dorkaS 24.07.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Julianno zmartwiłaś mnie z tym szpachlowaniem. U nas deseczki "wyskoczyły' pod jednym z okien dachowych, bo były zbyt dopasowane, ale to kwestia kilku milimetrów i w sumie nie bardzo razi, jeśli ktoś o tym nie zostanie przeze mnie poinformowany. Czy u Was ustaliła się wilgotność w domu? Żeby to szpachlowanie nie poszlo na marne, gdy na przykład drewno się rozpręży. Muszę przyznać, że im częściej udaje mi się bywać w domach ze schodami bez poręczy tym bardziej się ich boję. Piękne są bez dwóch zdań wszystkie w swojej prostocie. Osobiście nie udało mi się zlecieć jeszcze w przestrzeń poza nimi, ale widzę jak moje potomstwo dynamicznie się porusza, to włosy mi się jeżą. A dodam, że jestem raczej z tych rodziców, którzy są bardzo dalecy od kwokowania nad dziećmi. Z jednej strony taka siatka jest pewnym rozwiązaniem, ale maluch wpadający w nią z reguły poruszał się wcześniej z pewną prędkością i pod pewnym kątem spadnie, co nie zabezpieczy go przed przesuwaniem się w dół wzdłuż linii schodów. A po drodze kanty stopni i podstopnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.07.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Ivcia Pokazałam to co "jakoś wygląda" , a raczej wyglądało, bo teraz bałagan straszny. Kuchnia nigdy nie będzie wyglądać jak na zdjęciach Nie da się przy rodzince, a i ja sama nie potrafię trzymać wszystkiego pod blatem . Sofa też zmieniła już oblicze . Strasznie wszystko chwyta. Szkoda, że Ikea w PL ma tak ograniczoną kolorystykę dla soderhamnów. Jak sprawuje się Twój narożnik? Masz chyba lepszy materiał pod tym względem. Urwisy nadają sens temu naszemu bytowaniu w domu. Mamy ciągły trening ściągając Jaśka ze schodów Ewo kuchnia która żyje i w której sie gotuje rzadko wygląda efektownie jak na inspiracjach ale od tego jest.Czasem jak widze jaki zrobiłam armagedon to myślę sobie " moze teraz foto na FM " :rolleyes: Moja kanapa tez ma "średnie" w użytkowaniu pokrycie i wszystko się jej czepia Ale i tak ja love Polecam taki zakup - Ssawki do sierści zwierząt ELECTROLUX http://zamienne.com.pl/userdata/gfx/13bf5c2a0da3813ad50a272c31382b5e.jpg ta węższa jest idealna do odkurzania tego typu kanapy Jest tam uniwersalna końcówka pasująca do każdego odkurzacza Witaj Agato Napisałam priva. Mieszkasz daleko, więc może być problem z moim fachowcem . Zapytaj na wątku schodowym. Aaa... Ivy ma piękną i podobną barierkę, a jest z Twoich okolic. Wykonywał ją chyba LasekD? Jest gwarancją świetnej jakości, rzetelności i przystępnej ceny . Tak, Moje schody i barierkę realizował Pan Darek, polecam IVY, jesteś genialna Przypomniałam sobie ze przeciez w szkołach sa takie liny, może akurat Chociaż u mojej siostry jak sie wprowadzili to dość podobna pustka i moja siostrzenica miała chyba ok 1,5 roku i nauczyli ja chodzić przy ścianie Szybko się nauczyła i tylko moja Mama ma do tej pory lęki na tych schodach heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratkaf 24.07.2015 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Podczytuję Cię w ukryciu, więc pomacham najpierw na przywitanie:bye: Czy mogłabyś zdradzić, gdzie kupiłaś stołki barowe. Niedługo minie nam dwa lata odkąd się wprowadziliśmy do mieszkania, a ja jeszcze nic nie wybrałam, bo wszystko wydaje się tandetne, nic mi nie pasuje i powoli zaczynam żałować, że w ogóle robiłam ten barek:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.07.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Ivy, daj linka do tych ssawek, PLEASE. Moje sierściuchy tylko dlatego jeszcze nie zostały wyrzucone z domu, bo je kocham. Cierpię ja i moje tapicerki straszliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.07.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Ivy, daj linka do tych ssawek, PLEASE. Moje sierściuchy tylko dlatego jeszcze nie zostały wyrzucone z domu, bo je kocham. Cierpię ja i moje tapicerki straszliwie Ja kupiłam TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.07.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.07.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Mam odkurzacz Dyson ze specjalną końcówką do sierści zwierząt, ale i tak uważam, że nie ma nic lepszego niż.. ściągaczka do wody Jedną mam przeznaczoną wyłącznie do czyszczenia dywanów i nic tak nie wyczyści mebla lub dywanu z kłaczków, sierści i włosów jak to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.07.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Tomkowa, jaka ściągaczka? Moje koty to postrach naszych ubrań, mebli ... i wszystkiego innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.07.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Mi, zwykła ściągaczka do szyb Z miarę twardą gumą, ściąga wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 26.07.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 muszę wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 26.07.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Albo mokra gumowa rękawica też daje radę i nie musi być płaska powierzchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 26.07.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Mokrą rękawicę też testowałam, ale do niej trzeba mieć obok miskę z wodą, żeby rękę stale opłukiwać, bo cała oblepia się tym wszystkim Ściągaczka jest bezproblemowa, sucha zbiera idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 26.07.2015 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 tylko karcherka do tego nie używajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiliO 28.07.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Witaj Julianno, Chcialam raz jeszcze serdecznie podziekowac za namiary, w problematycznym dla mnie temacie schodow i balustrady. Na dzien dzisiejszy jestem w kontakcie z "Panem Schodkowym" ;o) - i nie zapeszajac, mam nadzieje, ze ruszymy do przodu.. ;o)Dziekuje rowniez za wyrozumialosc i propozycje pisania u Ciebie.. ;o) ...chociaz czuje, ze mialabym wyrzuty sumienia piszac o "swoich gorzkich zalach budowlanych", na Twoim przepieknym watku projektowania marzen.. Ivy 17, Tobie rowniez dziekuje za cieple slowa i chec pomocy.. coraz czesciej mysle czy w kwesti niekonczacych sie dylematow, nie zalozyc watku... - jednak czuje sie na FM jak- dziecko we mgle- pojecia nie mam, jak sie tu odnalezc..i od czego zaczac.. ;o) Ivy, pozwolilam sobie zajrzec rowniez i do Ciebie ;o) - masz piekny domek, z przyjemnoscia sie oglada.. ;o) Dziewczyny, serdecznie Was pozdrawiam i dziekuje, udanego wtorku ;o)MiliO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiliO 28.07.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 :no: aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ratunkuuuuuuuuu........ Dziewczyny, probowalam, poddaje sie...... ...nie potrafie zalozyc swojego watku ... niemoc jest ze mna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Poproś o pomoc moderatorów – Elfir albo Jarek P z pewnością poprowadzą Cię za rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 03.08.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Dziękuję Casuall Jak Twoje fugi? Udało się pozbyć plam? Ech powiedzmy, że już ich nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.08.2015 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Ewa pięknie u Ciebie dom poza elegancją i Twoim stylem ma takie ciepło w sobie nie mogę doczekać się większej ilości zdjęć jak dzieci ?? jak znosicie te upały?? widzę, że ujawniło się więcej kociarzy u nas na podłogach sprawdza się robot, ale kanapy, czy krzesła to już gorzej kupiliśmy teraz odkurzacz stojący z odczepianym ręcznym odkurzaczem - jest dobrze pomógł też fuminator - od kiedy nim wyczesuję kota, to jakby mniej gubiła i mniej roznosi po domu na krzesłach ratuję się czasem rolką do ubrań - trochę tych włosów się przyklei ale o ściągaczce nie słyszałam - dzięki Tomkowa, wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.08.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Sciągaczkę muszę wypróbować Słonko jakiego masz robota ????? !!!!! U mnie 3 futra linieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 17.08.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Pestko mam takiego - Roomba 880z tym, że cały dół mam bez dywanów, na górze są małe dywaniki w pokojach dzieci - tam musi jeździć częściej, lub syn używa odkurzacza ręcznegohttp://www.techspot.com/images2/news/bigimage/2013/2013-11-12-image-16.jpg ma udoskonalone rolki i większą siłę ssania (wcześniejsze wersje nie dawały tak rady - wiem, bo koleżanka ma hodowlę w domu i z takiego jest bardziej zadowolona)http://www5.pcmag.com/media/images/340824-irobot-roomba-880-vacuum-cleaning-robot-bottom.jpg?width=630 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts