak to wyjdzie cenowo jeśli kupisz u zduna wraz z montażem. Może wyjść taniej, I zawsze możesz sie potargować. Bardzo dziękuję Kasiu za wszystkie namiary . Jesteś prawdziwą kopalnią wiedzy . Ten Dynamic jest bardzo ładny . Muszę się zorientować w cenie . http://kafle-kominki.pl/images/images/wklady/dynamic/dynamic069.jpg Źródło Wycena, którą dostałam obejmuje: (kominek Arysto, materiały do budowy kominka: przewód dymowy, redukcja kominowa, profile, wełna wysokotemperaturowa, taśmy uszczelniające, silikon wysokotemperaturowy, alufleksy, zaprawy, termofleksy, anemostaty, drzwiczki kominowe, kratki płyty ogniowe, śruby, kołki, kleje elastyczne + oczywiście robocizna). Cena brutto to niespełna 12,5 tys. Nie ma w tym wykończenia (w sensie marmur, a moim przypadku beton). Planujemy oczywiście zakup kominka wraz z usługą jego montażu. Zajrzałam do wszystkich których wymieniłaś . U jednego są podane ceny i te panoramiczne są raczej w wyższej cenie . Jeszcze poszukam, a przede wszystkim popytam . Ewa, Twój wątek jest jak dobry film akcji - na początku napięcie (planowanie kuchni) a potem już tylko ciekawiej (cegła, szklana podłoga, podsietlenie schodów). Niestety mam przeraźliwie podobny gust do Twojego chyba, bo wszystkie propozycje przedstawione przez Ciebie mi się podobają I nic konstruktywnie nie pokrytykuję POmysł na wiatrołap super, betonowe aranżacje kominków - super. Szkła bym się bała, ale myślę, że będize się dobrze komponować z Twoimi wnętrzami. W ogóle super że wrzuciłaś trochę wiecej zdjęć z budowy domu - wirtualny projekt nabrał kształtów O jaka piękna recenzja . Przełamałam się z pokazywaniem moich nieotynkowanych ścian (Pesteczka mnie zmotywowała ). Nie ma się czym chwalić, więc wolałam pokazywać wizualizacje, ale teraz masz rację łatwiej je wpasować w rzeczywiste wnętrza . Wiem Aniu, że wiele rzeczy czujemy podobnie i bardzo mnie to cieszy . Może i cegłą się zarazisz . Pysiaczek ma cegiełkę w mieszkaniu i wygląda to naprawdę pięknie . 11 tys. cena dość sporawa... Ewcia a jak duży wkład planujesz? Bo, z tego, co kojarzę Spartherma Varię BH (z gilotyną) wyliczono mi na coś ok 9 tys. Nie kupiliśmy jej, bo po 1 miałam na nią za mało miejsca, a po 2 cena (jak na kominek używany 2 razy w roku ) była zbyt wysoka. Właśnie sobie uświadomiłam, że ani raz nie paliłam w naszym kominku i nawet nie sprawdziłam czy "hula" A gdzie Aniu wyceniałaś? Co obejmowała cena? Pytając o wkład pytasz o moc czy rozmiar? (zapytała blondynka blondynkę ) Mam około 110 cm miejsca na szerokość, więc raczej większość panoramicznych się zmieści. Co do używania kominka, to mój Mąż jest typem mężczyzny pierwotnego . Gdyby mógł, to dom byłby z bali, na ziemi klepisko, a na środku otwarte ognisko . Zatem z kominka będzie korzystał dość często ciesząc się namiastką płomienia . Sprawdź Aniu swój kominek i pochwal się koniecznie . Ewo jeżeli chodzi o kominikominki to montowali u Anulii, Balbiny ,moich 2 sąsiadów i jeszcze wielu ,wielu innych na tym forum.I wszyscy sa zadowoleni.Oni mają bardzo konkurencyjne ceny szczególnie na Spartherm, są z zielonej Góry ale robią w całej Polsce.Zadzwoń do Pana Daniela i zapytaj o wycenę bo mają też Arysto,ale z tego co wiem najlepsze ceny to własnie Spartherm,możliwe,że zrobią ci spartherm w cenie Arysto od innej firmy. Dziękuję Basiu za informację zabiłabym własnoręcznie, powiesiła za siusiaki Uwielbiam Twoje komentarze Szklana podłoga troche przerażająca dla mnie Ja się czegoś takiego panicznie boję. U nas w jednym centrum handlowym jest cos takiego. Chodzę dookoła, zeby tylko na nią nie wejść Wiem, wiem, to się leczy Niezaprzeczalny jednak fakt, ze mogą wyglądać slicznie! Też się na czymś takim czuję niepewnie Zwłaszcza wtedy, gdy jestem w spódniczce Wow ale pomysły Ta szklana podłoga wygląda niesamowicie ale też miałabym obawy z chodzeniem po niej ja nawet na kratki ściekowe boję się wchodzić Kochane Moje już dzisiaj zapraszam Was na mini-terapię akrofobii . Zaczniemy od spoglądania od dołu i stopniowo będziemy oswajać się z każdym centymetrem mojej mini-podłogi . Terapię uskutecznię pod warunkiem, że mnie samej nie będą pojawiać się helikoptery przy myciu okien u góry . Ewciu, zdjęcia szklanych podłóg świetne - widziałam kilka w programie "Wielkie projekty". Ja mam lęk wysokości, dlatego całe życie mieszkam na parterze. W życiu nie stanęłabym na czymś takim, oj nie - zeszłabym na zwał Dzięki za zdjęcia domku - zrobił się taki... realny! Masz gdzieś jakieś rzuty? Z chęcią bym pooglądała. No i Twój styl to także "moja bajka" - choć stopowana przez warunki zewnętrzne (czyt. mała powierzchnia). Aniu Ciebie też oczywiście zapraszam . Troszkę się boję pokazywać rzuty, bo z pewnością pojawią się pytania, "a dlaczego?" Nasz dom jest zaprojektowany typowo pod nas, nasz tryb życia, zajęcia i wyobrażenia tego jak będzie nam wygodniej. Jest więc nieco inny od innych . Były sobie rzuty, ale już nie ma Edytowane 25 Maja 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.05.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 a mnie się podoba pomysł ze szklaną podłogą w spódniczkach rzadko chodzę, więc luz To pamiętaj by w odwiedzinki do mnie nie złamać zasady i założyć nogawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.05.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 tajest, pszepani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 25.05.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Fajny domek!!!! Dałam radę odczytać rzuty Czy pomieszczenie nr 7 to spiżarka? Najważniejsze że jest zaprojektowany pod Was! Każdy z nas ma inne preferencje więc i inne oczekiwania. Projekt indywidualny nie dość że jest unikatowy to jeszcze spełnia marzenia właścicieli (inwestorów). Podoba mi się funkcjonalny rozkład domku i spora ilość pomieszczeń technicznych. Dzięki za zaproszenie..., gdybyś oczywiście była w rejonach Dolnego Śląska - zapraszam, już do nowego M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.05.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Tak Aniu - to spiżarka . Mamy sporo miejsca, bo ja mam naturę chomika . Ślicznie dziękuję za zaproszenie Edytowane 25 Maja 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.05.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Dziewczyny ale jedna szklana podłoga jest do pogglądania kawalera córeczki naszej Ewy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.05.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Julianna, wkleiłam do Tatarak, ale Tobie innym Kobitkom, które do Ciebie zaglądają też się pewnie przyda http://www.caparol.com/site/alias__en/lang__en/4705/Caparol_SPECTRUM_online.aspx To jest strona oficjalna Caparola i jest tu programik do pracy on line, gdzie można sobie poprzymierzać wsio co Caparol ma w swojej super kolorowej ofercie. Zapisać się tego nie da raczej, ale zawsze można posłużyć się zrzutem ekranowym. Link wyższy jest do angielskiej wersji, ten niżej jest do niemieckojęzycznej. Działa intuicyjnie, więc bez instrukcji łatwo dojść co i jak. Nie sprawdziłam, czy można fotkę własnego domku załadować, ale i bez tego może sporo pomóc. Mają też katalogi kolorów w InDesignie i Plug-iny z owymi do Photoshopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.05.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Dziewczyny ale jedna szklana podłoga jest do pogglądania kawalera córeczki naszej Ewy:) ale będzie miała ubaw jak za kilkanaście lat to przeczyta. Myślicie, że FM będzie jeszcze istniało w takiej formie? Już widzę jak Julianna w akcie protestu młodej nastolatki zamaluje podłogi na czarno . Julianna, wkleiłam do Tatarak, ale Tobie innym Kobitkom, które do Ciebie zaglądają też się pewnie przyda http://www.caparol.com/site/alias__en/lang__en/4705/Caparol_SPECTRUM_online.aspx Pewnie, że się przyda. Już zajrzałam i można tam różne pomieszczenia, a nawet elewacje czarować SUPER . Dziękuję Pesteczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.05.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 A Tatarak się poddała Zrobiłam jej plansze w 10 szarościach z odcieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.05.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 aaaa to dlatego ja nic nie kumam, jak to działa! bo to działa INTUICYJNIE! nie bez dumy powiem, że słynę z tego, że absolutnie nie potrafię obsługiwać rzeczy działających INTUICYJNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.05.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 aaaa to dlatego ja nic nie kumam, jak to działa! bo to działa INTUICYJNIE! nie bez dumy powiem, że słynę z tego, że absolutnie nie potrafię obsługiwać rzeczy działających INTUICYJNIE O, to tak jak ja Zawsze szukam jakiegoś haczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 26.05.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Dołączam do klubu mąż się ze mnie śmieje że ja nawet batonika nie potrafię odpakować jak należy Julianko fajny ten panoramiczny kominek . Mój mąż też marzył o panoramicznym i do tego otwartym ale te ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.05.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 TwoOfUs, ja zrezygnowałam na nie wiem ile z wkładu i mam otwarty właśnie ze względu na cenę Ale... nabyłam sobie szybę i jak trzeba to go zamykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.05.2012 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 aaaa to dlatego ja nic nie kumam, jak to działa! bo to działa INTUICYJNIE! nie bez dumy powiem, że słynę z tego, że absolutnie nie potrafię obsługiwać rzeczy działających INTUICYJNIE O, to tak jak ja Zawsze szukam jakiegoś haczyka. Dołączam do klubu mąż się ze mnie śmieje że ja nawet batonika nie potrafię odpakować jak należy Co Wy tu piszecie Kochane? Nic a nic Wam nie wierzę No chyba, że po prostu macie wyższe aspiracje i za takie intuicyjne ułatwienia się nie bierzecie . Spod Waszych rączek wychodzą prawdziwe cuda nie w wersji wirtualnej, ale realnej . Wystarczy zajrzeć do wątków i dech zapiera . TwoOfUs, ja zrezygnowałam na nie wiem ile z wkładu i mam otwarty właśnie ze względu na cenę Ale... nabyłam sobie szybę i jak trzeba to go zamykam. Pesteczko całkiem prawdopodobne, że z powodu finansów też zrobimy kominek w wersji ekonomicznej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 26.05.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 TwoOfUs, ja zrezygnowałam na nie wiem ile z wkładu i mam otwarty właśnie ze względu na cenę Ale... nabyłam sobie szybę i jak trzeba to go zamykam. a ja zrezygnowałam z kominka i kupiłam kozę ale jak dziś przy śniadaniu obserwowałam jak mąż miesza ręką jajecznicę na talerzu to stwierdzam że wystarczyło by mu to "klepisko i na środku otwarte ognisko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.05.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 a ja zrezygnowałam z kominka i kupiłam kozę ale jak dziś przy śniadaniu obserwowałam jak mąż miesza ręką jajecznicę na talerzu to stwierdzam że wystarczyło by mu to "klepisko i na środku otwarte ognisko" jaką kozę kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts