ana289 04.02.2015 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Ewko - przejrzałam bardzo pobieżnie ostatnie strony (zachwycając się cudowną szafą!!!) ale mignął mi zmiękczacz do wody. Czy o nim piszecie, że potrzebuje odpływu? Bo ja mam - ale odpływu nie potrzebuje... A jeśli coś pokręciłam, to wybacz:hug: - moje zmęczone oko czyta co 5 zdanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.02.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ewko - przejrzałam bardzo pobieżnie ostatnie strony (zachwycając się cudowną szafą!!!) ale mignął mi zmiękczacz do wody. Czy o nim piszecie, że potrzebuje odpływu? Bo ja mam - ale odpływu nie potrzebuje... A jeśli coś pokręciłam, to wybacz:hug: - moje zmęczone oko czyta co 5 zdanie;) a jak masz zmiekczacz ?? przy pkukaniu zloza jest sporo wody wiec jak sobie z nia radzicie- wąż i na zewnątrz domu czy do kanalizy gdzies indziej ?? Ewo zapytaj fachowca bo moze ten odplyw potrzebny jest tylko do płukania zloza i w normalnej pracy niewiele jest wody- moze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.02.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) wąż tylko do płukania, a robi to raz na jakiś czas kiedy jest najmniejsze zużycie wody - w środku nocy. filtr ma własną pompkę poradzi sobie z 6 metrami u mnie pompuje w górę. Edytowane 5 Lutego 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.02.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 ... a co do POŚ z tego co czytałam młynek jest pożądany przy oczyszczalni, bakterie lubią dodatkowe jedzonko ... a skąd to wiesz?? bo ja pisałam w tej sprawie do firm zajmujących się produkcją/montażem poś i każda mi odpisała że nie mogę bez specjalnej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.02.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Dziewczyny, w którym momencie budowy mam zacząć męczyć męża o ten zmiękczacz? Podczas instalacji wodnej? Ja też poprosze Basię ( chociaż się jeszcze nie znamy )o te namiary na pana instalatora. Aktualnie mam straszną wodę, wszędzie wychodzi mi kamień w łazience i nie potrafię sobie z nim poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.02.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 ok, poczytałam jeszcze o tych oczyszczalniach - one nie lubią ani skrobi, ani białka, ani tłuszczów, i co śmieszne mocznika i amoniaku nie można tam wlewać soków, alkoholu ani wrzucać włosów, środków higienicznych... faktycznie młynek odpada ale znalazła też inne opinie - na stronach o oczysczalniach i o młynkach, zwłaszcza jeżeli ma się własną instalacje do biogazu. Nasz monter wszelkich takich wynalazków wciskał nam że oczyszczalni nic nie groźne, nawet butla domestosa Przypomniałam sobie dlaczego za skarby nie chcieliśmy tego ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.02.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Dziewczyny, w którym momencie budowy mam zacząć męczyć męża o ten zmiękczacz? Podczas instalacji wodnej? Ja też poprosze Basię ( chociaż się jeszcze nie znamy )o te namiary na pana instalatora. Aktualnie mam straszną wodę, wszędzie wychodzi mi kamień w łazience i nie potrafię sobie z nim poradzić. Najlepiej zaplanować na niego miejsce w trakcie robienia instalacji zeby łatwo można było podłączyć wodę "wchodząca" do domu na wszystkie krany i ewentualnie wypuścić sobie wode na zewnątrz do mycia samochodu a do podlewania taka co nie przechodzi przez zmiekczacz. Jesli robi wam jakiś instalator to będzie iedział co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.02.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 O jjjjjaaaaa!!! Jak pieknie! Piekna kuchnia, cudne lampy, blat rewelacyjny!!!Schody bajka, cegła suuuuper!, swietliki pierwsza klasa!!!!!No kochana - dałas czadu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.02.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Najlepiej zaplanować na niego miejsce w trakcie robienia instalacji zeby łatwo można było podłączyć wodę "wchodząca" do domu na wszystkie krany i ewentualnie wypuścić sobie wode na zewnątrz do mycia samochodu a do podlewania taka co nie przechodzi przez zmiekczacz. Jesli robi wam jakiś instalator to będzie iedział co i jak Dzięki Ivy, ja to chyba będę musiała robić notatki aby nic mi nie umknęło o odpowiednim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.02.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Dzięki Ivy, ja to chyba będę musiała robić notatki aby nic mi nie umknęło o odpowiednim czasie dopisz sobie, żeby gniazdko zrobić w okolicy zmiękczacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.02.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 dopisz sobie, żeby gniazdko zrobić w okolicy zmiękczacza gniazdek dużo w okolicach wszelakich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.02.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Najlepiej zaplanować na niego miejsce w trakcie robienia instalacji zeby łatwo można było podłączyć wodę "wchodząca" do domu na wszystkie krany i ewentualnie wypuścić sobie wode na zewnątrz do mycia samochodu a do podlewania taka co nie przechodzi przez zmiekczacz. Jesli robi wam jakiś instalator to będzie iedział co i jak Jak ja ogromnie żałuję, że nie zrobiłam zmiękczacza. U mnie co prawda w mieszkaniu, ale miejsce by się znalazło. Mam dwa podejścia wody, niezależne, ale o ile w kuchni można się obyć, to wszechobecne osady w łazience spać mi nie dają a spiżarnia za ścianą i byłoby gdzie ustawić stacyjkę. Nawet taką małą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.02.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Jak ja ogromnie żałuję, że nie zrobiłam zmiękczacza. U mnie co prawda w mieszkaniu, ale miejsce by się znalazło. Mam dwa podejścia wody, niezależne, ale o ile w kuchni można się obyć, to wszechobecne osady w łazience spać mi nie dają a spiżarnia za ścianą i byłoby gdzie ustawić stacyjkę. Nawet taką małą. szkoda bardzo ze nie zawalczyłaś bo to bardzo ułatwia życie :yes: Ja jestem jego bardzo wielką fanką i polecam każdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ja swojego tez namawiam na to urzadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.02.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Ja swojego tez namawiam na to urzadzenie namawiaj :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.02.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 szkoda bardzo ze nie zawalczyłaś bo to bardzo ułatwia życie :yes: Ja jestem jego bardzo wielką fanką i polecam każdemu Nie było z kim walczyć bo właściwie to sama decyzję podjęłam. Remont za 10 lat to zrobimy. edit: idę oglądać spiżarnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 teraz mam zamontowane jakies 2 korpusy narurowe...musimy jeszcze dokupic wklady do srodka.. ale poki teraz nie uzywamy wody to czekamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.02.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Nie było z kim walczyć bo właściwie to sama decyzję podjęłam. Remont za 10 lat to zrobimy. edit: idę oglądać spiżarnię ojjj to chyba niezbyt dobra decyzja, oczywiście da sie bez tego żyć, ale bardzo ułatwia życie i jak spiżarnia ??? zmieści się?? teraz mam zamontowane jakies 2 korpusy narurowe...musimy jeszcze dokupic wklady do srodka.. ale poki teraz nie uzywamy wody to czekamy.. taki filtr tez mam, u mnie z filtrem weglowym chyba i coś tam wyłapuje, ale nie kamień Chyba ze macie coś fajniejszego zamontowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.02.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Nie wiem czy cos fajniejszego... ja sie nie znaju, ale chyba to co ty? wiem, ze chce miec zmiekczacz...juz wczoraj po raz enty mojemu glowe trulam no chyba ze sobie wlasna studnie wykopiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 05.02.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 To, że spiżarnia zmieści to wiedziałam, ale musiałam zobaczyć jak tam podejście do wody wygląda. I wygląda tak, że trzeba by wywalić pół ściany żeby dostać się do rur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts