Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

Julianno zmartwiłaś mnie z tym szpachlowaniem. U nas deseczki "wyskoczyły' pod jednym z okien dachowych, bo były zbyt dopasowane, ale to kwestia kilku milimetrów i w sumie nie bardzo razi, jeśli ktoś o tym nie zostanie przeze mnie poinformowany.

Czy u Was ustaliła się wilgotność w domu? Żeby to szpachlowanie nie poszlo na marne, gdy na przykład drewno się rozpręży.

Muszę przyznać, że im częściej udaje mi się bywać w domach ze schodami bez poręczy tym bardziej się ich boję. Piękne są bez dwóch zdań wszystkie w swojej prostocie. Osobiście nie udało mi się zlecieć jeszcze w przestrzeń poza nimi, ale widzę jak moje potomstwo dynamicznie się porusza, to włosy mi się jeżą. A dodam, że jestem raczej z tych rodziców, którzy są bardzo dalecy od kwokowania nad dziećmi.

Z jednej strony taka siatka jest pewnym rozwiązaniem, ale maluch wpadający w nią z reguły poruszał się wcześniej z pewną prędkością i pod pewnym kątem spadnie, co nie zabezpieczy go przed przesuwaniem się w dół wzdłuż linii schodów. A po drodze kanty stopni i podstopnic.

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ivcia :hug:

Pokazałam to co "jakoś wygląda" :D, a raczej wyglądało, bo teraz bałagan straszny. Kuchnia nigdy nie będzie wyglądać jak na zdjęciach :no: Nie da się przy rodzince, a i ja sama nie potrafię trzymać wszystkiego pod blatem ;).

Sofa też zmieniła już oblicze :(. Strasznie wszystko chwyta. Szkoda, że Ikea w PL ma tak ograniczoną kolorystykę dla soderhamnów. Jak sprawuje się Twój narożnik? Masz chyba lepszy materiał pod tym względem.

Urwisy nadają sens temu naszemu bytowaniu w domu. Mamy ciągły trening ściągając Jaśka ze schodów :lol2:

Ewo kuchnia która żyje i w której sie gotuje rzadko wygląda efektownie jak na inspiracjach ale od tego jest.Czasem jak widze jaki zrobiłam armagedon to myślę sobie " moze teraz foto na FM " :rolleyes::rolleyes:

Moja kanapa tez ma "średnie" w użytkowaniu pokrycie i wszystko się jej czepia :-( Ale i tak ja love :rolleyes:

Polecam taki zakup - Ssawki do sierści zwierząt ELECTROLUX

http://zamienne.com.pl/userdata/gfx/13bf5c2a0da3813ad50a272c31382b5e.jpg

ta węższa jest idealna do odkurzania tego typu kanapy :-) Jest tam uniwersalna końcówka pasująca do każdego odkurzacza :p

Witaj Agato :) :welcome:

Napisałam priva. Mieszkasz daleko, więc może być problem z moim fachowcem :(.

Zapytaj na wątku schodowym.

Aaa... Ivy ma piękną i podobną barierkę, a jest z Twoich okolic. Wykonywał ją chyba LasekD? Jest gwarancją świetnej jakości, rzetelności i przystępnej ceny :).

Tak, Moje schody i barierkę realizował Pan Darek, polecam :-)

IVY, jesteś genialna :hug:

Przypomniałam sobie ze przeciez w szkołach sa takie liny, może akurat :-)

Chociaż u mojej siostry jak sie wprowadzili to dość podobna pustka i moja siostrzenica miała chyba ok 1,5 roku i nauczyli ja chodzić przy ścianie :-) Szybko się nauczyła i tylko moja Mama ma do tej pory lęki na tych schodach heheh

Podczytuję Cię w ukryciu, więc pomacham najpierw na przywitanie:bye:

Czy mogłabyś zdradzić, gdzie kupiłaś stołki barowe. Niedługo minie nam dwa lata odkąd się wprowadziliśmy do mieszkania, a ja jeszcze nic nie wybrałam, bo wszystko wydaje się tandetne, nic mi nie pasuje i powoli zaczynam żałować, że w ogóle robiłam ten barek:/

Witaj Julianno,

Chcialam raz jeszcze serdecznie podziekowac za namiary, w problematycznym dla mnie temacie schodow i balustrady. Na dzien dzisiejszy jestem w kontakcie z "Panem Schodkowym" ;o) - i nie zapeszajac, mam nadzieje, ze ruszymy do przodu.. ;o)

Dziekuje rowniez za wyrozumialosc i propozycje pisania u Ciebie.. ;o) ...chociaz czuje, ze mialabym wyrzuty sumienia piszac o "swoich gorzkich zalach budowlanych", na Twoim przepieknym watku projektowania marzen..

Ivy 17,

Tobie rowniez dziekuje za cieple slowa i chec pomocy.. coraz czesciej mysle czy w kwesti niekonczacych sie dylematow, nie zalozyc watku... - jednak czuje sie na FM jak- dziecko we mgle- pojecia nie mam, jak sie tu odnalezc..i od czego zaczac.. ;o)

Ivy, pozwolilam sobie zajrzec rowniez i do Ciebie ;o) - masz piekny domek, z przyjemnoscia sie oglada.. ;o)

Dziewczyny, serdecznie Was pozdrawiam i dziekuje, udanego wtorku ;o)

MiliO

• 2 weeks później...

Ewa pięknie u Ciebie :) dom poza elegancją i Twoim stylem ma takie ciepło w sobie :) nie mogę doczekać się większej ilości zdjęć :)

jak dzieci ?? jak znosicie te upały??

widzę, że ujawniło się więcej kociarzy :)

u nas na podłogach sprawdza się robot, ale kanapy, czy krzesła to już gorzej

kupiliśmy teraz odkurzacz stojący z odczepianym ręcznym odkurzaczem - jest dobrze :)

pomógł też fuminator - od kiedy nim wyczesuję kota, to jakby mniej gubiła i mniej roznosi po domu

na krzesłach ratuję się czasem rolką do ubrań - trochę tych włosów się przyklei

ale o ściągaczce nie słyszałam - dzięki Tomkowa, wypróbuję ;)

Pestko mam takiego - Roomba 880

z tym, że cały dół mam bez dywanów, na górze są małe dywaniki w pokojach dzieci - tam musi jeździć częściej, lub syn używa odkurzacza ręcznego

http://www.techspot.com/images2/news/bigimage/2013/2013-11-12-image-16.jpg

ma udoskonalone rolki i większą siłę ssania (wcześniejsze wersje nie dawały tak rady - wiem, bo koleżanka ma hodowlę w domu i z takiego jest bardziej zadowolona)

http://www5.pcmag.com/media/images/340824-irobot-roomba-880-vacuum-cleaning-robot-bottom.jpg?width=630