marimag 15.08.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Hej matko polko Powróciłam z relaksu i znowu podgladam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.08.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 3. Kolorek wychodzi ładnie . Taki będzie w większości domu + biel (salon) + grafit (kominek w salonie) + czerń (kuchnia) Ewuniu, pewnie już to wcześniej pisałaś, ale nie potrafię znaleźć. Jaką farbą i jakim kolorem malujecie? Wygląda bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.08.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Ewcia pozdrawiam,Julisia urosła i widzę ,że będzie za chwilę chciała sama urządzać swój pokoik ,no niedaleko pada jabłko od jabłoni:lol2: Barierka bardzo ładna ,zachciało mi się od razu barierki A jaką ty lodówkę zamówiłaś? Zamrażarkę masz na dole? jak tak to musisz mieć szafki na dole dostosowane do jej wymiarów? o to chodzi? A jeśli chodzi o lodówkę to do 3 razy sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.08.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 ponieważ ja tylko na minutkę, to nie mam czasu naskrobać nic o fotorelacji ale super że do przodu już tyle!!! zobacz tu schody: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-si%C4%99-zapytajcie&p=6576242&viewfull=1#post6576242 układ desek tak jak Ty chcesz i bielone można dopytać yarkwooda jak będzie to dalej wykończone i by potem pokazał fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 16.08.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 A te szyby da się zdjąć? Jeśli tak - zawiezcie je do piaskowania. Tanio, szybko i przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.08.2014 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Hej matko polko Powróciłam z relaksu i znowu podgladam Hej Aniu Skoro czytam o relaksie to znak, że u Ciebie lepiej Cieszę się bardzo Ewuniu, pewnie już to wcześniej pisałaś, ale nie potrafię znaleźć. Jaką farbą i jakim kolorem malujecie? Wygląda bardzo ładnie Korzystając z promocji w LM kupiłam gotowe farby z Beckersa. Ta na ścianie to kolor light grey. Śliczny jest, taki... świetlisty . Różni się w zależności od padania światła. W tym korytarzu mamy świetliki dachowe i na razie brak drzwi, więc ostatecznie też będzie inaczej wyglądał. Jestem z niego bardzo zadowolona . Jedynie wydajność wyszła nam mniejsza niż na opakowaniu, ale przyczyniła się do tego mała malarka , która z zapałem maluje wnęki drzwiowe. Ewcia pozdrawiam,Julisia urosła i widzę ,że będzie za chwilę chciała sama urządzać swój pokoik ,no niedaleko pada jabłko od jabłoni:lol2: Barierka bardzo ładna ,zachciało mi się od razu barierki A jaką ty lodówkę zamówiłaś? Zamrażarkę masz na dole? jak tak to musisz mieć szafki na dole dostosowane do jej wymiarów? o to chodzi? A jeśli chodzi o lodówkę to do 3 razy sztuka Hej Basiu Julinka urosła szybko w ostatnich miesiącach Mój drobny kwiatuszek staje się małą panienką . Barierka będzie jeszcze wykańczana. Drugie malowanie i zamalowanie śrub montażowych. Będę chyba musiała zrobić drewniany podchwyt by było przyjemniej w dotyku. Mam też pomysł na barierkę wzdłuż schodów, ale będę chciała się Was poradzić . Lodówkę masz w poprzednim poście w ukrytym linku (najedź kursorem na "lodówkę do zabudowy"). Tak, chodzi o to że drzwi zamrażarki są wyższe niż w większości lodówek do zabudowy. Nie będzie równo z blatem, a kilka cm nad (ok. 4 cm). Wymyśliłam by podnieść oba piekarniki i powiększyć tym samym szuflady poniżej. Wyglądałoby to mniej więcej tak: http://naforum.zapodaj.net/images/23ff2eb8df7d.jpg Chyba nie jest najgorzej. Raczej wygodniej jeśli chodzi o obsługę piekarników, bo to są te małe kompaktowe. Co myślicie? ponieważ ja tylko na minutkę, to nie mam czasu naskrobać nic o fotorelacji ale super że do przodu już tyle!!! zobacz tu schody: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-si%C4%99-zapytajcie&p=6576242&viewfull=1#post6576242 układ desek tak jak Ty chcesz i bielone można dopytać yarkwooda jak będzie to dalej wykończone i by potem pokazał fotki Karolinko BARDZO dziękuję - już pędzę A te szyby da się zdjąć? Jeśli tak - zawiezcie je do piaskowania. Tanio, szybko i przyjemnie Dziękuję Aga za sugestię. Szyby nie są jeszcze zamontowane. Ta mała jest jedynie położona. Piaskowanie wykonuje się przed hartowaniem szyby. Te są już hartowane. Mają wyższe wymagania, bo to szkło stropowe. Na wszelki wypadek jeszcze zapytam czy się da Temat wlecze się, ale mam nadzieję, że w tym tygodniu zamówimy nowe szyby. ******************************************************* Nic nie piszecie odnośnie matowienia - źle myślę by wziąć wariant mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.08.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Ja bym nie matowiła tych szyb. Efekt diabli wezmą i jakoś mi nie pasuje do całości. Nie zgadza się też z moim myśleniem o celu i urodzie takiego rozwiązania.Argument o prywatności w pokojach dzieci do mnie nie przemawia, bo niby jak tam z dołu zajrzeć. A jeśli uważasz, że warto, by dzieci z góry na dół czasem nie mogły zaglądać albo, żeby światło z dołu nie docierało na górę, może pomyśl o poziomej rolecie zamontowanej na suficie. Nasunęła mi tę myśl Pergotenda zastosowana w pergolach ogrodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.08.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Nie znam się kompletnie na szafkach kuchennych, więc pomilczę... Wczoraj komoda wywołała uśmiech na ustach znajomych, którzy wpadli do nas na noc... Jak ja to zawsze powtarzam, do nas zawsze jest po drodze.. więc i Wy też kiedyś zajrzyjcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.08.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Julianno, mnie osobiście nie razi ta różnica poziomów w kuchni. Z biegiem czasu (a raczej budowy) zaczynam takie "psikusy" uważać za cechę indywidualną, jaką każdy dom posiada;). U mnie jest takich kilka i coraz bardziej rozczulam się nad nimi - to chyba z miłości do domu, jako całości:D Co do szyb w stropie - te kropki to już wiemy, że lepiej wyglądają w innych miejscach;). Chyba w tej sytuacji byłabym jednak za wymianą szyby.. Nie wiem, po czyjej stronie są koszty związane z podjęciem takiej decyzji ale ten kawałek podłogi/sufitu nadaje Twojemu domowi smaczek - warto byłoby być z niego zadowolonym w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.08.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Piaskowanie wykonuje się przed hartowaniem szyby. Te są już hartowane. Heh, człowiek uczy się całe życie ))) Dziewczyny mają rację, może nie matowić tych szyb? A jeśli koniecznie, to nakleić folię transportującą - ona jest półmatowa - wtedy nie będziesz musiała nowego szkła zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 20.08.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Julianno, mnie się pomysł z wyższymi szufladami pod piekarnikami podoba. Akurat tyle ile grubość blatu wynosi. Tak miało być i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Moim zdaniem wygląda to bardzo dobrze. Jakbym nie wiedziała to by mi przez myśl nie przeszło że to tak nie miało być. Wydaje mi się że nawet lepiej wygląda niż z niższymi szufladami, chyba proporcje szuflad są lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 20.08.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Ewciu, spokojnie szuflady mogą być wyżej, nie wpływają na wygląd kuchni, powiem nawet że trzeba by się bardzo przyjrzeć a by zauważyć że miało być inaczej - tak miało być i już Faktycznie, matowa szyba byłaby bardziej praktyczna, ale...przeźroczysta moim zdaniem ładniejsza i lepiej by pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.08.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Dziękuję dziewczyny za opinie odnośnie kuchni . W pierwszym momencie załamałam się naprawdę, bo kupiłam tę lodówkę na dzikusa widząc, że jest tańsza o połowę w stosunku do ceny rynkowej. Zależało mi na komorze świeżości, choć nie wiem na ile to "reklamowy bajer". Wcześniej nie szukałam sprzętów, bo temat kuchni jakoś się wlecze. Jak zobaczyłam wizualizację, to też się uspokoiłam. Mam dylemat z uchwytami i inaczej planuję te szuflady na dole - opiszę jak się ogarnę. ````````````````````````````````````````````````` Co do szyb - obecne zostać nie mogą, bo mają te niefajne kwadraciki . Po tym jak szyba pojawiła się na próbę jestem tego jeszcze bardziej pewna - same widzicie jak to wygląda. Zatem samo naklejenie czegokolwiek nie załatwi problemu. Będą nowe. Prawdopodobnie coś dopłacimy powyżej umówionej kwoty (sami od siebie), bo trudno szukać winnego i trochę nam szkoda tego naszego faceta od szyb. Chciał dobrze... Wracając do mojego dylematu. Nie jestem osobą super praktyczną. Częściej kieruję się tym co mi się podoba, niż tym czy to będzie praktyczne, ale w przypadku tych szyb mam naprawdę problem. Napiszę Wam dlaczego myślę o zmatowieniu: 1. boję się, że z czasem te szyby same zmatowieją, ale nierównomiernie pod wpływem ich używania (rysy w miejscach najczęściej deptanych pod oknem). Za parę lat urok szyby przeźroczystej zastąpią nieestetyczne matowe plamy. Nie wiem kompletnie jak zachowują się takie szyby stropowe. Być może moje obawy są bezpodstawne, ale jeśli się potwierdzą to będzie już za późno. Bywacie gdzieś w miejscach publicznych, gdzie są takie szyby? Ja nie kojarzę w pobliżu takiego miejsca by iść zobaczyć jak się szyby mają. W domu co prawda mniej będą używane, ale fruwać nad nimi się nie da. 2. wspomniana już intymność dzieci. To prawda, że trzeba się bardzo postarać by zobaczyć skrawek czegokolwiek w pokoju dzieci, ale jednak mogą mieć poczucie dyskomfortu 3. światło z dołu - można je okiełznać dywanem, czy nawet roletą jak sugeruje Kasia, ale kolejna konstrukcja od dołu to już zanadto. 4. konieczność kontynuacji koloru ściany na kominie również w pokoju dzieci. Komin w salonie chcemy pomalować na grafit. U dzieci będą już dwa inne kolory. Nie chcę wprowadzać trzeciego na ścianie. 5. wydaje mi się, że mleczna szyba lepiej zgra się z drewnianą, bieloną podłogą (?) ========================================= Codziennie staramy się być na budowie i coś działać. Pomalowaliśmy kuchnię, korytarz i salon na biało. Został jeszcze gabinet na dole i wszystkie pokoje na górze. To dopiero pierwsza warstwa. Na to pójdą dopiero kolory lub lepsza biała. Kilka zdjęć salonu z dzisiaj http://naforum.zapodaj.net/images/55eb22f0c1ab.jpg http://naforum.zapodaj.net/images/d58eb72cd765.jpg http://naforum.zapodaj.net/images/db02066ba75a.jpg http://naforum.zapodaj.net/images/6f09cfab886b.jpg http://naforum.zapodaj.net/images/8ab4b4d129fc.jpg Przy okazji chciałam się zapytać, czy też macie/mieliście problemy z zamalowaniem listw narożnych dawanych na brzegi ścian przy tynkowaniu? Większość tych listw prześwituje nam i trzeba je malować dodatkowo małym pędzelkiem, a to strasznie czasochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Ja też miałam problem z zamalowaniem ale malowaliśmy cieszynką jak na razie więc może to winna jest słaba farba. Narożniki które sama cekolowałam (wnęki okienne) to starałam się pokryć metal cekolem i wtedy nie było problemu ale za to może cekol odpadać i będzie po efekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.08.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Ewo, tak tez trudno było zamalować biała farbą te narożniki.Co więcej... gdzieniegdzie się wycierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.08.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 1. boję się, że z czasem te szyby same zmatowieją, ale nierównomiernie pod wpływem ich używania (rysy w miejscach najczęściej deptanych pod oknem). Za parę lat urok szyby przeźroczystej zastąpią nieestetyczne matowe plamy. Nie wiem kompletnie jak zachowują się takie szyby stropowe. Być może moje obawy są bezpodstawne, ale jeśli się potwierdzą to będzie już za późno. Bywacie gdzieś w miejscach publicznych, gdzie są takie szyby? Ja nie kojarzę w pobliżu takiego miejsca by iść zobaczyć jak się szyby mają. W domu co prawda mniej będą używane, ale fruwać nad nimi się nie da. . Ewo matowieją przy dużym natężeniu ruchu niestety, nie wiem czy "domowe" ilości tez mogą na to wpłynąć tez My śle ze głównie matowieją od piasku i innych zanieczyszczeń rysujących Jedna pozostałe argumenty są również istotne wiec zrobiła bym mleczne Przy okazji chciałam się zapytać, czy też macie/mieliście problemy z zamalowaniem listw narożnych dawanych na brzegi ścian przy tynkowaniu?[/b] Większość tych listw prześwituje nam i trzeba je malować dodatkowo małym pędzelkiem, a to strasznie czasochłonne. U mnie nawet jakoś duzych problemów nie było, przy zwyklaku na górze odrobinę, przy kolejnej wartwie mniej na dole przy tikkurili nic nie prześmituje u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.08.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 narożniki u mnie też trochę prześwitują - nawet gdzieniegdzie te boki w dziurki ale liczę na to że Ł to jakoś poprawi jeszcze Julianna a ta ceglana ściana to już skończona? ona nie będzie dotykała do podciągu? nie przewróci się to? TFU TFU!!! belki wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.08.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Cały czas mam przed oczami tę aranżację: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95bbf9450ef1.jpg i myślę sobie, że jeśli ktoś zastosował u siebie tyle szkła, to chyba wiedział, co robi;) Jeśli jednak masz się zastanawiać, czy aby szyba się nie uszkodzi, dzieci będą omijać ten obszar z daleka, to lepiej pójść za głosem rozsądku. O samopoczucie dzieci raczej bym się nie obawiała - gdyby im to przeszkadzało, zawsze można rzucić tam dywanik albo rozłożysty puf. Wydaje mi się, że dla maluchów to raczej frajda móc podglądać, co robią dorośli, kiedy one są w swoich pokojach. Na pewno będą filować w okienku przy okazji każdej imprezy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.08.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 i myślę sobie, że jeśli ktoś zastosował u siebie tyle szkła, to chyba wiedział, co robi;) ślicznie może to jak ze wszystkim kwestia rodzaju /przygotowania szkła ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts