Nelli Sza 28.07.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Muszę się Wam przyznać, że... mnie najmniej podoba się wersja 1. To ewidentnie wskazuje, żem... dziwna i już nie pierwszy raz mam poczucie, że z lekka tu nie pasuję . Ciągnie mnie do nieoczywistych rozwiązań - takich jak np. obraz w kuchni . Wiecie co pomyślałam? Że mogę zacząć od wersji zupełnie bez szafek (wersja 4). Jeślibędzie mi ich brakować, to zawsze mogę domówić szafki , a w międzyczasie nawet powiesić półki I to jest bardzo dobra myśl Kiedy zobaczyłam wersję z półkami to całkowicie do niej przylgnęłam. Głosuję na 5 Wygląda lekko i pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 28.07.2014 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Ja też za 5 Lubię półeczki w kuchni. Zmiękczają na wizce ogólny krajobraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.07.2014 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Wiesz, że ja bym nie oddawała głosu na 1. To było tylko dlatego, że pomyślałam, że masz potrzebę tych szafek. W swojej kuchni bez zastanowienia zrobiłabym półeczki w tym kąciku i jeszcze po jednej po bokach okapu ( równo na wysokości, gdzie się zaczyna). Wiesz, bo już dawno pisałam. piękną i klimatyczną puchę z herbatą też możesz na półce postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.07.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ja jestem z mniej licznej (chyba) grupy na FM, która nie ma potrzeby chowania wszystkiego do szafek. Lubię klimat jaki nadają w domu przedmioty, ale będę musiała dla własnego dobra ograniczyć sympatię do bibelotów Ewo jeśli nie potrzebujesz miejsca do przechowywania tyle a serce podpowiada "półki" to zrób tak :yes: Dla mnie jest cienka granica pomiedzy tym co fajnie wygląda a bałaganem. Wierze ze u Ciebie bedzie to co mnie zachwyca a sama nie umiem osiągnąć, te drobne elementy niby nie pasujące, inne a razem w Twoim wnętrzu tak urocze :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.07.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Nie mamy dużego doświadczenia i nie wiem czy uda się nam tak ładnie jak Ivy. Ewo my tez nie mamy doświadczenia najważniejszy chyba jest tu dobry klej i jesli coś będziecie obcinać to dobre ostre narzędzie które nie bedzie szarpało brzegu, my panale cielismy czyms takim http://www.jula.pl/mediaarchive/6149569/main/020144-jpg.jpg i dla wersji z półkami, czyli nr 5 http://naforum.zapodaj.net/images/ae0d139285c1.jpg ta wersja jest bardzo ładna , jesli nie ma potrzeby szafek to jestem za tą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.07.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 chyba już decyzja zapadła ale oddaję swój głos na 1 - bo ja bym tak zrobiła u siebie jeśli wybierać po "ładniości" to wybieram 5 - ale ja nigdy na półki bym się nie odważyła bo za wielki bałaganiarz jestem:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 29.07.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ewo - zrób, jak Ci serce podpowiada - ja piszę, jak zrobiłabym u siebie, bo wiem, co mój mąż zrobiłby z taką półeczką (nota bene ma teraz i gdyby nie M. mogłabym mieć i w nowej kuchni) - Obecnie mam tam hodowlę zakrętek po napojach (to zbieramy, a spiżarka jest 2 metry dalej, czyli za daleko, żeby odłożyć do pojemnika) - mamy też pojemniki na muesli oraz konewkę, orzechy (bo dobrze je mieć na pod ręką), wagę elektroniczną oraz dzbanek.Gdybym mieszkała sama - skończyłoby się na wadze i pojemnikach na muesli, a ponieważ szkodniki grasują, postanowiłam nie mieć półeczek - NIE Z TYM MĘŻEM. Bezpółkowiec chyba bardziej mi się widzi niż te półeczki ale wszystko trzeba dopasowywać do rodziny - to, co może być ozdobą jednego domu, w innym będzie straszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 29.07.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Hehe. mi również klimatyczne półeczki się podobają ale ja u siebie mieć nie mogę NIE Z TĄ SOBĄ bo to ja zawsze sama sobie na tych półkach bym bajzel robiła a sprzątać nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorrris 29.07.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 O to tak jak ja. A ścieranie kurzu z bibelotów to już w ogóle masakra dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.07.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ja tez polkowa bałaganiara jestem i moj maz tez.A ze on wysoki to nawet obok tych obrazków miałabym jakies pierdoły poustawiane.dlatego wszelkim polkom mowie (u siebie): NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 29.07.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ewunia, pisałam już o tym dużo wcześniej, a teraz to widzę i jestem za opcją z półkami. Ewentualnie, gdybyś potrzebowała te szafki to wersja nr 1. A co będzie nad szafkami przy suficie? Zdecydowałaś się na blendę? Wersja nr 2 (nie podoba mi się , ale jest pewnie do zrobienia i wygląda to chyba w ten sposób, że stolarz robi Ci odpowiednio wysoki front, ale nad lodówką jest szafka, która jest zamykana frontem lodówki. Znaczy się, żeby się do niej dostać, trzeba otworzyć lodówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.07.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Cieszę się ,że wybrałaś opcję z półkami i wydaje mi się ,że będziesz z niej zadowolona.reszta domu bliska półkowemu klimatowi Ja u mojej mamy też daję półki po bokach okapu .Strasznie podoba mi się aranżacja ikeowska, kwiaty powieszone w metalowych wiadereczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 29.07.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ewciu, obudziłam się rychło w czas, ale zaczynam znów buszować po wątkach. W sprwie półek ja mam po boku okapu i wcale nie żałuje. fakt nie ma jeszcze konkretne wizji wystawki ale caly czas coś zmieniam i uważam że kuchnia o wiele lzej dzieki nim wygląda, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 30.07.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Ewa gdybyś nie napisała, że szafek i tak masz sporo i że lubisz ustawiać różne rzeczy na półkach to wybrałabym wersje nr 1, ale skoro jest właśnie tak, jak jest to wersja 5 idealnie do Ciebie pasuje i tutaj mój glos podoba mi się ta lekkość półek i te obrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.07.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Cieszę się ,że wybrałaś opcję z półkami i wydaje mi się ,że będziesz z niej zadowolona.reszta domu bliska półkowemu klimatowi :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.07.2014 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 (edytowane) Ooo!!! widzę zmiany w głosowaniu I to jest bardzo dobra myśl Kiedy zobaczyłam wersję z półkami to całkowicie do niej przylgnęłam. Głosuję na 5 Wygląda lekko i pięknie 1 - 9 głosów 2 - 3 głosy 3 - 0 głosów 4 - 4 głosy 5 - 4 głosy Ja też za 5 Lubię półeczki w kuchni. Zmiękczają na wizce ogólny krajobraz. 1 - 9 głosów 2 - 3 głosy 3 - 0 głosów 4 - 4 głosy 5 - 5 głosów Wiesz, że ja bym nie oddawała głosu na 1. To było tylko dlatego, że pomyślałam, że masz potrzebę tych szafek. W swojej kuchni bez zastanowienia zrobiłabym półeczki w tym kąciku i jeszcze po jednej po bokach okapu ( równo na wysokości, gdzie się zaczyna). Wiesz, bo już dawno pisałam. piękną i klimatyczną puchę z herbatą też możesz na półce postawić To odejmuję na 1 . Na 5 już Twój głos liczyłam . Półki przy okapie będą na pewno i myślę, że skorzystam z Twojej rady, by były z tego samego drewna co blat Szukam teraz jakiegoś prostego okapu 90. 1 - 8 głosów 2 - 3 głosy 3 - 0 głosów 4 - 4 głosy 5 - 5 głosów Ewo jeśli nie potrzebujesz miejsca do przechowywania tyle a serce podpowiada "półki" to zrób tak :yes: Dla mnie jest cienka granica pomiedzy tym co fajnie wygląda a bałaganem. Wierze ze u Ciebie bedzie to co mnie zachwyca a sama nie umiem osiągnąć, te drobne elementy niby nie pasujące, inne a razem w Twoim wnętrzu tak urocze :yes: Ewo my tez nie mamy doświadczenia najważniejszy chyba jest tu dobry klej i jesli coś będziecie obcinać to dobre ostre narzędzie które nie bedzie szarpało brzegu, my panale cielismy czyms takim http://www.jula.pl/mediaarchive/6149569/main/020144-jpg.jpg ta wersja jest bardzo ładna , jesli nie ma potrzeby szafek to jestem za tą dorzucam głosik. Jeśli faktycznie stanie na półkach, to postaram się je "zagracić stylowo", coby stanąć na wysokości zadania 1 - 8 głosów 2 - 3 głosy 3 - 0 głosów 4 - 4 głosy 5 - 6 głosów I bardzo dziękuję za info o maszynejros do cięcia, bo właśnie zastanawiałam się czym to robić - spadłaś mi z nieba . Mamy nóż do wymiany z naszej wyrzynarce i dla mnie jakoś mało poręczna jest, a to cudeńko wygląda na wygodne. Kupowałaś w Jula? Dobry klej podpatrzę u Ciebie, bo chyba pokazywałaś co stosowaliście chyba już decyzja zapadła ale oddaję swój głos na 1 - bo ja bym tak zrobiła u siebie jeśli wybierać po "ładniości" to wybieram 5 - ale ja nigdy na półki bym się nie odważyła bo za wielki bałaganiarz jestem:-P Póki nie podpisałam umowy na meble, to jeszcze wszystko może się zdarzyć. Mam wersję nr 6 :D - pokażę na końcu To liczę oba Twoje głosy 1 - 9 głosów 2 - 3 głosy 3 - 0 głosów 4 - 4 głosy 5 - 7 głosów Ewo - zrób, jak Ci serce podpowiada - ja piszę, jak zrobiłabym u siebie, bo wiem, co mój mąż zrobiłby z taką półeczką (nota bene ma teraz i gdyby nie M. mogłabym mieć i w nowej kuchni) - Obecnie mam tam hodowlę zakrętek po napojach (to zbieramy, a spiżarka jest 2 metry dalej, czyli za daleko, żeby odłożyć do pojemnika) - mamy też pojemniki na muesli oraz konewkę, orzechy (bo dobrze je mieć na pod ręką), wagę elektroniczną oraz dzbanek.Gdybym mieszkała sama - skończyłoby się na wadze i pojemnikach na muesli, a ponieważ szkodniki grasują, postanowiłam nie mieć półeczek - NIE Z TYM MĘŻEM. Bezpółkowiec chyba bardziej mi się widzi niż te półeczki ale wszystko trzeba dopasowywać do rodziny - to, co może być ozdobą jednego domu, w innym będzie straszyć. Hehe. mi również klimatyczne półeczki się podobają ale ja u siebie mieć nie mogę NIE Z TĄ SOBĄ bo to ja zawsze sama sobie na tych półkach bym bajzel robiła a sprzątać nie lubię. O to tak jak ja. A ścieranie kurzu z bibelotów to już w ogóle masakra dla mnie... Ja tez polkowa bałaganiara jestem i moj maz tez. A ze on wysoki to nawet obok tych obrazków miałabym jakies pierdoły poustawiane. dlatego wszelkim polkom mowie (u siebie): NIE! Ja też nie lubię, ale dla efektu wizualnego zniosę ten wysiłek , zresztą... Muszę się przyznać, że... to raczej nie ja będę te kurze zazwyczaj wycierać Nie dosięgnę przecież Mam też to szczęście, że M. ma raczej skłonności ku sprzątaniu niż bałaganieniu. Taki fajny model mi się trafił Aaa... Witam serdecznie Dorrris Jak miło, że zechciałaś zabrać głos w sprawie Doliczam głos Anety na wersję bez półek 1 - 9 głosów 2 - 3 głosy 3 - 0 głosów 4 - 5 głosów 5 - 7 głosów Ewunia, pisałam już o tym dużo wcześniej, a teraz to widzę i jestem za opcją z półkami. Ewentualnie, gdybyś potrzebowała te szafki to wersja nr 1. A co będzie nad szafkami przy suficie? Zdecydowałaś się na blendę? Wersja nr 2 (nie podoba mi się , ale jest pewnie do zrobienia i wygląda to chyba w ten sposób, że stolarz robi Ci odpowiednio wysoki front, ale nad lodówką jest szafka, która jest zamykana frontem lodówki. Znaczy się, żeby się do niej dostać, trzeba otworzyć lodówkę. Tak, tak Madziu - dlatego wersja nr 5 powstała raz jeszcze Co do sufitu to nie wiem czy robić tę blendę. Co radzisz? Podciąg i tak będzie widoczny i będzie się w nią wcinał. Nie wiem czy nie lepiej zostawić bez? Abstrahując od problemu kurzu. Chodzi mi o aspekt estetyczny. 1 - 9 głosów 2 - 3 głosy 3 - 0 głosów 4 - 5 głosów 5 - 8 głosów Cieszę się ,że wybrałaś opcję z półkami i wydaje mi się ,że będziesz z niej zadowolona.reszta domu bliska półkowemu klimatowi Ja u mojej mamy też daję półki po bokach okapu .Strasznie podoba mi się aranżacja ikeowska, kwiaty powieszone w metalowych wiadereczkach Właśnie dlatego drążę temat - co pasuje do reszty Jestem ciekawa co dzieje się w mieszkaniu Twojej Mamy. Będzie na pewno super urządzone. Mam nadzieję, że pokażesz zdjęcia choć na priv Ewciu, obudziłam się rychło w czas, ale zaczynam znów buszować po wątkach. W sprwie półek ja mam po boku okapu i wcale nie żałuje. fakt nie ma jeszcze konkretne wizji wystawki ale caly czas coś zmieniam i uważam że kuchnia o wiele lzej dzieki nim wygląda, Anitko cieszę się, że wróciłaś . Wiem, że masz półki i bardzo ładnie to wygląda. Twoje płytki są super Jak rozumiem głos na 5 1 - 9 głosów 2 - 3 głosy 3 - 0 głosów 4 - 5 głosów 5 - 9 głosów Ewa gdybyś nie napisała, że szafek i tak masz sporo i że lubisz ustawiać różne rzeczy na półkach to wybrałabym wersje nr 1, ale skoro jest właśnie tak, jak jest to wersja 5 idealnie do Ciebie pasuje i tutaj mój glos podoba mi się ta lekkość półek i te obrazy Dziękuję Słonko 1 - 9 głosów 2 - 3 głosy 3 - 0 głosów 4 - 5 głosów 5 - 10 głosów To niezły obrót sprawy . Dziękuję Wam za empatię Żeby nie było, że się zafiksowałam (bo nadal naprawdę zastanawiam się co wybrać) znalazłam całkiem ładną inspirację podziału szafek na kwadraty: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/wQ0AAhhB7cMV0zNA9X.jpg Źródło Znalazłam też ładną kuchnię z innej bajki - zupełnie nie nadająca się do mojego wnętrza, ale przyciąga uwagę i powinna spodobać się Karolinie (chodzi o dwa poziomy górnych szafek). Wrzucam, bo może kogoś zainspiruje http://smallhousebliss.files.wordpress.com/2012/07/freedomky-2-plus-classic-kitchen3-via-smallhousebliss.jpg Źródło ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ A co powiecie na taką wersję? niech nosi nr 6 - próbuje pogodzić ze sobą wersję 1 i 5 http://naforum.zapodaj.net/images/81f8d994d2eb.jpg Edytowane 31 Lipca 2014 przez julianna16 korekta głosów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.07.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Zdecydowanie 5. Ta szafka przytłoczyła półeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 30.07.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Mi się bardzo podoba, chyba najbardziej ze wszystkich.Co do półeczek w mojej kuchni nie zmieniłam zdania ale w twojej to nie ja będę sprzątać i zazdroszczę że ty też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.07.2014 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 ja w swoim pierwszym projekcie kuchni miałam właśnie takie górne szafki w dwóch głębokościach nawaliłam do kuchni szafek jak głupia wtedy potem dostałam olśnienia i całkiem zmieniłam układ wywalając wszystkie górne szafki i jak rozpisuję sobie co w której szufladzie będę trzymała to mam połowę prawie pustych! no nie mam co w nich trzymać więc jak już zauważyłaś bardzo mi się podoba to stopniowanie szafek co do blendy - gdy mają być półeczki to bym jej nie dawała bo nijak się to będzie miało do opcji "lekkość" jeśli jednak miałabybyć opcja 1 (badź 6) to już bym blendę dała swoją drogą opcja 6 bardziej już pode mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 31.07.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Wersja 6:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts