Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pesteczko :hug:

Dziękuję, że o mnie pamiętasz :hug: Rób swoje, ja poczekam :yes:

Te romby miały mieć jeszcze szare paski - taki wzór sweterkowy :lol2:. Coś takiego:

http://media.roomstyler.com/media/data/rooms/images/_thumbs/6zlq4GHPNuYVl99h.jpg_640x480_q85.jpg

To bym zaszalała :rotfl:

Tomkowa (Aniu - dobrze pamiętam? :rolleyes:)

Właśnie wracam z łazienkowego. Przegrzebałam wątek i znalazłam tylko tę większą. Jestem pod OGROMNYM wrażeniem. Napisałam, ze pragnę zobaczyć mniejszą i proszę zanim napisałam już była u mnie :hug: Dziękuję :)

Obie wyszły naprawdę świetnie. Nie dziwię Ci się, że lubisz tam przebywać :D.

Schody też widziałam - wyszły jak na obrazku Pestki. Jesteś wierna wizualizacjom i dzięi temu efekty są fantastyczne.

Pomysł na komodę też barrrrrdzo mi się podoba. Fajnie, że można dać meblom drugie życie, sobie radość, a wnętrzom ozdobę :).

Juskro,

Dziękuję :hug:

Idę do Ciebie pogapić te projekta :hug:

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się u Ciebie Julianno :) Jakże się cieszę, że tu zajrzałam dziś i wypatrzyłam białe płyteczki cegiełki w kuchni. Pewnie pisałaś coś na ich temat, ale nie jestem w stanie przebrnąć dziś przez tyle stron :( Proszę więc napisz jaka to kolekcja i czy jesteś z nich zadowolona?
Ewciu, zaglądam regularnie, o ile jestem na kompie :) Bardzo mi się u Ciebie podoba i uwielbiam, jak wpadasz z nowinkami. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy. Nie wyobrażam sobie mojej parapetówki bez Ciebie :hug:
Ooo, a ja się wyłamię i powiem, że pomysł ze ścianą w romby bardzo mi się podoba. Biała jest również ładna, ale tamta miała pazura, a ta ma ładne paznokietki :)

Ewuniu ślicznie u Ciebie.

Romby na cegle, chociaż je uwielbiam, to za dużo szczęścia, dobrze, że je zamalowałaś.

Wrooma podrórbki poszukam na all :) jeszcze sie za tym nie rozglądałam, bo mam nieczynne gniazdo w kuchni.

Witam się u Ciebie Julianno :) Jakże się cieszę, że tu zajrzałam dziś i wypatrzyłam białe płyteczki cegiełki w kuchni. Pewnie pisałaś coś na ich temat, ale nie jestem w stanie przebrnąć dziś przez tyle stron :( Proszę więc napisz jaka to kolekcja i czy jesteś z nich zadowolona?

Cegiełki Ewy są z castoramy - ich własna marka, mają 10x30 cm, i kosztują grosze. Tylko nie wiem czy są jeszcze do kupienia. Ja je kupowałam w sierpniu i wtedy czyścili z nich magazyny - ale nie wiem czy dlatego ze były w tragicznym stanie - brudne i w zamoczonych opakowaniach, czy wycofują je ze sprzedaży.

Romby na cegle, chociaż je uwielbiam, to za dużo szczęścia, dobrze, że je zamalowałaś.

Wrooma podrórbki poszukam na all :) jeszcze sie za tym nie rozglądałam, bo mam nieczynne gniazdo w kuchni.

Cegiełki Ewy są z castoramy - ich własna marka, mają 10x30 cm, i kosztują grosze. Tylko nie wiem czy są jeszcze do kupienia. Ja je kupowałam w sierpniu i wtedy czyścili z nich magazyny - ale nie wiem czy dlatego ze były w tragicznym stanie - brudne i w zamoczonych opakowaniach, czy wycofują je ze sprzedaży.

O, dzięki za info, tak podejrzewałam, ale nie chciałam urazić właścicielki gdyby się okazało, że to jednak zień ;) u siebie też je planuję i miesiąc temu widziałam je jeszcze w casto więc mam nadzieję, że jeszcze tam będą jak pojadę w weekend.

A jakie są te cegiełki w użytkowaniu? Uciążliwe? Planuję je do łazienki.

Julianno pięknie się zapowiada gabinet, powiem szczerze, że romby też mi się podobały i jestem pełna podziwu, że udały się takie równe...trochę ich szkoda:) podglądam regularnie, pięknie u Ciebie, i wydajesz się być ciepłą i bardzo serdeczną osobą. Pozdrowienia:)

Kurczę - chyba niedowidzę - cofnęłam się kilka stron - gdzie ta szafa??

--

Ewo, czy z rombami czy bez będzie pięknie - pamiętam wizualizacje gabinetu i powiem Ci że baaardzo trudno będzie Cię dogodnić - jest to jeden z fajniejszych układów jakie widziałam. Trzymam się tego niezmiennie. Nic go to tej pory nie pobiło.

Chloe str 207 :D

cytuje czesc postu dla Ciebie :D

We wiatrołapie stanie szafa, której nie do twarzy będzie z cokołem :). Pokazywałam ją kiedyś chyba u Doriko, ale nie przyznałam się, że jest moja :D

Wygląda tak

http://naforum.zapodaj.net/images/d6ce820dad4c.jpg

Nie mogłam się jej oprzeć :). Byłam nawet gotowa zrezygnować z szufelki we wiatrołapie, ale na szczęście przyjechał do nas fantastyczny Pan od centralnego odkurzacza i zaproponował, że zrobi nam gniazdko wewnętrzne w dnie szafy z giętkim, elastycznym wężem i dzięki temu nie będę potrzebowała miotły do podmiatania pod szufelkę. Spodobało mi się to rozwiązanie, ale do realizacji jeszcze trochę minie.

Ewo, dziękuję Ci bardzo, rumieńcami się oblałam wielkimi :hug: Tym bardziej dziękuję, że wszystko od Twojej łazienki i Twojego wątku wzięło swój początek :)

Aniu :hug:

W takim razie cieszę się, że mam swój maleńki udział w tym dziele :).

Powinnaś wrzucić w stopkę choć odnośniki do zdjęć, bo naprawdę możesz być dumna z efektów. Na FM pojawia się wiele ładnych, ciekawych wnętrz. Są radością dla właścicieli, ale nie zawsze inspirują. Twoje łazienki z pewnością inspirują i mówią - "Tutaj ktoś dobrze planował i ładnie urządził :D".

Przy okazji na wątku łazienkowym (nie zaglądałam tam sto lat) znalazłam inną łazienkę, która jest bliska mojej wizualizacji jeśli chodzi o zabudowę nad wc, aż mnie ukłuło, że zrezygnowaliśmy z tej zabudowy na rzecz wariantu ekonomicznego :(. Może kiedyś :)

Ewciu, zaglądam regularnie, o ile jestem na kompie :) Bardzo mi się u Ciebie podoba i uwielbiam, jak wpadasz z nowinkami. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy. Nie wyobrażam sobie mojej parapetówki bez Ciebie :hug:

Olunia :hug:

Ale miło mi się zrobiło :wiggle: Z radością poznam Cię osobiście. A w okolicznościach parapetówki to już będzie pełnia szczęścia :hug: :D

Zapomniałam napisać o szafie. Jest obłędnie piękna!:jawdrop:

:hug:

Ooo, a ja się wyłamię i powiem, że pomysł ze ścianą w romby bardzo mi się podoba. Biała jest również ładna, ale tamta miała pazura, a ta ma ładne paznokietki :)

Dorotko :),

Cieszę się, że mnie rozumiesz :). Troszkę wahałam się czy przyznawać się do tych rombów, ale z drugiej strony - tu pełno takich bzików z pomysłami różnej maści :lol2: Liczyłam na to, że znajdzie się ktoś kto mnie zrozumie :D :hug:

Stchórzyłam, ale może ktoś inny będzie miał więcej odwagi.

Mój M. pomagał mi dzielnie i nawet nie złościł się, gdy po 3 godzinach lepienia taśmy i ciapkania tych dwóch rombów stwierdziłam, że chyba jednak na białooooo. Liczę, że biel ściany będzie mi sprzyjać w pracy w tym gabinecie :)

Julianna, dolaczam do zachwytow, bo cholllernie mi sie u Ciebie podoba :lol:

Dziękuję Mmeliso :hug:

Juliannn przepięknie masz..ścianę w kuchni z okapem zapisałam do inspiracji :yes:

Opiorek :welcome: Nawet nie wiesz jaki to dla mnie komplement :). Cieszę się i zapraszam częściej.

Ewo ślicznie u Was, kuchnia :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Jestem pod wrażeniem każdego pomieszczenia :yes:

Dziękuję Ivy :hug:

Emi :hug:

O, dzięki za info, tak podejrzewałam, ale nie chciałam urazić właścicielki gdyby się okazało, że to jednak zień ;) u siebie też je planuję i miesiąc temu widziałam je jeszcze w casto więc mam nadzieję, że jeszcze tam będą jak pojadę w weekend.

A jakie są te cegiełki w użytkowaniu? Uciążliwe? Planuję je do łazienki.

Przypuszczam, że fugi mogą być bardziej uciążliwe :)

Casuall :welcome: Emi już Ci napisała, że to Casto :) (dziękuję Emi :)).

Nie uraziłabyś mnie :D Lubię te płytki jak nie wiem co :D. Mamy je jeszcze w dolnej łazience, pralni i garażu (szare). A to, że nie kosztowały wiele jest dla mnie atutem :). My klupowaliśmy z 2 lata temu, a może jeszcze wcześniej. Oczywiście na promocji i wtedy też obsługa sklepu twierdziła, że wyprzedają się z nich. Może mają taki myk na klienta? :lol2:

Płytek jeszcze nie użytkuję, ale jestem właśnie na etapie ich domywania (po fachowcach) i impregnowania fug. Kupiłam specjalny impregnat i zabezpieczam fugi w kuchni (szczególnie nad płytą indukcyjną) i w prysznicu. Impregnat zostawiłam na dwa dni i dzisiaj zmywałam jego resztki tam, gdzie mi się wyjechało na płytkę. Myją się ładnie :yes:

Julianno pięknie się zapowiada gabinet, powiem szczerze, że romby też mi się podobały i jestem pełna podziwu, że udały się takie równe...trochę ich szkoda:) podglądam regularnie, pięknie u Ciebie, i wydajesz się być ciepłą i bardzo serdeczną osobą. Pozdrowienia:)

MartaMarcia :welcome:

Dziękuję za miłe słowa :). Nawet nie masz pojęcia jak mnie było żal. Cegły były impregnowane i zwykła taśma malarska nie trzymała. M. poświęcił taką instalatorską, wzmacnianą w środku, z bardzo mocnym klejem. Wychodziło super równo :yes: Byłam dumna z efektu.

Napisz mi proszę Ewo jakie masz żarówki w Hektarach nad blatem.

Teraz mam za słabe :(. Planuję kupić TAKIE. Koniecznie okrągłe, bo M. kupił świecznikowe i nieładnie wystają :(.

To już wiadomo, czemu się wszyscy zachwycają:rolleyes:

:hug:

Edytowane przez julianna16