Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julisiowo – jak zaprojektować marzenia? – zapraszam :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję, znalazłam, u Koza79 :D

No i muszę napisać - DOM PRZEPIĘKNY

Cieszę się, nie miałam pewności, bo pamięć mi ostatnio szwankuje ;). Sama miałam ochotę podpytać Kozę jak mają to zamontowane.

Dziękuję za miłe słowa :)

heh z nieba mi spadłaś z tą szafką...boska!! jak dla mnie...a wczoraj chyba przez pół nocy szukałam na allegro i nic...jakim cudem ja ją przeoczyłam?? dzięki! teraz jeszcze..okiem niech rzuci mąż...oby mu się spodobała...:)

ps. zmobilizuję się..i porobię nowe zdjęcia i niedługo nowy wątek na wnętrzach założę :)

proszę odszukajcie mnie :) :p

I jak szafka Ewciu? Spodobała się M.? No i wątek gdzie się podziewa? :D

Karolina, dziękuję za wyczerpujące informacje, teraz już wiem co i jak :wiggle:

Juliana - pzepraszam za "prywatę" http://c.wrzuta.pl/wm18376/668f634200113b9a500e836b

Mamik nie przepraszaj :). Ja też dowiaduję się ciekawych rozwiązań. Cieszę się, że ktoś jeszcze do mnie zagląda :).

Julianno patrzaj na co się natknęłam, dostępne w różnym rozmiarach i kolorach :) Wieszak też by pewnie zrobili, w tej opcji to lustro

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/57/30/72/68/5730726824_2

Wanilianno :hug:

Ślicznie dziękuję, że o mnie pamiętasz. Zajrzę tam z przyjemnością :).

..........................................................................

Wróciłam z Warsaw... i cieszę się, że mieszkam na wsi :D. Wydaje mi się, że żyję w szybkim tempie, ale tempo stolicy jest przytłaczające. Może za stara już jestem i ciągnie mnie do natury :D

Większość życia spędziłam w centrum Warszawy i gdyby nie to, że okna mieszkania wychodziły na zadrzewione dość duże podwórze, to ciężko byłoby mi tam żyć. Teraz, gdy przyjeżdżam do, bądż co bądż mojego miasta, czuję się oblepiona przez tłum i wracam na moją wieś chora z obolałą głową i psychiką :)

Ale myślę, że to nie kwestia wieku, że ciągnie nas do natury zielonej przestrzeni naokoło. W końcu moja Kaśka też uciekła na wieś.

Julianko- dziękuję Ci za wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziękuję za dobre słowo i za pomoc w dziale wnętrza, burza mózgu trwa a ja nigdzie nie ruszam się z miejsca , no nie... w sumie to nawet chyba do tyłu:)))))

Ty jesteś teraz bardziej na fali i zdecydowanie masz więcej weny , ciągle na ciepło z wykańczaniem więc jak znajdziesz chwilę czasu i inspiracje z dechami BŁAGAM podrzuć do działu wnętrza cegła w pokoju chłopięcym:D:D:D:D:D:hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

DOM PRZEPIĘKNY!!!!

Ha, ha Gumisiu, Arniko :hug:

Dziękuję za odwiedziny :hug:

Wy też z rzadka bywacie na FM, bo ja tu raczej gościem jestem niż gospodynią, nad czym ubolewam :(.

---------------------

Podłoga jest już w pokojach dzieci, w większości sypialni i korytarza. Został pokój garderobiany, ale jego zrobienie dłużej potrwa, bo mamy tam mnóstwo sprzętów, farb, przydasi i meble do pozostałych pokoi, które trzeba dopiero skręcić.

Pokój Juniora z podłogą (woda służy za przycisk do podklejonego panela :))

http://naforum.zapodaj.net/images/9d1b9cb0c8f6.jpg

I on sam :D bardzo zajęty ;)

http://naforum.zapodaj.net/images/3381a180b486.jpg

• 1 month później...
Witam, mam pytanie odnośnie czarnej farby w kuchni. Co to jest za farba i jaka jest w użytkiwaniu? Tez przymierzam się do czarnej tablicowki na dwóch ścianach.

Przepraszam Patrycjo, że musiałaś czekać na odpowiedź. To farba tablicowa Fluggera. Na jednej ze ścian pod nią mam jeszcze farbę magnetyczną, ale jeśli zdecydujesz się na takie połączenie to miej na uwadze, że farba magnetyczna zmienia nieco strukturę ściany i trzeba ją przeszlifować przed malowaniem tablicówką.

Z tablicówki jestem BARDZO zadowolona. Najczęściej ślady codziennego funkcjonowania pojawiają się nad zlewem od chlapiącej wody lub resztek jedzenia. Zmywają się bez problemu i nie zostają żadne smugi. Bałam się szczególnie tych ewentualnych śladów po wytarciu, ale wszystko znika w ciągu kilkunastu sekund. Najpierw zmywam mokrą gąbką lub mokrą szmatką, a potem przecieram w zasadzie jednym ruchem na sucho czystą ścierką.

Zanim pomalujesz tablicówką przyjrzyj się dokładnie ścianom, bo czerń wyciąga niestety wszelkie mankamenty. Ściany powinny być idealnie gładkie. U mnie nierówności nie są tak bardzo widoczne, bo mam kuchnię na północ, ale przy jednym kontakcie mam ślad, jaki został po przesunięciu gniazdka.

Pochwal się jak wyszło :)

Witam się prawie świątecznie :).

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale jeśli tak, to będę wdzięczna za pomoc :).

Zaczęli nam montować listwy przypodłogowe. W piątek byłam cały dzień w pracy i nie mogłam być na miejscu. Zdziwił mnie montaż listew przy futrynach jak wróciłam i zobaczyłam efekt. Czy tak się robi? Jest jakieś uzasadnienie dla takiego cięcia? Oczywiście z góry będzie jeszcze akryl, ale i tak będzie widoczne to cięcie. Jak Wy macie?

http://naforum.zapodaj.net/images/b909161e670b.jpg

Co prawda fachowcem nie jestem ale u nas sama kładę listwy. Przycinałam na prosto tylko musiałam zaokrąglić troszkę cięcie bo opaski mam zaokrąglone a nie kanciate i robił się uskok. Nie mam pojęcia dlaczego tak to rozwiązali. Pytałaś? Wszystkie łączenia listew z opaskami masz takie czy tylko jedno?

Co prawda fachowcem nie jestem ale u nas sama kładę listwy. Przycinałam na prosto tylko musiałam zaokrąglić troszkę cięcie bo opaski mam zaokrąglone a nie kanciate i robił się uskok. Nie mam pojęcia dlaczego tak to rozwiązali. Pytałaś? Wszystkie łączenia listew z opaskami masz takie czy tylko jedno?

wszystkie tak ??

Bo wygląda to jak by scieli to narożnika i potem sztukowali :cool: